Pozdrav
Oc sam graficku i kako mogu da provjerim njenu stabilnost? HVALA!
Pozdrav
Oc sam graficku i kako mogu da provjerim njenu stabilnost? HVALA!
Najbezbolnije 3D Mark,ili 06 ili Vantage. Najbolje oboje. Potencijalno opasnije i nepotrebno - Furmark.
;)
start test ili run test xD
pa da... ako nije normalna ili ce ti doci crni ekran ili ce ti se pocet bacat artefakti po ekranu... tako da moras biti za kompom dok ti se vrti 3d mark itd...
nemozes ti pustit da se on vrti i otici na kavu i da kada dodes on ti kaze ej kompa grafa ti je stabilna klokaj jos xD
Probaj sa Furmarkom.
zato jer je to CPU STREES...
ugasi cpu strees ako radis quick benchmark... samo da pogledas dali ti karitca stabilna... nabrzaka.. dok dizes taktove..
Evo ti pa downloadaj si programe za provjeru stabilnosti graf.
OCCT (stavi opciju GPU OCCT) i Furmark 1.8.2 (stavi stability test i vrti koliko želiš, pazi na temperature svako malo i što dulje to bolje 45-60 min)
A kada zelim provjeriti stabilnos pomocu OCCT-a i npr. javi mi da imam 5 errora ili vise, znaci da to nije dobro?
Furmark je odlican za to.
koliko treba cekati da furmark odvrti "stability test" i kako da znam da je sve uredu? hitno pls odg
zna li netko?
zna li netko?
Furmark je dosta i 5-10 minuta...
treba li jos neku opciju ukljuciti osim "stability testa"?
Najbezbolnije 3D Mark,ili 06 ili Vantage. Najbolje oboje. Potencijalno opasnije i nepotrebno - Furmark.
To nije točno. Ja svoju GTX580 bez problema vrtim na 1000Mhz u 3D Markovima, al u igrama i ingame benchmarcima ne izdrži ni tri minute i več se sruši.
Najbolje je pokrenut neki ingame benchmark sa više ponavljanja i to je to, a ni 15min u furmarku neće ubit grafu.
Overclocking-bezopasno i potrebno...