Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Pa koju voltazu da povecam,ako je do voltaze,jer vcore ne mogu nigdje povecati/smanjiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh nisam siguran pričekaj da ti netko stručan kaže jel ja volim OC bez dizanja voltazi...

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa dobro sa stock coolerom ne bih ni dizao voltaze,ali samo da znam jel do toga 100% ili ne :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bi se isplatilo oc moj procesor sa stock coolerom na 3.0 ghz bez dizanja voltaži?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
njuska11 kaže...

bi se isplatilo oc moj procesor sa stock coolerom na 3.0 ghz bez dizanja voltaži?

koliko me sjecane drzi po tome je i bio poseban sto je na defaultu radio na 3ghz ak ne i vise...no ak mislis ocati uzmi si barem uber jeftini LC-c95 u linksu za 90kn! za taj q6600 cisto dovoljno!!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 23:00 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

E ovako znaći stock kuler od  Q8200 (puknut je bio  jedan utor pa mi je počeo pištati komp) i sad stavio od dualca i temp su u idle 40 c..... jel sigurno koristiti taj kuler?

jel mogu zamjeniti vent samo  i staviti na ovaj culer od quada? ili da ostanem ovako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 10:49 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa ako su isti mozes(a mislim da jesu) koliko znam razlika je jedino sto cooler za quada ima bakreni blok po sredini pasivca...ostalo je sve isto!lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
neaktivan

Evo ga! odgovara ventilator od dualca na pasivac od quada! idle temperature su oko 37 c!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 11:07 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Evo ga! odgovara ventilator od dualca na pasivac od quada! idle temperature su oko 37 c!!

Ne gledaj idle temperature nego load, meni su npr. temperature u idle bile iste bez termalne paste ko i sa termalnom pastom,al zato otvorim facebook,i temp. ode na 60

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 18:51 (Deep).
15 godina
neaktivan
Deep kaže...
Kewin kaže...

Ne gledaj idle temperature nego load, meni su npr. temperature u idle bile iste bez termalne paste ko i sa termalnom pastom,al zato otvorim facebook,i temp. ode na 60

mozda jesu visoke... probao sam prime95 jedno 10 minuta i  jedna od jezgri je isla 80c a ostale oko 78... moram se zadovoljit sada s time dok ne nabavim neki bolji kuler....

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 19:04 (Kewin).
15 godina

poz

ako moze pomoc oko klokanja q6600 na 3.5-3.6ghz (sto vise to bolje)

Trenutno je na 3384.1ghz

ram:  corsair xms2 6gb

grafa: 7870 xfx

mob:  asus maximus formula x38

cooler: thermalright 120

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deep kaže...
Kewin kaže...

E nekako sam se dočepao kulera od pentiuma 4 (dosta je masovniji i veči) i drzi on fino u full  loadu 60c....

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 12:04 (Kewin).
11 godina
neaktivan

jel dobra voltaža i temperatura? temp u full loadu je 65-66

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e ovako

overclockao sam svoj CPU na 3.0 ghz sa stock coolerom

dobio sam bolje perfomanse u ROME 2 kod velikih bitaka i to za 10fps-a

ali temperatura se vrti između 69-74 C na 65-70% loada na prvoj jezgri te par celzijusa manje na ostale 3?

dobro,loše,luđački??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
njuska11 kaže...

e ovako

overclockao sam svoj CPU na 3.0 ghz sa stock coolerom

dobio sam bolje perfomanse u ROME 2 kod velikih bitaka i to za 10fps-a

ali temperatura se vrti između 69-74 C na 65-70% loada na prvoj jezgri te par celzijusa manje na ostale 3?

dobro,loše,luđački??

skini program prime95  (taj program ti optereti procesor 100%) i nek radi nekih 10-15 minuta! i da obavezno budi uz kompjuter i prati temperature buduči da imaš stock.. ako ode previsoko prekini! (preko 90)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 7:05 (Kewin).
15 godina

jel itko ima q6600 a da ga je kloko preko 3.4ghz???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skužio sam problem kod svog overclocka tkao da cu se drzati na 2.66 zasada... Ugl matična  je g31m es2l i tokom overkloka ona pametna digne sve ostalo (ukljucujuci i onboard internet,,) i zato mi ga nestane... probavao sam razne kombinacije ali ništa....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, konfiguraciju koju imam za OC je sljedeća:
Intel Q8400 @2.66GHz

Gigabyte P35-DS4
2x2GB Kingston RAM @800 MHz
500W napajanje CM
Scythe Katana 3
Zanima me koliko bi mogao OC-at ovaj procesor, i koje postavke preporucujete?
Meni je cilj 3.2GHz... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok,neznam dali je problem ili sta..

i52500k @ 4.4 @ 1.330

Prva jezgra je i idle recimo max bila 40c a cetvrta jezgra cak 50-51c.

Dali je to normalno ?

Evo slika..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

strašno 

iskušao prime 95 na STOCK clocku od 2,4 Ghz i 1 jezgra mi je na testu 3 došla do 89 C  nakon 2 minute stress testiranja

sad sam se baš ufuro kad ono nista bez aftermarket coolera i bolje matične

ako drzim cpu load ispod 70% mogu drapat na 3.0 Ghz ali uz konstantu provjeru temperatura

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 21:29 (njuska11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mogu ja ;) Imaš barebone ploču (zapravo p5k-vm s ubijenim biosom da se nemože clockat) flashat ga nemožeš normalno već moraš skinuti afudos 2.07 (samo ta verzija če ti dozvolit da forsaš bios u drugom smjeru) skini i bios od p5k-vm 1001 uzmi usb i napravi bootabilni disk od njega (imaš tutoriala po netu) kad je usb složen unraraj afudos i bios i prebaci na usb zajedno...restartaj kmp i bootaj s usb-a, zatim pod komandu upiši Afudos /točno ime bios.rom /pbnc /n i lupi enter dalje če se sve samo odradit,kad te bude tražio zgasi ga il restartaj nezz više, čestitam imaš službenu P5K-VM i možeš počet s OC-anjem :)

17 godina
njuska11 kaže...

strašno 

iskušao prime 95 na STOCK clocku od 2,4 Ghz i 1 jezgra mi je na testu 3 došla do 89 C  nakon 2 minute stress testiranja

ako drzim cpu load ispod 70% mogu drapat na 3.0 Ghz ali uz konstantu provjeru temperatura

Ti bi malo trebao pogledati koju voltazu daje procesoru, pa probaj na stocku spustiti cim vise i onda dok je na stocku stabilno sa malom voltazom onda polagano dizi fsb bez diranja voltaze. Dok ti počinje biti nestabilan onda dodaj u malim koracima voltazu sve dok ne bude stabilan

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 0:42 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
njuska11 kaže...

strašno 

Ti bi malo trebao pogledati koju voltazu daje procesoru, pa probaj na stocku spustiti cim vise i onda dok je na stocku stabilno sa malom voltazom onda polagano dizi fsb bez diranja voltaze. Dok ti počinje biti nestabilan onda dodaj u malim koracima voltazu sve dok ne bude stabilan

postao sam prije par stranica u ovoj temi slike svog biosa 

bi mi mogao reci sto tocno moram smanjit i za koliko otprilike??

13 godina
neaktivan
Kewin kaže...
Deep kaže...
Kewin kaže...

E nekako sam se dočepao kulera od pentiuma 4 (dosta je masovniji i veči) i drzi on fino u full  loadu 60c....

Ako je tako,to je odlicno

17 godina
njuska11 kaže...
Patrick_cro kaže...
njuska11 kaže...

strašno 

postao sam prije par stranica u ovoj temi slike svog biosa 

bi mi mogao reci sto tocno moram smanjit i za koliko otprilike??

Znači cpu voltage staviš na manual i u malim koracima smanjujes. Jer procesori mogu raditi i na puno manjem naponu nego šta ga ploča automatski daje. Jer čim je manja voltaža onda se i procesor manje grije. Dok si to malo smanjio onda diži polagano fsb. Znači digni ga za 5-10 znači na 271*9 i to če ti onda biti 2439, ako normalno ulazi u windowse onda diži još u malim koracima. Dok više ne želi bootati windowse onda lagano digni voltažu. Dok dođeš do one granice sa kojom si zadovoljan optereti Cpu sa Prime ili Occt i vidi ako je stabilan. Ako kojim slučajem nije znači da mu fali još voltaže za stabilan rad. Za Provjeru temperatura skini Hwmonitor. Temperature nebi smjele ići iznad 60 za b3 reviziju procesora i iznad 70 za g0 reviziju procesora. Za pogledat koja ti je revizija procesora i opčenito da vidiš na kojem taktu ti radi skini program CpuZ

11 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam intel pentium dual core e5500 2.8Ghz procesor i matična mi je MSI G41M-P28. Ja sam ga u biosu clocko na 3.2, bar mi tako piše, ali kad otvorim my computer ili system, piše da mi je 2.8 i dalje. Jel to mora bit tako ili ne, jer u CPU-z mi piše da je 3.2, temperatura mi je ostala ista 36°C

Sexy_Dragonborn
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kako da clocknem svoj proc? Sve imate pod Moj PC ali nikakve koristi od googla,Imam frezer 13 pa nije problem temp

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nikako jer taj procesor je zakljucan i ne mozes ga overclockirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Nikako jer taj procesor je zakljucan i ne mozes ga overclockirati.

Nemože se otkljuučati?

Strm
17 godina

Eventualno bi se mogao malo dici takt preko Bckl ali neznam koliko ti je to pametno raditi jer nebi dobio ni 100Mhz. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice