Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

ma problem i je u overvoltu, napon sam postavio na 1.350V, a u loadu ga overvolta na 1.41V...

inace C3 je revizija proca...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

hej,ljudi..nisam neki profić u overclockanju pa me zanima ovako..imam matičnu asroc 880gxh/usb3..procesor mi je amd x2 250,imam napajanje raptoxx 500 w,pa me zanima koliko mi može ić komp najviše..hvala na  brzom odgovoru..pozzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
ford eleanor kaže...

Zanima me do koliko mi preporućujete da klokam svoj procesor na stocku ali tako da ga mogu koristiti 24/7.Znači da se ne grije previše.

Pa sa 3GHz ga digneš na 3,3-3,4GHz i to bi trebalo ići bez dizanja napona, u biti neznam kako se propusi dobro clockaju. Kod phenoma II je priča takva da sa 1.35V(default napon) ide na 3,4-3,5GHz.

Grafička ti nije nabrijana pa nema neke koristi od clockanja.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 1:34 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

moze neko rec jel na ovom procesoru kaj krivo? eo slike radi se o phenomu 965 BE (nekak mi se cudno ponasa)

Kaj Dinamo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj malo pojasni to čudno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Daj malo pojasni to čudno.

vrti ventilator pun k  jako nekuzim zakaj jel ovaj mutiper ok?? znam kak je tiho radio kad sam ga dobio nisam ga ni cuo i sad najedanput dropovi fps u igri cuje se glasno ko da zuji ves masina mozda radi prasine na ventu?

Kaj Dinamo?
16 godina
protjeran

mozda Cool n quiet ili ti stock cooler bucan

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kokokoko kaže...

mozda Cool n quiet ili ti stock cooler bucan

kak da stavim na cool and quiet? znam da se prije nije cuo tak glasno

Kaj Dinamo?
16 godina
protjeran

Meni je to u BIOS-u po cpu options ili tako nesto

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

može li mi neko reći kolko procu smijem dizati napon s obzirom na moju konfiguraciju? pokušao sam mu otključati četvrtu jezgru samo uključivanjem ACC-a bez diranja ičeg drugog... neko mi je rekao da pokušam dići napon...

itko?

★★★★★☆
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...
nani_cropes kaže...

može li mi neko reći kolko procu smijem dizati napon s obzirom na moju konfiguraciju? pokušao sam mu otključati četvrtu jezgru samo uključivanjem ACC-a bez diranja ičeg drugog... neko mi je rekao da pokušam dići napon...

itko?

Koji komp imaš?

Kad ti idem na moj PC piše samo učitavanje... i nikako....

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
15 godina
neaktivan

ah opet taj problem->Opet problemi sa Moj PC... al nije bitno sad

CASE: NZXT Lexa S
PSU:   Corsair CX400
MBO:   ASRock 880GMH USB3 P1.50
CPU:   AMD Athlon(tm) II X3 435
GPU:   Sapphire AMD RADEON HD6850
RAM:   4GB (2xCorsair VS2GB1333D3)
HDD:   SAMSUNG SpinPoint F3 HD103SJ 1TB
Operating System:    
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)

btw. u čemu bi mogao biti problem ako kada overclockam za cca 10% (3150MHz) ili 15% (3335MHz) bez diranja napona ili bilo čeg drugog... znači samo podižem takt i onda kad palim računalo ponekad nema slike na monitoru pa onda moram ugasit računalo pa ponovno upalit i onda sve normalno radi.... čak sam bio testirao u OCCT mislim da na 60min i sve bez ikakvih problema... jel onda napajanje krivo ili?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

ah opet taj problem->Opet problemi sa Moj PC... al nije bitno sad

CASE: NZXT Lexa S
PSU:   Corsair CX400
MBO:   ASRock 880GMH USB3 P1.50
CPU:   AMD Athlon(tm) II X3 435
GPU:   Sapphire AMD RADEON HD6850
RAM:   4GB (2xCorsair VS2GB1333D3)
HDD:   SAMSUNG SpinPoint F3 HD103SJ 1TB
Operating System:    
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)

btw. u čemu bi mogao biti problem ako kada overclockam za cca 10% (3150MHz) ili 15% (3335MHz) bez diranja napona ili bilo čeg drugog... znači samo podižem takt i onda kad palim računalo ponekad nema slike na monitoru pa onda moram ugasit računalo pa ponovno upalit i onda sve normalno radi.... čak sam bio testirao u OCCT mislim da na 60min i sve bez ikakvih problema... jel onda napajanje krivo ili?

Ma kakvo vražje napajanje?

To napajanje je hercules naspram ovim današnjim tobože odličnim napajanjima....

Čak po deklaraciji od corsaira daje sveukupnu snagu na sve railove (12V/5V/3.3V) 520W a tvoja konfa ne troši ni približno....

Inače meni tu smrdi da ti nisi baš neki overclocker jelda?

Il to ideš preko matične tj preko profila od matične clockat?

Što se tiče otključavanja,znači upali UCC od asrocka,ali,calibration 4. jezgre probaj prvo stavit na -4% ako ne radi uredu probaj dizati voltažu u razmjeru od 0.05V svaki korak....

Ako nakon voltaže od 1.42 ne ide na quada,defektan procesor....

15 godina
neaktivan

ma kakav vražji overclocker? xD dobro ti smrdi i dobro si zaključio... polako istražujem i isprobavam... to sam overclockiral u biosu preko opcija matične Turbo 40 i Turbo 50... prva diže takt za 10% dok druga za 15%

kad kažeš da upalim ucc mislis na ACC (Advanced Clock Calibration), a calibration 4. jezgre bi trebao preko CPU Active Core znači samo 4. jezgru staviti na -4%...

probat ću pa javim kak je prošlo...

★★★★★☆
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

ma kakav vražji overclocker? xD dobro ti smrdi i dobro si zaključio... polako istražujem i isprobavam... to sam overclockiral u biosu preko opcija matične Turbo 40 i Turbo 50... prva diže takt za 10% dok druga za 15%

kad kažeš da upalim ucc mislis na ACC (Advanced Clock Calibration), a calibration 4. jezgre bi trebao preko CPU Active Core znači samo 4. jezgru staviti na -4%...

probat ću pa javim kak je prošlo...

Ajde pokušaj prvo sa otključavanjem pa ako ne uspije pomoći ću ti clockati...

14 godina
protjeran
Domi Zagreb kaže...

moze neko rec jel na ovom procesoru kaj krivo? eo slike radi se o phenomu 965 BE (nekak mi se cudno ponasa)

da ti je cool n quiet ukljucen nebi ti proc radia na 3+ghz ko sta ti je na cpu-z..jedino ako ti je proc radia nesto zahtjevnije tada...

15 godina
neaktivan

najvjerojatnije ništa od otključavanja četvrte jezgre... znači preko ACC-a sam stavio Core 3 na -4 % dok sam Core 0,1 i 2 ostavio na -2%... ispobao sam pri voltažama 1.4125 i 1.4250 i ništa... nema slike na monitoru...

mogu još kaj napraviti da otključam četvrtu jezgru?

★★★★★☆
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

najvjerojatnije ništa od otključavanja četvrte jezgre... znači preko ACC-a sam stavio Core 3 na -4 % dok sam Core 0,1 i 2 ostavio na -2%... ispobao sam pri voltažama 1.4125 i 1.4250 i ništa... nema slike na monitoru...

mogu još kaj napraviti da otključam četvrtu jezgru?

Ništa od toga nažalost očito :(

15 godina
neaktivan

e ljudi...mene zanima treba li se pouzdati u overclockiranje preko automatskih postavki matične ploče....imam AsRock 870 Extreme3 i Phenom II x6 1055T....maloprije sam oc za 25% što mi je podiglo takt na 3500, isključio sam turbo mode i provjerio sve postavke (nije diralo voltažu već je samo povečalo fsb i sve ostale komponente je optimiziralo)...imam novi cooler Scythe Katana3 i pratio sam temperaturu cpu-a te nije prelazila 30° (CoreTemp) odnosno 40° (AsRock OC Tuner)...........no nakon cca 15ak min rada komp mi se ugasio

zna li netko zašto se to dogodilo?....treba li se pouzdati u takav način oc ili ipak bolje sve sam ručno namjestiti?....također zanima me je li senzor za temperaturu pouzdan na tom procesoru?.....koji program da koristim za pračenje temperature buduči mi je program od matične pokazivao cca 35° a CoreTemp cca 27°

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gugy kaže...

e ljudi...mene zanima treba li se pouzdati u overclockiranje preko automatskih postavki matične ploče....imam AsRock 870 Extreme3 i Phenom II x6 1055T....maloprije sam oc za 25% što mi je podiglo takt na 3500, isključio sam turbo mode i provjerio sve postavke (nije diralo voltažu već je samo povečalo fsb i sve ostale komponente je optimiziralo)...imam novi cooler Scythe Katana3 i pratio sam temperaturu cpu-a te nije prelazila 30° (CoreTemp) odnosno 40° (AsRock OC Tuner)...........no nakon cca 15ak min rada komp mi se ugasio

zna li netko zašto se to dogodilo?....treba li se pouzdati u takav način oc ili ipak bolje sve sam ručno namjestiti?....također zanima me je li senzor za temperaturu pouzdan na tom procesoru?.....koji program da koristim za pračenje temperature buduči mi je program od matične pokazivao cca 35° a CoreTemp cca 27°

Real temp/Core temp su po meni super,ali HWMonitor mi je daleko najbolji ili AIDA (novi everest)....

Što se tiče matične,nebih ti se ja pouzdavao u njen oc,posebno ne na toj ploči radi 4+1 fazne regulacije...

Radije probaj sam poštelat ručno sve pa vidi...

15 godina
neaktivan

ok...thx...:)

14 godina
neaktivan

bi li ja mogo svoj amd athlon 5200+ 2.71 ghz negdje na 3.3 ghz ?

Ako sam ikako pomogao stisni hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OCaj pa ces znat. {#}

UKF - Drum and Bass, Dubstep
15 godina
neaktivan

probaj postupno podizati takt i prati koliko ti se zagrijava...naravno, 3.3 možeš zaboraviti ako imaš stock hladnjak....proletio sam malo po stranim forumima i ako znaš što radiš možeš ga dići preko 3.2...no svakako se prvo dobro informiraj i probaj.....google je majka, koristi se s njime...:)

teško je dati konkretniji odgovor budući si naveo samo procesor

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/2011-05-02-19h11-VCore.png?t=1304357152 neznam drukčije ubacit sliku na ovaj forum... može pomoć?

e sad... može mi neko reći jel ovo oke? jel ima veze što voltaža nije sasvim konstantna, jel uopće treba inače bit konstanta na amd-ovim procesorima i kakav je slučaj kod intelovih? (pitam zato jer sam vidio na jednome pentiumu 4 da se voltaža mjenja)

usput kako su povezane temperatura procesora i temperature jezgara? jer sam dosad uglavnom pazio da mi temperatura procesora ne prelazi 60°C... u ovome testu mi nije prešla preko 55 a temperature jezgara nisu prešle 46°C... trebam na još što obratiti pažnju kod tih temperatura?

★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 19:27 (nani_cropes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Znači imam cooler grand kama cross... i kad dignem prime 95 nakon minutu mi je CPUTIN na 63 C u Hardware monitoru...tu ga prekinem...
Zanima me koje je max temp. i dali nekaj krivo radim....ide temp mi je 38 C
proc je na 3,9ghz i 1.435 V NB 1.2 V i 2.2Ghz...
Savjeti??
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kažu da temperatura procesora nebi trebala ići preko cca 60c. Ali procesor može izdržati i višu temperaturu. Kad dolazi do svog maksmuma otkazuje poslušnos i računalo se restarta da nebi došlo do kvara komponenata. 

Meni je, ranijim računalima, procesor znao zbog pokvarenog hladnjaka dolaziti do 90c. Tako da imaš fore.

Uvijek možeš, ukoliko to još nisi, povećati brzinu coolera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 0:37 (player23).
15 godina
neaktivan

Zapravo tvoja frekvencja procesora je moj nekakav cilj.

Imam PhenomaII XII 925 na 2,9 ghz.

ASRock 880GM-LE matičnu

Automatskim postavkama uspijem ga overcklokirarati za 25% na 3,5. Dalje ne ide. Manualnim podešavanjem uspijem još dobiti pokoji hercić.

Temperature mi pod 100% opterećenjem ne pelaze cca 50c.

Što se može još napraviti?

16 godina
neaktivan

Nista posebno. Budi zadovoljan s 3.5, iako bi trebao moc jos bar malo, ali to sve ovisi kakav je procesor. Moj Athlon X4 640 je citsokrvni Phenom X4 910e (Deneb s softwerski izgasenim L3, koji je sad ukljucen) i uspio sam s 2.6 na ~3.6. 

15 godina
neaktivan

U principu jesam zadovoljan, ali ipak vuče za prste :)

Budući da mi se ne grije (cooler mi je na kakvih 30% brzine) i stabilan je, imam osjećaj da mi može udjeliti još.

I meni je Deneb. Phenom II X4 925

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice