Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Bulldozer kaže...

Krpa evo full stabilan za sad :D 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2510707

Dobar napon :))

Aj javi do kud ide :))

Werdum Combat Team --- join us! Info na Pm.
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Prodao dalje taj proc .. dobio 450kn za njega .. sutra stiže Athlon II 640 pa čemo se igrat sa njim 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bulldozer kaže...

Prodao dalje taj proc .. dobio 450kn za njega .. sutra stiže Athlon II 640 pa čemo se igrat sa njim 

To je bio otkljucani athlon x3? 450kn za njega?

Werdum Combat Team --- join us! Info na Pm.
13 godina
protjeran

Dada

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pogledajte Moj PC molim vas i recite mi do koliko mogu clokovat Athlon II X3 425 CPU na mojoj ploci ..ram mi je 1333MHz kada klokujem na 2.9  DRAM Frequnce mi ide n a 733.4MHz  na sledecim iformacijam akoja su vasa upustva za dalje klokovanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bi na njemu samo otključao 4. jezgru ako se može, te ga nebi clock-ao zbog stock kulera... Kakve su ti sada temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

Pogledajte Moj PC molim vas i recite mi do koliko mogu clokovat Athlon II X3 425 CPU na mojoj ploci ..ram mi je 1333MHz kada klokujem na 2.9  DRAM Frequnce mi ide n a 733.4MHz  na sledecim iformacijam akoja su vasa upustva za dalje klokovanje

Ne diraj nista, nego probaj otkljucat četvrtu jezgru. Taj AII X3 425 je koliko se sjecam prava mala grijalica, tako da ne bih clockao sa stock coolerom.

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
13 godina
KL Desings kaže...

RAM frekvencija ti je ustvari 1466mhz (CPU Z uvijek pokazuje upola manju frekvenciju).Kad clockaš procesor, RAM moraš zakočiti....uostalom evo ti link na tutorijal za clockanje.Savjetujem ti da ga dobro prostudiraš prije nego što kreneš clockat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 0:28 (Mile 74).
14 godina
neaktivan

Sad jedno glupo pitanje(nemojte mi zamjeriti).Sta je blje podici da dobis cim veci takt. HT Link ili multiplier ili bus speed.HVALA

::;;;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 10:33 (WiNAmDGAMer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WiNAmDGAMer kaže...

Sad jedno glupo pitanje(nemojte mi zamjeriti).Sta je blje podici da dobis cim veci takt. HT Link ili multiplier ili bus speed.HVALA

Uvije ti ide prvi multiplier.

12 godina
neaktivan

temp su mi ok kada miruje onda je na 33 a kada igram BTF 3 onda ne prelazi 43..to i men brine sto mi i ram se podize a ram je g Skill 1333 pa da nece pregorit na 1400..hvala sviam na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
KL Desings kaže...

temp su mi ok kada miruje onda je na 33 a kada igram BTF 3 onda ne prelazi 43..to i men brine sto mi i ram se podize a ram je g Skill 1333 pa da nece pregorit na 1400..hvala sviam na pomoci

tom athlonu je maksimalna sigurna temperatura 73 stupnja a ti si jako daleko od toga imas 30 stupnjeva prednosti :)

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X3%20425%20-%20ADX425WFK32GI%20%28ADX425WFGIBOX%29.html

takoder tu ti pise maksimalni napon koji mu smijes dati itd...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:32 (toxic).
12 godina
neaktivan

Evo momci sad sam promjenio neke stvari u biosu pa vidite jel sad u redu..Otkljuco sam bio cetvrto jezgro i radilo je super cak sam imao i 6mb l3 memorije..al sam novi bio stavio i on mi g aje zakljuco a sada u noovm biosu nemam opciju asusu core unlocer kao sto sam imao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
da u CPU Z mi prikazuje napon od 1.428 dok mi u Everestu i AMD Over Drive prikayuje 1.325 i kojoje sada pravo stanje....
17 godina
KL Desings kaže...
da u CPU Z mi prikazuje napon od 1.428 dok mi u Everestu i AMD Over Drive prikayuje 1.325 i kojoje sada pravo stanje....

ono što ti kaže bios... moguce da ti senzori lažu.. probja supstit napon u biosu i vidi koji od programa ce ti ga spustit za tocno tolko kolko si ga spustio u biosu ako niti jedan onda je bios mjerodavan.

lp

13 godina
WiNAmDGAMer kaže...

Na otključanim procesorima poput tvog Phenoma (Black Edition), multiplier je otključan, te je naj jednostavniji overclock dizanjem istog, da bi dobio veliki takt procesora (core speed).

Npr. Multiplier: x16       ...dizanjem multipliera na npr. Multiplier: x20   ......naravno potrebno je dignuti i napon 

Bus speed: 200Mhz                           Bus speed: 200Mhz

Core speed: 3200Mhz                         Core speed: 4000Mhz...(veća brzina/takt procesora)

Važno je napomenuti da dizanje multipliera utiče samo na takt/brzinu procesora, dok dizanje bus speed-a, diže i ostale komponente sustava poput RAM frekvencije i PCI E sabirnice.

Prije svakog overclocka treba dobro proučiti tutorijale za overclocking i upoznati se dobro sa svojim BIOS-om.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:46 (Mile 74).
17 godina
Mile 74 kaže...

Core speed: 3200Mhz                         Core speed: 4000Mhz...(veća brzina/takt procesora)

Važno je napomenuti da dizanje multipliera utiče samo na takt/brzinu procesora, dok dizanje bus speed-a, diže i ostale komponente sustava poput RAM frekvencije i PCI E sabirnice.

Prije svakog overclocka treba dobro proučiti tutorijale za overclocking i upoznati se dobro sa svojim BIOS-om.

Odakle ti ovo??

povecanje bus speeda utjece na ht i nb frkvenciju ali nikako na pcie sabirnicu.. dapace pozeljno je ne dirati pcie sabirnicu jer moze biti velikog sranja a perfomanse neces dobit nikakve..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:46 (toxic).
12 godina
neaktivan
da ali ovaj sad nije otkljucan jer je novi bios i sada nemam vise opciju da ga otkljucam ...pogledaj gore slike pa mi reci ako nesto trebam spustit ili podignit..hvala
12 godina
neaktivan

Evo momci sa Over Drive

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
Mile 74 kaže...

Odakle ti ovo??

povecanje bus speeda utjece na ht i nb frkvenciju ali nikako na pcie sabirnicu.. dapace pozeljno je ne dirati pcie sabirnicu jer moze biti velikog sranja a perfomanse neces dobit nikakve..

Ako je u BIOSU stavljeno na AUTO, onda ju treba promjeniti na MANUAL ili staviti na 100.Sve zavisi šta piše u BIOSU.

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Mile 74 kaže...

Odakle ti ovo??

Podize se PCIe sabirnica ali ako je namjesteno na sync. Ako je namjesteno na async onda se ona ne podize linearno sa podizanjem bus-a.

Medutim, tu opciju na nekim plocama nisam ni vidio.

clock2much
17 godina
mate960 kaže...
toxic kaže...
Mile 74 kaže...

Odakle ti ovo??

Podize se PCIe sabirnica ali ako je namjesteno na sync. Ako je namjesteno na async onda se ona ne podize linearno sa podizanjem bus-a.

Medutim, tu opciju na nekim plocama nisam ni vidio.

Nikad ali nikad se meni nije pcie sabirnica podizala ako je ja nisam sam dizao a imao sam tonu amd procesora oko nekih 20 komada :( a ploca mozda i vise..

BTW max safe ajmo tako reci je 145 za pcie sabirnicu i tu postoji velika mogucnost sranja da ode kvragu ima hrpu slucajeva.... da je slucajno a bilo je na auto a bus speed sam podizao i na 280 pa cak nekad i vise bilo bio sranja... nikad nisam vidio da kada podizem bus speed da mi se podize pcie sabirnica pa makar ona bila i na auto ovo pricam za amd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:53 (toxic).
12 godina
neaktivan

Momci PCIE mi je ok ..moyemo se sad vratiti na moj problem hvala vam...vidite sada od amd over driva dal je sv eok pogledajte pa mi recite...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
KL Desings kaže...

Momci PCIE mi je ok ..moyemo se sad vratiti na moj problem hvala vam...vidite sada od amd over driva dal je sv eok pogledajte pa mi recite...

nemoj se uvrijedit ali ti si lud ako oc-as preko amd overdrive.. lijepo vrati preko toga na default zapamti postavke i trk u bios i tamo nariktava.. nije isto oc preko softwarea koji je banan i preko biosa.

14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

Pa ovo se kao prvo ne odnosi na tebe, pa nisi ti jedini na ovom forumu koji trazi pomoc. NE spamaj vise.

clock2much
12 godina
neaktivan

n eneklokujem ja preko softwera to sam samo da vam pokayem brzine i to....neznam da li mi je visoka mozd abrzina NB..znam da nisam jedini ali oni se svadjaju oko PCI E brzine koja je uvijek 100MHz te nju klokovanje ne mjenja...hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
KL Desings kaže...

n eneklokujem ja preko softwera to sam samo da vam pokayem brzine i to....neznam da li mi je visoka mozd abrzina NB..znam da nisam jedini ali oni se svadjaju oko PCI E brzine koja je uvijek 100MHz te nju klokovanje ne mjenja...hvala unaprijed

u redu je sve.. vazne su ti temperature... ako su temperature dobro i sistem ti je stabilan to je to... zapamti si postavke i igraj se dalje ukoliko zeliš.. ali ja bih ti preporucio da promjenis cpu cooler jer vidim da imas stock što nije dobro... nabavi neki jeftiniji cooler tipa hyper 212 i na konju si..

13 godina

Kolega toxic .....osobno PCI E nedižem nikad preko 110, ali ima slučajeva gdje ju ljudi dižu i preko 130.Podizanjem PCI E preko razumnih granica, dovodiš se u sintuaciju da ti pregori grafička kartica.

{#} na {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala ti za sada cu ovako ostavit dok nedobijem novi hladnjak...mene je samo NB  brino i ram ali sad sam uspio vratiti ram na 1250...temp su mi ok on po maksimalnim opterecenjem radi an 49 nikad mi do sada nije presao 52 a dok miruje dok sam an netu onda je 36 ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Kolega toxic .....osobno PCI E nedižem nikad preko 110, ali ima slučajeva gdje ju ljudi dižu i preko 130.Podizanjem PCI E preko razumnih granica, dovodiš se u sintuaciju da ti pregori grafička kartica.

{#} na {#}.

pa dosli smo na to da ga podizes iskljcivo ti i ako dises bus speed ne dize ti se pcie sabirnice o tome ja pricam... pcie sabirnicu dizes iskljucivo sam..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice