Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.152
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Moze li se clockati nekako a da nije preko biosa. Preko biosa clockam max 150 mhz ako i tolko. Govno neda više a kad malo više piše mi da smanjim ili stisnem F1 a ako stisnem F1 sve vrati na staro. Pomoc ?????

Proc je AMD Athlon 4000+ , a MB jeGigabyte M615ME-S2. Bios je 2007 godina

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
r3c0d kaže...

Moze li se clockati nekako a da nije preko biosa. Preko biosa clockam max 150 mhz ako i tolko. Govno neda više a kad malo više piše mi da smanjim ili stisnem F1 a ako stisnem F1 sve vrati na staro. Pomoc ?????

Proc je AMD Athlon 4000+ , a MB jeGigabyte M615ME-S2. Bios je 2007 godina

mozda jer ti se pregrije ili slicno, jesi probao novi Bios

zvoneXP
14 godina

taj proc je jako slab i lose se kloka,,ja imam 4400+ i kloka san ga na 2,5 ghz i nece dalje i jos se grije uff,,ne isplati ti se klokat,,,al ako vec os update bios napravi i klokaj do koliko moze i budi zadovoljan :P:P 

14 godina

Ne prigrije se on nego mu bios neda. Kad clockam restartam PC i onda pise da mu je fsp prevelik da trebam smanjit !!! M triba to sve uzet i bacit u smece ; nabavit nekih 5-6k i kupit novi PC

recod
14 godina

tocno,,ne pregrije se,,jednostavno nije clockabilan,,i neda mu bios dalje nego mu daje opciju manual opet namjestit ili bios default,,,

14 godina

Znaci mogu ga je**t

recod
14 godina

tocno to,,tako je i meni :(

16 godina

Imam Amd phenom 2 x4 955 be i scythe katana 3 na njemu, sad me zanima ako bih spustio takt i voltažu da li bi mi se manje grijao tj da li bi onda cooler manje vrtio jer me malo živcira zujanje? mislio bih staviti takt na oko 2.8ghz na kolko onda da stavim voltažu ako treba???

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Evo pitanje ovdje da ne otvaram temu.

Zanima me funkcija Turbo UCC (konfa je pod Moj PC). Dal kad to uključim ima nekih pomaka u performansama, dal je sustav jednako stabilan itd.?

Hvala lijepo.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Matoje kaže...

Imam Amd phenom 2 x4 955 be i scythe katana 3 na njemu, sad me zanima ako bih spustio takt i voltažu da li bi mi se manje grijao tj da li bi onda cooler manje vrtio jer me malo živcira zujanje? mislio bih staviti takt na oko 2.8ghz na kolko onda da stavim voltažu ako treba???

Tako dobar procesor i jaki cooler, a ti ideš snižavati taktove? OMG Zar je tako bučan Katana 3?:S

Rađe ostavi tako kako je na stocku, dakle 3.2GHz i provjeri si temperature sa SpeedFan.

Imaš na linku screenshot gdje podešavaš brzinu venta na cooleru. Smanji brzinu venta i testiraj sa nekim benchmarkom, npr. 3DMark11

pa gledaj da ti pod opterećenjem ne prelazi 65° i u tom okviru snižavaj postepeno brzinu vrtnje dok ne dobiješ zadovoljavajući nivo buke

i dosta hladan procesor.

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
15 godina
neaktivan

955 nema opciju otključavanja jezgri, isto tako nema ni koristi od turbo opcije, koja je podržana na X6 i također je bzvz, možeš to slobodno imati ugašeno. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina
neaktivan
Amd phenom x4 9750

molim pomoć oko overclocka AMD PHENOM X4 9750  na slikama se vidi bios od matične asus m2n68plus.... neki like je navodno podigao na 3,0ghz... u mene je trenurno na 2,56ghz sa overclocked profile... hvala....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molim vas recite mi na koliko da clockam svog Athlona II X4 640, s kojom voltažom i FSB-om. Temperature me ne brinu jer imam Scythe Ninju 3. <Konfu vidi pod moj pc.>

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možete mi napraviti neki mali tutorial da frenda dam da si klokne amd 64 x2 3000+ barem s 1.8 na 2.4..?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Molim vas recite mi na koliko da clockam svog Athlona II X4 640, s kojom voltažom i FSB-om. Temperature me ne brinu jer imam Scythe Ninju 3. <Konfu vidi pod moj pc.>

Clockaj da dokle želiš/možeš/hoćeš, naravno u granicama relativno sigurnog napona (<1.45 V). Prvo probaj dići fsb za samo 5, znači na 205 i bootat komp, čisto da vidiš dali je sve u redu sa matičnom pločom. Pretpostavljam da će taj proc ići   preko 3.5 GHz. Prvo želiš OC-ati takt procesora, bez diranja ostalih taktova, a zatim i njih podešavati postepeno. Poželjno bi bilo i proc OC postepeno, ja ću ti navesti postavke za recimo relativno visok takt, a ti svakako probaj prvo sam manjim clockanjem.. Nisi naveo na kojem ti taktu radi RAM, pretpostavit ću na 1333 MHz. Evo jedna postavka koja će samo OC-ati takt proca. FSB: 250, cpu multi 14 = 3500 MHz, ram multi 5,33 ( x FSB = 1333 MHz, efektivni takt rama ostaje ne promjenjen, uz napomenu da obavezno ručno staviš latencije za 1333 MHz), NB i HT multi 8 = 2000 MHz za oba   (isto nepromjenjeno), napon proca nebih znao, za deneb jezgre u pravilu bez problema radi sa <= 1.4V, za propuse bi trebao biti nešto viši, sam isprobaj to pošto je svaki proc dugačiji, s time da ti je u cilju da procesor radi na željenom taktu sa najmanjim mogućim naponom na kojem je stabilan. Ako ova postavka radi možeš probavati druge kombinacije da dobiješ isti ili viši takt, recimo manji fsb a veći cpu multi (max za taj proc je 15 ako se ne varam), OC-ati ram po potrebi, OC-ati NB, HT ne trebaš dizati, samo ga probaj održavati oko stock vrijednosti koja je 2000 MHz.   Mali   disclamer: Overclockanjem bilo koje komponente, uključujući procesor, postoji određeni rizik da će se komponenta pokvariti. Isto tako jamstvo ti ne vrijedi u slučaju da se pokvari procesor ili matična zbog overclockanja.

EDIT: ako su ti točni podaci na profilu, odnosno ako si '97 godište, svakako se prvo posavjetuj sa roditeljima oko pothvata overclocka, da poslje ne bi bilo "nisam znao".

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 22:51 (mata_87).
14 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Koma_Zd kaže...

Clockaj da dokle želiš/možeš/hoćeš, naravno u granicama relativno sigurnog napona (<1.45 V). Prvo probaj dići fsb za samo 5, znači na 205 i bootat komp, čisto da vidiš dali je sve u redu sa matičnom pločom. Pretpostavljam da će taj proc ići   preko 3.5 GHz. Prvo želiš OC-ati takt procesora, bez diranja ostalih taktova, a zatim i njih podešavati postepeno. Poželjno bi bilo i proc OC postepeno, ja ću ti navesti postavke za recimo relativno visok takt, a ti svakako probaj prvo sam manjim clockanjem.. Nisi naveo na kojem ti taktu radi RAM, pretpostavit ću na 1333 MHz. Evo jedna postavka koja će samo OC-ati takt proca. FSB: 250, cpu multi 14 = 3500 MHz, ram multi 5,33 ( x FSB = 1333 MHz, efektivni takt rama ostaje ne promjenjen, uz napomenu da obavezno ručno staviš latencije za 1333 MHz), NB i HT multi 8 = 2000 MHz za oba   (isto nepromjenjeno), napon proca nebih znao, za deneb jezgre u pravilu bez problema radi sa <= 1.4V, za propuse bi trebao biti nešto viši, sam isprobaj to pošto je svaki proc dugačiji, s time da ti je u cilju da procesor radi na željenom taktu sa najmanjim mogućim naponom na kojem je stabilan. Ako ova postavka radi možeš probavati druge kombinacije da dobiješ isti ili viši takt, recimo manji fsb a veći cpu multi (max za taj proc je 15 ako se ne varam), OC-ati ram po potrebi, OC-ati NB, HT ne trebaš dizati, samo ga probaj održavati oko stock vrijednosti koja je 2000 MHz.   Mali   disclamer: Overclockanjem bilo koje komponente, uključujući procesor, postoji određeni rizik da će se komponenta pokvariti. Isto tako jamstvo ti ne vrijedi u slučaju da se pokvari procesor ili matična zbog overclockanja.

EDIT: ako su ti točni podaci na profilu, odnosno ako si '97 godište, svakako se prvo posavjetuj sa roditeljima oko pothvata overclocka, da poslje ne bi bilo "nisam znao".

Hvala puno na savjetu.Inače se dosta razumijem u računala te znam overclockirati, ali svaki savjet i dojam je dobrodošao tako da mi je i tvoj pomogao pri overclockiranju.

Koma
16 godina
neaktivan

Moj 620 sa 2.6 ide na 3.6 GHz bez problema @Mugen 2, a 24/7 moze 3.5, preko ljeta 3.4 da temp nisu nesto previsoke (do 60+- °C) uz vrlo mala povecanja napona.

Tako da bi tvoj 640 od 3.0 mogao i 3.7-8 24/7, sad sve ovisi o ploči i procesoru kakav je.

16 godina
neaktivan

@Koma_zd: Svakako, tko pita ne skita  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 16:31 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Amd phenom x4 9750
aajduke36 kaže...

molim pomoć oko overclocka AMD PHENOM X4 9750  na slikama se vidi bios od matične asus m2n68plus.... neki like je navodno podigao na 3,0ghz... u mene je trenurno na 2,56ghz sa overclocked profile... hvala....

može li se šta više od + 150mhz

14 godina

nes se usricit,,,,ja imam 4400 x2 na 2,4 ti budi sritan dodes li do 2 ghza

15 godina

Ovako kupio sam novi komp sa amd phenom ii x4 945 3.0 ghz ,matična m4a79xtd EVO i sad me zanima kako bi moga clockat cpu na 3.5 ghz ili vise. dali netko moze napravit kratki tutorial.trazio sam po google-u al nista nisam shvatio -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Ovako kupio sam novi komp sa amd phenom ii x4 945 3.0 ghz ,matična m4a79xtd EVO i sad me zanima kako bi moga clockat cpu na 3.5 ghz ili vise. dali netko moze napravit kratki tutorial.trazio sam po google-u al nista nisam shvatio -.-

Pogledaj moj post što sam napisao za koma_zd, iste postavke za 3.5GHz. Napon probaj prvo 1.4V, ako radi probaj smanjiti na što manji a da je stabilan. Ako trebaš više, napiši pa ćemo već nešto smisliti.

EDIT: Koji hladnjak za proc imaš? Ako je stock niti ne pomišljaj na OC, govorim ti iz iskustva (945+stock).

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 12:53 (mata_87).
16 godina
neaktivan
Ma moze i na stock, 620 na 3.5 sa ukljucenim L3 bez problema tako da bi Phenom trebao jos bolje.
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Ma moze i na stock, 620 na 3.5 sa ukljucenim L3 bez problema tako da bi Phenom trebao jos bolje.

Može naravno, ali i na stock taktu u occt testu sa stock coolerom, 945 će imati temperature 65-75 C.

16 godina
neaktivan
ma nista mu nece bit, sve je to sada sigurno, nista se nece sprzit ka sta se pri moglo, kad dode do odredene temp se komp samo ugasi. a realno gledajuci kad ce nesto opteretit proc kao OCCT, Prime ili nesto tako pri notmalnim kucnim racunalnim radnjama. naravno trebalo bi nabavit neki aftermarket tipa mugena ili neceg slicnog, em su manje temp, em je tise.
15 godina

Kad bi uzeo neki dobar hladnjak do koliko bi ga mogao max clockat? a koliko bi sad mogao sa stock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to ti ne mozemo rec jer ti bas ne znamo kakav ti je proc, ali bi trebao ic u svakom slucaju do nekih 3.8GHz, ali bolje ti je, i za procesor dugovječnije, da uzmes neki aftermarket, tipa Ninje3, Mugen2, Yasya, i slicne klase.

15 godina

sve u svemu mene najvise zanima koliko bi dobio fps-a u igrama,u jednoj igri imam 70 fps koliko bi dobio da mi je cpu OC na 3.5 ili vise ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto manja reza sve vise, jer na vecim rezama ti nema bas koristi od procesora jer grafika tu rula.

15 godina
Mitsuoka kaže...

Sto manja reza sve vise, jer na vecim rezama ti nema bas koristi od procesora jer grafika tu rula.

onda mi se to neisplati jer imam dosta dobar komp za skoro sve igre na max.tj kad kupim novi monitor skupljam za jos jednu hd 6870 u CF.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice