Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 666.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
ford eleanor kaže...
Đemo kaže...
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...
Đemo kaže...
ATiGamer kaže...

Cropaj te slike u paintu jer se ništa ne vidi bez naprezanja. Print scr- paint-select-crop.

evo sad bi trebalo biti bolje

čudno je to kako na cpu-z slici je 2.4 ghz a na desnoj slici je 3.6. molim pomoć

2.4GHz je u stanju mirovanja na desktopu kad mu ne treba brzine a u igrama i pod opterećenjem ga matična ploča automatski digne na 3.6

Evo mene opet...sad sam vratio sve postavke na početne u biosu i na cd-u od matične sam našao neki program za overclock. Zove se AI Suite. I sad sam našao gdje se to overclockira (Gdje se treba postaviti). I trebam postavke ako vam nije problem. Intel Core 2 Duo E8400 3ghz ja bi išao na 3.6 ili manje sa stock coolerom. I sry što sam dosadan. {#} evo i slike: 

http://www.legionhardware.com/articles_pages/intel_core_2_duo_e8400_overclocking_guide,2.html Evo ovdje imaš taman do 3.6 GHz

Hvala :D

Bellic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

pozz

evo imam jedno pitanje u vezi overclocka i3 540 proca, bio je radio na 4ghz , prošao je sve testove stabilnosti i u full loadu temperatura je bila oko 70°, najviše 72°, problem je u tome što sam pročitao da se overclockanjem gubi na trajanju komponenti, meni treba da bar traje još 3-4 god. što mislite hoće li trajati toliko? hoću li dobiti na performansama u usporedbi sa stock frekvencijama?

Ako nedižeš napon više od preporučenog, i ako ti se negrije do ruba dozvoljenog, raditi će ti CPU sretno i uredno još dugi niz godina {#}.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
MARKOZD15 kaže...

pozz

evo imam jedno pitanje u vezi overclocka i3 540 proca, bio je radio na 4ghz , prošao je sve testove stabilnosti i u full loadu temperatura je bila oko 70°, najviše 72°, problem je u tome što sam pročitao da se overclockanjem gubi na trajanju komponenti, meni treba da bar traje još 3-4 god. što mislite hoće li trajati toliko? hoću li dobiti na performansama u usporedbi sa stock frekvencijama?

Ako nedižeš napon više od preporučenog, i ako ti se negrije do ruba dozvoljenog, raditi će ti CPU sretno i uredno još dugi niz godina {#}.

temperatura je najviše 72° dok se cooler vrti 50%, a kada ga stavim na 100% onda je temperatura oko 65-67°(full load), voltaža je 1.28v a clockan je na 3.83ghz

jeli to ok temperatura?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 11:39 (MARKOZD15).
14 godina

Provjeri temperaturu CPU-a jel su jezgre uvijek toplije oko 10-ak stupnjeva. Maximala je 72C ali za CPU a ne za jezgre koje mogu ići do 80C što znači da je tvoj pod P95 ispod maximalne temperature, a niš ga neće grijat ko P95 u praksi, tako da je to sasvim OK. Neki će bi ti sad počeli tupiti da trebaš hladnjak novi, ali je prava istina da će taj CPU raditi godinama i sa ovakivim temperaturama bez ikakvih problema.

14 godina
odjavljen
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

temperature jezgri su oko 60°-65°

0 0 hvala 0
14 godina

Nemaš brige za zdravlje procesora {#}. Ako budeš imao želju još clockati, to će značiti još i napona, e onda već bi trebao instalirati novi hladnjak da to se ostane u "zelenom" područiju temperatura.

14 godina
odjavljen

jeli bolji katana 3 od samurai zz?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

jeli bolji katana 3 od samurai zz?

katana 3 ali pitaj i druge što misle

Bellic
14 godina
protjeran

LOL evo ga....clockani proc sa 3 ghz na 3.6 hgz...poslije napišem koje su temperature...

Bellic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Klokaj to iz BIOS-a jer nisi ništa postigao:D

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
neaktivan

Evo sinoc san se izludia s klokanjem,diga san c2d E8400 na 3.6Ghz ,napon san prvo diga na 1.47V(srica da nisan sprzia proc) kasnije san ga smanjia na 1.33V ali mislin da su mi temperature dosta visoke pod Prime95 stressom idu do 70 stupnjeva,neznan koja bi bila najniza voltaza da stabilno radi proc na tom clocku.Jos jedna specificnost je sta mi ploca podrzava ddr2 i ddr3(ima 4x slota za ddr2 i 2x slota za ddr3 do 1333 Mhz) Asus P5QC,problem nastane kad dignem FSB na 400MHz clock proca uredno ode na 3.6 Ghz ali i clock memorije ode na 1600,neman pojma kako da usteman da proc bude na 3.6Ghz a da spustim memoriju na 1333Mhz(trenutno je na 1204Mhz)

Isto neznan na koliko da podesin timinge za ram,preporuceno je 9-9-9-24, ali posto mi ram trenutno radi na nizoj frekvenciji od preporucene ploca ih je sama ustemala na 8-8-8-22

P.S. isto tako kad gledam clock speed preko CPU-Z-a ili Everesta multiplieri se non stop minjaju s 6x na 9x i obrnuto.

Pretpostavljan da ploca automatski switcha na 9x kad je komp pod stresom?

Edit: zaboravih napomenit da proc cooler nije stock,nego Thermaltakeov Blu Orb II ,stvarno masivan cooler,neznan zasto ima problema s hladenjem.Mozda je voltaza od 1.33 prevelika pa zato grije toliko.(Isto prostorija u kojoj je komp nije klimatizirana i temperatura unutra zna bit oko 30 stupnjeva)

League of Legends nick : Ashelor
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 12:46 (Ashelor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Klokaj to iz BIOS-a jer nisi ništa postigao:D

evo slike iz biosa: 

Bellic
13 godina
neaktivan
na koliko da overclockam moj komp ? trenutno imam 1 giga ram orginal (800mhz) + 4 giga rama nedavno kupljenih (1066mhz) na koliko bi mogao najviše a da si ne unistim komp..... i kako uc u biose grr sve sam proucio al u njih nikakoooo jao f2 i onda idem na f8 nekakve opcije ak se ne varam i najdalje sam doso advanted boot options a tamo je : safe mode itd.... enable boot logging enable lov-resolution video,last good configuration,directory services restore mode,debugging mode,disable automatic restart on system failure,disable driver signature enforcement i start windows normally ? ima ko takav komp da ušo ? hvala!
špiljak
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
buraz555 kaže...
na koliko da overclockam moj komp ? trenutno imam 1 giga ram orginal (800mhz) + 4 giga rama nedavno kupljenih (1066mhz) na koliko bi mogao najviše a da si ne unistim komp..... i kako uc u biose grr sve sam proucio al u njih nikakoooo jao f2 i onda idem na f8 nekakve opcije ak se ne varam i najdalje sam doso advanted boot options a tamo je : safe mode itd.... enable boot logging enable lov-resolution video,last good configuration,directory services restore mode,debugging mode,disable automatic restart on system failure,disable driver signature enforcement i start windows normally ? ima ko takav komp da ušo ? hvala!

prvo i ja sam početnik u tome. u bios možeš ući ako pritisneš delete tipku ili neku drugu ovisi koji bios imaš. inače uvijek kad pokrećeš komp ti piše što trebaš pritisnuti za ulaz u bios. najčešće neke F1, F2 tipke...e da i nije meni bitno koliko memorije imaš nego trebaš mi napisati koji procesor imaš, koliko ghz imaš, i koji cooler. ako imaš stock cooler mogao bi ga dići za nekih 2-3 ghz možda. više niti ja neznam....ako imaš bolji cooler mogao bi i više ali trebam naziv procesora...moj intel core 2 duo sa 3 ghz je išao na 3.6 ghz  sa stock coolerom...

Bellic
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 13:25 (Đemo).
17 godina
protjeran

Preko 3600MHz moraš i kuler mjenjat:O

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
13 godina
neaktivan
ma coler je stock običan ak ga stavim da radi na 100 % nebude mu ništa jeli ? pa piše ti pod moj pc intel pentium E2200 dual core, al nikak ne dojdem nutra heh.
Processor 1 ID = 0
Number of cores 2 (max 2)
Number of threads 2 (max 2)
Name Intel Pentium E2200
Codename Conroe
Specification Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x0)
CPUID 6.F.D
Extended CPUID 6.F
Core Stepping M0
Technology 65 nm
Core Speed 1200.1 MHz
Multiplier x FSB 6.0 x 200.0 MHz
Rated Bus speed 800.1 MHz
Stock frequency 2200 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T
L1 Data cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 1024 KBytes, 4-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 6.0x - 11.0x
Max VID 1.325 V
špiljak
13 godina
neaktivan
Memory Frequency 400.0 MHz (1:2)
DIMM # 1
SMBus address 0x50
Memory type DDR2
Module format Regular UDIMM
Manufacturer (ID) Elpida (7F7FFE0000000000)
Size 1024 MBytes
Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz)
Part number EBE11UD8AJWA-8G-E
Serial number 3D7A4700
Manufacturing date Week 21/Year 08
Number of banks 2
Data width 64 bits
Correction None
Nominal Voltage 1.80 Volts
EPP no
XMP no
JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
JEDEC #1 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz
JEDEC #2 5.0-5-5-15-20 @ 333 MHz
JEDEC #3 6.0-6-6-18-24 @ 400 MHz temperature se vrte na cpu 1 jezgra :28
druga jezgra 29, gpu dioda disp imo :50,gpu diodaMEMimo:48,hladljank dela na 80 % cpu VID-1,19v
špiljak
13 godina
neaktivan
Polje Trenutna vrijednost
Informacije o procesoru
Procesor DualCore Intel Pentium E2200
Jezgra procesora Conroe-1M
CPU stepping M0
Engineering Sample Ne
CPUID (naziv procesora) Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
CPUID revizija 000006FDh
CPU VID 1.1875 V

CPU Brzina
Brzina procesora 1200.0 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz)
CPU Množitelj 6x
CPU FSB 200.0 MHz (original: 200 MHz)

CPU Cache
L1 cache za kod 32 KB per core
L1 cache za podatke [ TRIAL VERSION ]
L2 cache 1 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)

Informacije o matičnoj ploči
ID matične ploče 64-0523-000001-00101111-042108-Bearlake$HPBEN000_BIOS DATE: 04/21/08 11:00:40 VER: 5.23
Naziv matične ploče HP Compaq dx2400

Informacije o chipsetu
Chipset na matičnoj ploči Intel Bearlake G33
DIMM1: Elpida EBE11UD8AJWA-8G-E 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

BIOS informacije
Datum izdanja sistemskog BIOS-a 04/21/08
Datum izdanja video BIOS-a 09/03/08
DMI verzija BIOSa 5.23

Informacije o grafičkom procesoru
Grafička kartica Sapphire Radeon HD 4550
Kodno ime grafičkog procesora RV710 (PCI Express 2.0 x16 1002 / 9540, Rev 00)
Radni takt grafičkog procesora 110 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz)
Frekvencija memorije 299 MHz (original: 800 MHz)
špiljak
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

clockaj...vidim da imaš dobar hladnjak...ali pitaj i druge ovdje na forumu prije nego nešto radiš

Bellic
14 godina
protjeran
Bellic
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 17:26 (Đemo).
14 godina
protjeran

probaj  sa 2.2 na 2.6 ghz i gledaj temperature ako bude stabilno ostavi ili probaj još dići ako ide...znači koliko ide 2.5 ili 2.6 možda i više dok ti bude stabilno...ali pitaj i druge....u bios ideš delete ili f1, f2 tipkama...piše ti pri pokretanju kompa...ta i ta tipka za bios...bla bla...još malo pogledaj imaš tutoriale i tak...

Bellic
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 17:34 (Đemo).
16 godina
neaktivan

Evo kupio sam 2500K i sve super, al nez koju temp da gledam, CPU temp je cijelo vrijeme 25°C, u idleu i loadu, a ispod Core 0/1/2/3 je neki "Package" i tamo se temp mijenja. Sad nez sta da gledam. {#} Moze neka pomoc?

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Evo kupio sam 2500K i sve super, al nez koju temp da gledam, CPU temp je cijelo vrijeme 25°C, u idleu i loadu, a ispod Core 0/1/2/3 je neki "Package" i tamo se temp mijenja. Sad nez sta da gledam. {#} Moze neka pomoc?

Gledaj Package..

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Kod intela se gledaju jezgre. Skini najnoviju Aidu64, njoj najviše vjerujem što se temperatura tiče i provjereno ima podršku za sandy bridge.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 18:37 (Penryn).
13 godina
neaktivan
da ali kaj god kliknem mi se zarcni ekran piše auto adjust please wait i onda welcome windows i upali se,,,,
špiljak
13 godina
neaktivan
a preko kolko nesme temperatura skočit ?
špiljak
15 godina
neaktivan

Evo moj procesor i overclocking: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1946814

CPU ID CPU ID
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 20:33 (thebigboy).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
eee sa kojom tipkom ti ulazis u biose ? imam isto procesor ja nikak da uđem!
špiljak
15 godina
neaktivan
buraz555 kaže...
eee sa kojom tipkom ti ulazis u biose ? imam isto procesor ja nikak da uđem!

Kad pališ kompjuter negdje u nekom uglu ti mora prikazati tipku sa kojom ćeš ući u BIOS. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice