Max konfiguracije

poruka: 8
|
čitano: 2.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Max konfiguracije
Danas sam preuzeo nove komponente i uskoro će biti ugrađene pa me zanimaju vaši savjeti i preporuke kako da izvučem što više iz te nove konfiguracije a da opet sve super i stabilno radi...

Evo konfe:
PS: Corsair 400 W
MBO: ASRock 880GMH Usb3, DDR3, mATX
GPU: ATI RADEON HD4250
CPU: AMD Athlon II X3 435 (2.9GHz,1.5MB,95W,AM3)
RAM: Corsair 2GB DDR3 1333MHz

Da budem konkretan posebno me zanima otključavanje četvrte jezgre procesora, te sam vidio puno opcija matične... Pa ako ima ko iskustva s tim programima i svim tim da me savjetuje...

Uglavnom, bilo bi najbolje da mi kažate šta bi vi napravili od toga...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Max konfiguracije
nani_cropes kaže...
Danas sam preuzeo nove komponente i uskoro će biti ugrađene pa me zanimaju vaši savjeti i preporuke kako da izvučem što više iz te nove konfiguracije a da opet sve super i stabilno radi...

Evo konfe:
PS: Corsair 400 W
MBO: ASRock 880GMH Usb3, DDR3, mATX
GPU: ATI RADEON HD4250
CPU: AMD Athlon II X3 435 (2.9GHz,1.5MB,95W,AM3)
RAM: Corsair 2GB DDR3 1333MHz

Da budem konkretan posebno me zanima otključavanje četvrte jezgre procesora, te sam vidio puno opcija matične... Pa ako ima ko iskustva s tim programima i svim tim da me savjetuje...

Uglavnom, bilo bi najbolje da mi kažate šta bi vi napravili od toga...

Asuto ti je integrirka pa ne ocekuja nista previse

Mozda tetris na medium heh

Sami naziv ti govori 4250

Kupi ti sebi grafu

Maticna je sasvim dobra

Imati u BIOSU vjerovatnu u CPU cofiguration imas ili advanced clock calibration il ti  imas UCC-Unlock CPU Core

Ak imas stavi na enabled

Ak ti se windows ne boota vrati kao sto je bilo jer onda imas nestablinu cetvrtu jezgru

Ja sam svog 435 otkljuca bez problema

Cak radio 2 tjedna na 3.2Ghz s otkljucanom 4 pa sam ga vratio na 2.9 i x3(27c)

Napajanje:Bog i batina za napajanje od 400w

Ram dobra mozda jos 2gb u buducnosti pa dual channel sasvim dovoljno

Ugl.Grafu mjenjat sad ili cekaj 6xxx seriju

do 1.200knn hd 4870

Nadalje 5770

Iznad 1.500 gtx460(768 mb verzija)

Nadam se da  sam pomogao

15 godina
neaktivan
pomogo si mi ovim: "Imati u BIOSU vjerovatnu u CPU cofiguration imas ili advanced clock calibration il ti imas UCC-Unlock CPU Core
Ak imas stavi na enabled
Ak ti se windows ne boota vrati kao sto je bilo jer onda imas nestablinu cetvrtu jezgru"

ovo što se grafe tiče znam da moram nadogradit... vidjet ću do božića... 1200kn mi je previše dat ali možda dam do 900kn pa uzmem Powercolor HD4850 1GB DDR 256-bit

znači za četvrtu jezgru trebam samo u biosu stavit UCC na enabled... i onda ako se boota sve 5..
a zašto si ti vratio svojeg na 2.9 ako ti je radio na 3.2

inače matična mi nema samo UCC nego još puno tih stvarčica pa me to zanima.... šta od tog valja uključit... ima Turbo UCC, Turbo 50, OC DNA itd..
kako to koristit
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...
pomogo si mi ovim: "Imati u BIOSU vjerovatnu u CPU cofiguration imas ili advanced clock calibration il ti imas UCC-Unlock CPU Core
Ak imas stavi na enabled
Ak ti se windows ne boota vrati kao sto je bilo jer onda imas nestablinu cetvrtu jezgru"

ovo što se grafe tiče znam da moram nadogradit... vidjet ću do božića... 1200kn mi je previše dat ali možda dam do 900kn pa uzmem Powercolor HD4850 1GB DDR 256-bit

znači za četvrtu jezgru trebam samo u biosu stavit UCC na enabled... i onda ako se boota sve 5..
a zašto si ti vratio svojeg na 2.9 ako ti je radio na 3.2

inače matična mi nema samo UCC nego još puno tih stvarčica pa me to zanima.... šta od tog valja uključit... ima Turbo UCC, Turbo 50, OC DNA itd..
kako to koristit

Vako za Turbo UCC ti nezz sta je vjerovatno ga otkljuca i digne clokove,Turbo 50 ti digne clockove za 50%(valjda) a OC DNA imam i ja Ugl neki alat s kojim mozes djelit svoj overclock 1.100kn hd 4870 Do božića će ti izać 6xxx serija pa mozda nadjes i 5850 za 1.200(manje vjerovatno) P.S.Zivcira me na 3.2,zakljuca 4. i vratio na 2.9 xD Jednostavno sva ta snaga mi ne treba najmlada igra mi datira iz 2009 hah :D 3 jezgre previse dignut cu clock na 3.6 kad nabavim GTA IV pa ga mucit malo :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 20:38 (pandza94).
15 godina
neaktivan

evo uključio sam turbo 50 koji mi je OC-ao procesor za 15% pa je sad na 3.3ghz... sad sam stavio ovaj test OCCT na jedan sat da vidim šta će reći... ako imate još kakvih savjeta slobodno recite...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 18:25 (nani_cropes).
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

evo uključio sam turbo 50 koji mi je OC-ao procesor za 15% pa je sad na 3.3ghz... sad sam stavio ovaj test OCCT na jedan sat da vidim šta će reći... ako imate još kakvih savjeta slobodno recite...

OCCT 1sta ako je sve ok mos ga ostavit

I jesi li otkljucao 4.jezgru?

15 godina
neaktivan

nazalost nisam... kad sam ukljucio onaj ACC ili kako se vec zove nije se htio win bootat ni nije bilo slike ni ništa... morao sam Clear CMOS

to vjerojatno znači da imam kako je vec neko rekao čistokrvnog athlona

15 godina
neaktivan
Max konfiguracije

Otključaj jezgre do je procesor na stock frekvenciji, a ako treba možeš i podignuti napon da bi imao sve četiri jezgre (da rade stabilno).

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 0:27 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice