Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

imas ti pravo multiplier je max 9. ipak probaj ono sta sam ti predlozio. imas tu na forumu dobrih tutorijala o overclockingu, pa si mozda nesto prepustio

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kako cu OC moj E8500 procesor? dali za to treba neki program ili nesto?
call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ti trebas prvo procitati neki overclocking tutorial pa onda dok ces poceti overclokirati onda tu pitaj ako ti nesto nece biti jasno. 

Link

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 19:21 (Patrick_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako,totalna sam neznalica pa da pitam....imam intel E2180 i Gigabyte GA-945GCM-S2L maticnu....sad sam si skinuo Easytune 5 i u easymode-u dignuo na 15% tj sa 2000,00mhz na 2300,00mhz....zanima me jel to 100% bezopasno zasad????

mogu tako ostavit 24/7?temp su zasad sasvim normalne..

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Najbolje je klokati iz biosa. inace taj procesor ide bez problema na 3ghz. ostavi na toj 2300 ako si zadovoljan, makar ja bih se malo poigrao s tim procesorom. prouci neki overclocking tutorial i onda kreni na pravo overclockiranje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 16:58 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

da,obavezno ću malo podrobnije proučit neki tutorijal al vjeruj mi da je već ovo za mene ogromni uspjeh....tj ponosan sam danas....kao da sam sa Fedorom izdržao minutu u ringu{#}

danas sam igrao Cod 4 al nisam osjetio neku razliku...da ga probam dignut na 2,5ghz?samo sa dizanjem fsb i bez diranja napona?

i,hvala ti na savjetu!

17 godina

Neznam jel imas automatske postavke za dizanje voltaze. ako imas onda probaj staviti na 300 pa ce ti biti 3ghz. pa onda udi u windowse pa vidi sa cpuz kolika mu voltaza treba za 3ghz. pa sljedeci put mu rucno nariktaj malo manju voltazu da vidis jer ce raditi i sa manjom voltazom da se bez veze ne grije.

Za cod4 bi ti puno pomogao neki config file ako imas slabiju grafu pa bi vidio onda razliku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 20:20 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ok,hvala.....budem sad malo kopkao pa da vidim što se dešava...glavno da ne zeznem nešto....config file?nikad čuo...

17 godina

Imas npr yitch3 koji je najbolji za fps  na slabijim racunalima. kopiras file u main mapu od call of duty4 pa onda udes u igru i u consolu napises /exec yitch3.cfg. evo stavit cu ti taj config Link, ako consola nije enablana onda ides u options pa game options enable console pa na yes. consolu otvaras sa tipkom prije broja 1 

14 godina
neaktivan

uff,ok budem to skinuo pa probao ubacit..sinoć sam u easytune-u dignuo na 2,5ghz al mi je automatski i memoriju dignuo sa 666 na 800 i nešto pa mi se sve srušilo i valjda se sam vratio na default postavke...budem danas probao u biosima da dignem samo fsb...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znaci ovako imam:

MBO: Gigabyte EP35-DS4

CPU: quad core q6600 ( ako je ikako moguce da ga kloknem na 2,8 sa stock coolerom ) - mislim da mi koci moju gtx 460

RAM: Kingmax 2x2gb ( 800 mhz )

GPU: MSI GTX 460

pa koje bi voltaže bilo najbolje i latencije memorije ili sta sve trebam postelati da radi stabilno 2,8 ako je ikako moguce

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Decki i cure molim pomoc. Clockao sam moj proc na 3.2 ghz i drzao ga tako godinu dana ali sa nekim povremenim problemima. Naime odjednom se na slusalicama dok igram npr crysis 2 pocne cuti neko pucketanje i onda zablokira svei tako stoji sve dok ne pritisnem reset, ali i kad ga pritisnem treba par sekundi da se resetira. Nakon sto ponovo ude u winse opet isto kad upalim igru. Pomaze jedino reset biosa ili bas na jumper reset. Sad ga moram drzat na stocku i imam losije performanse. Zadnji put kad se to dogodilo prije par dana nije mi mogao ocitat hdd na kojem su winsi. Premjestio sam sata kabel u drugi utor i sada radi. Dali je mozda sata kabel u pitanju? Jednom se prije isto desilo i problem se rijesio kad sam malo micao hdd ladicu. Ja sam onda mislio da je do nekih kontakata. Nisam pametan sta bih probao. Ne vjerujem da je proc ili maticna, jer sad radi bez problema na stock taktovima. Sto vi mislite? Jeli moze biti hdd ili sata kabel. Proc i konfiguracija pod moj pc. Hvala svima unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može li mi netko reći koliko je pametno ići na 1,4-1,42 V na i5 750 za 24/7? Da li je to previsok napon?

Također me zanima koliki je max. sigurni napon za IMC te koje sve stvari u BIOSu moraju biti isključene, a za koje je dobro da ostanu uključene.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Može li mi netko reći koliko je pametno ići na 1,4-1,42 V na i5 750 za 24/7? Da li je to previsok napon?

Također me zanima koliki je max. sigurni napon za IMC te koje sve stvari u BIOSu moraju biti isključene, a za koje je dobro da ostanu uključene.

Isključi EIST, C1, c2, c3 states, a thermal monitor ostavi uključen.

I mislim da nije pametno ići preko 1,4...

[SLOBODNO STISNEŠ HVALA ONOME TKO TI JE POMOGAO]
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 8:46 (Plahi).
14 godina
neaktivan

ovako,da pitam.....sad sam u BIOS-u malo probao kloknut proc.....E2180/2ghz

cpu host frequency mi je bila 100 a memory frequency 533

onda sam host frq. dignuo na 240 a mem frq. se sama digla na 638

kad sam host dignuo na 260 mem frq. se popela na 692...ja sam to spremio al kad sam ušao u Everest pokazuje mi default postavke tj vratio je na 200 host fequency.

sad me zanima...

1. zašto je host frequency bila na 100 ako je proc 2Ghz?

2.zašto mi ne prihvača ovih 260?

3.mogu ga bez beda držati na ovih 240 i 638 mem freq?

hvala na svakom savjetu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

--

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 15:17 (teo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moze malo pomoci- KLIK! ;)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imam Noctua NH-D14 cooler sad i overclockirao bih Q6600 do kuda ide?

Trenutačno stanje je Q6600 3600MHz, multi X9, FSB 400, VCore 1.488V (BIOS 1.5125V)

Znam da matična podržava eksremnije overclokiranje (Gigabyte X38) i da ide ona i preko 400MHz

Ja bih probao sa 422MHz da vidim ako će moći na 3.8GHz

Any suggestions?{#}

I do with an ear to lend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Imam Noctua NH-D14 cooler sad i overclockirao bih Q6600 do kuda ide?

Trenutačno stanje je Q6600 3600MHz, multi X9, FSB 400, VCore 1.488V (BIOS 1.5125V)

Znam da matična podržava eksremnije overclokiranje (Gigabyte X38) i da ide ona i preko 400MHz

Ja bih probao sa 422MHz da vidim ako će moći na 3.8GHz

Any suggestions?{#}

Stanje temp? {#}

Ako su temp ok, OCaj brate! {#}

UKF - Drum and Bass, Dubstep
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 13:33 (FiCo_Ri).
17 godina
protjeran

Ma ne da se on. Boota on i na 3.7 i na 3.8GHz samo ni u snu neće primirisat OCCT do kraja. Ruši se u prvih 15 minuta? Fali napona, a preko 1.5V nisam lud da idem. Ovako mi je dobro, a cooler sam ionako morao uzet i kejs novi radi protoka zraka i temperatura CPU-a.

Bilo mi stanje dramatično, a proc još može koju gdn? Stress test 83° sa Yasyom, ako skinem bočnu stranicu onda 72, opet puno. Crysis 2 opterećuje ovaj quad abnormalno tako da sam i to uzeo kao mjeru. Tamo su mi temperature sa yasyom i bez bočne stranice čak 75°C.

Sad imam 68 samo max, u igrama 56°. Idle 44°. Kejs zatvoren, tih ko noć:D

Ostaje na 3.6GHz dok ne prodam sve za koju gdn:P Eventualno GPU na zimuxD

i do but you have a clue...
15 godina
neaktivan

Koliko ti imaš godina stoncin i daj mi reci jel ti imaš kakvu bolest ? Zašto imaš potrebu svaku komponentu silovati ? 6950 si palio furmarkom 40x, proc pališ OCCT-om 100x i sve to radi nekakvih jadnih preformansi o kojima samo sanjaš. Kakva razlika, objasni mi gdje ti možeš vidjeti razliku u 200mhz na procesoru i 40mhz na gpu ?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina
protjeran

Pa onda zašto ne OC-ati kad već imam sve? Zaš ostati na 3GHz ako sa dobrim coolerom ganjaš to na 3.6-3.8GHz? I onda ne mjenjaš komp još koju gdn imba? Zaš mjenjat komp ako sa coolerom nabriješ CPU koji je osnovica čitavog sustava i radi na ne 200MHz više nego 600MHz više što je osjetno više. Ovako neka mi ne govore da sam bacio pare u vjetar kada sam uzeo Noctua-u za 500 kuna i ni lipe potrošio izuzev ovih neznanja sa GPU-ovima proteklih 6 mjes? Moraš mjenjat CPU star je, to ti je 65nm, on datira iz 2007., zaš uzimaš grafu ne novi procesor?

Lol Razlika sa 3600 na 3800 bi opet bila postojana, a i ovako sam na konju jer mi je kejs zatvoren i komp tiši sa Noctua-om.{#} NHF

15 godina
neaktivan

Razliku između 3.2ghz i 3.8ghz ti ne osjetiš. Odvrti mi jedan in game bench i pokaži razliku. A to što ti gledaš što drugi pišu i što misle o tvojim komponentama te dovelo do ovih **anja s grafama da bi se na kraju vratio na ono što si imao, mani se foruma ako ti on puni glavu glupostima.

17 godina
protjeran

Na forumu su mi jedino preporučili da kupim HD4870 i sada HD6850 što je OK. To što sam ja overclocker ne znači da mi je netko to nasumice natuknuo dok sam čitao postove tu i tamo? Napravio sam to nakon 3 gdn jer je CPU jednostavno postao slabašan. Ipak je to quad iz 2007. Sad imaš već sandy bridge platforme na 5GHz sa slabijim coolerima!{#}

15 godina
neaktivan

Ne maži meni oći, skoro si prodao 6950 i kupio GTX560 nakon 3 dana jel su te ubjedili ko klinca od 7 godina da je njihova lizaljka finija, a tako ide i za sve ostalo, smiri se, ne bacaj lovu u vjetar. 

17 godina
protjeran
imba kaže...

Ne maži meni oći, skoro si prodao 6950 i kupio GTX560 nakon 3 dana jel su te ubjedili ko klinca od 7 godina da je njihova lizaljka finija, a tako ide i za sve ostalo, smiri se, ne bacaj lovu u vjetar. 

Hm da je radila kako spada ne bih riječi rekao. Dam 2100kuna i ne radi.. ROFL Ne može se unlockati ne daje se OC-ati. Šta da radim, a ovo sa benchmarkovima je jer je radila bolje jer su nvidija benchmarkovi. Pa je GTX-ica dobila, a ja sam uvijek odgovorno tvrdio da je HD6970 jača kao i jest samo je moja ostala samo 6950. Forever be taj primjerak grafe. Prodao sam ga, imam zamjenu, dosta mi je i znam pogriješio sam što sam trošio puno. Neka mi je, moj je novac!{#}

15 godina
neaktivan

Opet fantaziraš, kartica je radila na stock taktovima i to što se neda otključati ne znaći da je neispravna... jel onda i moja neispravna ? Ustvari previše oftopičarimo. Sretno s tvojim "kemijama".

16 godina
neaktivan

Evo da se i ja malo nadovezem, iako je {#}.

Kartica je kod tebe radila kako spada. Clockanje i Unlockanje nisu stvari koje grafa mora podrzavati, tj. da ju mozes clockati i unlockati.

Dali je "duznost" grafe da se da clockati i unlockati, NE!

Ako se grafa ne da clocakti, znaci li to da nevalja, NE!

Ako se grafa ne da unlockati, znaci li to da nevalja, NE! - Onda 98% grafa ne valja.

Sve u svemu, ti si kupio grafu, dobio si grafu, samo nemas srece, odnosno zapao te los prijmerak sto se tice clockanja i unlockanja,

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Manite se tog stoncina više. 100x mu je već rečeno da je bacio pare već polako postajete zamorni, ne znam kako čoek više guta te kritike. ja bih vas davno poslao u krasan {#} njegove su pare, nek radi sa njima što ga je volja. jest lik malo naopako ali što je previše je previše.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne prigovaram mu ja u vezi kupovine grafe, njegov je novac, zeli bolje performanse, sta ima veze neka kupi.

Ali on prica da HD6950 "ne valja", jer se nije dala unlockati i clockati ..

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice