Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 971.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
itomic009 kaže...
Mitsuoka kaže...
zoharbizo kaže...

moze ga drzat ako ce mu takt dignit za 200 mhz al ako ce ozbiljnije ocat nista od toga...tih 200 mhz mu ionako nista neznaci...

da ali i to je isplativo, osjeti se opet u igrama, ja sam osjetio sa 3.4 24/7 na 3.6 24/7 kada sam se prebacio na Mugena II 

Clock od 200 Mhz se neosjeti nit u igrama, nit igdje drugdje !! I kao što je reko kolega, ako nekupi hladnjak neki nek ništa nedira !

Ja sam clock od 200 MHz itekako osjetio, doduse najvise u gutacu GTA IV, a tih 200MHz mi je dalo 5+ FPS-a, i to na FullHD rezi {#}

14 godina

Da ti je je 200 Mhz dalo 5+ FPS !! To mi  zvuči toliko nemogće i smiješno da nemam ni komentara !

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da ti je je 200 Mhz dalo 5+ FPS !! To mi  zvuči toliko nemogće i smiješno da nemam ni komentara !

Nije nemoguce, pogotovo na GTA IV, kojemu je potreban proc sa sto vecom frekvencijom + grafa sa sto vise memorije radi kolicine textura

14 godina
Mitsuoka kaže...
itomic009 kaže...

Nije nemoguce, pogotovo na GTA IV, kojemu je potreban proc sa sto vecom frekvencijom + grafa sa sto vise memorije radi kolicine textura

box cooler je smece napravljeno da drzi proc na stock frekvenciji na nekoj ok temperaturi...aftermarket cooler je bolji u svim pogledima...zato ako ce ocat i dizat napon morat ce ulozit u novi cooler

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

pitanje ...
vidim da ova maticna podrzava core unlocker ..  da li je to onaj ACC koji vi spominjete jer planiram ovu kupiti

http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A77T/#specifications

sa ovim procesorom

http://products.amd.com/pages/desktopcpudetail.aspx?id=718&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=&AspxAutoDetectCookieSupport=1

posto nema tih Asrockovih u ponudi ovdje -- trenutno

svi savjeti su dobrodosli :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

trebam pomoć.ne znam kaj krivo radim.probal sam iz biosa povisiti multiplier nebrem.sad sam skinul amd overdrive niti tu nebrem povisiti multiplier.koji se vrag događa???

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 17:19 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
jura kaže...

trebam pomoć.ne znam kaj krivo radim.probal sam iz biosa povisiti multiplier nebrem.sad sam skinul amd overdrive niti tu nebrem povisiti multiplier.koji se vrag događa???

ne možeš tako, diži HT clock...

uostalom imaš temu overclock za početnike pa prouči malo...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
jura kaže...

ne možeš tako, diži HT clock...

uostalom imaš temu overclock za početnike pa prouči malo...

ma kakav ht clock???imam 955be.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 17:43 (jura).
15 godina
moderator
jura kaže...

ma kakav ht clock???imam 955be.

ne otvara mi tvoj PC na forumu, ispričavam se onda nemoj se odmah ljutit :)

a na onoj slici ne piše koji je proc...

jesi probao clear cmos pa onda?

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina

Pa na tom BE procesoru ako ti je ploča dobra samo dižeš multiplier i napon po potrebi i paziš na memoriski mnođžitelj !!! Pretpostavljam da neisi pazio na memoriju pa te zeza !

17 godina
neaktivan
Ma kuzim ja to,ali problem je u tome kaj mi uopce neda da dizem multiplier.multiplier mi je na 16 i nebrem ga uopce dizati ko da nije be procesor.lolzato pitam ako ima ko kakav prijedlog?mozda da je do biosa?budem probal update napraviti za bios makar mislim da nema to veze.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jura kaže...
Ma kuzim ja to,ali problem je u tome kaj mi uopce neda da dizem multiplier.multiplier mi je na 16 i nebrem ga uopce dizati ko da nije be procesor.lolzato pitam ako ima ko kakav prijedlog?mozda da je do biosa?budem probal update napraviti za bios makar mislim da nema to veze.

Možeš li dizati množitelj izravno iz biosa? Ako možeš oc-aj tako.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
17 godina
neaktivan
Ma ne mogu.ljudi citajte prijasnje postove.problem je u tome da sam prvo probal iz biosa dizati nije islo probal sam sa amd overdrive opet nejde.koj ku*ac se dogada?molim pomoc i neki savjet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma ajde valjda ima neko nekakav prijedlog,savjet kaj da radim!?ili nekaj krivo radim ili sam dobil primjerak 955BE koji to nije!LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako nemoš dizat množitelj, možda moraš odabrat nekakv profil ručnog podešavanja ( manual možda piše). Ako ni tako nikako nemožeš, onda ili nije CPU Black Edition, ili je matična neka slaba skroz !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 1:52 (itomic009).
15 godina

Ovak stvar ti je u overdrive-u. Skini verziju 3.2.1 ona dozvoljava mijenjanje množitelja iz Win-a. U BIOS-u sigurno možeš mijenjat množitelj ali vjerojatno nisi naišo na tu opciju ili nisi spremio postavke nakon mijenjanja množitelja. Meni također nove verzije overdrive-a ne dozvoljavaju mijenjanje množitelja.

Nadam se da sam pomogao.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
strit kaže...

Ovak stvar ti je u overdrive-u. Skini verziju 3.2.1 ona dozvoljava mijenjanje množitelja iz Win-a. U BIOS-u sigurno možeš mijenjat množitelj ali vjerojatno nisi naišo na tu opciju ili nisi spremio postavke nakon mijenjanja množitelja. Meni također nove verzije overdrive-a ne dozvoljavaju mijenjanje množitelja.

Nadam se da sam pomogao.

skinul sam zadnju verziju 3.2.3 i ne pomaže.a u biosu znači isključim spread spectrum i coll n quiet.idem na multiplier/voltage change stavim manual i onda idem na cpu frequency multiplier i on je na 16 i nemogu ga više od toga dići.isto tak nemogu dići ni NB frequency multiplier ako vam to kaj govori.on je na 10.jedino kaj mogu dići je napon.e sad jer moram još negde staviti možda nekaj na manual ili je to to???nemam pojma ili ja nekaj krivo radim ili sam dobil(kupil) jedini na cijelom svijetu 955BE koji to nije!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 11:43 (jura).
14 godina

Lool da vidim odmah bih znao o čemu je riječ,ali ovako napamet neznam. Taj procesor treba bit da se može dizat množitelj, a i ploča iz tvog opisa Moj PC je ploča koja to podržava, tako da neznam šta je kod tebe !

14 godina
jura kaže...
strit kaže...

Nadam se da sam pomogao.

skinul sam zadnju verziju 3.2.3 i ne pomaže.a u biosu znači isključim spread spectrum i coll n quiet.idem na multiplier/voltage change stavim manual i onda idem na cpu frequency multiplier i on je na 16 i nemogu ga više od toga dići.isto tak nemogu dići ni NB frequency multiplier ako vam to kaj govori.on je na 10.jedino kaj mogu dići je napon.e sad jer moram još negde staviti možda nekaj na manual ili je to to???nemam pojma ili ja nekaj krivo radim ili sam dobil(kupil) jedini na cijelom svijetu 955BE koji to nije!{#}

A usput, neclocka se sa nikakvim programima iz Wundowsa nego iz BIOS-a

14 godina

ovako...kao prvo clockaj iz biosa a ne iz windowsa...kao drugo imas teme o tome...tvoj 955be se moze clockat ko i svaki...samo ti nisi ocito procita nista o tome...

0 0 hvala 0
15 godina

Ajmo ovako overdrive 3.2.3 verzija i meni ima zaključan multi stoga skini verziju 3.2.1. Ako oc-aš iz bios-a c`n`c ti ne radi znači imaš stalno max takt ako oc-as iz overdrive-a možeš ostavit c`n`c uključen i vidi vraga radi. Za max oc treba koristit bios a za 24/7 meni se praktičnijim pokazao overdrive baš zato što cool radi i smanjuje takt u idle-u. Nije moguče da ti je zaključan multi u biosu ako imaš BE.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ovako...kao prvo clockaj iz biosa a ne iz windowsa...kao drugo imas teme o tome...tvoj 955be se moze clockat ko i svaki...samo ti nisi ocito procita nista o tome...

kao prvo pročital sam hrpu toga,kao drugo amd over drive sam skinul samo zato jer nisam iz biosa mogel ništ napraviti,kao treće ako nemš nekakav konstruktivni prijedlog da bi pomogel ne znam kaj se javljaš jer sve ovo kaj si ti napisal znam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 12:02 (jura).
14 godina

kako nisi moga iz biosa napravit...daj molim te...prouci malo taj svoj bios i malo tutorijale o clockanju...

0 0 hvala 0
14 godina

kad udes u bios udi u mit...motherboard inteligence tweaker u kojem mos minjat sve vezano za ocanje proca...rama...ajd provaj to nac

0 0 hvala 0
17 godina

Iz ciste radoznalosti me zanima dal je tko uspio oc-at svog AMD-a, premda me interesira isto za Intela, za cijeli GHz na defaultnoj voltazi i da se normalno boota te koristi kompom ? (surfanje, office, enkodiranje vide-a, bla bla...)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
14 godina
Batista kaže...

Iz ciste radoznalosti me zanima dal je tko uspio oc-at svog AMD-a, premda me interesira isto za Intela, za cijeli GHz na defaultnoj voltazi i da se normalno boota te koristi kompom ? (surfanje, office, enkodiranje vide-a, bla bla...)

tesko da ce se nac takav primjerak...+1ghz a bez podizanja napona...nemoguce xD

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Batista kaže...

Moguce ali treba imati TWKR  {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Batista kaže...

ja sam svoga athlona x4 620 sa otključanim L3 digao za 0.8 bez ikakvog dizanja napona i tako igrao dosta vremena, a kad sam nabavio Mugena, digao malo volt i jos pinku clock

17 godina

Ja imam takav primjerak :) Evo validacije.

Taj malac moze potegnut podosta, samo se trebam igrat.

Nisam ga stressal, al komp koristim najnormalnije, tu i tamo podignem koju virtualku, enkodiram video, izvadim audio iz vide-a i sl.

Po meni taj mali stvor bi mogao do jedno 4,5 GHz - da imam love za riskiranje, stavio bi ja njega pod TEC-a :D

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 13:21 (Batista).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

..pozdrav ekipa..i ja sam clokao svog athlona II x3 sa 2,7 na 3,2 ghz..stability test sam radio sa AMD Overdrive i nije pokazao nikakve greške,tj.nije se rušio..clokanje sam napravio u biosu ali ne manualno nego imam opciju da ga dignem 5%,10%,15% ....do 50%...ja sam ga stavio na 20%...max temperatura proca u loadu mi je bila 59 c,a pojedinačnih jezgri 50c...cooler koji imam je Arctic-Cooling Freezer 7...ali mi nešto nije baš jasno tj. neznam dali to tako treba biti...prije par dana mi je došla nova matična i memorija,tako da sam skidao cooler i sve ostalo...kad sam skinuo cooler sa procesora primjetio sam da dno coolera ne pokriva cijelu površinu procesora nego ima još nekih cca 3 mm sa svake strane procesora...zanima me dali to tako treba biti ili ja imam krivi hladnjak??  i isto tako me zanima dali bi ga mogao dignuti na 3.5 tj. dali sam već sad u opasnoj zoni šta se tiče temperatura??    ...početnik sam u tome tako da se izvinjavam ako sam nešto krivo napisao.. {#}  

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice