Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 399.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Dignut ce ti se takt kad pokrenes neku 3D aplikaciju. To je powerplay opcija kod ATI-ja. Usteda energije (manje zagrijavanje) dok graficka ne radi nista zahtjevno.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 21:50 (F1-IVO).

0 0 hvala 1
16 godina
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

aha..znaci dok ja pokrenem neku aplikaciju takt mi se poveca,jel tako?

Cole:Ahh, ain't that cute ; Dom: Yeah, like two assholes on their first date....radim na crno trosim na bijelo....
16 godina
neaktivan

Tocno. Evo pogledaj kod mene:

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

2 0 hvala 4
16 godina

e hvala ti ..=)

Cole:Ahh, ain't that cute ; Dom: Yeah, like two assholes on their first date....radim na crno trosim na bijelo....
17 godina
neaktivan

A da mu stisnes "hvala"?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

pozdrav

htio bi klokat procesor ali nisam sa tim baš na ti

nisam nikad to radio pa može li mi netko objasnit kao

konfiguracija je po my pc

pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za početak pročitaj ovaj tutorijal. Unutra je sve lijepo objašnjeno.

LINK

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
neaktivan

E ljudi koliko ima smisla clockat Phenom II x2 545 i HD4770 ako već sad na 19" monitoru sve pokrećem i igram bez problema na max?

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne trebas jos klokat, osim ako zelis..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

E ljudi koliko ima smisla clockat Phenom II x2 545 i HD4770 ako već sad na 19" monitoru sve pokrećem i igram bez problema na max?

Klokaj ga tek tolko da mu skines he-manCool, poslje vratis taktove ako nema potrebe

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
RoyalBlood kaže...

Klokaj ga tek tolko da mu skines he-manCool, poslje vratis taktove ako nema potrebe

To treba odmah uraditi... Moja Q9650-ka bila je djevica svega 20 minuta... Odmah je primila takt od 4GHz, a nedugo nakon toga, takt od 4.5GHz Nevinašce

Sada imamo daleko bolji odnos, jer znam njezine granice Izlanuo se

No što se tiće tog proca on već ima dovoljno visok clock. No ako želiš probaj ići na 3.4GHz Cool

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

ak želiš clokni ga bar da vidiš kolko ide, ja svojeg držim na 3.5 ghz stalno bez obzira što idu igre glatko i bez clocka (osim crysisa)

moj se otključava na x4 ali otljučan ide stabilno do 3.3 ghz koči ga jedna jezgra (a i memorija nije baš neka)  :(

Duh Sveti....
16 godina
Oly_E3 kaže...
AA-d00d kaže...
RoyalBlood kaže...

To treba odmah uraditi... Moja Q9650-ka bila je djevica svega 20 minuta... Odmah je primila takt od 4GHz, a nedugo nakon toga, takt od 4.5GHz Nevinašce

Sada imamo daleko bolji odnos, jer znam njezine granice Izlanuo se

No što se tiće tog proca on već ima dovoljno visok clock. No ako želiš probaj ići na 3.4GHz Cool

Ti OCas sve sta se da OCat..Da mozes Hard OCat nebi ih sigurno imao vak puno Smijeh

LOL CAT! ^^
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ti OCas sve sta se da OCat..Da mozes Hard OCat nebi ih sigurno imao vak puno Smijeh

Oly the devirginator Smijeh

16 godina

Oly tako i ženske oc-a.Sve on oc-a : špaher,živider ,toster,tv,bolijer...sve šta leti i gamiže.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 14:36 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam AMD Athlon 5200+ clockam sa 2.7ghz na 3.0ghz (matična je gigabyte ma770-ds3). Par puta sam u biosu mijenjao frekvenciju na 222mhz i podigao malo voltažu no kad biih upalio računalo koji puta bi mi ušli u startup logo windowsa a koji puta bi se non stop resetirao dok ga ne bih isključio iz napajanja.

Gdje sam pogrješio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Već duže vrijeme pokušavam overklokirati CPU do 4 GHz, ali nikako ne uspijevam da ga održim stabilno. Kada isključim hyper threading mogu bez problema doći do 4.5 GHz. Ima li netko ideju kako doći do 4.0 GHz ili kako da podignem frekvenciju RAM-a? Konfa je pod moj PC.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
308gtsfan kaže...

Imam AMD Athlon 5200+ clockam sa 2.7ghz na 3.0ghz (matična je gigabyte ma770-ds3). Par puta sam u biosu mijenjao frekvenciju na 222mhz i podigao malo voltažu no kad biih upalio računalo koji puta bi mi ušli u startup logo windowsa a koji puta bi se non stop resetirao dok ga ne bih isključio iz napajanja.

Gdje sam pogrješio?

Moraš mu malo dati napona

Razer_Copperhead kaže...

Već duže vrijeme pokušavam overklokirati CPU do 4 GHz, ali nikako ne uspijevam da ga održim stabilno. Kada isključim hyper threading mogu bez problema doći do 4.5 GHz. Ima li netko ideju kako doći do 4.0 GHz ili kako da podignem frekvenciju RAM-a? Konfa je pod moj PC.

Ja mis da taj hyper threading je novi dinamyc energy saver kod starijih GB ploča. Sad sam čuo na forumu da je možda bitno isključiti taj ako OC-aš procesor. Ja sam u vezi RAM-a odmah stavio postavke u BIOS-u pod Intelligent tweaker kod sebe na matičnoj AUTO i on mi ponudi frekvu memaNeodlučan

weather changes moods
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ja mis da taj hyper threading je novi dinamyc energy saver kod starijih GB ploča. Sad sam čuo na forumu da je možda bitno isključiti taj ako OC-aš procesor. Ja sam u vezi RAM-a odmah stavio postavke u BIOS-u pod Intelligent tweaker kod sebe na matičnoj AUTO i on mi ponudi frekvu memaNeodlučan

Netočno, Hyper Threadning je Intelova tehnologija koja omogućava jezgri da izvršava dvije niti istovremeno (zato se 4-jezgreni Core i7 procesori prikazuju i ponašaju kao 8-jezgreni, odnosno nativno dvojezgreni Core i3 i core i5 661 se prikazuju i ponašaju kao 4-jezgraši. Inače tehnologija je predstavljena na 1-jezgrenim P4 procesorima. Još se ta tehnologija nalazi na Intel Atom procesorima i daje ima veliku snagu. Zna se reći da Core i7 imaju 8 logičkih jezgara (odnosno niti))

Mislim da Razere imaš samo lošiji primjerak CPU-a Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 19:09 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
stoncin3 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Netočno, Hyper Threadning je Intelova tehnologija koja omogućava jezgri da izvršava dvije niti istovremeno (zato se 4-jezgreni Core i7 procesori prikazuju i ponašaju kao 8-jezgreni, odnosno nativno dvojezgreni Core i3 i core i5 661 se prikazuju i ponašaju kao 4-jezgraši. Inače tehnologija je predstavljena na 1-jezgrenim P4 procesorima. Još se ta tehnologija nalazi na Intel Atom procesorima i daje ima veliku snagu. Zna se reći da Core i7 imaju 8 logičkih jezgara (odnosno niti))

Mislim da Razere imaš samo lošiji primjerak CPU-a Neodlučan

Slažem se što je Hyper Threadning, a i za lošiji primjerak CPU-a jer imam reviziju C0.Plač Mogu li nekako natjerati memoriju da mi radi na većoj frekvenciji bez da overklokiram CPU?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 20:58 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Slažem se što je Hyper Threadning, a i za lošiji primjerak CPU-a jer imam reviziju C0.Plač Mogu li nekako natjerati memoriju da mi radi na većoj frekvenciji bez da overklokiram CPU?

Digni joj frekvenciju ili množitelj (kako je već kod tebe u BIOS-u)

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Digni joj frekvenciju ili množitelj (kako je već kod tebe u BIOS-u)

Kad joj dignem množitelj računalo se neće da upali. Sad je množitelj na 8.0, a kad stavim na 10 neće da se PC pokrene. Podignem voltažu na 1.66 što je kod mene 1.5 V za DDR3, ali isto neće.

Razer_Copperhead
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Kad joj dignem množitelj računalo se neće da upali. Sad je množitelj na 8.0, a kad stavim na 10 neće da se PC pokrene. Podignem voltažu na 1.66 što je kod mene 1.5 V za DDR3, ali isto neće.

Pa sta nije i7 920 stock multiplier 20?

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
17 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Pa sta nije i7 920 stock multiplier 20?

Govorimo o memoriji, RAM-u. Za i7 920 multiplier jest 20 odnosno 21 u turbo-mode.

Razer_Copperhead
17 godina
neaktivan

Meh, prelako.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1044089

A stabilno skroz.

Da spustim memoriju i da se nešto ozbiljnije poigram išlo bi još dosta vjerojatno. Ovo je ovako brzinski. :)

Edit: Prvi put je bio krivi link. LOL

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 0:05 (Danny_HR).
15 godina
protjeran

ja sam clockao proc i nezz kako dizat voltazu dignuo sam s+fsb ili kak se to vec zove sa 3.0 Ghz

na 3.15 ghz pa bih ga jos htio clocknuti kako dignut napon

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

uspio sam clockati svoj proc na 3.42 Ghz

al htio bih jos al nemogu neda

a voltazu nemogu podesiti jer je zakljucano

bios mi se nece update-at

moze li mi neko pomoci

edit:vec sam pitao neke ljude iz ove teme al niko mi nije pomogao ali svejedno hvača!!!

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
16 godina
Danny_HR kaže...

Meh, prelako.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1044089

A stabilno skroz.

Da spustim memoriju i da se nešto ozbiljnije poigram išlo bi još dosta vjerojatno. Ovo je ovako brzinski. :)

Edit: Prvi put je bio krivi link. LOL

mislim da si mu dao previse struje,moze radit sa puno manje,moj radi sa 1.3v i full stabilno vec tijednima

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1064535

I'm too old for this shit
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 22:04 (dart_tom).
17 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

mislim da si mu dao previse struje,moze radit sa puno manje,moj radi sa 1.3v i full stabilno vec tijednima

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1064535

Je, znam. Kasnije sam bio smanjio. :)

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
neaktivan

Evo mog proca za prelaz prije nego sto skupim lovu za nesto zabavnije ;)

Vcore je super za taj takt.

vise nisam probao posto je jeftinjara od rama i boxed hladnjak

http://www.speedtest.net/result/685679930.png
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice