svašta ću se ja nagkledati ovde ni i7 950 ne ide na 4ghz na stock cooleru
E fala ti Bože kaj više nemam onu igračku od stock coolera( najsmiješnije mi je bilo kad ga full zavrtiš i load-as ima zvuk ko da bu kučište odletilo) nego moju ukletu yasya-ica.
Scythe YASYA je vrlo rafiniran cooler odlično izbalansiranih karakteristika a s obzirom na cijenu definitivno best buy za moj proc.
OCJENA solidnih 9,5/10
Smiješno jednostavna ugradnja na am2+.
Jedina mana su prilično tvrde i nedostupne kopče cooler-a.
Primjetio sam da što ga više koristim jer se nisam još stigo igrat više sati u komadu zbog RIP grafe bolje hladi te se pasta slegne tek nakon nekoliko dana.
Javim daljne dojmove. Pozz
RIP grafa ???,de pojasni pls
RIP grafa ???,de pojasni pls
GECRK, otegnula papke, ne radi, pregorila, neda joj se vise crtat sliku po ekranu....
Novi update.
Undervoltao sam uz proc koji sada radi na stock@3Ghz@1,2V i NB CPU VID sa 1,175V na 1,1V, te northbridge sa 1,3V na 1,1V.
E sad pitanje jer fakat ne znam kako te voltaže utječu na performanse i zagrijavanje i dali uopče utječu jer moram priznat nisam osjetio nikakvu razliku na performansama ni zagrijavanju. Jedino što sam primjetio je da za viši northbridge speed trebaju i veče voltaže NB CPU VID-a (kako taj speed utječe na performanse i OC potencijal molim).
Pomoč please, thanks pozz.
Ljudi evo mog ponosa. Nakon dva i pol tjedna muke uhvatio sam ga na 4 GHz.
Svi komentari su dobrodošli ali moj cilj je tu.
P.S. Mislim da sam oštetio parket kad sam počeo skakati po njemu naravno od sreće!
Uz veliko veselje i ponos pozz svima.
update:
Došao sam do raznih zaključaka tijekom testiranja ovog proca. Moja konačna ocjena ovog procesora je jedva 4(od 5) večinom zbog povoljnije cijene u vrijeme kupnje. Moja konfiguracija je plačena u 03/2009 8200kn. Osim hardvera u moj pc kad sam ga kupi imao je 4850ati znači tip top dragon platforma. Sada gledajuč cijene (ADM) i7 konfiguracija za 5(od 5) je 12000kn sad u ovom času a u vrijeme kupovine dotične dragon je bila 13000kn. Što također kaže cijene su u zadnjih godinu dana pale (good možda još padne)...
On topic: Moj primjerak AMD proc-a je stabilno clock-abilan na 3,616MHz pri naponu od 1,44 do 1,47 V kak mu se koji dan(ili restart kompa) oče!?
To je i moja max preporuka u slučaju samo da zatreba kod zahtjevnijeg gameing-a! Za normalan rad ga se može držat na 3,013Mhz(u mom slučaju jer mi ploča sve overvolta i opčenito over) na 1,225V.
Pitao sam več ako neko ima neke preporuke za postavke u vidu boljih kvalitetnijih frekvencija proca nek malo piše!? thanks!pozz
Aha zaključak je bolje kupit i7 920 koji je sad oko 2k kuna.
Dodatak! iliti bump!gore
Došao sam do zaključka da memorija(RAM) u mojem slučaju radi bolje ak dignem frekvenciju northbridge-a i frekvenciju HT link-a.
Rezultate sam pratio maxxmem bench-om za memoriju.
Na stock postavkama brzine su mizerne, pogotovo za write a latencije da ne spominjem (75ms+).
Tada sam postepeno dizao spomenute taktove sa stock@1,8@1,8 na 1,8@2,0 , 1,8@2,2 , 2,0@2,4 , 2,2@2,2 , te naposljedku največi takt pri kojem su performanse memorije i najviše HTlink:2,2GHz Nortbridge speed:2,6GHz.
Stavim i slike:
E sad pošto sam je noob u oc trebam pomoč. Molio bih ako se nekom da pisat da svima malo pojasni utjecaj HTlinka i northbridge speeda na OC koristeći se mojim primjerom. Thanks, pozz
Napomena: također sam primjetio da oc proca daje bolji rezultat u bench-evima ako se oc preko FSB-a sa stock mutiplajerom ali tu je trik jer kad tako oc-am proc moram u mom primjeru ddr2 memoriju smanjit sa 5,33 množitelja na 4. Znači u stoku sa 1066 MHz na 800MHz. Daljnim oc-iranjem proca stavio sam ga na vrijednosti FSB-a na 245 (proc@3,675 ddr2@980) pri čemu dobivam bolje(redovito) rezultate u benchevima nego sa oc-anjem proca dizanjem multiplajera na 18,5 puta stock FSB 200 i ddr2@1066. Zašto kako jel itko zna?
Zašto kako jel itko zna?
Zašto što dizanje sabirnice (HTT u novijih AMD-a) ubrazava komunikacije komponenti-CPU,MBO i RAM-a?
To je uvijek tako- veći BUS x manji multy> manji BUS x veći multi