Evo pošto imam malo prejaku grafu na moj CPU odlučio sam ga malo kloknuti makar to nikada nisam radio. Na ovom forumu sam dobio otprilike savjet kako se to radi . Reko mi je čovijek da odem na AI Tweaker u biosu i tamo podesim na MANUAL i da onda spustim frekvenciju memorije i lagano dižem frekvenciju procesora, međutim tako mi nije radilo javljao se blue screen i komp se sam restartao. Sada sam probao dignuti samo frekvenciju CPU a frekvenciju rama ostaviti na AUTO. Dali smijem tako napraviti ili postoji mogučnosti da mi nešto izgori. Također me zanima do koliko mhz se može Intel Dual Core clockat sa onim defaultinim coolerom i do koje temperature da idem...hvala unaprijed...pozz
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš slobodno ostaviti na auto. dakle kako diže frekvenciju procesora, proporcionalno će i RAM ići gore. Dakle svakih nekoliko MHz restartaj komp i vidi dal se boota. ako se ne boota, najvjerojatnije je memorija dosegla svoj limit. napraviš clear cmos i ideš dokle je mema bila stabilna, no ipak spusti za nekoliko mhz ispod toga pošto ne valja da radi na svom limitu. zatim provjeri kakva je stvar sa stabilnosti. tu su najbolji programi OCCT i prime95. ako se test sruši, smanji još malo frekvenciju i opet probaš.
neće ništa izgorit ako ne pretjeraš s naponom i ako je temperatura u granicama normale.