Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
bahrija kaže...

Cele 303,u sinovom kompu je i5 750 i gigabyte  p55m-ud2,proc radi na default voltaži 24/7 na 3.5ghz,.nekakim ja po gigabytu nego po ovoj ploči koju sam imal tjedan dana..po pitanju overkloka budem došel k tebi na instrukcije jer ja sam nob po pitanju toga {#}..

ja nehvalim opčenito asrock nego ovu ploču koju imal(p67 pro3),malo si pročitaj i po drugim forumima iskustva s dotičnom pločom pa onda polemiziraj..

usput pajdaš ima asrock x79 extreme4 i nema nikakvih problema-drži i7 3930k na 4.5 ghz-1.3v već nekih 6mj... 

Giga P55UD3 - stock voltage - i5 750 OC 3.60 GHz - RAM 1800 MHz (1333 Corsair XMS3 DDR3) - Mugen 2 - max temp. prime95 58C. (24/7) - savrsena maticna, 3 godine nikakvih problema.

Asus P8Z68-v - i7 2600K 4.60 GHz - 1.375V - RAM 1600MHz (default XMP) - CNPS10X Quiet - max temp. prime95 - 65C (24/7) - odlicna maticna, jedini problem povremen restart prilikom paljenja koji je zadnjim updateom BIOS-a skoro rijesen (dogodi se ipak nekad)

Asrock Z68 Extreme 4 - isti i7 2600K - 1.42V - RAM  1600MHz (default XMP) - CNPS10X Quiet - max temp. prime95 - 75C (24/7) - dropovi napona pod opterecenjem, ponekad smrzavanje cijelog sistema ponekad BSOD-ovi iako je na ovim postavkama prosla prime95, IBT, OCCT. zavrsila u bratovom compu gdje je sa i5 2500K na 4.4 crkla nakon pola godine

Znaci, Don, ko ne voli Gigabyte a voli Asrock taj je peder :)

17 godina
Don Kihoty kaže...

Ciljam na eve koji su editirali postove, a zna se koji su (hint, ovih 2-3 ispod Celetovog post-a).

Bitno je da je tvoj pravopis super... i to ima veze baš zbog toga što voliš Asrock radi ničeg drugog.. A slovo O i slovo E nisu baš blizu jel?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 12:13 (toxic).
13 godina
protjeran
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Bahrija zanimljivo da sam ja sa UD5H digao 2700K na 5Ghz bez problema i to na Thermax II .. ovih dana stiže mi 3770K ili 2600/2700K sve ovisi na šta se odlučim pa ćemo da vidimo dali Giga ova nemože to.

Kihoty ljubomora je druga stvar to šta AŠRot da manje opcija pa je lakši OC to je druga stvar ja znam meni je Giga/MSI/ASUS zakon !!!

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Bahrija zanimljivo da sam ja sa UD5H digao 2700K na 5Ghz bez problema i to na Thermax II .. ovih dana stiže mi 3770K ili 2600/2700K sve ovisi na šta se odlučim pa ćemo da vidimo dali Giga ova nemože to.

Kihoty ljubomora je druga stvar to šta AŠRot da manje opcija pa je lakši OC to je druga stvar ja znam meni je Giga/MSI/ASUS zakon !!!

nema frke,..

-i meni je bilo malo čudno kak nejde na 5ghz na takvoj vrhunskoj ploči...nisam baš ni pretjerano kemijal po postavkama..

Što ga više lome-to ga više volim!
13 godina
protjeran

Ja volim kemijat jer znam Gigabytove BIOSe milijuni opcija i opširno imaš za svaku sitnicu sve ... Ajde da vas čujem neplaniram radit CF ni SLI .. dole navedena konfiguracija se koristi i uskoro će stič Radeonka 7970 .. Dali uzet 2500K,3570K,2600K,2700K,3770K ? I koji hladnjak uzet za pošteno ohladit to ? Noctuu nije moguće uzet jer bi sve uzimao iz jedne trgovine a Noctua je samo kod oprića

CPU - Upitno

RAM - 4GB G-Skilll Ripjaws X

HDD - 1.5TB Seagate, 1.5TB WD Green, 500GB WD Blue

SSD - OCZ Agility 3

PSU - Corsair TX850 V1

CASE - CM HAF 912 Plus

GPU - ASUS GTX470

MBO - Z77X-UD5H

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 12:54 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trenutno kakav potencijal ima IB-termocrap mislim da je marginalno raspravljat o Ašrotu, Gigacrapu i ASUS-xxx (nek neko nabaci jednu veziju i za ASUS-a)

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ja volim kemijat jer znam Gigabytove BIOSe milijuni opcija i opširno imaš za svaku sitnicu sve ... Ajde da vas čujem neplaniram radit CF ni SLI .. dole navedena konfiguracija se koristi i uskoro će stič Radeonka 7970 .. Dali uzet 2500K,3570K,2600K,2700K,3770K ? I koji hladnjak uzet za pošteno ohladit to ? Noctuu nije moguće uzet jer bi sve uzimao iz jedne trgovine a Noctua je samo kod oprića

iskreno ja bi išel na i7 2600k ili i7 3770k,.kad kupuješ novo-nemisliš tak skoro mjenjati proc,pa ti to na dugoročne staze best buy!

Što ga više lome-to ga više volim!
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...
Bulldozer kaže...

iskreno ja bi išel na i7 2600k ili i7 3770k,.kad kupuješ novo-nemisliš tak skoro mjenjati proc,pa ti to na dugoročne staze best buy!

S obzirom da se igras i sa OC-om a integriranu grafiku neces koristit mislim da ti je SB bolja opcija. Istina, da sam na tvom mjestu cekao bi Haswella i onda promijenio kompletnu kutiju.

17 godina
neaktivan

Imao sam skoro sve sandy bridge, i 2600K me najviše dojmio. :D Logično jel. :D

TT Frio je sve lijepo hladio, tako da svaki bolji hladnjak je dovoljan za 4.6GHz.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Bulldozer kaže...

CPU - Upitno

SSD - OCZ Agility 3

PSU - Corsair TX850 V1

CASE - CM HAF 912 Plus

GPU - ASUS GTX470

MBO - Z77X-UD5H

Ja bi isao na 3770k...odlican cpu

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran

Nabavio ja 2600k za dobru lovu

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2540555

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobar primjerak

0 0 hvala 0
16 godina
KrpaZG kaže...
Bulldozer kaže...

CPU - Upitno

SSD - OCZ Agility 3

PSU - Corsair TX850 V1

CASE - CM HAF 912 Plus

GPU - ASUS GTX470

MBO - Z77X-UD5H

Ja bi isao na 3770k...odlican cpu

Kad već ideš na novu ploču, onda je to OK, ali inače Ivy se nešto više grije od Sandya tako da za igranje bi bio dovoljan i 3570K ....ostalo uloži u veći SSD ili još bolje 8GB RAM-a ili oboje...:)

www.rigburning.comule.com
17 godina
BlueMax kaže...

Dobar primjerak

prije bih reko znanje.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
16 godina
Bulldozer kaže...

Uh , i ja upravo nabavio 2600K za dobru lovu =2K s garom i eno ga čuči origigi zapakiran ;)

Al neću moći preko 4.5 odnosno preko 1,4V bojim se sa Noctuom NH-L12 ;)

Bit će mi dovoljno neko vrijeme.....

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 14:37 (Asta).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
BlueMax kaže...

Dobar primjerak

prije bih reko znanje.

?

znanje je druga tema. 

i7 2600K kojeg mozes validirat preko 5GHz sa naponom ispod 1.4 je dobar primjerak. Mozes ti imat svo znanje ovog svijeta ako imas los primjerak procesora mozes plakat.

Sa svojim sam isao preko 5.0 tek sa 1.41 V a nije ni to lose. LINK

Preko 5.2 sa 1.485V

Nije SB procesor za kojeg treba neka velika mudrost i znanje pri OC-u.

13 godina
protjeran

Sada igram se bez HTa pokušat ću do 5.5Ghz ga sa 1.48

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2541887

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ajd probaj ostavit sve postavke ko na ovoj validaciji samo RAM-u postavit XMP latencije.

13 godina
protjeran

Okej, sutra ću se poigrat sa tim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo samo da potvrdim kako se i obični i5 2500 bez otključanog množitelja može ocat na 4.1 ghz jer ovaj moj je djelomično otključan do te frekvencije,tako da onaj ko ga kupi nije puno zakinut u ocanju jer je to skroz dovoljno

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mozda je glupo pitanje, nekuzim dali se mogu overclockat intel celeroni g4xx,g5xx ili pentiumi g8xx cito sam na raznim stranicama i kao da se nemogu klokat.

17 godina
Bulldozer kaže...

Evo Zvone da odradim ono što si ti htio ali ne ide onako kako si zamislio :) Nema veze, pristojan primjerak u svakom slučaju...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2587836

btw 56x je primjerak samo što od 53x za svaki pomak traži sve veći skok s naponom, za 54x 1.51v, 55x 1.54v, vjerojatno 56x neće ispod 1.58v

clock2much
16 godina
Cele303 kaže...
Bulldozer kaže...

Evo Zvone da odradim ono što si ti htio ali ne ide onako kako si zamislio :) Nema veze, pristojan primjerak u svakom slučaju...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2587836

btw 56x je primjerak samo što od 53x za svaki pomak traži sve veći skok s naponom, za 54x 1.51v, 55x 1.54v, vjerojatno 56x neće ispod 1.58v

moj za x55 treba 1.66,a za x56 treba bolja mbo od ove gige na kojoj je radio prije

zato mu je za 4.5ghz dosta 1.3

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
15 godina
neaktivan

ja imam i2500k i asrockovu p67 pro plocu. koje bi bile dobre postavke za overclock na 4.4 ghz?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Odi na prvu stranicu ove teme i pročitaj prvi post!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesam, ali zanima me jel jos netko probao...

16 godina
Leonardus97 kaže...

jesam, ali zanima me jel jos netko probao...

da si procitao onda bi vidio da ovisi od proca do proca,neki ladno idu na preko 5ghz a neki jedva navuku 4.5ghz

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
15 godina
neaktivan

to sam procitao, ali nisam mislio da se na to odnosi.

13 godina

Pa piše ti da su to postavke za ASRock ploču. Čak ti pišu i naponi za preko 4GHz, samo trebaš dobro proučiti i unjeti postavke.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice