Overclocin dual core 3,40 na dalje

poruka: 12
|
čitano: 3.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

No idemo ispočetka

imam si komp sa ovim konfiguracijom:

MP: GIGABYTE GA-965P-S3 koja je kupjena prije oko godinu dana s time da sam prije 2 mjeseca nadogradio najnobiju verziju biosa inače je imala takvu kakvu je imala kad sam je kupio.

ČIP: dual core 3,4 Gh, tada prije godinu dana je taj prosesor bio kao jedan od jakih prosesora (mislim) a i bio je sjup oko 1350 kuna , dok sad košta nekih 500 do 600 kuna

VGA: GetForce 8600 GTS neke nepoznate firme (ECS elitegrup) no zašto nisam kupio neku od poznatih firmi? Ne znam vjerojatno nisam bio pametan no šta je tu je

DDR2 4 Gh A-data

HDD 600 Gb

To je sad trenutno to što imam u svojoj kutiji.

Pitanje je kako natjerati svoj prosesor da od svojih 3,40 Gh natjram da radi na 4 Gh

Pokučao sam preko biosa povečati djelitelja ali on je ionako postavljen na maksimalno tako da ne znam kako da ga natjeram da maksimalno koliko je to dopušteno

ako nekaj nisam bio jasan pitajte jer ne znam šta trebamsve napisati da bi se razumjelo koji je problem

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dual Core 3.4 GHz??'

Kako se zove taj processor???

Kupi hladnjak za CPU i overclockaj mislim da ako je Intelov da ce bez problema ici na 4 GHz...

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Intelov D processor

istina da treba nabaviti jači ventilator no sad sam pogledao u bios

CPU Clock ratio mije na 17x to mi je bilo orginakno na biosu otkad sam kupio i množi se sa 200 Mh i ne kužim zašto ne mogiu staviti recimo na 18 , ali ne odmah mi se vrača na 17

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nisam siguran ne kuzim se bas u overclock mogu ti pomoc oko neceg ali oko ovog ne sry

Ne zelim da ti se skuha zbog mene proc.

Ubrzo ce ti odgovorit netko puno iskusniji :))

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

nema frke kako god ja sam od onih kaj voli expermentirati i ne bojim se posjedisa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclocin dual core 3,40 na dalje
SRLETRON kaže...

Intelov D processor

istina da treba nabaviti jači ventilator no sad sam pogledao u bios

CPU Clock ratio mije na 17x to mi je bilo orginakno na biosu otkad sam kupio i množi se sa 200 Mh i ne kužim zašto ne mogiu staviti recimo na 18 , ali ne odmah mi se vrača na 17

pa dal spremas postavke??? kad u biosu mijenjas???
17 godina
neaktivan

Umjesto da podižeš množitelj koji ne možeš jer je zaključan, diži brzinu FSB u laganim koracima(po 5MHz) i svako malo testiraj računalo programima tipa Everest, Orthos, Prime, SuperPi da se uvjeriš u stabilnost sistema !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina
neaktivan

Nisam baš neki stručnjak, ali ako nisi siguran što radiš nemoj, pogledaj ovdije za overclocin

http://igre.smfnew.com/index.php?topic=30.msg34#msg34

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2008 20:16 (pc-haker).
17 godina
neaktivan
Pazi kaj radiš sa D procom.
Oni griju ko blesavi.
Probaj ga u laganim koracima dizat ali po mogucnosti bez dodatne voltaže.
Pazi na temperature
17 godina
neaktivan
autorov komentar
pc-haker kaže...

Nisam baš neki stručnjak, ali ako nisi siguran što radiš nemoj, pogledaj ovdije za overclocin

http://igre.smfnew.com/index.php?topic=30.msg34#msg34

kako god nisi stručnjak bar znaš čovjeka uputiti k pravom putu. Na toj adresi koju si mi dao ima dobar putokaz. eto za sada sam od 3,4 Gh povisio na 3,6 Gh i sad testiram.

test prošao.

sad sam stavio na 3,99 Gh tek toliko da vidim jeli prošao na testu

i to je prošlo na 3d marku

Dobro ipak je ro test samo sad ču pokučati igrati igricu Frontlines fuel of war

igra ide  samo trza ali ide  znači moram spustiti na 3,6 vjerojatno je stabilniji
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 13:22 (SRLETRON).
17 godina
neaktivan
pusti ti 3d mark.
Pusti orthos ili prime95 par sati nek vrti.
Ako ne izbace grešku onda je stabilan
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Za sad još nisam to pustio na testu , no sad me muči drugi probllem. Dok sam stavio da se vrti na 3,99 sve je radilo ok osim što što je na igricama štucalo , pomislio sam da se ipak pregrije i vratio sam sve postavke u biosu kako su prije bile. Sve štima samo igrice mi se i dalje blokiraju ili trzaju , inače je sve bilo ok dok nisam clocirao. vjerojatno se nekaj desilo u toku dok sam clocirao, samo ne znam šta jer sve ostalo normalno radi pa čak je 3d mark prošao ok samo igrice ..... fak.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice