Ma nema on šta dirat CPU dok god ne uzme jaku grafu. To je quad core CPU na 3.1Ghz i ona izvlači sve iz te slabašne grafe!!! To je puna šaka brade za jednu HD 5670. Ja sam testirao clockanje tog Athlona sa nabrijanom HD 6850. Pomak je bio minimalan uglavnom.
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.502
- |
- čitano: 398.747
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kao što sam već rekao, ako igra na 1280x1024 nek ne mijenja grafu jer je sasvim dovoljna.
a za procesor neka bude kako ti kažeš.
Max reza mi je 1360-768
i ko kaze da moram igrat sve na high ?
niko :)
znaci ocu li clockat procesor ili ne
Xd grafu sam uzimo nedavno .S
jbg kupovacu si hd6850 kad dodjem do para
Nemaš potrebe ga clockat.
Max reza mi je 1360-768
i ko kaze da moram igrat sve na high ?
niko :)
znaci ocu li clockat procesor ili ne
nemoj procesor clockat niti grafu mijenjati.
za tu rezu je tvoja konfa sasvim dovoljna.
aha hvala
necu onda nista ni mjenjat
U biosu samo mogu clockat na 2,7ghz, a htio bih vise!!
Dali bi mi neki bios update pomogao ili neki software...
Imam jedno pitanje, dogodine imam namjeru preć na intel IvyB. i 5 3570K, pa me zanima dal netko ima saznanja na koliko će se moć overclockat, ili na koliko se sadašnji 2500K može clockat? I još me zanima, dal overclockiranje šteti procesoru i kompjuteru? I u kolikoj mjeri, jer pretpostavljam, da ako ga se digne na recimo 4.5 Ghz zasigurno utječe na proc i kompjuter na neki način. Evo molim odgovor, ako može, hvala.
Trenutni AMD proc nisam overclocko, upravo iz straha da mi se nešto ne poremeti, al pošto igram igrice razmišljam o tome. Pa mi treba vaš savjet, dal je to pametno napravit, i na koliko bi ga najbolje bilo clockirat ovaj i5 budući što dolazi, ili ovaj trenutni koji mu je prosijek za clockiranje. Hvala.
Nek se proba igrat sa tom grafom na 1440x900 maxed out recimo Crysis 2, Brink, Dirt 3 i slično ! Grafa je preslaba, može se on igrat fino na 1280 x 1024 i na 1440 x 900, ali ne maxed out nego sa malo manje detalja. On ako hoće bolje gaming performanse, nek mjenja grafu. Jedan Athlon II X4 malo clockan je dobar za sve do HD 6870/ GTX560 kratica, a on ima 3 puta slabiju grafu !!
Kolega, samo da kazem da si potpuno upravu.. Prije nekoliko dana sam prijatelju digao nove winse.. Imao je HD 5670, nekog intelovog quada, ne znam tacno kojeg :/.. Dakle, probao je igrati crysis 2, dirt3... i jos nekoliko novijih igara na maxed out i rezi 1280x1024, sto naravno, nije bilo igrivo .
Pozz!
Džaba da ti i stavi sliku i da ti sve postavis kao na slici u svom biosu, mozda nece raditi, jer sve zavisi od primjerka do primjerka procesora.. Tako da sam moras odrediti neki omjer .
zanima me posto san pocetnik dali bi se isplatilo overclockat intel celeron e1400 ako da za koliko ga povisit i koliko voltazu stavit hvala unaprid
klokao sam svoju gtx 460 na voltage 1037,memory 2185,coreclock 860 i sve radi kako treba.100% stabilno a rezultat u 3d marku je slabiji nego na stock taktovima. :s
Kako je to moguće? (temp su ok)
Pozdrav svima, ovako , htio bi overclockat svoj intel pentium dual core e2200 2.20 ghz, ali imam intel dp35dp mbo, a ta ne podrzava oc, pa me zanima dal bi mogo oc-aat preko clockgena ili sličnog programa?
Dugo sam cuvao E4600 na 3.0 bez problema i odlucim se da ga dignem na 3.2Ghz. Dakle sad na 1.328v, kasnije cu odvrtiti Orthos ili Prime testove nego stvar koja me muci su temperature. Idle temperature su 38-39 medjutim kada zavrtim Orthos automatski skacu na 77-78. Znam da je to full stress za CPU ali znaci li to da ce i u igrama pod loadom biti 70ak ? Da li je to podnosljivo za moj procesor ? Inace imam Thermaltake Slim X3 na njemu instaliran.
Ovako, imam C2D E4300 i na stock voltazi drzim ga na 2.9 GHz. Mnozitelj mi je 9x, sto znaci da dizem FSB. Na 3 GHz ga nemogu natjerat nema sanse, na stock voltazi mi izbaci BSOD nakon nekih 5 min idlea, a nepokazuje volju ni na 1.4 V.
Imam Zalmanov aftermarket cooler, i temperature se na 2.9 GHz pri ORTHOS-ovom stressu drze na nekih 60 stupnjeva, a u aplikacijama i igrama koje muce procesor temperature su oko 53-56 stupnjeva.
Sad, ja vas pitam na koliko da dizem voltazu i dal da ju uopce dalje dizem i da li vise on 1.4V moze biti opasno.
Hvala unaprijed.
Ovako, imam C2D E4300 i na stock voltazi drzim ga na 2.9 GHz. Mnozitelj mi je 9x, sto znaci da dizem FSB. Na 3 GHz ga nemogu natjerat nema sanse, na stock voltazi mi izbaci BSOD nakon nekih 5 min idlea, a nepokazuje volju ni na 1.4 V.
Imam Zalmanov aftermarket cooler, i temperature se na 2.9 GHz pri ORTHOS-ovom stressu drze na nekih 60 stupnjeva, a u aplikacijama i igrama koje muce procesor temperature su oko 53-56 stupnjeva.
Sad, ja vas pitam na koliko da dizem voltazu i dal da ju uopce dalje dizem i da li vise on 1.4V moze biti opasno.
Hvala unaprijed.
Kolko ti je stock voltaza? 1.4 je jos ok iako nebi preporucio sve iznad toga za 24/7. Posto si dizao fsb, jesi vratio NB na priblizno stock? na kolko su ti ramovi?
Dugo sam cuvao E4600 na 3.0 bez problema i odlucim se da ga dignem na 3.2Ghz. Dakle sad na 1.328v, kasnije cu odvrtiti Orthos ili Prime testove nego stvar koja me muci su temperature. Idle temperature su 38-39 medjutim kada zavrtim Orthos automatski skacu na 77-78. Znam da je to full stress za CPU ali znaci li to da ce i u igrama pod loadom biti 70ak ? Da li je to podnosljivo za moj procesor ? Inace imam Thermaltake Slim X3 na njemu instaliran.
Ja preporucujem da ti temp nejdu iznad 60-65c. Mislim da te hladnjak koci...nije to bas nes neki hladnjak...
Hvala unaprijed.
Kolko ti je stock voltaza? 1.4 je jos ok iako nebi preporucio sve iznad toga za 24/7. Posto si dizao fsb, jesi vratio NB na priblizno stock? na kolko su ti ramovi?
Stock voltaza mi je 1.325V, RAMovi su stock na 800 MHz, ja sam ih spustio na 750 da bi osigurao da nece pravit probleme.
NB-Northbridge?
Ja nemam opciju za OC NB-a u BIOS-u..ili sam ju previdio, ali mislim da je na stock.
Sve sam pokusao zadrzati oko stock postavke da nemam problema.
Komp je upaljen oko 9 sati dnevno bez prestanka, a od toga je 5 sati opterecen.
Da li da jos dizem napon. Napominjem da su temperature OK.
Hvala :)
Hvala unaprijed.
Stock voltaza mi je 1.325V, RAMovi su stock na 800 MHz, ja sam ih spustio na 750 da bi osigurao da nece pravit probleme.
NB-Northbridge?
Ja nemam opciju za OC NB-a u BIOS-u..ili sam ju previdio, ali mislim da je na stock.
Sve sam pokusao zadrzati oko stock postavke da nemam problema.
Komp je upaljen oko 9 sati dnevno bez prestanka, a od toga je 5 sati opterecen.
Da li da jos dizem napon. Napominjem da su temperature OK.
Hvala :)
Ma ajde ti baci slike biosa da vidim pa da probamo rjesit problem.
Sto mislite? bi li moj X2 AMD proc dogurao do 4GHz-a bez dizanja volataze i ostalog? za sada je na 3,6 temp u idlu 30-35 max 45-50.
Ma ajde ti baci slike biosa da vidim pa da probamo rjesit problem.
Evo, oprosti sto nisam odmah stavio, nisam imao bas puno vremena. :)
Probao sam jedan tutorial s interneta, ali onda mi na 3 GHz nece uopce doc do Welcome screena. ((to su one postavke gdje je svuda voltaza dignuta) i tamo isto ima ono "Voltage is not optimized" samo ga nisam uhvatio mobitelom)
Imam jedno pitanje imam cooler iz opisa i sa njim sam drzao proc na 3.8GHz sa stock naponom ali nakon nekog vremena se pojavi blue screen u OCCT-u smanjio sam na 3.7GHz i ok je e sad mene zanima bi li ga ja kako mogao natjerati na 4GHz koliko trebam povecati voltazu ? Ona je sad stock.
Već sam napisao negdje da pojam "stock" napon neznači ama baš ništa !! Dakle, napiši ti koliko je točno napon da ljudi znaju, a ne da je stock zato što stock nije referentna vrijednost. Napon trebaš povećavat ako baš hoćeš 4.0Ghz do one točke do koje je potrebno. Nije to točno definirano, ali recimo otprilike da bi trebao ići sa više od 1.4V, možda oko 1.45V. Trebaš testirati i naći koliko treba tvojem procesoru sa tvojom pločom napona za 4.0Ghz jel to nije isto kod svakog.
Već sam napisao negdje da pojam "stock" napon neznači ama baš ništa !! Dakle, napiši ti koliko je točno napon da ljudi znaju, a ne da je stock zato što stock nije referentna vrijednost. Napon trebaš povećavat ako baš hoćeš 4.0Ghz do one točke do koje je potrebno. Nije to točno definirano, ali recimo otprilike da bi trebao ići sa više od 1.4V, možda oko 1.45V. Trebaš testirati i naći koliko treba tvojem procesoru sa tvojom pločom napona za 4.0Ghz jel to nije isto kod svakog.
Ja msm da mu je stock bila 1.45V i povecao sam na 1.55V i uspio sam bootati a na manjim nisam uspio ... sad odo testirati sa OCCT-om .