Nemam ja Q6600 ali danas dobivam komp sa Phenomom II 955 a ovo sa voltažom mi nije jasno.I koliko na koliko bih mogao OC-nuti Phenoma i skojom voltažom?
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.502
- |
- čitano: 396.551
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Gdje mi u bios-ima piše voltaža CPU-a?Ima puno voltaža al ja neznam koja je za proc!!!!
Vcore bi trebalo pisat.
Koja je maticna?
Voltazu stavi na 1.32V zato sto ti je na defaultu na auto tj. onda on sam spusta i
podize voltazu. Za 3.0GHz je (uglavnom) dovoljna stock voltaza (1.32V),
testiraj sam, sa prime-om na 2 sata ako bude stabilan sve je u redu.
Ne nego je stock voltaža 1.35V (1.32V je u idleu bez C1E i EIST-a)
Ma šta je vama stock voltaža Q6600 je 1.25V (bar G0 revizije).
@ Borg: Pa di si nabija svom voltažu na 1.4V za 3.2GHz?? Moj na 3.2GHz radi sa 1.27V, a sa 1.4V mogu ic na 3.6GHz.
Ok.Matična je Sapphire Pure PC-AM3RS790G Proc je Phenom II 955.
na q6600 moja voltaza je 1.25 v na 3.0 ghz
OC-al sam ga na 3.4Ghz 1.550V temperatura je 49 idle max U AMD OverDriveu jel to uredu?
OC-al sam ga na 3.4Ghz 1.550V temperatura je 49 idle max U AMD OverDriveu jel to uredu?
sa 3,2 na 3,4 sa dizanjem voltaže...to ti je totalno nepotrebno(barem mislim)
Voltazu stavi na 1.32V zato sto ti je na defaultu na auto tj. onda on sam spusta i
podize voltazu. Za 3.0GHz je (uglavnom) dovoljna stock voltaza (1.32V),
testiraj sam, sa prime-om na 2 sata ako bude stabilan sve je u redu.
Ne nego je stock voltaža 1.35V (1.32V je u idleu bez C1E i EIST-a)
Ma šta je vama stock voltaža Q6600 je 1.25V (bar G0 revizije).
@ Borg: Pa di si nabija svom voltažu na 1.4V za 3.2GHz?? Moj na 3.2GHz radi sa 1.27V, a sa 1.4V mogu ic na 3.6GHz.
Ti imas super primjerak dok moj nije nesto, malo sam mu previse dao istina, mogao bi malo smanjit
ali nisam jos itestirao kak treba.
Moj za 3.6Ghz trazi preko 1.51V.
sa 3,2 na 3,4 sa dizanjem voltaže...to ti je totalno nepotrebno(barem mislim)
Da ga clocknem na 3,6?I jel pokazuje taj OverDrive točne Temperature?
Koja je dozvoljena idle temperatura a koja load temperatura?
Kako mogu vidjeti Temperature u Loadu?
I hoću ga moći clockati na 3,6 sa stock coolerom?
EDIT:još kako da ga testiram na stabilnost?
doctor_crash neka ti proc radi na stock voltaži sve dok se sistem ne sruši.lagano diži FSB/multi i testiraj ga sa recimo prime95
kada se bude komp rušio lagano digni vcore pa opet
sve ti tu lijepo piše pa prouči pa onda clockaj,vidim ja da ti radiš sve napamet
Treba se dizati i FSB?Ja dižem samo multi ili je to isto?A da ga onda clocknem na 3,6?
Treba se dizati i FSB?Ja dižem samo multi ili je to isto?A da ga onda clocknem na 3,6?
nemoraš...to sam ti dao za opciju pročitaj si stickye u ovom forumu da si onda clockaj
nije isto FSB(neznam točno kako ga AMD zove) i multi
svaki proc se drugačije ponaša i svaka MB je drugačija tako ako ga netko natera npr.na 4ghz ne znaći da ćeš i ti moći,to ti se sve polagano radi i testira temperature i stabilnost komp
ja ti ovako napamet nemogu ništa reći(nitko nemože)
budeš lupao ovak bezveze dim iz kučišta ti je zagarantiran i strugat češ proc sa "špahtlom"sa matične
Sve sam vratio na defalutne postavke.Kad kupim neki drugi cooler onda ću se baciti u OverClockerske vode,a za sada...Još ništa.
Mislim da je tak najbolje!
Edit:Jel može Mugen 2 na socket AM3?
Sve sam vratio na defalutne postavke.Kad kupim neki drugi cooler onda ću se baciti u OverClockerske vode,a za sada...Još ništa.
Mislim da je tak najbolje!
Edit:Jel može Mugen 2 na socket AM3?
A kaj si ti mislio da mozes sa tim komadom zeljeza i turbinom od aviona nes klokat,mos vraga,rade si kupi neki posteni cooler,hvala bogu ima ih jefitinih a dobrih pa clockaj.Kao sto je moj frend clockao sa stockom E6420 ja mislim,sa 2.13-na 3.2 i ide mu u loadu do 80 ni manje ni vise.
Čim skupim pare naručujem Mugena 2 i Clockiram ga na 4Ghz
Čim skupim pare naručujem Mugena 2 i Clockiram ga na 4Ghz
LoL
Kad malo bolje pogledam tvoje postove neceš se ti baš naclockat.
Pogotovo ne na 4ghz.
Nemojte svi samo sanjat o 4 ili 5ghz.
Prvo treba znat pa onda probat.
Ovak samo dolazi do problema i onda je forum kriv
Nebi ga ja clocko baš na 4Ghz....
Al zašt nebi ja mogo clockat?
Zato sto svi primjeci nemaju dobru
oc mogucnost, a i zato moras imati
dobru plocu, a cooler da ne spominjem.
Hmm netko me navuko na OC pa ovaj tjedan (nadam se) idem po cooler pa da i ja udjem u te vode. Zasad samo citam i piskaram po papiru neke kombinacije:)
Teško da ces s tim AMD-om prec 4GHz na zracnom hlađenju..... 3,8GHz MAX
Kad vidim kakve stvari pitaš siguran sam da neznaš baš 100% što radiš.
Rađe pitaj ili citaj razlicite tut-s po forumima pa onda pokušaj kad razumiješ neke stvari i kak sve to funkcionira.
I u kojem slucaju koju voltažu moraš podic ili spustit.
Ma joj ima toga za knjigu napisat
Zato sto svi primjeci nemaju dobru
oc mogucnost, a i zato moras imati
dobru plocu, a cooler da ne spominjem.
tako je.
Hmm netko me navuko na OC pa ovaj tjedan (nadam se) idem po cooler pa da i ja udjem u te vode. Zasad samo citam i piskaram po papiru neke kombinacije:)
baš me zanima koji krelac je to bio
mogo bi ti s svojim CPU-om u 5GHz Club...
baš me zanima koji krelac je to bio
Nemoj da stavim link.
mogo bi ti s svojim CPU-om u 5GHz Club...
možda cak i hoce.
Ako bude vremena i cpu dobar primjerak.
Vidjet cemo.
Zavisi i od njegovog straha prema voltažama
uglavnom imat ce strucnu pomoc live
Bi i ja svog tjerao preko 3.6ghz ali kaj cu kad mora delat
od 0/24h zao mi ga je opet toliko silovat
A ja se idem bacit na čitanje....Jooj šta mi se nedaa.......
A ja se idem bacit na čitanje....Jooj šta mi se nedaa.......
Pa netrebas ti clockat,to ce procu bit bolje jer ce se odmarat,nece se zagrijavat
Sad skupljam pare za nekog polovnog pa ga piknem i clockam a ne ovaj moj proc nemres tjerat tolko puno.
nebavim se Clockanjem ali u zadnje vrijeme me pocelo zanimat .imam e4300 Cpu i matičnu 965P-S3 pa me zanima dali mogu klokat preko nekog programa ili moram bas u bios ic?
Imaš clock gen, ali nikada nisam radio sa tim programima, zapravo jesam, radio sam sa AI suite programom za moju ploču. Najme OC iz Windowsa se postiže pomicanjem klizača i taman kada sam pomislio da je lijepo to što ne moram više ući u BIOS... AI Suite je tražio restart da potvrdi frekvenciju. *ebo ga ja takvog, lakše mi je valjda ući u BIOS, a ne u Win pa Boot pa opet Win. Držim se još uvjek finog i oku upadljivog plavog GUI-a BIOS-a
U bios uđeš namjestiš FSB (i voltažu ako je potrebna) i voziš