- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj pogledat ovdje
http://www.anandtech.com/show/6650/asrock-z77-oc-formula-review-living-in-the-fast-lane/4
pukni ga na 4500mhz više od toga ti netreba..
isključi turbo pod obavezno..
nakon toga uđi u windowse i prati temperature, dok su temperature u granicama normale sve ce biti super.. osobno ne volim visoke temperature i moj i7 3770k rijetko kada ide preko 75 stupnjeva vecinom do 70, iako vele da je 24/7 i 80 i više sigurno. tako da zabrini se tek ako prodes 80 i više.
probaj pogledat ovdje
http://www.anandtech.com/show/6650/asrock-z77-oc-formula-review-living-in-the-fast-lane/4
nakon toga uđi u windowse i prati temperature, dok su temperature u granicama normale sve ce biti super.. osobno ne volim visoke temperature i moj i7 3770k rijetko kada ide preko 75 stupnjeva vecinom do 70, iako vele da je 24/7 i 80 i više sigurno. tako da zabrini se tek ako prodes 80 i više.
Misliš da isključim turbo boost i da ga puknem automatski ovo što je zaokruženo crveno na 4.5 Ghz.
probaj pogledat ovdje
Misliš da isključim turbo boost i da ga puknem automatski ovo što je zaokruženo crveno na 4.5 Ghz.
za početak da..
a kasnije lako ces i sam skuzit sto koja postavka cemu sluzi i vrlo vjerovatno ces na kraju krajeva sa manjim naponom moci doci na 4.5ghz nego preko tog automatskog..
ali za pocetak je i ovo super.
1. Menti voltazu na - fixed 1,2
2. sacuvaj postavke,restart,udji opet
3. metni nickov profil na 4ghz
4. sacuvaj,restart,udji u winse,odvrti intel burn
Ako bude stabilno i gledaj temperature s npr hwinfo, i ako su one dobre ides dalje
Opet nickov profil pa na vise,4.2, opet intel burn pa ako prodje opet dignes...
Za preko 4.5 ces morati sam,bez nickovog profila
1. Menti voltazu na - fixed 1,2
2. sacuvaj postavke,restart,udji opet
3. metni nickov profil na 4ghz
4. sacuvaj,restart,udji u winse,odvrti intel burn
Ako bude stabilno i gledaj temperature s npr hwinfo, i ako su one dobre ides dalje
Opet nickov profil pa na vise,4.2, opet intel burn pa ako prodje opet dignes...
Za preko 4.5 ces morati sam,bez nickovog profila
poanta je samog napona proca... ne znam tocno kako funkcioniraju ti profili ali ako je to slično onom kada ti nađeš dobre postavke i snimiš profil ne vidim razloga zasto nickov profil nebi radio. Dobro moze imati bolji primjerak proca ali mislim da bi svaki 3770k proc trebao ici na 4.5 bez problema..
da taj profil sluzi tako...ali na svaki pomak dize i voltazu,stalno...a vecinom je nepotrebno, a nekada i premalo...
meni on funkcionira do 4,2, za sve preko ne mogu s njime jer mi treba vise V nego sto on daje...malo mi je proc izmucen :D
Ali da bez frke ide svaki na 4.5
da taj profil sluzi tako...ali na svaki pomak dize i voltazu,stalno...a vecinom je nepotrebno, a nekada i premalo...
meni on funkcionira do 4,2, za sve preko ne mogu s njime jer mi treba vise V nego sto on daje...malo mi je proc izmucen :D
Ali da bez frke ide svaki na 4.5
da ali u prvom linku stoje i vrijednosti napona koje pojedini profil predstavlja.. po meni je super stvar za početnike i da ne znam oc-at ocao bih tako i svake pohvale onome ko je to tako napravio
Sinoć sam malo eksperimentirao ali nisam mijenjao voltažu da nebi nešto zaj...
Išao sam na taj profil koji automatski odrađiva sve i postavio takt na 3.9Ghz. Time je automatski došlo do promjene u voltaži a frekvenciju memorije mi je spustio na 1600 Mhz a radila je na 2133Mhz.
Spremio sam postavke izašao,desni klik my computer/properties i nikakve vrijednosti nisu promjenjene.I dalje je na 3.5Ghz.
Sigurno mogu voltazu drzati na toj vrijednosti
Hvala na objasnjenju.
Išao sam na taj profil koji automatski odrađiva sve i postavio takt na 3.9Ghz. Time je automatski došlo do promjene u voltaži a frekvenciju memorije mi je spustio na 1600 Mhz a radila je na 2133Mhz.
Spremio sam postavke izašao,desni klik my computer/properties i nikakve vrijednosti nisu promjenjene.I dalje je na 3.5Ghz.
ako ti je memorija tvornički 2133mhz tada je ručno tako i poštelaj.. 1.2v za proc je više nego dovoljno moj proc radi na 4.7 za testove a na 4.6 stabilno sa tim naponom.
dapace ja ga držim na 4.2ghz jer mi je potreban dosta manji napon za njega iako bi za mene bilo bolje da to bude 4.5ghz moramo bih stvarno istestirati koliko više bih postigao sa 300mhz više pošto imam mutlicard setup.
metni turbo na disable...save...restart...udji u winse...restart pa odeberi cpu ratio - all cores - metni na 38...save restart, winsi,restart pa na 40...save restart winsi i vidi ima li promjene na vise
metni turbo na disable...save...restart...udji u winse...restart pa odeberi cpu ratio - all cores - metni na 38...save restart, winsi,restart pa na 40...save restart winsi i vidi ima li promjene na vise
Thanks,a gdje voltažu da fiksiram tj.kako? Koja opcija.
dolje,vidjeti ces s ljeve strane voltazu
instaliraj cpuz tamo ces vidjet sve vrijednosti.
hw monitor koristi za temperature i ostale điđe
Da zaboravio sam navesti u prethodnom postu memorija tvornički radi na 2133Mhz.
Koristim speccy za mjerenje temperature jer bolji je od hw monitora.
U windowsima stavi High Performance kao profil - da vidiš stanje CPU-a.
Stavi USB stick u USB2.0 port na ploči ili front panelu - u EFI-ju stisni F10 za screenshoot zaslona.
hvala!
Sad ste me zaposlili pravo :-)
Pokusat cu to korak po korak izvesti jer nisam nikada klokovo ovake masine.
Jeli osjetna razlika u performancam sa 3.5 na 4.2 ili 4.5Ghz?
ne sljaka to meni F10 mi je save and exit :S
pa ako samo surfas i igras neces osjetiti nikakvu razliku
Pa dobro to se podrazumjeva da neću klokati procesor radi surfanja i slušanja glazbe kao primjer,ali recimo da li su bolji rezultati u benchmark testovima lii bolja iskoristivost grafičke radi boljeg fps-a ?
Probaj sa F11 - ja sam svoj EFI na Fatal1ty modao pa je meni F10, a tvornički je ili F11 ili F12.
da, bolje je ;=) digni na 4.2 i to ti je sasvim dosta ;=)
Probaj sa F11 - ja sam svoj EFI na Fatal1ty modao pa je meni F10, a tvornički je ili F11 ili F12.
idem probati...
Edit: odlicno, F12 je! ty!
Pa dobro to se podrazumjeva da neću klokati procesor radi surfanja i slušanja glazbe kao primjer,ali recimo da li su bolji rezultati u benchmark testovima lii bolja iskoristivost grafičke radi boljeg fps-a ?
pošto imaš gtx 690 znacit ce ti puno veci takt procesora.
Ovo ne pali !
Čim odaberem cpu ratio turbo boost se automatski uključuje i ne mogu ga isključiti dok ne vratim auto postavke.
da vrati se...ali bi onda trebao moci dizati multy te ce ga onda prepoznavati...
znaci ako si to napravio...sada metni CPU RATIO na ALL CORES sacuvaj,izadji i monovno udji u bios te metni ratio sa 35 na 38 sacuvaj i odi u windowse i preko cpu-z vidi da li je sada na 3800mhz
Uspio sam
Nisam mijenjao voltažu.
Podigao sam takt na 4.2Ghz, vidljive promjene u AIDI64 i CPU-Z.
Temperatura 46C
Memorija 2133 MHz
odvrti intel burn test