AMD Athlon II X4 620 2D+3D customized

poruka: 32
|
čitano: 8.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Danas mi stiže Athlon II X4 620 procesor i mislim napraviti overclock sesiju na vodi s njim, pa osim popularnih 2D testova koji se boduju na hwbotu planiram odradit još neke 2D testove...

Što se tiče 3D imam spremnu Zotac GTX 275 i danas mi stiže nova MSI 4890 Cyclone što ju je Fudo testirao neki dan, hladnjak me oduševio i moram ga vidjet i probat uživo...

E sad osim klasičnog 3DMarka06, PCMark05 i AquaMark3 ne znam šta bi benchao... Znam da Stalker Clear Sky ima stand alone benchmark, koje igre imaju in-game ili stand alone benchmark? Koje benchmarke da još izvrtim? Customizirajte moj test sa svojim prijedlozima ako nekoga uopće zanima novi Athlon II, primam želje i prijedloge!

Znači test setup će biti

Gigabyte 790FXT-UD5P ploča

Athlon II X4 620

Super Talent 1800 CL7 DDR3 2x1GB

Corsair TX850W

EK Supreme vodeni blok + Laing DDC-1T + EK X-TOP pokrov

MSI 4890 Cyclone + Zotac GTX 275

AMD / ATI all the way
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran

evo prvo sto se sjetio je RE5 ako se jos neceg sjetim editirat cu post 

i naravno da nekog zanima i ako imas crysis mozes njegov stavit taj bi bio koristan

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 9:04 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Znači far cry 2, crysis, world in conflict, gta4, resident evil 5, stalker clear sky za sada... To sve moram prvo podownloadat s neta, a jel ima koja vožnja s benchmarkom?

AMD / ATI all the way
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Maxon Cinebench ti je moja preporuka. Testira i CPU i GPU.

PassMark performance test isto je ok mjerilo.

Zanimljivi bi vjerojatno bili i rezultati testiranja brzine kompresije ili enkodiranja putem CPU-a i/ili GPU-a...

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon II X4 620 2D+3D customized
Cele303 kaže...

Što se tiče 3D imam spremnu Zotac GTX 275 i danas mi stiže nova MSI 4890 Cyclone što ju je Fudo testirao neki dan, hladnjak me oduševio i moram ga vidjet i probat uživo...

E sad osim klasičnog 3DMarka06, PCMark05 i AquaMark3 ne znam šta bi benchao... Znam da Stalker Clear Sky ima stand alone benchmark, koje igre imaju in-game ili stand alone benchmark? Koje benchmarke da još izvrtim? Customizirajte moj test sa svojim prijedlozima ako nekoga uopće zanima novi Athlon II, primam želje i prijedloge!

Neznam koliko ces moc memoriju dignut na grafi jer koliko vidim na njima nema coolera pa bi ti to mogao bit problem.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
neaktivan

Devil May Cry 4 ima standalone benchmark, a podrzava i DX9 i DX10 pa mozes i to bacit na listu ako ti se da   :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Maxon Cinebench ti je moja preporuka. Testira i CPU i GPU.

PassMark performance test isto je ok mjerilo.

Zanimljivi bi vjerojatno bili i rezultati testiranja brzine kompresije ili enkodiranja putem CPU-a i/ili GPU-a...

Da, Cinebench sam zaboravio napisat, on je i meni obavezan jer je totalni northbridge killer pa stavi proc na poprilične muke :))

Može za PassMark, a za kompresiju misliš na winrar ili? samo mi pucaj imena aplikacija, sve ću izvrtit što mi se predloži, jedino će sve skupa duže potrajat :D

F1-IVO kaže...
Cele303 kaže...

Neznam koliko ces moc memoriju dignut na grafi jer koliko vidim na njima nema coolera pa bi ti to mogao bit problem.

Ne mislim uopće gubit vrijeme na overclock grafičkih, naglasak benchmarka je na cpu a obje grafičke su zato dobre jer dolaze sa tvornički dignutim taktovima od referentnih...

ch33ta kaže...

Devil May Cry 4 ima standalone benchmark, a podrzava i DX9 i DX10 pa mozes i to bacit na listu ako ti se da   :)

Može, dodano na listu :)

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 13:01 (Cele303).
16 godina
neaktivan

www.guru3d.com downloads, imaju tamo hrpu stvari, neke su standalone, druge su samo benchmark utility za neki naslov.

Cinebench definitivno, bilo bi dobro kad bi moga i 3D Studio MAX istestirat, al to baš nije jednostavno. Tako bi dobija i performanse 3D rendera i viewporta, nešto šta ne vidin često u benchmarku. Cinebench je OpenGL, a sa 3DS MAX-om bi i dobija Direct3D CAD performanse.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što je benchmark ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Što je benchmark ???

http://en.wikipedia.org/wiki/Benchmark_%28computing%29

17 godina
Mad_Badger kaže...

www.guru3d.com downloads, imaju tamo hrpu stvari, neke su standalone, druge su samo benchmark utility za neki naslov.

Cinebench definitivno, bilo bi dobro kad bi moga i 3D Studio MAX istestirat, al to baš nije jednostavno. Tako bi dobija i performanse 3D rendera i viewporta, nešto šta ne vidin često u benchmarku. Cinebench je OpenGL, a sa 3DS MAX-om bi i dobija Direct3D CAD performanse.

Hvala na linku, skinut ću od tamo štogod bude potrebno, a 3d studio max je dobra preporuka samo što Athlon II realno nije proc namjenjen profesionalcima pa bi se ja ipak zadržao u home user level kategoriji testova, ali ako dobijem od AMD-a proc vrijedan i konkretnijih testova svakako ću i takve stvari uvrstit na buduću listu... Cinebench je meni interesantan više zbog testa same stabilnosti setupa prilikom maksimalnog overclocka koje moje hlađenje može pružiti nego što su mi bitni rezultati u opengl i renderingu, ali zato ovaj test i je customized, da se pokuša udovoljit svakome koga performanse ovog proca zanimaju :)

AMD / ATI all the way
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Mad_Badger kaže...

Hvala na linku, skinut ću od tamo štogod bude potrebno, a 3d studio max je dobra preporuka samo što Athlon II realno nije proc namjenjen profesionalcima pa bi se ja ipak zadržao u home user level kategoriji testova, ali ako dobijem od AMD-a proc vrijedan i konkretnijih testova svakako ću i takve stvari uvrstit na buduću listu... Cinebench je meni interesantan više zbog testa same stabilnosti setupa prilikom maksimalnog overclocka koje moje hlađenje može pružiti nego što su mi bitni rezultati u opengl i renderingu, ali zato ovaj test i je customized, da se pokuša udovoljit svakome koga performanse ovog proca zanimaju :)

Znan da ti nije bitan, al men je to uvik zanimljivo. Doduše, 3D Studio MAX me zanima isključivo viewport, tj. usporedba gtx 275 i 4890 (a to opet nema smisla da ti radiš). Jer nema svako soma eura za Quadro, koji je ionako sporiji od gamerske kartice novije generacije (bar po mom iskustvu).

3D aplikacije su se men pokazale kao jako dobar test konfiguracija. Zakolju procesor i popunu memoriju. još uz njih pustin neki tech demo za grafičku, pa je sve konstantno na 100%. Doduše, malo je korisnika kojima komp mora radit 2 tjedna konstatno na 100%.

17 godina

Evo par sličica za početak, skužio sam da Zotac nije AMP edition, obična 275 ali nema veze, uspoređujući cijene u jednom dućanu na nabavi.net MSI 4890 cca 1400kn, Zotac 275 cca 1900kn, X4 620 cca 750kn

Batch procesora je 0932APAW i sudeći po slikama po netu dobio sam Propus jezgru bez L3

MSI

ZOTAC

Obje grafe zajedno

CPU

AMD / ATI all the way
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Tsar kaže...

Što je benchmark ???

lol ti meni govoris kako sam glup sta prelazim sa intela na amd a neznas sta je benchmark omfg, vise tvoje komentare ignoriram jer ocito je da nemas pojma o nicem samo slusas "pro" forumase..btw da ti javim vec ako kupujes konfu odi na Amd jucer sam ja uredno sve spojio.. i gle cuda amd phenom x4 955 be na defaultu 3.2ghz mi radi u igrama bolje nego intel i7 na 3.2... ovo nisu dezinformacije nego cista istina.. testiro sam battlestation pacific, call of duty 4, i resident evil benchmar. zapamtio sam na resident evilu 5 benchmark na visti 64 bitnoj sa i7 na 3.56ghz mi je bio 141 fps average a sa amdom jucer mi je bio 152 average. pa sad ono istina i bog da je intel i7 bolji u kompresiranju renderiranju i takvim stvarima koji meni fakat u zivotu nista ne znace.. od ovog svega mogu zakljucit da mi je veoma zao sta prije nisam preso na amd-a...

a evo da ne pricam gluposti i review koji potvrduje identicne dvije konfe koju sam imao i koju sada imam pogledaj testove..

http://www.modreactor.com/english/Reviews/Test-ATI-HD-4890-1GB-CrossFire-AMD-Phenom-II-955-BE-vs-Intel-Core-i7-920/Page-3-Performance-Stormrise.html

btw. tu ces vidjet da je na 3dmarkovima jedino intel i7 bolji a ostalo je za plakat i zamislit se

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 8:26 (toxic).
17 godina
toxic kaže...

btw. tu ces vidjet da je na 3dmarkovima jedino intel i7 bolji a ostalo je za plakat i zamislit se

cak i ako je bolji razlika u realnom koristenju pogotovu kod igara (jer nitko ne igra na malim rezolucijama gdje se razlika i vidi) je nebitna. ta običan korisnik ne kupuje računalo za testove, nego prema namjeni. to je ono što smo prije pričali, a koliko smo se svađali oko toga...

a što se tiče profi rada u specijalnim programima - to je druga stvar - koja ima svoje kupce, a to nisu prosječni korisnici (kojemu nije bitno jel nešto obavljeno za 5min i 34 sekunde ili 6 minuta) i za tih 26 sekundi davati 800 kn više...

http://downloadzona.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 8:53 (igy).
17 godina
igy kaže...
toxic kaže...

cak i ako je bolji razlika u realnom koristenju pogotovu kod igara (jer nitko ne igra na malim rezolucijama gdje se razlika i vidi) je nebitna. ta običan korisnik ne kupuje računalo za testove, nego prema namjeni. to je ono što smo prije pričali, a koliko smo se svađali oko toga...

Da samo sta sam ja budala prije trebao utuc para i para na mjenjanje intel/nvidia konfiguracija (popusio sam marketingu i becnhmarcima,te koristio savjete "pro" forumasa,a one korisne savjete nisam htio slusat). Na kraju sam doso do onogo sta u principu meni i treba.. samo hebat ga na mojim greskama bi mozda trebali ostali naucit ponesto ali vraga vec gledam svi traze i5/i7 konfe a koristit ce ga za gaming. mah...

17 godina
toxic kaže...

Da samo sta sam ja budala prije trebao utuc para i para na mjenjanje intel/nvidia konfiguracija (popusio sam marketingu i becnhmarcima,te koristio savjete "pro" forumasa,a one korisne savjete nisam htio slusat). Na kraju sam doso do onogo sta u principu meni i treba.. samo hebat ga na mojim greskama bi mozda trebali ostali naucit ponesto ali vraga vec gledam svi traze i5/i7 konfe a koristit ce ga za gaming. mah...

čuj svatko voli zavrtit test i ja sam... ali znam i zasto mi računalo treba pa sam ga prema tome i sastavljao

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 9:09 (igy).
17 godina
igy kaže...
toxic kaže...

čuj svatko voli zavrtit test i ja sam... ali znam i zasto mi računalo treba pa sam ga prema tome i sastavljao

samo sta sam ja to volio malo vise.. nije da vise nevolim danas cu phenoma 955 roknut pod mobilnom klimom na 4.5ghz i roknut test i skinut svoj score sa intelom i7 i opet ga kasnije vratit na default.. .ali cinjenica je da i7 netreba nama gamerima i to je dokazano, i ja znam pravu istinu a ocigledno nisam jedini i review ovaj ne laze.. phenom II 955 se na defaultu lako bori sa dvije hd4890 sta mi puno znaci

15 godina
toxic kaže...

nije da vise nevolim danas cu phenoma 955 roknut pod mobilnom klimom na 4.5ghz i roknut test i skinut svoj score sa intelom i7

Nadaš se? :)))

17 godina
maXonja kaže...
toxic kaže...

nije da vise nevolim danas cu phenoma 955 roknut pod mobilnom klimom na 4.5ghz i roknut test i skinut svoj score sa intelom i7

Nadaš se? :)))

da.. iskreno se nadam, znam da necu skinut cpu score ali cu sigurno dobit bolji graficki score a mozda i skinem sebe... a i da ne uspijem nije bitno glavno da on meni radi bolje za ono sta mi u principu i treba komp

edit: Max kako to da si odjednom tolko aktivan na bug forumu??

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 11:04 (toxic).
15 godina
toxic kaže...

a mozda i skinem sebe...

edit: Max kako to da si odjednom tolko aktivan na bug forumu??

Pazi da se ne skineš do kraja pa neka bakica doživi infarkt :D :D

Šta nesmijem biti aktivan? :)

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Tsar kaže...

Što je benchmark ???

lol ti meni govoris kako sam glup sta prelazim sa intela na amd a neznas sta je benchmark omfg, vise tvoje komentare ignoriram jer ocito je da nemas pojma o nicem samo slusas "pro" forumase..btw da ti javim vec ako kupujes konfu odi na Amd jucer sam ja uredno sve spojio.. i gle cuda amd phenom x4 955 be na defaultu 3.2ghz mi radi u igrama bolje nego intel i7 na 3.2... ovo nisu dezinformacije nego cista istina.. testiro sam battlestation pacific, call of duty 4, i resident evil benchmar. zapamtio sam na resident evilu 5 benchmark na visti 64 bitnoj sa i7 na 3.56ghz mi je bio 141 fps average a sa amdom jucer mi je bio 152 average. pa sad ono istina i bog da je intel i7 bolji u kompresiranju renderiranju i takvim stvarima koji meni fakat u zivotu nista ne znace.. od ovog svega mogu zakljucit da mi je veoma zao sta prije nisam preso na amd-a...

a evo da ne pricam gluposti i review koji potvrduje identicne dvije konfe koju sam imao i koju sada imam pogledaj testove..

http://www.modreactor.com/english/Reviews/Test-ATI-HD-4890-1GB-CrossFire-AMD-Phenom-II-955-BE-vs-Intel-Core-i7-920/Page-3-Performance-Stormrise.html

Opet ovisi za šta ti komp treba. i7 je 30-60% brži na istoj frekvenciji u VRay-u (No.1 renderer za arhitektonske vizualizacije) od Core 2 Quada, dok Phenom stiže Quada tek na osjetno višoj frekvenciji. A to šta neke ljude muči višak novaca, pa slažu i7 LGA1366 konfiguracije za gaming, to je druga priča.

Da meni triba komp za gaming, ili bilo šta drugo od 3D-a i eventualno videa, uzea bi phenom.

17 godina

Evo par SS i validacija, raspali su mi se testni windowsi, izdržali su benchanje 250, 550, 140, i sad na 620 doviđenja nakon barem 100 rušenja što su preživili... :)

Sutra nastavak slijedi, za 3D ću stavit win7, zadovoljan sam sa wprime i pifast ali je super pi dosta slab, barem 1 sekundu bi trebao ići bolje na toj frekvi, probat ću opet na svježim xp...

I da, vezano za superpi, ekipa po netu (XS uglavnom) često kaže da je loše ako ht prati nb, da radi sranja sa super pi i ne znam šta još, da je bolje da je niže, ja se ne slažem s tim pa sam izvrtio sve na nižoj (s drugim procesorima sve na višoj) a super pi duplo da se vidi da ht frekvencija ni ne pomaže ni ne odmaže, jednostavno je ista stvar pa je meni draže držat ht multi jednakim sa nb multi ako ništa bar je veća brojka :) A čak je mrvu i bolji rez sa višim ht multijem

validacija
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=729790

wprime - 9.469s
http://i34.tinypic.com/rj47yq.jpg

pifast - 30.36s
http://i35.tinypic.com/i3b1iu.jpg

superpi 1m - visoka ht frekvencija - 21.625s
http://i34.tinypic.com/1z2es5i.jpg

superpi 1m - niža ht frekvencija - 21.687s
http://i35.tinypic.com/fem3de.jpg

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 18:56 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cele303 kaže...

Sutra nastavak slijedi, za 3D ću stavit win7, zadovoljan sam sa wprime i pifast ali je super pi dosta slab, barem 1 sekundu bi trebao ići bolje na toj frekvi, probat ću opet na svježim xp...

Osim ako ne misliš vrtit CFX ili 3 way SLI, nema ama baš nikakvog razloga da za 3D stavljaš vistu/7. Isto tako, za wprime koristi vistu/7 jer bolje rade sa više jezgri pa se dobije bolji score nego na XP-u.

17 godina

Ima više razloga, zovu se dx 10 benchmarci ;)

AMD / ATI all the way
15 godina

Aha, ok onda. Ja sam se odnosio na Markove (isključujući Vantage) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može usporedba nekog phenom II quada i athlona x4 u crysisu na istom taktu(i ne sada samo na recimo 3,6GHz nego 2,6GHz oboje, pa 3,0GHz pa 3,6GHz i to me zanima, želim vidjet porast perfomansi sa povećanjem clocka na nekoj normalnoj kartici tipa hd4870), istom grafičkom i matičnom i ramima, nemora baš crysis ,ali prema toj igri se ravnam. Baš me zanima koliko će phenom dobiti više fps-a?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 19:13 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo update teme sa gtx 275 grafičkom, stavio sam win7 i smanjio sam frekvu da rezultati ne budu na rubu mogućnosti testirani, što je hyperion predložio za crysis ću napravit na kraju poslije atijeve grafe pa je za sve testove ista frekvencija, 3640mhz uz nb 2800 i memorija na 1492 CL6 6-6-18 1T...

Ok, ovo je cpu-z i gpu-t testne konfe i windows performance, uzeo sam prastari disk od 80 giga koji mi se našao pri ruci jer mi na raspadnutom xp disku ima screenshota koje prvo moram spremit na sigurno...

http://i35.tinypic.com/mwptab.jpg

http://i33.tinypic.com/307q51y.jpg

Nisam se sjetio jutros uzet 24" monitor od doma kad sam išao na posao pa sam sve benchao na 17" lcd u 1280x1024 na poslu, svaki benchmark sam podijelio u dva testa, jedan sa maksimalnim detaljima koje testovi nude bez aa i af, i drugi sa maksi aa i af... Driver za grafičku je 191.03

PassMark Performance Test 7.0 build 1003

-Summary

http://i37.tinypic.com/51zvxx.jpg

-CPU

http://i37.tinypic.com/23w8znq.jpg

-2D GPU

http://i36.tinypic.com/24pguwk.jpg

-3D GPU

http://i37.tinypic.com/4lp01w.jpg

-RAM

http://i37.tinypic.com/warmvp.jpg

Resident Evil 5 DX10

-Fixed

http://i34.tinypic.com/99gdh3.jpg

http://i34.tinypic.com/5uo8kj.jpg

-Variable

http://i36.tinypic.com/20qzyia.jpg

http://i38.tinypic.com/2lleiyf.jpg

Devil May Cry 4 DX10

http://i33.tinypic.com/aqo82.jpg

http://i37.tinypic.com/qo6l1t.jpg

Stalker Clear Sky DX10

http://i35.tinypic.com/20f9evq.jpg

http://i38.tinypic.com/2zz0qyw.jpg

Call of Juarez DX10

http://i37.tinypic.com/oa0os7.jpg

http://i37.tinypic.com/5lrz3n.jpg

Street Fighter 4

http://i34.tinypic.com/sv5kzp.jpg

http://i37.tinypic.com/4gnggl.jpg

World in Conflict DX10

http://i33.tinypic.com/dljcqo.jpg

http://i33.tinypic.com/1zbbeb7.jpg

Far Cry 2 DX10

http://i38.tinypic.com/xglc3b.jpg

http://i33.tinypic.com/xbhkq8.jpg

Crysis Warhead - Enthusiast

http://i38.tinypic.com/rkamgg.jpg

http://i36.tinypic.com/2myvkok.jpg

Crysis Warhead - Gamer

http://i33.tinypic.com/de4tg2.jpg

http://i38.tinypic.com/29yhw8x.jpg

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 14:19 (Cele303).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Imam MBO MSI K9AG Neo2 Digital i da li ona ima ACC ako ko zna jer je jos nisam flashnio na najnoviji BIOs.

Jel se moze isto kao i CPU 550 i 545 preko ACC-a postaviti u X4 ?

Sta kupiti od navedenog AMD PhenomII X2 550 ili 545 ili AMD Phenom II X3 710 ili Athlon II X4 620.

Koliko citam za sve osim X3 CPU-a je upitno ces ih otvoriti ili neces pa neznam sta bih uzeo.

Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
15 godina
Mentor kaže...

Koliko citam za sve osim X3 CPU-a je upitno ces ih otvoriti ili neces pa neznam sta bih uzeo.

Za sve je upitno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice