Athlon 2 X4 620 overclock

poruka: 183
|
čitano: 32.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Athlon 2 X4 620 overclock
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...

Ne postoji htt wall

Misliš ?

Većina će zapeti tamo di sam označio od 250-260,ako ti se posreći možeš dobiti bolji primjerak.

Znači ako smanjiš množitelj nema šanse da prijeđeš tu vrijednost? Ona je i dalje 250? Razmisli ponovo što pišeš... Da li je reference clock ograničavajući faktor ili nešto drugo?

Razmisli ti što pišeš o tome da ne postoji htt wall Poljubac

Smanjivanjem množitelja ti neće pomoći da preskoćiš neke htt ili fsb granice Cool

Napisao sam da je individualno koliko će koji preći FSB ili HTT.

Meni je svaki zaključani AMD procesor prešao debelo 280 tako da je jedina individualnost u korisniku, ne u procesoru...

Evo ti primjer smanjivanja množitelja radi preskakanja htt rupe

http://i34.tinypic.com/281d0dk.jpg

Evo ti svježa validacija otključanog Athlona II X3 425 u Athlona II X4 B25 uz validaciju par postova gore Athlona II X4 620

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=830670

Evo ti Sempron sa jednom jezgrom i otključanom drugom jezgrom

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=715189

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=709139

Jesi primjetio nešto zajedničko? Da su svi rezultati preko 4GHz? Da je sa različitim pločama i različitim procesorima htt daleko veći od tvojeg zida? Slučajnost? Ne bih rekao...

AMD / ATI all the way
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...

Ne postoji htt wall

Misliš ?

Većina će zapeti tamo di sam označio od 250-260,ako ti se posreći možeš dobiti bolji primjerak.

Znači ako smanjiš množitelj nema šanse da prijeđeš tu vrijednost? Ona je i dalje 250? Razmisli ponovo što pišeš... Da li je reference clock ograničavajući faktor ili nešto drugo?

Smanjivanjem množitelja ti neće pomoći da preskoćiš neke htt ili fsb granice Cool

Meni je svaki zaključani AMD procesor prešao debelo 280 tako da je jedina individualnost u korisniku, ne u procesoru...

Evo ti svježa validacija otključanog Athlona II X3 425 u Athlona II X4 B25 uz validaciju par postova gore Athlona II X4 620

Jesi primjetio nešto zajedničko? Da su svi rezultati preko 4GHz? Da je sa različitim pločama i različitim procesorima htt daleko veći od tvojeg zida? Slučajnost? Ne bih rekao...

Zanimljivo je da izvlačiš zaključak iz jednog jedinog procesora Athlona II X3 425 kojeg posjeduješ Smijeh

Testiranje i zaključivanje se ne izvodi na jednom primjerku,a to bi morao znati kako se nešto testira.

Nabavi si nekoliko istovjetnih ploča i procesora pa testiraj,i izvuci generalan zaključak.

Ja imam 2 primjerka Phenom 2 x3 710,jedan neće bootati nikako preko fsb 260 dok drugi ide 285 na istoj ploči.

Govorimo o identičnim uvjetima.

Isto tako ovaj drugi boota htt 285 kada mu smanjiš množitelj,dok ovom prvom 285 htt nije dostupan niti na nižem množitelju,

pa sada ti izvuci zaključak.

Intel Q9400 @ 3.68 / Asus P5Q-E / Corsair 2x2GB 1066 Dominator / 2x HD4850 CF / 2x 640GB Seagate 11 RAID 0 / Corsair 650W TX / Samsung T260HD
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 17:45 (dax1974).
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Moze li mi netko sastavit neki plan za OC, sad mi je na 319*.** mhz, pa da ga jos dignem, a i da bude stabilno, komp je pod moj pc.

Hvala

kako ti rade igre na tvom kompu ? planiram kupiti isti proc i grafu ko što ti imaš pa pitam...

jel radi sve na high bez problema ? koliko frejmova ?

17 godina
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...

Ne postoji htt wall

Misliš ?

Zanimljivo je da izvlačiš zaključak iz jednog jedinog procesora Athlona II X3 425 kojeg posjeduješ Smijeh

Testiranje i zaključivanje se ne izvodi na jednom primjerku,a to bi morao znati kako se nešto testira.

Nabavi si nekoliko istovjetnih ploča i procesora pa testiraj,i izvuci generalan zaključak.

Ja imam 2 primjerka Phenom 2 x3 710,jedan neće bootati nikako preko fsb 260 dok drugi ide 285 na istoj ploči.

Vau, imaš čak dva procesora? Zanimljivo kako ti izvlačiš zaključke a uopće nemaš X4 620 ali to ti ne brani da pišeš nebuloze... Naravno da spominješ jednog X3 koji je tek došao na tržište, a sve ostalo zaobilaziš... Dok ti ja stavljam screenshotove i validacije ti samo izvlačiš fix ideje iz glave...

Odustajem, imaš pravo, AMD procesori nema šanse da idu preko 250 :thumbup:  I pritom se lupaju u zid! :thumbup:

AMD / ATI all the way
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...
dax1974 kaže...
Cele303 kaže...

Ne postoji htt wall

Misliš ?

Vau, imaš čak dva procesora? Zanimljivo kako ti izvlačiš zaključke a uopće nemaš X4 620 ali to ti ne brani da pišeš nebuloze... Naravno da spominješ jednog X3 koji je tek došao na tržište, a sve ostalo zaobilaziš... Dok ti ja stavljam screenshotove i validacije ti samo izvlačiš fix ideje iz glave...

Odustajem, imaš pravo, AMD procesori nema šanse da idu preko 250 :thumbup:  I pritom se lupaju u zid! :thumbup:

Ti nemaš blage veze niti o testiranju,a izvodiš zaključak iz jednog jedinog testiranog procesa.

Smijašan si ,probaj se malo informirati,TROLAŠ tu bezveze sa tvrdnjama da ne postoji FSB/HTT wall i slično.

Postaj ti meni na množitelju 4x i HTT 1000 ,pa ćemo o tome da nema HTT wall.

Osim toga si malo prilično "slab na logiku" pa ne možeš analizirati što si postao u slikama i što sam ja naveo kao primjer.

Moj primjer ti jasno govori da je riječ o FSB/HTT problemu i da je individualno koliko koji ide,a to ti očito ne sjeda baš "u logiku".

Do tada se lupaj glavom u zid Poljubac ili WALL

Intel Q9400 @ 3.68 / Asus P5Q-E / Corsair 2x2GB 1066 Dominator / 2x HD4850 CF / 2x 640GB Seagate 11 RAID 0 / Corsair 650W TX / Samsung T260HD
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 18:21 (dax1974).
16 godina
neaktivan
William_Munny kaže...
Mitsuoka kaže...

Moze li mi netko sastavit neki plan za OC, sad mi je na 319*.** mhz, pa da ga jos dignem, a i da bude stabilno, komp je pod moj pc.

Hvala

kako ti rade igre na tvom kompu ? planiram kupiti isti proc i grafu ko što ti imaš pa pitam...

jel radi sve na high bez problema ? koliko frejmova ?

neznam koliko frejmova ali ovako, nfs shift na 1080p, svi detalji high, 2xAA ide kao po loju, samo na jednoj stazi zna malo zastekat, ali to prode nakon sekunde-2, GTA IV: u pocetku na 1080p, nije toliko stekalo, ali sam smanjio na 1785x****, malo smanjio neke detaljcice i sad sve kao po loju, a sad sam i malo oc-a i grafu i proc tako da bi mozda i moga na 1080p moja preporuka

17 godina
neaktivan

E mogu li ja na svojoj ploci dizati NB preko 2000Mhz (tolko je default), naime ne uspjevam doci do 3.5GHz sa svojim procesorom, max sam uspio dignuti Bus Speed na 262.

Nije pomogao dodatan napon za CPU ni za NB, jedino sto stalno radim je da smanjujem NB multiplier da mi efektivna freq. NB-a dodje oko 2000MHz

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eto mojeg http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=912420 temp mi je max 50c.. nadam se da sam sve slozio oke ako nisam predlozite sto trebam sloziti puno hvala unaprijed :).

17 godina
AA-d00d kaže...

E mogu li ja na svojoj ploci dizati NB preko 2000Mhz (tolko je default), naime ne uspjevam doci do 3.5GHz sa svojim procesorom, max sam uspio dignuti Bus Speed na 262.

Nije pomogao dodatan napon za CPU ni za NB, jedino sto stalno radim je da smanjujem NB multiplier da mi efektivna freq. NB-a dodje oko 2000MHz

Ak dobijes 3.4 ghz s njim bez dodatnih natezanja to je dosta ne moj vise se opterecivat s tim od 100mhz ne bus nist dobil bas na performnsama i nema frke.Nevinašce

17 godina

Budi sretan, ja moram svome dodat 1.45V da radi na 3,6GHz stabilno. Šta bih dao samo da treba manje napona i da se da više oc-at na x64 os-u...

Na xp-u 32-bitnom mi ide na 3,8GHz, ali treba još agresivniji napon čak 1,575V i overvolta se matična na 1.6-1.62V.

Tebi ni netraba više od 3,4GHz.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

Ak dobijes 3.4 ghz s njim bez dodatnih natezanja to je dosta ne moj vise se opterecivat s tim od 100mhz ne bus nist dobil bas na performnsama i nema frke.Nevinašce

Hyperion kaže...

Budi sretan, ja moram svome dodat 1.45V da radi na 3,6GHz stabilno. Šta bih dao samo da treba manje napona i da se da više oc-at na x64 os-u...

Na xp-u 32-bitnom mi ide na 3,8GHz, ali treba još agresivniji napon čak 1,575V i overvolta se matična na 1.6-1.62V.

Tebi ni netraba više od 3,4GHz.

Znam da mi 100MHz nista ne znaci, cak ga ne planiram drzati iznad 3GHz (nema potrebe stvarno) ali ono...lijepo je znati da može ici do 3.5GHz, a evo kolega f1lt3r bez problema 3.5GHz i jos otkljucao L3...nemam srecePlač

16 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi svojeg 620 dali ima koje sanse da ga dignem do 4.0ghz?

Konfa mi je pod moj pc a CPU-z sam linkao par postova gore uz to sto planiram kupiti par side coolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
f1lt3r kaže...

Imam pitanje u vezi svojeg 620 dali ima koje sanse da ga dignem do 4.0ghz?

Konfa mi je pod moj pc a CPU-z sam linkao par postova gore uz to sto planiram kupiti par side coolera.

Teško sumnjam da će matična ili procesor podnijet toliki HTT.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Zar nije Cele na toj maticni postigao 4GHz sa tim procom?

17 godina
AA-d00d kaže...
Hyperion kaže...

Zar nije Cele na toj maticni postigao 4GHz sa tim procom?

On dobiva od amd-a procesore vjerovatno cherry picked, a mi kupujemo u slobodnoj prodaji pa što se potrefi...

17 godina
neaktivan

E ja sam svoj uzeo jucer i evo ga na 3380 ( 260x13 ). Imam osjecaj da mi konfa i nije tako losa i da ovo moze i bolje i jace. Ali ja ne znam gdje grijesim.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam max uspio na 262x13, vise nece bez obzira kolko mu davao napon. Jesi uspio otkljucati L3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja svoga x3 držim sada ovako, ovo mi je super.

1.35V , 3,4GHz i unlockana jezgra.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=930503

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Ja sam max uspio na 262x13, vise nece bez obzira kolko mu davao napon. Jesi uspio otkljucati L3?

Hah ma nisam ...em mu misha. Zapala me revizija sa 100% propu(s)t jezgrom.

A citao sam da je ova memorija izuzetno hvaljena. Radi se o Kingston DDR3 1600 CL9 1,7-1,9. Zao mi zadavati joj napon ali mislim da cu morati.

Imaju i nove revizije biosa ali mi mrsko updateovati, jer ako ne bude radio kako treba valja mi vracati na staro itd...

Odoh se jos malo igrati sa latencijama pa postavim validaciju ako premasim 3,6, iako mislim da 4 ne mogu postici. Maloprije mi je memorija uspjela raditi na 1390 a evo ovaj zadnji put samo na 1100, nisam se puno peglao

A vidio sam da ova mema moze lako ici na 2000. E sada mi pade na pamet da sam u manualu ploce procitao da ak okoristim 1600 memoriju moram ih staviti u crne slotove, mozda u tom zecu lezi grm ko zna?

17 godina
neaktivan

E da, obavezno pogledaj u kojim utorima ti je RAM! Meni su u ADM-u stavili Corsair 1600MHz u krive utore sto je imalo za posljedicu da nisam mogao postaviti takt vise od 1333MHz (moja ploca ima 2 utora max 1333MHz i 2 utora max 1600MHz; iako sam probao oko 1700MHz i radilo je bez problema).

Vec sam gubio zivce, ovo-ono otvorio par tema ovdje na forumu vezano na to, slao mailove proizvodjacima (XFX, Corsair, ASRock...) i na kraju mi iz ASRocka vele da provjerim u kojim utorima mi je mema i pogodi u kojim je bila...Viče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

E da, obavezno pogledaj u kojim utorima ti je RAM! Meni su u ADM-u stavili Corsair 1600MHz u krive utore sto je imalo za posljedicu da nisam mogao postaviti takt vise od 1333MHz (moja ploca ima 2 utora max 1333MHz i 2 utora max 1600MHz; iako sam probao oko 1700MHz i radilo je bez problema).

Vec sam gubio zivce, ovo-ono otvorio par tema ovdje na forumu vezano na to, slao mailove proizvodjacima (XFX, Corsair, ASRock...) i na kraju mi iz ASRocka vele da provjerim u kojim utorima mi je mema i pogodi u kojim je bila...Viče

Ma ja sam sebi sklapao i naravn opogrijesio, i kod mene je automatski radio na 1333 ali sam odmah otisao u bios i rucno prebacio na 1600 i sada vidim u manualu da treba na crne ( dalje utore ) i tako i uradim ali nista nisam dobio. Proc evo radi na 3380MHz a memorija na 1400. Znaci ne mogu fsb dizati preko 260.

17 godina
dejson kaže...
AA-d00d kaže...

Ma ja sam sebi sklapao i naravn opogrijesio, i kod mene je automatski radio na 1333 ali sam odmah otisao u bios i rucno prebacio na 1600 i sada vidim u manualu da treba na crne ( dalje utore ) i tako i uradim ali nista nisam dobio. Proc evo radi na 3380MHz a memorija na 1400. Znaci ne mogu fsb dizati preko 260.

snizi taktove memorije možda te ona koči,te takt NB-a i HT linka također, ono za svaki slučaj.

17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Odi na stranicu proizvodjaca i vidi s kojim postavkama ti je memorija sluzbeno testirana ili na sluzbenom forumu. Npr ja sam postavke za svoju memoriju nasao na forumu.

Stavi latencije i voltazu kako ti tamo pise.

Naravno uvijek postoji sansa da ti memorija nije na memory support listi za maticnu pa da ti zbog toga ne radi. Doduse moja isto nije na memory support listi al radi ko urica

EDIT: ja svoj memoriju po defaultu drzim na 1333 inace, ali kako sam povecao bus speed sa 200 na 240 memorija mi se digla na 1600 (naravno latenciju i voltazu sam stavio kako je sluzbeno preporuceno). Probaj i ti tako

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 16:17 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan

Ok, vidjet cu i to. Hebote, evo sad pogledah i fino pise 9 9 9 27 a to nisam nikako probao, a znam da je podrzana ova mema, pogledao sam to prije kupovine same.

Momci hvala vam mnogo. Vecerat cu opet se dati u pokusaje tjeranja uz brdo. Mislim meni pise da je maksimalni HTT 5200 odnosno 2600, da li da ga drzim cijelo vrijeme na tome ili da idem i nize.

Evo jos sam malo procackao i ipak ova ploca ne podrzava moju memoriju. Da pojasnim, ja sam hti omemoriju 1333 i 4890, moj dobavljac mi nije mogao naci 4890 i posvadjali smo se, hti osam otkazati cijeli deal ( 6400 Kn ) i onda je on rekao da ce mi iznenadjenje jedno dati na racun firme i hajde de rekoh i dobio sam ovu memoriju :) za koju ni na kingston stranici ne  pise da je podrzava. Naime nasao sam opciju na kingston stranici gdje uneses model maticne i oni ti kazu koju memoriju moze podrzati njihovu

Problem je u tome sto je ona koju sam izabrao 100% kompaktibilna sa ovom plocom ali ove memorije koju ja imam imaju dvije vrste pa sam se zato i zbunio.

Memorije su iste, hyperx na 1600 MHz ali se razlikuju u oznaci kod prve je oznaka KHX16009D3BK2/4G A  a drugoj je oznaka KHX12800D3K2/4G, znaci kod prve je navedena brzina u MHz a kod druge u ne znam ni ja kojoj oznaci uglavnom pise 12800, ono slovo "B" kod mene je zbog crne boje, radi se navodno o nekoj black limited edition iako je to ja mislim neki marketingski trik al' eto. Valjda se na obje odnosi ono 9 9 9 27.

Na kingston site-u nisam nasao ovu sa oznakom 12800 iako je proizvode i znam da radi na 1,5 a ova koju ja ima radi na 1,7-1,9 i takodjer je na kingston stranici isto 9 9 9 27. Jedino moram provjeriti moram li olabaviti malo postavke radi dizanja frekvencije.

Cacko i cacko i cacko i iscackooo :). Mislim na memoriju koju imam i malo oko napona. Jos nisam orthos ni prime pokrenuo ali evo radim sat vremena i drzi se, a opterecen je. Medjutim nista bez testova znam ali da se pohvalim :)

Za sada evo validacije za ovaj cpu:  http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=948838

BRZINA 3600

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 10:11 (dejson).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

ASRock ima odlican support...meni su poslali BIOS koji nema na sajtu (Beta BIOS) za K10N78hSli-GLAN, verzija G1.40C, ko mi ne vjeruje nek provjeri na sajtu, za Athlon 620.

Ako kome treba BIOS ili savjet slobodno mi se javite, a evo i Rapidshare link.

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
16 godina
neaktivan

Evo ovako imam

Athlon X4 620 OC@3.3GHz, load 53°C +- 2°C, L3 cache otkljucan

Apacer 1333MHz @ 1360MHz 9-9-9-24

Ostatak konfe je u moj PC

trebao bi neku pomoc na koliko namjestit voltaze, RAM-e, pa da pokusam na 3.5GHz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Evo ovako imam

trebao bi neku pomoc na koliko namjestit voltaze, RAM-e, pa da pokusam na 3.5GHz

mozes li staviti jasniju sliku cpu-z (procesor i rami samo)

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mitsuoka kaže...

Evo ovako imam

mozes li staviti jasniju sliku cpu-z (procesor i rami samo)

mogu, evo i validacija

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 20:56 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan

Bus speed bar do 269 (idi postepeno za 1-2MHz)

napon procesora probaj 1.4, takodjer stavi napon NB-a na 1.35

memoriju nemoj drzati puno iznad deklarirane (vijek trajanja u OC modu im se katastrofalno smanjuje)

PCI frekvenciju stavi asinkrono i na AUTO.

za napon procesora ja nebi isao znad 1.5

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 21:02 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

kakve su tebi postavke, jeli znas koliko bi se dizala temp, da uzmem neki cooler (katana 3 mi je zapela za oko)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice