Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
bahrija kaže...

kaj ove žice si zalemil na ploču  dok mjeril{#}..ovo pod  1 je +?

Nisam ja nego ovi što su recenzirali ploču. Ja nemam potrebe da lemim. {#} Evo još jedna slika izbliže.

17 godina
zoharbizo kaže...

Svi vi sto iskljucujete mjere stednje grijesite, dokazano je da ne utjecu na stabilnost tokom overclocka a na racun bome utjecu kao i na temperature, na svome SB procesoru nikada nisam imao problema a bile su ukljucene a on masno clockan.

Ako ti komp radi bilo što mjere štednje su isključene, dakle komp radi i overclockanjem si povećao performanse, ako ti komp ne radi ništa a upaljen je onda su mjere štednje uključene, dakle overclock ti uopće ne treba jer ti komp ionako ne radi ništa...

Ako ostavljaš komp upaljenim a on ne radi ništa tada je mjera štednje gašenje kompa a ne uključivanje mjera štednje dok radi...

clock2much
17 godina
Cele303 kaže...

Ako ti komp radi bilo što mjere štednje su isključene, dakle komp radi i overclockanjem si povećao performanse, ako ti komp ne radi ništa a upaljen je onda su mjere štednje uključene, dakle overclock ti uopće ne treba jer ti komp ionako ne radi ništa...

Ako ostavljaš komp upaljenim a on ne radi ništa tada je mjera štednje gašenje kompa a ne uključivanje mjera štednje dok radi...

Čitam 5x i ne kužim {#}

Prva i druga rečenica su ti kontradiktorne, šta na kraju treba? {#} Ili sam umoran pa ne kužim...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

:D

Poanta je da je uključivanje mjera štednje beskorisno, ako si ih uključio i one su aktivne to znači da ti komp ne radi ništa, samo idla...

Ako su isključene to znači da ti komp nešto radi i štednje nema jer je komp u loadu, opet ti znači ne služe...

Ako si komp overclockao s namjerom da digneš performanse, dokle god bilo što radiš na njemu štednja se neće uključiti a komp će trošiti koliko je overclockan, čim se uključuje štednja znači da ne radiš ništa na njemu, ili ti overclock nije potreban ili ugasi komp ako ne radiš ništa na njemu...

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Znači PC smije bit uključen samo onda kad se koristi 100%?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 13:39 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Pošto mi vrag neda mira, stavil sam ga na 4ghz, čist dost, LLC Regular, multi x40, offset 0.020v..

Sve opcije power saver su mi upaljene, znači u idle pada na 1600mhz, load 400mhz... jedino mi je onaj EPU power saver na disble...

Pa multi ne diram, on stoji na x40..

1. idle 0.840-950v, ovo bi trebalo bit ok? Jel dozvoljeno još niže da bubnem idle, npr. 0.800v, jel bu bilo stabilno, da mi se nebu rušilo kod surfanja?

2. Load, 4000mhz, prime 95, napon varira, 1.232v-1.240v... To bi trebalo bit ok..

3. Kak vam se temperature čine za 4ghz, i napon 1.240v? Hladnjak je zategnut, pasta ac3, stavil prije 3-4mj... Super Mega+Noctua P12 ulna adapter... Na stropu je Noctua FLX 12 LNA, ispuh Scythe GT 800rpm..

Nekak mi se temperature čine malo velike? Pa prokomentirajte..

EDIT: idle varira 0.814v-0.980v...

idle idle
load load
BIOS postavke BIOS postavke
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 13:54 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Znači PC smije bit uključen samo onda kad se koristi 100%?

Što je štedljivije, da komp radi 10 sati u mjerama štednje i 4 sata u loadu ili da je komp 10 sati ugašen i 4 sata u loadu?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 13:51 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Što je štedljivije, da komp radi 10 sati u mjerama štednje i 4 sata u loadu ili da je komp 10 sati ugašen i 4 sata u loadu?

Pa logično, štedljivije je ovo drugo, al to onda znači da ne smijem koristit PC za surfanje? Ili preko noći ga ostaviti za torrente, ni to?

17 godina

Pa ne treba mi za surfanje 4,5GHZ... još {#}

Dok surfam nije li bolje da je u idleu ili čemu već, manje se zagrijava, manje troši? A čim upalim neki program/igru neka ode na koliko sam već namjestio. Šta nije bolje tako?

I da, glasam za 2. odgovor {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina

@pero, Intel navodi za i7 2600k, min. radni napon, oko 1.00v, ak sam u krivu, nek me neko ispravi, a kolko se priča sve ispod toga, je nestabilno. Al budem onda probal stavit napon na manual, pošto je s offset-om teško "pogodit" ono kaj meni treba, bumo vidli kak je na manual..

Jel ti sad postavke slikat iz Biosa? Pošto praktički imamo iste ploče..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pojma neam koliki je min radni napon... 

Iako ja napon uvijek stavim na manual kada idem clockati, i onda se igram sa postavkama. Nisam više siguran jesam li šta po offsetu dirao, ali mislim da nisam.

Trenutno nisam uz komp, ali mogu ti navečer staviti moje postavke za ~4,5GHz, spremio sam pod nekim profilom pa to samo učitam (sada mi je na defaultu).

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Pojma neam koliki je min radni napon... 

Iako ja napon uvijek stavim na manual kada idem clockati, i onda se igram sa postavkama. Nisam više siguran jesam li šta po offsetu dirao, ali mislim da nisam.

Trenutno nisam uz komp, ali mogu ti navečer staviti moje postavke za ~4,5GHz, spremio sam pod nekim profilom pa to samo učitam (sada mi je na defaultu).

Probal sam onaj tvoj "recept", napon na manual, al kod pokretanja prime 95 mi se smrzne.... stavil u BIOS-u, manual-1.250v

EPU enable-AUTO, stavil posle i na maximum energy saver...

Uđem u winse, idle 1600mhz, napon, 1.232v, pokrenem prime, smrzne se...

Kak je onda to kod tebe funkcioniralo?

17 godina

Pa naravno da će se smrznuti ako mu fali napona. Zato se i moraš igrati s njime dok ga ne dobiješ stabilnog.

Prati upute iz 1. posta od Jurky-a, samo što će kod tebe (i svakoga) varirati napon koji je potreban za neku frekvenciju. Odi u 4GHz klub i tamo vidi kolike napone ljudi imaju na kojoj frekvenciji (naravno da je proc i matična slična tvojoj) pa i ti tako napravi.

Meni je na 4,5GHz radio na oko ~1,3V stabilno koliko se sjećam.

edit:

kakav ti je BSOD vraćao kada se smrznuo? S kojim brojem? Imaš isto tamo opisano u 1.postu šta trebaš ovisno o broju greške napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 14:23 (Pero Dinamit).
17 godina
Penryn kaže...
Cele303 kaže...

Pa logično, štedljivije je ovo drugo, al to onda znači da ne smijem koristit PC za surfanje? Ili preko noći ga ostaviti za torrente, ni to?

Eh, zaboravio sam na torrente :D

Ja ih ne koristim pa sam ih previdio, da, u pravu si, tada više štedi nego naturpijan... Bez obzira, nikad nisam niti ću ikad koristiti te mjere štednje, cifra je premala da bi ju uzeo u obzir a kada mi komp ne treba je ugašen

clock2much
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Pa naravno da će se smrznuti ako mu fali napona. Zato se i moraš igrati s njime dok ga ne dobiješ stabilnog.

Prati upute iz 1. posta od Jurky-a, samo što će kod tebe (i svakoga) varirati napon koji je potreban za neku frekvenciju. Odi u 4GHz klub i tamo vidi kolike napone ljudi imaju na kojoj frekvenciji (naravno da je proc i matična slična tvojoj) pa i ti tako napravi.

Meni je na 4,5GHz radio na oko ~1,3V stabilno koliko se sjećam.

edit:

kakav ti je BSOD vraćao kada se smrznuo? S kojim brojem? Imaš isto tamo opisano u 1.postu šta trebaš ovisno o broju greške napraviti.

Sumnjam, evo sad vrtim s offsetom - 0.020v, prime 95, load 1.240v i sve je ok... Ne znam zakaj neće na manual, ak sam mu zadal napon 1.250v..

Ne baca mi BSOD, samo se smrzne...

U početku, dok sam nabavil 2600k, onda mi je bacal BSOD, al onda je svega bilo, dobro kaj nisam još (učil sam se kak se kloka) proc skuril{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 14:26 (zvonac).
15 godina
neaktivan

meni dok je intel speed step i turbo uključeni procesor mi je totalno nestabilan--govorim kad proc overklokirani--kad u biosu isključim to sve,. radi ok!

ovaj ima dobar proc kaj potegne daleko preko 5ghz-na zračnom hlađenju-al voltaža ovakva-čisto silovanje{#}

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 10:18 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi pomagajte na 4.0ghz temperature mi odlaze preko 80 stupnjeva sa mugenom, postavke u slikama dolje, sta da mjenjam??

i na kraju sam stavio sve default i opet je to previše... zadnja slika 

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ljudi pomagajte na 4.0ghz temperature mi odlaze preko 80 stupnjeva sa mugenom, postavke u slikama dolje, sta da mjenjam??

i na kraju sam stavio sve default i opet je to previše... zadnja slika 

isključi c1,c3,c6 stavi voltažu ručno na 1.20 proca-..

14 godina

Ukljuci LLC, smanji PLL voltage prema tutorialu te ponovno stavi samo zrno paste i provjeri da li je cooler legao kako treba.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ukljuci LLC, smanji PLL voltage prema tutorialu te ponovno stavi samo zrno paste i provjeri da li je cooler legao kako treba.

da pll mu je na auto-stavi 1.8-ili čak 1.75-smanjil buš odma temperaturu proca...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

da pll mu je na auto-stavi 1.8-ili čak 1.75-smanjil buš odma temperaturu proca...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

15 godina
neaktivan
bahrija kaže...
zoharbizo kaže...

AJMEEE  pa kaj se dogodilo ccc.samo jedanput kliknul pošalji-!{#}

17 godina
zoharbizo kaže...

a valjda je sjeo hebemu misa kad sve stavim na default idle je 35-38 a u loadu oko 65 stupnjeva to sam cito da je normalno nemam pojma, rekli su da je do neki 75 okey kad se oca--

meni ovaj vcore nejde u glavu sta god ja tu stavim on stavi ili 1.2 ako se radi o default taktu ili 1.36 ako je na 4.0ghz..

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
zoharbizo kaže...

a valjda je sjeo hebemu misa kad sve stavim na default idle je 35-38 a u loadu oko 65 stupnjeva to sam cito da je normalno nemam pojma, rekli su da je do neki 75 okey kad se oca--

meni ovaj vcore nejde u glavu sta god ja tu stavim on stavi ili 1.2 ako se radi o default taktu ili 1.36 ako je na 4.0ghz..

flešni bios-jedino tak buš znal..dal ti turbo uključen?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 0:04 (bahrija).
14 godina

Ja sam imao tu istu plocu, po pitanju overclocka me toliko iznervirala da sam prodao i nju i 2500K.

Bolesno overvolta, nema mogucnost manualnog podesavanja napona nego samo offset ako se dobro sjecam, LLC nista ne pomaze skoro.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo kak kod mene!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Ja sam imao tu istu plocu, po pitanju overclocka me toliko iznervirala da sam prodao i nju i 2500K.

Bolesno overvolta, nema mogucnost manualnog podesavanja napona nego samo offset ako se dobro sjecam, LLC nista ne pomaze skoro.{#}

kak da podesim offset ??

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
zoharbizo kaže...

kak da podesim offset ??

ja na svojoj ploči samo isprobal offset opciju-bilo mi nestabilno i stavil fixno..isključen turbo i intel speed step!

ovaj buldozerov spire thermax2 hladi ko bog-samo kaj mu stavil druge ventilatore...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 0:34 (bahrija).
17 godina

evo testiram 4.0ghz na 1.180v jebacki sam se potrudio da dodem do te brojke vrtim prime 95% evo sada 7 minuta i temp nejdu preko 65 stupnja.. tj 63 je max na dvije jezgre dok na druge dvije je po 55 stupnja jel to sada u redu??

pa jbte ova ploca koju imam je retardna da boli glava..

hvala zoharbizo i buhre mogu te tak zvati??? flashao sam i bios u meduvremenu al to nije pomglo hebeno sranje :(

btw, zasto mi niti jedan program ne iskazuje pravilni napon vec je samo u biosu mogu vidjet :( to nimalo ne pomaze, i senzori su shebani na ovoj ploci ocito ??

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 0:48 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice