Kako se kloka athlon64 3200+ venice core?

poruka: 34
|
čitano: 6.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Neznam koje bi bile max temp. otprilike za CPU ne veće od 60-65 a za chipset neznam, ovisi o matičnoj.

Meni su temp CPU-a u idle 29-31 a pod opterećenjem 40-42°C, a chipset ne prelazi 28°C.

CPU mi hladi Zalman 7700Al-Cu pri 1200rpm, a za chipset sam sam'  radio i rezao hladanjak, pasivni je bez venta.

Tako da su meni ove tvoje temp malo prevelike.

Što se tiče daljnjeg oc trebao bi podizati FSB i napon usporedno i testirati nakon svakog podizanja. Sa naponom ti ne preporućam da prelaziš 1.45V(tj. neznam koji ti default napon, pa nisam siguran, jer imaš am2 socket), pogotovo zato što imaš stock cooler.

Što se tiče memorije ja nebih podizao napon, jer postoji rizik da ih skuriš, već bih povećao malo latencije, ili ako ne ide ni to smanjio bih freq u biosu vjerojatno pod nekim nazivom kao DRAM ili slično sa 266 tj. 533 na onu prvu ispod znaći 500 valjda ili koju ti već bios da.

Na tvom mjestu spustio bih proc na 2.2Ghz dok ne kupiš neki bolji hladnjak.

Athlon64 3200+ @2450 (245×10),1.46V 2×1gb Transcend@490, Asus8800gt, AsusA8N SLI,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 3000+ OC

Raspitao sam se za temp i sve su manje više u normali, jedino od čipseta na 100% opterečenju je blago povišena i trebao bih nabaviti ventilator koji bi direktno postavio prema njoj....drugim riječima malo bolje hladiti komponente! Inaće OC je trenutno na 2,25 stabilno radi i nema nikakvih problema...ubrzanje je očito!! Probao sam mijenjati napon procu bat nikako ga nisam mogao promjeniti, u biosu je na defaltu na 1,4 i nemam opcija da ga podignem sa te vrijednosti na više, može jedino prema dolje, isto sam probao s onim programima kaj iz windoza rade ali i tam ista stvar! Zatim sam podigao napon ramima, prije im smanjio ferkvenciju ali ne i latencije, nakon testa su bili pristojno "hladni",  sa 1.90 na 2.00 i pokušao OC-at CPU na 2.4mhz i za čuda radilo je bez greške....stabilno, testirao sa occt-om na 4 sata!! Jedino kaj mi se nije svidjelo je to da je temp čipseta došla na max 47 a ti je već dosta blizu kritičnog.....tak da dok ne nabavim hlađenje za matičnu ostaje na 2,25!

Uglavnom morao bih za sve komponente staviti bolje hlađenje, ali i bez toga, ovo kak sad radi je sasvim dovoljno, s obzirom na komponente skoro pa odlično! Nego..da te još nešt pitam...vidim da si rekao da imaš home made pasivno hlađenje za ploču...ako možeš malo opisati....kak i kaj si napravio..??? Koji je prog najbolji za praćenje i mjenjanje broja okretaja ventilatora..??? Svaka ti čast na trudu i thnx na svakom prijedlogu!!!!  Pozzzzz!

17 godina
neaktivan

To sam već negdje pisao ali neznam više gdje pa ću opet.

Imao sam hladnjak od starog proca nekog mislim Pentium 2 ili tako neš, uglavnom profili mi je odgovarao jer nije viši od 1.5cm što mi odgovara jer imam sli ploču pa nema baš puno između grafe i čipseta.

Izmjerio sam na ploči širinu duljinu razmak između tranzistora i nekih drugih elemenata i to precrtao na hladnjak.

I to je to, uzeo sam pilu u ruke i izrezao, stari hladnjak sa ploče sam iskoristio da točno odredim rupe na ovom novom i iskoristio sam njegove one nožice za pričvrščivanje.

Sa bušilicom sam izbušio rupe otprilike širina rupe nek je 3mm, ako možeš izbuši sa stolnom a ne ručnom bušilicom, puno je lakše.

I na kraju malo ga ispoliraš ako ti se da i pričvrstiš nazad na ploču.

Sve ovo ti je objašnjeno u Bug-ovom broju 182 pod temom zamjena aktivnog hladnjak pasivnim, samo što je bila riječ o grafičkim karticama.

Stavio sam par slika po slike vašeg hardwera na forumu, ako te zanima kako je meni ispalo.

Slike

Što se tiče program za mjenjanje rpm venta vjerojatno speed fan (imaš temu na to) aali ja ne koristim nikakav osim asus smartdoctor za grafu.

Već brzinu reguliram ručno sa fan mate 2, imaš za kupiti, to je potenciometar, oko nekih 20 kn

Nema na čemu, nadam se da sam bio od pomoći.

Athlon64 3200+ @2450 (245×10),1.46V 2×1gb Transcend@490, Asus8800gt, AsusA8N SLI,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam svog digo na 2.6 i radi bez problema.treba samo malo kvalitetniji kuler stavit.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice