AMD Radeon HD 7850 Overclocking

poruka: 34
|
čitano: 8.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio navedenu karticu i surfajuči po netu otkrio da joj se performanse daju zvjerski povečati. Problem je u limitacijama drivera i OC programa. Ovdje sam našao da se granica od 1050MHz može probiti uporabom ASUS-ovog programa GPU Tweak, ali zbog meni neznanih razloga (moguče da zbog novih drivera) opcija "Overclocking range enhancement" meni nije dostupna (ne ponudi se). Zanimaju me vaša iskustva s grafičkom (prvenstveno je li itko našao neki drugi način da se pređe 1050MHz) i koji su vaši maksimalni rezultati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7850 Overclocking
Sa TriXxom neces imati limita takta.
OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
neaktivan

Probaj MSI Afterburner.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

MSI Afterburner ne ide preko 1050MHz, ali je zato Trixx bez problema prešao granicu. Evo slika, a i rezultati drugih za usporedbu.

Furmark Burn-in na 1920x1080 Furmark Burn-in na 1920x1080
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 18:58 (Nikola45).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nikola45 kaže...

Nedavno sam kupio navedenu karticu i surfajuči po netu otkrio da joj se performanse daju zvjerski povečati. Problem je u limitacijama drivera i OC programa. Ovdje sam našao da se granica od 1050MHz može probiti uporabom ASUS-ovog programa GPU Tweak, ali zbog meni neznanih razloga (moguče da zbog novih drivera) opcija "Overclocking range enhancement" meni nije dostupna (ne ponudi se). Zanimaju me vaša iskustva s grafičkom (prvenstveno je li itko našao neki drugi način da se pređe 1050MHz) i koji su vaši maksimalni rezultati.

Overclocking range enhancement možeš uključiti samo ako imaš karticu s asusovim biosom. Može se i preko afterburnera ići preko 1050 ali uz preinake CFG fajla

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Može se i preko afterburnera ići preko 1050 ali uz preinake CFG fajla

... a možeš i podići napon.

15 godina

I na Sapphire Trixx-u se da dizat napon , meni je on nekak najbolji i najjednostavniji !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

I na Sapphire Trixx-u se da dizat napon , meni je on nekak najbolji i najjednostavniji !

To je svakako istina, ali po meni je Afterburner najmoćniji i najintuitivniji. Čisto osobno mišljenje.

13 godina
protjeran

SLIKA sa oznacenim dijelom u fileu.

1. Prvo moras podesiti da ti kao admin sa svojim accoutom mozes mijenjati CFG file od MSIAB, tocnije MSIafterburnerCFG file u instalacijskoj mapi.

2. Zatim CFG file otvoris u notepadu.

3. EULA - copy paste ovo bez navodnika "I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it"

Unofficial overclocking mode umjesto nule stavi jedinicu

4. Zatim sejvaj te postavke i restartaj MSIAB.

I mozes krenuti sa clockanjem.{#}

clock2much

6 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Ta metoda otkljucavanja unofficial OC moda u MSI-ab nece raditi vise, ukinuli to sa 12.7 driverima, ono mozes ti to promijeniti, ali limit ostaje isti, ali ima drugi metod, preko xcl komande.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja imam istu, Sapphire, zanima me do koliko se smije napon dizati, bez da moram nešto brinuti?

EDIT: Dal još kome vent neki čudni zvuk proizvodi od 44-49% brzine vrtnje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 10:28 (Schweini7).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

Ja imam istu, Sapphire, zanima me do koliko se smije napon dizati, bez da moram nešto brinuti?

EDIT: Dal još kome vent neki čudni zvuk proizvodi od 44-49% brzine vrtnje?

Prvo nadi stabilan takt bez podizanja napona.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Schweini7 kaže...

1050 za 3dmark11, a 1000 za heaven (2.5 ja msm) u 3.0 nisam probao još, just cause 2 također 1000. Mem nisam dizao preko 1300 jer nije dalo gotovo nikakvo poboljšanje (par bodova u 3dmar i heavenu).

14 godina
neaktivan

Nemoj ju prziti sa furmarkom. On unistava i zdrave kartice.

--------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Nemoj ju prziti sa furmarkom. On unistava i zdrave kartice.

Ako to mene ide, ne koristim ja to, bez brige. :)

14 godina
neaktivan

koristi trixx. ja sam ju drzo na 1250mhz tih 3 tjedna sta sam ju imo, skroz stabilno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni bi sutra trebala stici moja radeonka 7850. Moze ukratko netko reci koji je najbolji program za ekstremni overclock i koji su vama bili najbolji rezultati. Hvala:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TrixX ti je najbolji program za OC.
OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

Evo dečki, ispostavilo se da je OC preko 1050MHz mene skoro koštalo grafičke. Prvi dan je sve radilo super i sve je bilo super stabilno, no odmah sljedeče paljenje računala je počelo za{#}vati. COD4 je dobivao ispod 1 FPS, Furmark se rušio, i nisam mogao gledati bilo koji video. Problem je djelomično rješen deinstalacijom Trixx-a i reinstalacijaom Catalyst-a, ali je Vegas Pro 11 još uvijek u {#}. Preview nikako da radi ono za što je namijenjen (preview), nego samo pokazuje sliku sa početka videa ili zeleni ekran. Napatit ću se dok to riješim. Sada je clock vračen na 1050MHz i došao sam do zanimljivog otkriča. Furmark score mi je bolji ispao sada sa 1050MHz nego prije sa 1200MHz.

1200MHz 1200MHz
1050MHz 1050MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Spusti memoriju na 1300MHZ pa onda dizi core clock.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
TrixX ti je najbolji program za OC.

Ja sam došao do suprotnog zaključka.

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Spusti memoriju na 1300MHZ pa onda dizi core clock.

Memoriju sam odmah nakon prvih znakova nestabilnosti spustio na frekvenciju za koju sam znao da je sigurna (1300MHz), ali se rušenje nastavilo.

13 godina
protjeran

Ti si dosao do suprotnog zakljucka jer nemas pojma o clockanju, digao si memoriju na 1450MHZ a ona ne ide toliko visoko kod HD78XX.Stavi ju na 1150/1300, poslije na 1150/1350 ako bude stabilna na prethodnim taktovima.

clock2much

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ti si dosao do suprotnog zakljucka jer nemas pojma o clockanju, digao si memoriju na 1450MHZ a ona ne ide toliko visoko kod HD78XX.Stavi ju na 1150/1300, poslije na 1150/1350 ako bude stabilna na prethodnim taktovima.

Čitaj post iznad.

13 godina
protjeran

Pa onda joj digni napon malo, ili ostavi na 1100MHZ.Jesi pokusao na 1100MHZ?

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Pa onda joj digni napon malo, ili ostavi na 1100MHZ.Jesi pokusao na 1100MHZ?

Napon sam probao dizati malo po malo i nije pomoglo (a ni sad nisu bas neke temperature bajne) i također sam probao frekvencije 1175, 1150, 1125, 1100 i 1050MHz od kojih se jedino 1050MHz pokazala pouzdana za 24/7. Da ne spominjem da sa sad imam na rukama problem sa Vegasom koji se nije dao riješiti ni reinstalacijom ni promjenom kvalitete prikaza.

15 godina
neaktivan

Jucer dobio tu grafu, ali imam jedan problem! Nikako nemogu pokrenut msi afterburner. Svaki put kad ga probam pokrenut mi se zamrzne cijeli komp i moram ga rebootat. Nemogu niti u bilo kojem drugom programu pogledat temperaturu grafe. Driveri su najnoviji. Molim pomoc brzo!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemozes ni u jednom programu pogledat temp. ?

Probaj u GPU-Z , HW Monitor , Everest , CCC , Trixx !

Mozda da  probas druge drivere ?!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Bruno Matejcic kaže...

Jucer dobio tu grafu, ali imam jedan problem! Nikako nemogu pokrenut msi afterburner. Svaki put kad ga probam pokrenut mi se zamrzne cijeli komp i moram ga rebootat. Nemogu niti u bilo kojem drugom programu pogledat temperaturu grafe. Driveri su najnoviji. Molim pomoc brzo!!!

da li si prije te grafe koristio afterburner sa drugom grafom? Moje pitanje je da li su ti ostale postavke od stare grafe jer ako jesi to bi mogo biti glavni problem :(

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
neaktivan

Driveri su najnoviji, a nisu mi ostale postavke od stare grafe u afterburner-u. DUglavnom od afterburnera odustajem, koristit cu TriXX. on moze prokazivat temperaturu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice