E poze ljudi htio sam nauciti kako clockati proc ima stari komp koji *urcu nevalja a sad ce da mi stigne novi pa reko da ucim nes na starom napajanje je ATX 400W a procesor je Intel Pentim Dual Core 1.99GHz E2180??Nije bitno ako nes *jeba* jer komp stvarno u *urcu samo oceli mi crknuti periferije i kablovi??
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.317
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E poze ljudi htio sam nauciti kako clockati proc ima stari komp koji *urcu nevalja a sad ce da mi stigne novi pa reko da ucim nes na starom napajanje je ATX 400W a procesor je Intel Pentim Dual Core 1.99GHz E2180??Nije bitno ako nes *jeba* jer komp stvarno u *urcu samo oceli mi crknuti periferije i kablovi??
Neće ti ništa crknuti, a pogotovo ne periferija.
Napiši koju točno matičnu ploču imaš, jer možda ti ne podržava overclock procesora.
ok thx zas li jos neku temu gdje uce kako sam da sastavim konfu??
ok thx zas li jos neku temu gdje uce kako sam da sastavim konfu??
Ne znam za temu, ali na You Tube imaš more klipova kako se slaže komp.
Pozz ljudi,imam jedno pitanje,proc mi je I5 3350P,zanima me sta je ovaj adjust CPU ratio,i da li se taj procesor moze bar malo clockati?
Mozes iz biosa, samo dizi FBS, posto ne mozes mnozitelj
Mozes iz biosa, samo dizi FBS, posto ne mozes mnozitelj
Ne znam kako to sada ide jer slabo pratim hardver u zadnje vrijeme, ali prije, kod Intela, kad bi previše dizao FSB procesor bi bio nestabilan, tako da može clockati preko FSB-a, ali ne previše.
Pa mnozitelj je zakljucan kod tog procesora, tak oda moze ovako koliko ide na stock naponu, ali nebi bilo razlike s tom karticom, procesor je dovoljno jak da ju gura na 99%
ak ste mu vec rekli da moze klokat taj i5 prek fsb tj bclk onda ste mu mogli i reci da ga moze dici za prosijecno 5mhz tj 105 ak se ne varam neki mogu potegnut vise a neki manje, i s tim nacinom riskira procesor ili neki drugi controler unutar njega koji moze riknuti radi doticnog overkloka! nazalost tak je na ivy i sandy procevima ak se pretjera s tim, dok je sandy bridge-e druga prica!uglavnom tko nekuzi ovaj nacin ocanja nije nikako preporucljivo da to radi!

LP,
Evo da javim , kupio sam ASrock Z77 pro 3 i overclockao sam i5 3570 non k za 23 %, odnosno 4.2Ghz sa turbo boostom na 4.4 Ghz.
Voltaza mi iznosi 1.160 - 1.168 V pod full opterecenjem primea95 sa temperaturama koje su mi maximalne od 60-61stupanj za sve 4 jezgre.
Hladnjak koji hladi procesor je ARCTIC COOLING i30 .
Ovo pisem cisto iz razloga sto mi je 80% foruma reklo da se taj procesor ne moze clockat
Svi oni koji neznaju koja je razlika izmedu K i non K , sad mogu sa sigurnoscu rec je jedino INTEL HD GRAFIKA ( 2500 / 4000).
Pa ubuduce, ako kupujete jedan od tih 2 procesora a zelite ustedjet 200kn, non K je po meni bolji izbor. Jednako se cloka, s tim da moze jos vise i jace.
p.s. hvala @STJEPANJ-u koji mi je dao nekoliko savjeta te mi dao primjere maticnih ploca koje bi mogle clockat non K procesor . ( chipset Z7x i starije Z/6x serija )
Pozdrav
Sa 1.7 volta ces spaliti procesor ili regulaciju na ploci u kratkom vremenu
K verziju bi digao bez diranja napona ili sa malim dizanjem na mozda 4.5ghz ako je dobar primjerak, s time da nebi morao mijenjati fsb, frekvenciju memorije i sabirnice....
VRATI SVE KAKO JE BILO, jer ces nesto spaliti! Ozbiljno!
EDIT: evo dobro je sto si bio krivo napiso, a ne da je stvarno 1.6 volti
Ma nek si ti njega navrnuo, neka malo nek osjeti struju.
btw zaboravio si jedinicu stavit 1.160 valjda.
Ako je 1.70v onda ce da gori, ako je 1.167 na 4.4ghz onda je proc ozbiljno jako dobar primjerak. Meni je 1.260v na 4.4GHz
Ako je 1.70v onda ce da gori, ako je 1.167 na 4.4ghz onda je proc ozbiljno jako dobar primjerak. Meni je 1.260v na 4.4GHz
Ti imas K verziju s otkljucanim mnoziteljem, on ima non K i overclocko je dizajuci FSB, clock memorije i sabirnice
Ti imas K verziju s otkljucanim mnoziteljem, on ima non K i overclocko je dizajuci FSB, clock memorije i sabirnice
Ah soo... Onda moj bed. Ali svakako dobar clock i temperature za non K verziju
Da , krivo sam napisao . Fali mi jedna jedinica. Voltaza mi iznosi : 1.160
Slike u pilogu !
Onda je ok, mislio sam da vec gori
Slike u pilogu !
Onda je ok, mislio sam da vec gori
:D ...
Slike u pilogu !
Ali to ja clock na 4.2GHz a ne na 4.4GHz. Na 4.2ghz i moj radi na 1.157v
Slike u pilogu !
Ali to ja clock na 4.2GHz a ne na 4.4GHz. Na 4.2ghz i moj radi na 1.157v
Ponavljam!! 4.2 Ghz sa turbo boostom na 4.4 Ghz.
Ima bit da je to vrlo rijedak primjerak procesora koji radi na 4.4 GHz na tako maloj voltaži!!
Aj pokaži cpu-z pod 100% loada??
Ima bit da je to vrlo rijedak primjerak procesora koji radi na 4.4 GHz na tako maloj voltaži!!
tko ja? stavio sam 2 slike malo vise
tko ja? stavio sam 2 slike malo vise
Nista se nevidi na tim slikama procitati.
Pa da kao što sam i mislio OC je na 4.2 Ghz,zato i je mala voltaža!!!
Ovako, naručio sam novi PC pa me zanimaju neke stvari. Naručio sam i7 3770 K, Asus Sabertooth Z77 i Corsair H90 pa me zanima koji je neki najviši takt koji bi mogao s time postići, a da procesor stabilno radi u najzahtjevnijim igrama?
4.5GHz je sasvim dovoljno!!

Ovako, naručio sam novi PC pa me zanimaju neke stvari. Naručio sam i7 3770 K, Asus Sabertooth Z77 i Corsair H90 pa me zanima koji je neki najviši takt koji bi mogao s time postići, a da procesor stabilno radi u najzahtjevnijim igrama?
Nije da pametujem ili da nece biti dobro, ali uz tu lovu sto si dao za komp smatram da si trebao uzeti i malo bolje vodeno hladenje, tipa EKWB pa se igraj sa clockom dokle ide
Sve u svemu ja drzim 3570K na 4.4GHz 24/7 vec mjesec i pol, nema problema nikakvih.
Tako da i7 po meni mora bar na 4.8GHz, ipak je stariji brat
Pozdrav!!
Kupio sam novu matičnu i procesor i7 3770K kojeg bi htio kloknut na 5Ghz za validaciju.Sad mi radi stabilno na 4.2 Ghz i imam ove oscilacije u temperaturama:http://img203.imageshack.us/img203/903/f3bn.png
pa me zanima da li je to ok?
Ovako imam i5-3570k, interesuje me koji je najbolji hladnjak koji mogu ubaciti u svoju masinu.
Cijena ide od 50 do 70 eura.
Hvala