Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 992.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
glazZ kaže...

Dali je netko ko ima 890gx i 1055t probao OC na 3.6 ili 3.8 ? Ja se borim kao lav sa time i 0 bodova , rusi se skroz i nestabilno do boga :S
Ako netko ima nekakvu pametnu ideju ili nacin kako da to napravim neka kaze ! ! !
e da dosad sam ga imao na 3.2 i sve je bilo oke , 3.6 pa na dalje nece {#} 

Ide vecina sa stock naponom na 3.5 ghz.Nemoj silovat plocu,mocan je to procesor.Nije ni cudno da ne ide na vise,1055T je losiji primjerak X6 Thubana pa ne ide visoko sa frekvom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Danas sam svoga Athlon II x4 630 digao ma 3.4GHz, neki kazu da ide do 3.4 i na stock naponu, ali moj primjerak nije isao pa sam mu podigao napon sa 1.3750v na ako se nevaram 1.3850v

na stock naponu mi je odma pri paljenu Prime 95 bacao BSOD, sa podignutim naponom je stabilan, testirao sam ga s LinX-om u trajanju od 8 sati i sve je proslo bez problema.

Ploča mi dosta overvolta tako da i to treba uzeti u obzir.

VALIDACIJA

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Danas sam svoga Athlon II x4 630 digao ma 3.4GHz, neki kazu da ide do 3.4 i na stock naponu, ali moj primjerak nije isao pa sam mu podigao napon sa 1.3750v na ako se nevaram 1.3850v

na stock naponu mi je odma pri paljenu Prime 95 bacao BSOD, sa podignutim naponom je stabilan, testirao sam ga s LinX-om u trajanju od 8 sati i sve je proslo bez problema.

VALIDACIJA

hmmm overvolta ti ploča poprilično. Ja sam svog athlončića držao na 3.4 sa stock naponom, isto tako 1.375. ploča mi je overvoltala na 1.416 u idlu, taj mi je broj ostao u sjećajnu. ista ploča, M3A770DE

15 godina
ATiGamer kaže...
Brega55 kaže...

VALIDACIJA

hmmm overvolta ti ploča poprilično. Ja sam svog athlončića držao na 3.4 sa stock naponom, isto tako 1.375. ploča mi je overvoltala na 1.416 u idlu, taj mi je broj ostao u sjećajnu. ista ploča, M3A770DE

Skuzio sam da dosta overvolta, ali na stock naponu mi nikako neide na 3.4GHz makar sto ploča overvolta..

Jel to do primjerka procesora ili?

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
14 godina

Za moga Athlona II X4 620 AMD daje tvrdi da je max napon za 24/7 1.425,tako je i tebi.Tako da se nebi trebao bojati.Moze on raditi i na visem naponu bez degradacije.Inace moj ide na 1.375V na 3.25 ghz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 22:45 (zoharbizo).

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Jel to do primjerka procesora ili?

Jeste, svaki traži drugačiji napon za stabilan rad na nekom taktu. Nije svima ni CPU VID tvornički postavljen na isti iznos.

14 godina

Manje overvolta ova moja AM2+ ploca od M3A770DE.Sa 1.375V ide na 1.39V.

0 0 hvala 0
14 godina

Stock napon je glup pojam jel nije isti na svim pločama niti na svim revizijama procesora. Koliko sam vidio, tebi CPU nije na 1.375V (vrijednost u BIOS-u ), nego na 1.456V, i to mu je poprilici sam siguran pravi napon. Dakle, kod clockanja "stock" napon nema smisla spominjat nego točan napon i to onaj koliko ploča daje u Windowsu.

15 godina
neaktivan

Ekipo, nadam se da nije ovo offtopic, ali neznam gdje da se obratim.

Kupio sam si x4 phenom 955 BE i prilikom postavljanja nekako mi je pasta dospijela iza na one pineove (a  ima ih valjda milijun)

Pasta je zamrljala 2 pina, naravno sada se ona osušila i procesor radi bez poteškoća, ali mene je strah što ako se prilikom rada ta pasta otopi i postane vodič i proc pregori?

Ili nemam brige pa pasta nije vodič?

Ili svejedno da uzmem nešto kao čaćkalicu i to probam istrugati?

Hvala, nadam se da nije {#}

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Ekipo, nadam se da nije ovo offtopic, ali neznam gdje da se obratim.

Kupio sam si x4 phenom 955 BE i prilikom postavljanja nekako mi je pasta dospijela iza na one pineove (a  ima ih valjda milijun)

Pasta je zamrljala 2 pina, naravno sada se ona osušila i procesor radi bez poteškoća, ali mene je strah što ako se prilikom rada ta pasta otopi i postane vodič i proc pregori?

Ili nemam brige pa pasta nije vodič?

Ili svejedno da uzmem nešto kao čaćkalicu i to probam istrugati?

Hvala, nadam se da nije {#}

Pa trebao si je barem djelomicno ocistiti, a sad si i socket zamrljao.

Ofc.
15 godina
neaktivan

Ma jok!

ne kužiš, objasnio sma problem i sad ja pitam EXPERTE

dal pasta može postati vodič ili nemože

a to je zamrljano samo 2 ona milimetarska pina.

Znači to se jadva primječuje okom!

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Ma jok!

ne kužiš, objasnio sma problem i sad ja pitam EXPERTE

dal pasta može postati vodič ili nemože

a to je zamrljano samo 2 ona milimetarska pina.

Znači to se jadva primječuje okom!

Konkretno o kojoj pasti se radi?

Ofc.
14 godina

Evo konacni OC,Athlon II X4 620 na 3.38 ghz stabilan na stock naponu.Solidan primjerak.Zadovoljan sam.

8 0 hvala 0
15 godina

Jedno čisto informativno pitanje. Clocknuo sam Phenom II X4 955 na 3.6 Ghz pa me malo brine jedna temperatura označena na ovoj slici no ne znam što označava (temperature su u full loadu). Pa ako može info :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

programi imaju probleme s čitanjem toćnih vrijednosti... :S
probaj s AMD Overdrive, meni je ok... al da ti je 88C čisto sumnjam da bi bilo jer phenomi se gase iznad 70 i prije (kažem za svoj primjer)

14 godina

To je temperatura od VRM-a ( naponska regulacija ) i previsoka ti je. Na pločama kao moja i tvoja u normalnim kućištima ide do 60C+ i to je ok. Kod tebe je do 88C a to je već malo previše. Izgleda da ti je loša ventilacija kućišta. CPU bi ti trebao raditi bez problema i na 1.35V na 3.6Ghz ( ako nije baš loš primjerak ). Druga vrijednost ti je CPU a prva matična ploča od te tri. CPU ti je odličan što se tiče temperature.

14 godina
Znaci clockao bi athlon 240 2.8 x2 na 3.0 Multiplier mi je max x14 Komp mi je sat upaljen 3 sata i temp proca je 26C , a nijedna temp neprelazi 35°C . No dobro , moje je pitanje koliko trebam dignut voltazu ?

0 0 hvala 0
14 godina

Trebaš prvo pročitati malo šta je to overclocking, i šta se tu radi, pa onda napiši komponente i pitaj koliko trebaš dić NAPON .

15 godina

koliko sam shvatio hwmonitor krivo piše "max" vrijednost. Uključio sam prime 95 na 2 sata i redovito pratio tu vrijednost VRM-a i current temp nikad nije bila veča od 58 C (inače u idle je 39C), a "max 88 C" se samo pojavi a da pritom current temp nikad nije bila 88c ako kužite što oću reći.. Tako je bilo i za matičnu current temp 30C pokraj piše max 88c, pa za CPU fan u idle je uvijek na 500-1000 RPM a na max stoji 168750.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To  se nekad dešava, nije to sad da HWMonitor uvjek krivo očitava.

14 godina
@itomic Gigabyte m52l-s3p Athlon 2x 2.8 240 ati Radeon 4670 512mb 4gb ram 80+80 gb hdd 500w napajanje sl500a
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:51 (dinos3).
14 godina

To je stara i loša ploča za clockanje. Bolje nemoj dirati ništa jel nemaš koristi neke od clockanja sa tom slabom grafom, a ploča je pretpostavljam stara jedno 3 godine i bolje ništa nedirat.

14 godina
Kupljena u trgovini prije 10ak mj
14 godina

Pa gdje si to kupio tako star model prije 10 mjeseci !!!

14 godina
neaktivan

e ljudi, imate pod moj pc cijeli komp (onaj prvi:D)

vec tak ocan proc imam 3-4 mjeseca i u zadnjih 1 mj mi se stalno komp smrzava. tj otprilike svakih 45 min. zasteka pa moram kiktat po programu koji zasteka (npr mozilla). dode onaj kruzic kao pokazivac misa, a mozilla onako pobijeli.

i onda se odsteka, pa za 2 sec opet, za se za 30 sec odsteka i onda opet zasteka i odsteka xD

znaci svaki put ima "tradiciju" da se 3 puta zamrzne i odmrzne i nakon toga opet radi neko vrijeme normalno

jucer sam npr igrao battlefield 3 i samo odjednom dobim blue screen :O restartao komp, i sve opet ko inace

sad vi meni recite zasto je tak? bio sam testirao proc u occt-u dok sam ga clockao i prosao je test rekao bih onako na knap:D

da dignem voltazu?

evo ss iz cpu-z

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

e ljudi, imate pod moj pc cijeli komp (onaj prvi:D)

vec tak ocan proc imam 3-4 mjeseca i u zadnjih 1 mj mi se stalno komp smrzava. tj otprilike svakih 45 min. zasteka pa moram kiktat po programu koji zasteka (npr mozilla). dode onaj kruzic kao pokazivac misa, a mozilla onako pobijeli.

i onda se odsteka, pa za 2 sec opet, za se za 30 sec odsteka i onda opet zasteka i odsteka xD

znaci svaki put ima "tradiciju" da se 3 puta zamrzne i odmrzne i nakon toga opet radi neko vrijeme normalno

jucer sam npr igrao battlefield 3 i samo odjednom dobim blue screen :O restartao komp, i sve opet ko inace

sad vi meni recite zasto je tak? bio sam testirao proc u occt-u dok sam ga clockao i prosao je test rekao bih onako na knap:D

da dignem voltazu?

evo ss iz cpu-z

Kakvo je to prolazenje occt-a na knap?

Ofc.
14 godina
neaktivan

krivo sam se izrazio, no

mislim da je onaj kraci test (od pola sata cini mi se) prosao, al onaj duzi nije

ugl nije po tome prosao

savjet? spustam clock malo ili dignem voltazu? jer mislim da je ova voltaza vec dosta visoka (1.48)

btw, mogu dizat i nekakav NB multiplier i NB voltage. sta s tim?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

krivo sam se izrazio, no

mislim da je onaj kraci test (od pola sata cini mi se) prosao, al onaj duzi nije

ugl nije po tome prosao

savjet? spustam clock malo ili dignem voltazu? jer mislim da je ova voltaza vec dosta visoka (1.48)

btw, mogu dizat i nekakav NB multiplier i NB voltage. sta s tim?

Spustaj clock.

Ofc.
14 godina
neaktivan

ok, budem za vikend, ne stignem sad:D

btw mali offtopic. jel bi mozda trebao nabavit neki jaci procesor ili da imam i dalje ovog clockanog? ako da, koji? (da pase na moju maticnu)

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

ok, budem za vikend, ne stignem sad:D

btw mali offtopic. jel bi mozda trebao nabavit neki jaci procesor ili da imam i dalje ovog clockanog? ako da, koji? (da pase na moju maticnu)

Koja ti je namjena konfiguracije?

Ofc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice