CPU VCORE - Phenom II X6 1075t

poruka: 4
|
čitano: 1.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Malo se igram s voltažom na procesur da vidim koliko ih nisko mogu smanjiti u BIOS-ima na stock postavkama. Zasad sam došao na 1.05V s time da mi je jedan od workera javio error na prime95, ali komp se nije resetirao niti išta, samo je nastavio raditi. Ploča koju koristim je ASRock 990FX Extreme9. Naime, želim saznati koji je najmanji napon na CPU, a da ne dolazi do nikakvih errora, tako da mi to bude nekakav starting point na kojem ću početi dizati frekvenciju samog procesora. Molio bih vas da me ispravite ako nešto nije u redu s ovom idejom, odnosno da vratim sve na stock postavke i počnem od tamo dizati samu frekvenciju dok ne dobijem BSOD te onda početi dizati sami napon. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: CPU VCORE - Phenom II X6 1075t

Nema smisla tražiti najniži napon za trenutnu frekvenciju ako je misliš kasnije dizat jer proc neće biti stabilan na tako niskom naponu.

Daj si neki realan cilj odnosno frekvenciju koju želiš postić i onda traži napon na kojem je stabilan (ako temperature to dopuštaju).

11 godina
neaktivan
Re: CPU VCORE - Phenom II X6 1075t

Nema pravila, morao bi sam otkriti koji je minimum, ako ti je jedan worker otisao znaci da je jezgra pala, to nije stabilno. Ako ne zelis podizati voltaže iznad stocka, bolje se zabavi time da vidis koliko max. mozes izvuci na stock voltazi.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan

Uspio sam ga stabilizirati na 3750MHz, ali problem je u tome sto ja namjestim u BIOS-ima voltazu na 1.3125V, ali kada provjeravam na HWMonitoru, voltaze idu do 1.41V. Disable-ao sam CPU load line calibration, ali izgleda da nema ucinka. Isto tako sam disable-ao sam i turbo core i ostale gluposti. Nemam vise ideje kako natjerati da radi na voltazi na kojoj zelim. Mislim da mi preostaje jedino koristiti neki drugi software, mozda HWMonitor ne ocitava voltaze dobro. Isto tako probao sam ga dici na 3900MHz, ali onda se pocne CPUTIN dizati preko 70°C s povecavanjem voltaze na procesoru. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice