Moćno
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 358.541
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako mu je to stvarna volaža stavi ga odma na ebay :)
a ne znam dali je stvarna. stavio sam ga na offset + o.195.
nisam ga opterecivao, samo sam napravio valodaciju.
inace ga drzim na 4.4 na intel burn testu mi ne ide preko 1.15v i 75c.
Stvarno dobar cpu si potrefio. Ja za sada stabilno na svojem 4.5 na 1,232 ali neide nikako s manjom voltazom http://valid.canardpc.com/2612732
Bilo mi dosadno:
5GHz 4-cores / 0-threads
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2614471
5GHz 3-core / 6-threads
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2614483
Čim se uključi dodatna "jezgra", dakle AMD-ov thread, potražnja za naponom je prevelika.
Sa 2-cores / 4-threads se još nisam igrao.
Anyway, sa 4c8t traži previše soka, 1.65V samo za validaciju. Ali svejedno simpa.
Jesi dobio crveni vent ili standardni crni ?
Crni, iako mi se cini malo drugaciji od onoga sto sam imao na Thubanu.
Jesi dobio onaj šta ima malo veće kao latice i puno je tiši ?
Jesi dobio onaj šta ima malo veće kao latice i puno je tiši ?
I ljepsi i tisi, jos sam podesio profil i ne cujem ga.
I ja sam zadovoljan sa stock coolerom jer je puno bolji nego stari .. si ga probao na 5500mhz samo jednu jezgru ? kako radi moj Chieftec ?
I ja sam zadovoljan sa stock coolerom jer je puno bolji nego stari .. si ga probao na 5500mhz samo jednu jezgru ? kako radi moj Chieftec ?
Drzi se Cif odlicno, za sada.
Kad budem imao volje odraditi cu sa jednom jezgrom, malo balkonirati.
Chiftek je zakon
Nego jesi probao koliko ti radi stabilno s ne prevelikim naponom?
4.6 i 1.4V.
O kakvom je vodenom riječ?
Prerađeno sa 775 na AM3+
Moze mi sam neko objasnit ja sam svoje amd athlon 5200+ overclocko na 2.9 ghz al moje pitanje je kad treba dizat volatazu i za kolko?
Ja sad uopce nisam dizo volatazu!
Moze mi sam neko objasnit ja sam svoje amd athlon 5200+ overclocko na 2.9 ghz al moje pitanje je kad treba dizat volatazu i za kolko?
Kriva tema !!
1.57v
Evo i ja da uđem u 5 GHz club konacno, bez de-lida ne bi bilo moguce.
Svaka čast !
Smijem znati da li ti je bilo teško ukloniti TIM te koju pastu si koristio?
Svaka čast !
Nisam ja radio, dobar moj frend je skinuo IHS na moju odgovornost, jer mene malo zivci tresu, pa mi ruke nisu stabilne za ove delikatne poslove.
Bilo je tesko, extremno riskantno, primjetio sam dvije ogrebotine na PCB-u, ali sreca nema vodova tu.
Pasta na siliciju je Liquid Pro, na IHS Gelid GC Extreme.
Svaka čast !
Nisam ja radio, dobar moj frend je skinuo IHS na moju odgovornost, jer mene malo zivci tresu, pa mi ruke nisu stabilne za ove delikatne poslove.
Bilo je tesko, extremno riskantno, primjetio sam dvije ogrebotine na PCB-u, ali sreca nema vodova tu.
Pasta na siliciju je Liquid Pro, na IHS Gelid GC Extreme.
Uhhh i ja se bojim istoga, te patim od istog problema stoga znam kako ti je. ;)
Ali mi mira ne da, srećom danas sjeda plaća pa i ukoliko pođe nešto po zlu da sam osiguran u neku ruku.
Svašta sam čuo za Liquid Pro prijašnjih godina, no ako ste imali jako dobru pripremu, ne vidim nijednu negativnu stranu što se kratkoročnog gaina na OC-u može dobiti korištenjem iste.
I dalje ostajem skeptik pa ću se danas držati MX-4.
Odličan mod, pohvale kolegi i tebi na trudu. Moj savjet je ako budete išli na subzero da promjenite, pošto je vjerujem Liquid Pro više za OC pri ambijentalnim temp.
Hvala puno kolega.
Odlicna je liquid pro, koristim je i na obje grafe, opasna je samo ako se izlije na struju, jer je 100% metal, pa je isto tako i 100% provodljiva.
Zanimljivo da se gubi LN2 overclockabilited kad se skine IHS-a(par usera je to provjerilo), tako da nazalost nista od LN2.
Kolika ti je razlika u temp sa ihs i nakon micanja ihs? Jer gledao sam po netu i razlika je jako velika pa me zanima iz prve ruke da das par informacija
Kolika ti je razlika u temp sa ihs i nakon micanja ihs? Jer gledao sam po netu i razlika je jako velika pa me zanima iz prve ruke da das par informacija
Oko 20C. Sada na 4.7(1.35V) imam manje temp nego prije na 4.5(1.24V).