Athlon 2 X4 620 overclock

poruka: 183
|
čitano: 32.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Athlon 2 X4 620 overclock
Mitsuoka kaže...

kakve su tebi postavke, jeli znas koliko bi se dizala temp, da uzmem neki cooler (katana 3 mi je zapela za oko)

Bus speed mi je na 250, cpu-z mi voltazu ocitava 1.23V, memoriju drzim na 1333 zbog manjih latencija iako je deklarirana na 1600 (ali zbog visokih latencija je onda sporija).

Ugl ja ne mogu do 3.5GHz, max bus speed mi je 262-263, vise ne zeli ni doci u BIOS.

Temperatura se najvise povecava dizanjem napona i moj savjet ti je da prvo vidis ako mozes do 3.5GHz i na kojem naponu. E sad ako je napon velik (odnosno temp) uzmi AC Freezer pro (iako je i katana 3 dobra - drzi mi proc na 3.25GHz ispod 50°C na full loadu na 80% brzini vrtnje ventilatora).

Ako zelis procesor drzati stalno iznad 3GHz onda obavezno doobar cooler (ili AC freezer ili katanu 3)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 21:46 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mitsuoka kaže...

kakve su tebi postavke, jeli znas koliko bi se dizala temp, da uzmem neki cooler (katana 3 mi je zapela za oko)

Bus speed mi je na 250, cpu-z mi voltazu ocitava 1.23V, memoriju drzim na 1333 zbog manjih latencija iako je deklarirana na 1600 (ali zbog visokih latencija je onda sporija).

Ugl ja ne mogu do 3.5GHz, max bus speed mi je 262-263, vise ne zeli ni doci u BIOS.

Temperatura se najvise povecava dizanjem napona i moj savjet ti je da prvo vidis ako mozes do 3.5GHz i na kojem naponu. E sad ako je napon velik (odnosno temp) uzmi AC Freezer pro (iako je i katana 3 dobra - drzi mi proc na 3.25GHz ispod 50°C na full loadu na 80% brzini vrtnje ventilatora).

Ako zelis procesor drzati stalno iznad 3GHz onda obavezno doobar cooler (ili AC freezer ili katanu 3)

ma trenutno mi je skoro stalno na 3.3 22/7 Smijeh a temp je 40 idle 53-54 load

17 godina
neaktivan

Evo nakon 20 dana peglanja imam jedan overclock koji nije toliko los. Morao sam se striktno prodrzavati kingston preporucenih latencija za ovu moju memu. Takodjer sam primjetio da ova mema ne voli da radi na nizim frekvencijama.

HT link sam morao drzati visoko jer cim ga spustim ne mogu da udjem u win.  Itd itd itd....

Uglavnom imam 3300 i mislim da ni to nije stabilno. Jos cu se malo poigrati veceras. prime mi nakon 20 minuta pokaze hardware error na jednoj jezgri. Valjda je to radi nestabilnosti sistema.

Cooler je stock ali sam ja maloprije maknuo stock termalnu pastu i navaljao svoju. Sad je CPU u idle oko 35 a u loadu oko 70. Dok su ranije te vrijednosti bile 45 odnosno 78 ( tu sam sam gasio racunar da ne pregori sta ).

VALIDACIJA

It's so deep how can you be so shallow

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Evo nakon 20 dana peglanja imam jedan overclock koji nije toliko los. Morao sam se striktno prodrzavati kingston preporucenih latencija za ovu moju memu. Takodjer sam primjetio da ova mema ne voli da radi na nizim frekvencijama.

HT link sam morao drzati visoko jer cim ga spustim ne mogu da udjem u win.  Itd itd itd....

Uglavnom imam 3300 i mislim da ni to nije stabilno. Jos cu se malo poigrati veceras. prime mi nakon 20 minuta pokaze hardware error na jednoj jezgri. Valjda je to radi nestabilnosti sistema.

Cooler je stock ali sam ja maloprije maknuo stock termalnu pastu i navaljao svoju. Sad je CPU u idle oko 35 a u loadu oko 70. Dok su ranije te vrijednosti bile 45 odnosno 78 ( tu sam sam gasio racunar da ne pregori sta ).

VALIDACIJA

Vec sam pomislio da mu ne dajes dovoljno napona ali iso si cak nesto preko 1.5V, gle mora ti ici do 3.4GHz ALI naravno so boljim coolerom, brijem da ti jedna jezgra crasha (meni su prije znale cak 3 crashati!) jer mu je jednostavno vruce. Inace za termalnu pastu trebas pricekati neko vrijeme da se dovoljno zapece, obicno je to 2-3 dana prosjecnog koristenja racunala ili u jednom danu 2h full load, 1h sat mirovanja na idle, gasenja na 30min i opet paljanje u idle na 30min (tako nekako sam procitao na nekim OC stranicama)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 19:52 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

VALIDACIJA

Vec sam pomislio da mu ne dajes dovoljno napona ali iso si cak nesto preko 1.5V, gle mora ti ici do 3.4GHz ALI naravno so boljim coolerom, brijem da ti jedna jezgra crasha (meni su prije znale cak 3 crashati!) jer mu je jednostavno vruce. Inace za termalnu pastu trebas pricekati neko vrijeme da se dovoljno zapece, obicno je to 2-3 dana prosjecnog koristenja racunala ili u jednom danu 2h full load, 1h sat mirovanja na idle, gasenja na 30min i opet paljanje u idle na 30min (tako nekako sam procitao na nekim OC stranicama)

meni je bez dizanja napona 3.32 stabilno 

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

znaci da ti je napon vec na stock vrijednostima bio 1.5+? totalni overkill, za 2.6GHz ti je dovoljan 1.19-1.20V za 3 dana vrtenja stress testa.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mitsuoka kaže...

znaci da ti je napon vec na stock vrijednostima bio 1.5+? totalni overkill, za 2.6GHz ti je dovoljan 1.19-1.20V za 3 dana vrtenja stress testa.

ne na 1.32 mi je...

17 godina
neaktivan

Znaci za dodatnih 99MHz treba dodatni napon od 0.2V, cini mi se previse

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Znaci za dodatnih 99MHz treba dodatni napon od 0.2V, cini mi se previse

ili mi je upa neki dobri... evo ti validacija

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

VALIDACIJA

Stani, prosvijetli me. Jel crashanje jezgri samo znaci da se pregrijava masina ili ipak znaci da moze doci do restarta i ledjenja. A to za pecenje paste nisam znao iako ima smisla. Cijeli dan mi je nakon 7 minuta prime-a islo na 70 a evo sada nakon 10 minuta jos uvijek fura na 65. Prostorija je zagrijana ujednaceno cijelo vrijeme. mala je prostorija i radi na digitalni okidac na 25 stepeni. Tek poslije ponoci spustam na 22 stepena.

Sto se tice napona, nisam ni ja bio siguran treba li ga dizati ili ne toliko pa cu ga pokusati poslje malo spustiti. Mislio sam da je 15 minuta prime-a dovoljno pa mi se danas kako sam sad naucio da kazem jezgra crashala makon 20 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 0:09 (dejson).
17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Stani, prosvijetli me. Jel crashanje jezgri samo znaci da se pregrijava masina ili ipak znaci da moze doci do restarta i ledjenja. A to za pecenje paste nisam znao iako ima smisla. Cijeli dan mi je nakon 7 minuta prime-a islo na 70 a evo sada nakon 10 minuta jos uvijek fura na 65. Prostorija je zagrijana ujednaceno cijelo vrijeme. mala je prostorija i radi na digitalni okidac na 25 stepeni. Tek poslije ponoci spustam na 22 stepena.

Sto se tice napona, nisam ni ja bio siguran treba li ga dizati ili ne toliko pa cu ga pokusati poslje malo spustiti. Mislio sam da je 15 minuta prime-a dovoljno pa mi se danas kako sam sad naucio da kazem jezgra crashala makon 20 minuta.

Jezgre ti crashaju zbog nestabilnosti, tu nestabilnost moze uzrokovati:

1. nedovoljan napon (isto kao sto ce ti se auto ugasiti ako nemas benzina)
  2. pregrijavanje - necu sad ici u detalje kako visoke temperature utjece na gibanje elektrona u polu-vodičima jer se bas ne sjecam gradiva iz fizike 3. razreda srednje skole, samo zapamti sto niza temperatura to bolja svojstva

Ovo za pastu sam trazio po netu nakon sto sam stavljao novi cooler i nisam bio zadovoljan prvobitnim rezultatima.

Prime opterecuje staticki jezgru - moze ti vrtit stabilno 1h ali u dinamickom opterecivanju (kao igre npr.) ti komp moze crashati nakon 10min. Sto vise dizes taktove to duze trebas vrtjeti Prime pogotovo ako si vec blizu limita procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 0:36 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan

Odoh ja u pastire.

Salim se. Prvo sam kao primjetio da ova memorija voli velike brzine, ali evo sad sam je spustio na 1000 MHz i po prvi put odvrtio 1h prime-a. Temperatura nije isla preko 58. Sad se pali grijanje pa cu provjeriti hoce li uticati toplota na crashanje jezgri ( mislim na temperaturu od 68 stepeni ). Sinoc sam zadao malo i GTA 4 i ME 2. Znam da ova prva ubija CPU i nije mi se srusilo a radi se o OC-u od tek 3200 MHz ( ni 25% ) a zelio bih da izvucem 50%. To mi je kao neki cilj. Iako sumnjam da cu dalje od 3600 otici. Ipak, ovo je prvi stabilan clock nakon toliko vremena. Idemo dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 7:31 (dejson).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

68°C nije malo, sigurno imas stock cooler? Nije preporucljivo drzati procesor iznad 60°C iako sa stajalista gameanja niti jedna igra ne opterecuje procesor 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

68°C nije malo, sigurno imas stock cooler? Nije preporucljivo drzati procesor iznad 60°C iako sa stajalista gameanja niti jedna igra ne opterecuje procesor 100%

Imam stock a za 2-3 dana uzimam freezer 64 za koji sam cuo da je odlican. Ubo sam ga za 40Kn  samo nema ventilatora ali imam ja 2 jedan zalmanov jedan TT. Tako da ce to bti dobitna kombinacija pretpostavljam.

Znaci ne preko 60.OK

Evo uspio sam uci u windows sa 3600 : )

VALIDACIJA

Zaledi win cim pokrenem prime.

Ovo mi je ipak najstabilniji klok  LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 14:29 (dejson).
17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Imam stock a za 2-3 dana uzimam freezer 64 za koji sam cuo da je odlican. Ubo sam ga za 40Kn  samo nema ventilatora ali imam ja 2 jedan zalmanov jedan TT. Tako da ce to bti dobitna kombinacija pretpostavljam.

Znaci ne preko 60.OK

VALIDACIJA

Na duze staze iznad 50°C isto cini razliku (dobro 51,52,52 ne ali vise....).

ako mozes podesiti u BIOSu da ti se poveca brzina vrtnje iznad odredjene temperature (meni je iznad 47°C), ja sam sebi za idle stavio vent na 50% zbog tisine (temp prosjecno 41-42°) ali dok mi je full load vent mi je na 100% a temp ne prelazi 50-51°C

EDIT: pa hebemu izgleda da samo ja nemogu ni do 3.5GHz u WinPlač mozda je onda stvarno stvar u mojoj maticni a ne procesoru

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 14:39 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

Znaci ne preko 60.OK

VALIDACIJA

Na duze staze iznad 50°C isto cini razliku (dobro 51,52,52 ne ali vise....).

ako mozes podesiti u BIOSu da ti se poveca brzina vrtnje iznad odredjene temperature (meni je iznad 47°C), ja sam sebi za idle stavio vent na 50% zbog tisine (temp prosjecno 41-42°) ali dok mi je full load vent mi je na 100% a temp ne prelazi 50-51°C

EDIT: pa hebemu izgleda da samo ja nemogu ni do 3.5GHz u WinPlač mozda je onda stvarno stvar u mojoj maticni a ne procesoru

Suti ja ne mogu ni 3,25 stabilno, a ono 3600 je samo bilo onako sportski. Iako ne znam u cemu moze biti "kvaka" Za memoriju kazu da je extra kvalitetna ali sam se ja namucio dok sam je uspio natjerati da radi sa ovim procom. Sad sam vidio da treba pokusati load line calibration na disable, ali ja mislim da moja maticna nema te opcije, samo ima auto i da podesavas sam. Mozda mi i u tome lezi kljuc. Zaista mi nije jasno kako ne mogu da ga ocnem na 3600 kada sam vidio da mogu uci u win.

Druga je caka ta sto sam nasao da ova mema trazi cak i napon do 2V za klokove oko 1800 sto ova ploca navodno podrzava ali jednostavno maksimalna voltaza za memoriju koju mogu da dam je 1.86, sve nakon toga me vodi do ciscenja BIOS-a. Inace to ne moram raditi nego ploca ima CPU parameter recall ili ovako nekako, jedan reboot i nastavljam gdje sam stao, sto je veoma dobra situacija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 18:34 (dejson).
16 godina
neaktivan

evo ja sam svog uspio dici na 3,5 bez problema!! bez podizanja voltaze...  temp  dok nista ne radim je oko 50°C  ..nego moze mi ko pomoci kak da  stavim sliku ovde? mislim  kak sliknuti desktopa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
achtung kaže...

evo ja sam svog uspio dici na 3,5 bez problema!! bez podizanja voltaze...  temp  dok nista ne radim je oko 50°C  ..nego moze mi ko pomoci kak da  stavim sliku ovde? mislim  kak sliknuti desktopa?

Temperatura ti nije dobra previse je to kad imas onaj obican nist koristi AMD hladnjak normalno, trebas si kupit jedan bolji hladnjak ko ovaj dole recimo i to bude onda bilo kak spada.Nevinašce

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
achtung kaže...

Temperatura ti nije dobra previse je to kad imas onaj obican nist koristi AMD hladnjak normalno, trebas si kupit jedan bolji hladnjak ko ovaj dole recimo i to bude onda bilo kak spada.Nevinašce

hmm...a kj skodi to kj njemu ka je sad na 3.5ghz ..mislim da temp ne prelazi 70°C?!!

17 godina
achtung kaže...
rambox kaže...
achtung kaže...

hmm...a kj skodi to kj njemu ka je sad na 3.5ghz ..mislim da temp ne prelazi 70°C?!!

Frekvencija mu ne skodi to nema s tim veze ali ti hladnjak ne valja taj koji imas sad, pa ga treba zamjenit nema tu puno mudrovanja tak napravi i ne bu problema sigurno. Jos si stavi jedan straznji ispusni ventilator otraga na kuciste po mogucnosti od 12 cm ak ti pase jer bez ventilacije kucista postene nema  dobrog hlađenja kompa i komponenti to je tak.Cool

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
achtung kaže...
rambox kaže...
achtung kaže...

Frekvencija mu ne skodi to nema s tim veze ali ti hladnjak ne valja taj koji imas sad, pa ga treba zamjenit nema tu puno mudrovanja tak napravi i ne bu problema sigurno. Jos si stavi jedan straznji ispusni ventilator otraga na kuciste po mogucnosti od 12 cm ak ti pase jer bez ventilacije kucista postene nema  dobrog hlađenja kompa i komponenti to je tak.Cool

NO al kj ovome stocku fali? --- imam otvoreno kuciste tak da netrebam ventilaciju Sramim se

17 godina

Provjeri si jos temperature s ovim programcicem skini No Install verziju pa ak ti je temperatura u mirovanju procesora 50 onda je to puno previse. Stock hladnjaku pun toga fali osim kaj je to uglavnom smislena nakupina aluminija moze se i zvat hladnjakom recimo uglavnom za jace procesore je šrot pa ti dalje napravi kak hoces.Nevinašce

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ee puno ti fala na savjetima!! uglavnom sada sam probal gta 4 i leti sve na medium uz 33 fpsa... zadovoljan sam!!

17 godina
neaktivan

Mene moj Athlon poceo nesto zafrkavat. Postao mi nestabilan na 3.25 na 1.25V (igram CoD4 i zafreeza mi - ugasi mi se jezgra il dvije).

Odvrtio sam Blend Test u Primeu i 2 jezger mi crashaju nakon par minuta pa sam podignuo voltazu na 1.35V i za sad vrti test stabilno.

Cudi me jer dok sam tek postavljao taktove vrtio mi je stabilno 4h...

EDIT: vraga, sad mi je cijeli komp crashao lol

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 17:34 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Mene moj Athlon poceo nesto zafrkavat. Postao mi nestabilan na 3.25 na 1.25V (igram CoD4 i zafreeza mi - ugasi mi se jezgra il dvije).

Odvrtio sam Blend Test u Primeu i 2 jezger mi crashaju nakon par minuta pa sam podignuo voltazu na 1.35V i za sad vrti test stabilno.

Cudi me jer dok sam tek postavljao taktove vrtio mi je stabilno 4h...

EDIT: vraga, sad mi je cijeli komp crashao lol

Ja sam jos gore srece, crkla mi maticna :)........

17 godina
neaktivan

Daj nemoj me #$&$ :O

Znas mozda sta je otislo na njoj? Zbog clockanja ili neceg drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bok ljudi.

Malo sam na preskokce citao i vidim da proc ide do samo 3.3 sto i nije bas nesto ali ipak snazno za quadica.

Nego zanima me dali bi ja mogao sa svojom maticnom mogao do tu negdje dogurati tog quadica pa da sam miran duze vrijeme.Dosta mi je vise duala.

I sta mislite dali cu i ja imati probleme sa jezgrama na tolikom clocku ko i vi? Mislim da mi ne crasha usred igre i slicno jer bi taj proc morao gurati nekak taj clock jer ovo moje staro zeljezo ide 700 mhz gore kad kazes kexs

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 18:53 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A neznam, i ja sam se malo smirio i vidio zapravo kolko moze gurati.

Evo meni je odjednom poceo traziti veci napon, ovom kolegi nece stabilno ni 625MHz gore...

Mislim da ce nekad uskoro doci novi Phenomi II pa bi cijene starih mogle nesto pasti, preporucujem ti da onda ubodes jedan quad Phenom II

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

A neznam, i ja sam se malo smirio i vidio zapravo kolko moze gurati.

Evo meni je odjednom poceo traziti veci napon, ovom kolegi nece stabilno ni 625MHz gore...

Mislim da ce nekad uskoro doci novi Phenomi II pa bi cijene starih mogle nesto pasti, preporucujem ti da onda ubodes jedan quad Phenom II

Rado bi ja sebi piknuo jednog ali problem je taj kaj se nema novaca,kriza je a 700 kuna imam to jest 500 sam dao starom a 200 cu negdje izvuc ak prodam ovaj proc koji sad imam i kupim si proc onda i to je to,bez obzira na cache.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
17 godina
neaktivan

A gle, quad u svakom slucaju preporucljivo ali ne moj se previse nadati da ces ga iscjediti

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice