Problem sa prepoznavanjem tastature u BIOS-u

poruka: 5
|
čitano: 1.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

zelio bih overclockati svoj procesor Core2Duo E4500 @ 2.20GHz, ali imam jedan problem koji iritira i nikako ga razrjesiti...

Naime prije(dok to nisam nikada niti planirao ) tastatura mi je u BIOS-u radila normalno (i PS/2 konektor, i USB konektor takodjer), a u zadnjih par dana kada nastojim da oveclockam PC, u BIOS mogu uci i to je to, prije ulaska u bios tastatura radi normalno, PC je prepoznaje, dok udjem u BIOS nista ne prihvaca niti mogu prelaziti kroz menije ili bilo sto drugo....takodjer pokusao i sa PS/2 konektorom, i sa tipkovinom - USB konektor isti apsolutno problem,... trazio sam rjesenje na net-u ali gdje god sam nasao pise da resetiram CMOS, tj. da vadim bateriju maticne i vratim je, ali ukoliko bih to uradio trebalo bi podesiti BIOS a to ne znam i nebih zelio supati...

Ukoliko znate ikakvo rjesenje ili nacin kako bih ovo mogao rjesiti, a da je i za mene "laika" izvedivo bilo bi super. 

Hvala unaprijed :) 

bogli
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Resetiraj CMOS kako je i preporučeno. BIOS će se vratiti na "safe" početne postavke, nije to ništa opasno.

Uostalom kod overklokiranja će ti to biti kao dobar dan, jer kad upišeš vrijednosti kod kojih ne možeš upaliti PC reset CMOSa je jedino rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 19:30 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa prepoznavanjem tastature u BIOS-u
To sam i napravio u nadi da ce raditi i sada je nastala prava zavrzlama, u biosu i dalje nista ne mogu raditi, a nakon sto se pc upali i ucita windows i sve samo se ugasi :-S. To mi se sada stalno dogadja cak i na bootabilnom dvdu, uglavnom radi nekih desetak sekundi i samo se ugasi i tako stalno, pomazi kako god znas :-(
bogli
16 godina

ne diraj. -zovi majstora.

ili barem odspoji sve, npr HDD, dok ne BIOS ne proradi.

-može biti problem tipkovnica (ili miš), ploča, OC.. bilo što do pregrijavanja ili napajanja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Ipak je bilo do pregrijavanja, raslo bi od 70C do 99-100 i onda gasenje sustava....pa sam sve fino izgasio, rastavio, skinuo hladnjak i izvadio procesor skinuo staru okorjelu termalnu pastu, zamjenuo novom, vratio hladnjak, cak i overclockao procesor na 2.8GHz sa 2.2GHz...sada sve super radi.

Primarni problem ne mogucnosti rada tipkovnice u BIOS-u je naime moja nova graficka (ATI RADEON HD 7730 1GB DDR5) iskreno nemam blage veze koji je moguci razlog da ona koci, ali nakon sto sam nju izvadio i upalio PC, povezajuci monitor sa integriranom grafickom karticom rad u BIOS-u je funkcionirao kao i prije bez ikakvih problema (razlog zbilja ne znam koji je, i na novo je instaliran windows, i driver za graficku karticu, updeati za windows, etc...)

Uglavnom misterija se nekako rjesila, sve sada perfektro radi, a sada sav ovaj stres, sekirancija, i par sati izgubljenih šarafanjem i kentranjem po kućištu nadoknaditi i odmoriti uz "gejming" minute :P

Bilo kako bilo, zahvaljujem na pomoci i jako brzim i konkretnim odgovorima.  :)
{#}   

bogli
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice