Pa svi Phenomi II su deneb, dok su Athloni ili cistokrvni Athloni sa Propus jezgrom ili su okljastareni Phenomi sa Deneb jezgrom koja se u BIOSu moze otkljucati na cistokrvni Phenom. Sad ti max takt ne mora ovisiti samo o procu, nego i o maticnoj, i RAMima, tako da... Trebalo bi se mozda malo igrat s taktovima RAMa i jos malo povisit napon.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uspio izvući još 150hercića. To je maximum izgleda.
Zapravo nisam uzimao konfiguraciju za overcklokiranje. Već pokušavam iscjediti koliko daje
Neki kažu da je za Phenoma 9650 2,8 limit
http://www.computing.net/answers/cpus/overclocking-amd-phenom-9650/15379.html
Na ovom linku čovjek govori što se sve može poduzeti.
kolko bih mogao ja svojeg phenoma clockat? probao na 3,6 ghz(18*200) na 1.375 i 3,7 na 1.4 voltazi al se crashalo kad sam pokrenuo prime 95
Trebao bi radit 24/7
on bi trebo na 3.6 radi sa stock voltazom moj ispod stock V zna radit na 4ghz
voltaža 1.425 cpu freq:206 MHz Multiplier:x18 , 3708 MHz opet se crashalo kad pokrenem prime 95
Šta mislite do koliko može moj Athlon 64 x2 5000+?
EDIT: imam box hladnjak
Pa trebao bi do 3,00 Ghz .. toliko je moj (dok sam ga imao) išao s stock voltažom .. čak i undervoltan.. no zaviše je tražio dosta napona .. što se uz povecano grijanje nije isplatilo nikako..
http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/2011-05-02-19h11-VCore.png?t=1304357152 neznam drukčije ubacit sliku na ovaj forum... može pomoć?
e sad... može mi neko reći jel ovo oke? jel ima veze što voltaža nije sasvim konstantna, jel uopće treba inače bit konstanta na amd-ovim procesorima i kakav je slučaj kod intelovih? (pitam zato jer sam vidio na jednome pentiumu 4 da se voltaža mjenja)
usput kako su povezane temperatura procesora i temperature jezgara? jer sam dosad uglavnom pazio da mi temperatura procesora ne prelazi 60°C... u ovome testu mi nije prešla preko 55 a temperature jezgara nisu prešle 46°C... trebam na još što obratiti pažnju kod tih temperatura?
itko?
ne razumijem zasto ne mogu podici FSB kod OC-a, podignem ga za 1MHz i smanjim multiplier za 1x i opet nakon toga komp se ugasi kod boota...
FSB po def. je na 200MHz, proc. je OC-an na 3.5GHz i iako smanjim multi. za 1x a podignem FSB za 1Mhz opet se restartira, napon je na 1.35 (ploca dosta overvolta) no ne zeli se bootat!?
dali da diram napon NB-a, takt NB-a?
Pa trebao bi do 3,00 Ghz .. toliko je moj (dok sam ga imao) išao s stock voltažom .. čak i undervoltan.. no zaviše je tražio dosta napona .. što se uz povecano grijanje nije isplatilo nikako..
ti si ocito ima dobar primjerak...sa stock coolerom nikome ne preporucam oc..jednostavno nemoze zadrzat proc dovoljno hladan...taj x2 5000+ sa dobrim coolerom ide do 3.2 ghz
Zanima me dal ima negdje neka stranica sa custom biosima za matične jer ova moja je blago rečeno katastrofa što se tiče klokanja, napon procesora nemrem dič iznad 1.4V kolki je nominalni napon, klokanje memorije je tak glupo napravljeno da je to prestrašno, max što mogu klokat proc je 3460 MHz, više od toga se ne želi bootat.
Dečki šta mislite na ovo?
Imam Phenom II x6 1055T -> Default je 2.80 ( al na kutiji pise enable "super core" up to 3.3.. to sam napravio,amo rec 3.3 je default,i jos samo na 3.5 podigo...u biosu imam opcije up to 4.0. i nezelim riskirat)
Imam hladenje Zalman CNPS10X Quiet sa fan regulatorom.
Grafa: Sapphire HD 6870 1gb DDR5
Napajanje: Corsair 550w
Pogledajte slike.
EDIT: Jel mogu jos nekako povecat brzinu rada coolera? imam naprijed speed regulator,na max je...
Imam Phenom II x6 1055T -> Default je 2.80 ( al na kutiji pise enable "super core" up to 3.3.. to sam napravio,amo rec 3.3 je default,i jos samo na 3.5 podigo...u biosu imam opcije up to 4.0. i nezelim riskirat)
Pogledajte slike.
EDIT: Jel mogu jos nekako povecat brzinu rada coolera? imam naprijed speed regulator,na max je...
Temp su ti super, nema potrebe povecavat brzinu venta.. Dok su ispod 65°C, ne brini.. Taj proc ide na 4GHz bez beda.. Samo sta ti nemas MBO za 4GHz 24/7.. Za tvog Phenoma su preporucene MBO sa 8+2~ faznom regulacijom, a tvoja ima 4+1.. Tako da pripazi malo da nebi skurio mbo..
Pogledajte slike.
Temp su ti super, nema potrebe povecavat brzinu venta.. Dok su ispod 65°C, ne brini.. Taj proc ide na 4GHz bez beda.. Samo sta ti nemas MBO za 4GHz 24/7.. Za tvog Phenoma su preporucene MBO sa 8+2~ faznom regulacijom, a tvoja ima 4+1.. Tako da pripazi malo da nebi skurio mbo..
Aha...Ma trebo bi fkt povecat brzinu venta,jel mos pomoc kako?
Nisam ni mislio OC...neam potrebe sve igram na max... od crysis 2 pa nadalje...
Ima kaki progam za povecanje vent speeda ili BIOS...
Ne vidim svrhu toga al nema veze. xd
U BIOSu imas opciju za reguliranje brzine venta, i imas programcic SpeedFan, al vise vjerujem BIOSu..
Ne vidim svrhu toga al nema veze. xd
U BIOSu imas opciju za reguliranje brzine venta, i imas programcic SpeedFan, al vise vjerujem BIOSu..
Ma sve je na 100 po defaultu,nema potreba,hvala!
Procesor : Phenom II x4 920 (2.8 default, deneb jezgra, stepping 2, revision rb-c2)
Matična : gigabyte ga-ma770ud3 rev 1.0
Cooler : zalman cnps 9700led
ram : 2gb ddr2 800mhz ocz gold edition
corsair vx550
donekle iskustva imam, pa molim za pomoć..nebih bjesni klok nego nešto da radi 24/7 sa stock voltažom
ploča je malo overvoltala pa sam ja to smanjio na 1.328v
HT je 1800 trenutno
sad je ovako FSB 200 X 14 množitelj = 2800mhz s temperaturama nemam problema to da otklonimo..
muči me ovo : ako dižemo ferkvenciju moramo dizati i ht razmjerno, kako bi optimizirali performanse, ciljam na klok 3.0 ili 3.3 ghz
molim nekoga tko se razumije u phenome ako mi može mal pojasniti moje "želje"....taj HT prvo me najviše zanima, i neznam ima li phenom neko ograničenje dokle ht mora ići...ili ga se uvijek mora držati približnim vrijednostima default je 1800
unaprijed hvala
ostavi HT na 1800 kao i NB na 1800
prvo se igraj samo s brzinom samog procesora.. pa vidi dokle (stabilno) ide uz prihvatljivu voltažu i dobre temperature..
kasnije možeš lagano povećat brzinu NB-a no trebaš pazit samo da HT brzina ne bude veća od brzine NB jer ti onda nece ni postat...
testiraj proc i onda kad si siguran da je stabilan na toj brzini kreni dalje..
kasnije kad krenes clcokat NB i HT kad se krene rušit znaš do čega je :)
idi jedno po jedno pa ćeš tako najlakše dobit neki max clock..
ram najbolje drži na default ili ako clockas pomocu FSB ispod default brzina tako da si siguran da ti ne smeta i da se komp ne pokrece zbog njega..
sto se tice brzina NB i HT mislim da oko 2200-2300 bi svi mogli s default voltažom.. (kod tebe je c2 revizija)
Jedno pitanje, naime dns sam kupio amd athlon x3 4500 i unlock-ao sam ga u phenoma x4, ali kad pokrenem occt on završi sve, bez problema, osim što mi pokazuje da je temp procesora 0.
mislim, nevjerujem da ga stock može tako hladiti
Čak i sa core temp kad pokušam, javlja mi isti rezultat.
ima netko neko riješenje?
kad otključaš procesor, nemaš očitanje temperature, to je normalno što ti se događa...
nema rješenja, prati na dodir stock cooler...čak ak treba i pojačaj ga za svaki slučaj
Fuck, dakle nema ni jedan program koji bi mi otkrio kolika je temp ovog čuda sad?
nemoj me držat full za riječ...neznam koju matičnu imaš...u principu trebao bi vidjeti samo CPU temperaturu, ali temperaturu jezgri nećeš vidjeti u to sam siguran...acc poremeti taj senzor..tak ak ti slučajno i pokazuje sa nekim programom neće biti točno očitanje!
Fuck, dakle nema ni jedan program koji bi mi otkrio kolika je temp ovog čuda sad?
ima :D
ima :D
Ma ok, sa 40ak stupnjeva ću valjda izdržati do ponedeljka, kad bi trebao dobiti katanu
Možda ga poslije opet "zaključam" pa da vidim koliko ide clock, ali mislim da ću ipak pričekati ponedeljak i dolazak katane :-)
Ma ok, sa 40ak stupnjeva ću valjda izdržati do ponedeljka, kad bi trebao dobiti katanu
Možda ga poslije opet "zaključam" pa da vidim koliko ide clock, ali mislim da ću ipak pričekati ponedeljak i dolazak katane :-)
do 60 se uopće ne moraš brinut...
OCCT, Everest, CPUID HWMonitor
na tvojoj ploči bi trebali pokazivati cpu temperaturu (na socketu) ali ne i jezgri..
pomiri se s time znam da nisi happy ali tako je svima...bilo bi dobro da si pratio prijašnje temperature (prije unlocka) da znaš gdje su ti temperature, pa onda samo na tu računicu sa još jednom jezgrom "više" dodaš do 10 ak stupnjeva...
edit: vidih da si napisao da bi trebo katanu dobit...ma radit će ti to sve u granicama bez brige samo vozi ak je stabilno