5 GHz OC Club izdvojena tema

poruka: 1.161
|
čitano: 358.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
16 godina
neaktivan
5 GHz Club

Evo i 3770k na 5GHz, tocnije dva s tim da drugi ide na isti takt s 0.05v vise

EDIT: Ne znam zasto je tako losa slika kad se uploada...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 15:47 (Quake6).

15 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Re: 5 GHz Club
Quake6 kaže...

OffTopic: Je li slika u .png formatu?

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Quake6 kaže...

OffTopic: Je li slika u .png formatu?

U PNG-u nije sigurno.. Da je, bila bi puno bolja kvaliteta.

16 godina
neaktivan
5 GHz Club

JPEG je, ali evo i u PNG-u..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 9:14 (Quake6).

6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Quake6 kaže...

JPEG je, ali evo i u PNG-u..

Sad je bolje. Inače odličan primjerak.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 13:53 (donator_bubrega).
15 godina
5 GHz Club

Šta reći?!

5100!!! 5100!!!
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Šta reći?!

Nije li to preveliki napon?

ButcherCRO ingame! kaje tuje krava jesti mora!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 19:08 (Butcher).
16 godina
neaktivan

Za validaciju nije.

Living young, wild and free. :)
15 godina
Butcher kaže...
phoenix2003 kaže...

Šta reći?!

Ma tek sam sklopio novu mašinu. UEFI mi je novost pa dok sve pohvatam. Ah, da hlađenje je dobra stara Noctua NH-U12P dual fan.

13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ma tek sam sklopio novu mašinu. UEFI mi je novost pa dok sve pohvatam. Ah, da hlađenje je dobra stara Noctua NH-U12P dual fan.

probaj nize,ja sam 5400mhz sa 1.58v dobio, vidi

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 0:28 (Blade Runner31).
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Evo i mene, i5 3570k uparen sa H100, jedva sam uspio dobiti ovih 5 GHz tjerajući ga sa 1.45v napona, i to samo za validaciju.Inače sobna temp mi je nekih 30 stupnjeva tako da bi po zimi to moglo ići i više :D

Koma
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Butcher kaže...
phoenix2003 kaže...

Šta reći?!

Budi sretan sto ti je CPU ziv opste sa 1.64V na zraku, jos da ne govorimo kako je SB osjetljiv sa visokim naponima.

12 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Evo i mene, i5 3570k uparen sa H100, jedva sam uspio dobiti ovih 5 GHz tjerajući ga sa 1.45v napona, i to samo za validaciju.Inače sobna temp mi je nekih 30 stupnjeva tako da bi po zimi to moglo ići i više :D

Fulao si temu, wallpaper/desktop je na drugom kraju. ;)

14 godina
Netko Bitan kaže...
Koma_Zd kaže...

Fulao si temu, wallpaper/desktop je na drugom kraju. ;)

O čemu ti???????????

To je SS od CPU-z

14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Evo i mene - KLIK

mate960 - FX6100 @2core @ 5016MHz

- Cooler - 612s

Iz drugog pokusaja {#} / srusio se nakon 2min sa codeom 0x50

clock2much

7 0 hvala 0
13 godina
protjeran
5 GHz Club

Ajde Mate, moze to i bolje sa svim jezgrama :)

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ajde Mate, moze to i bolje sa svim jezgrama :)

Ma ovo je cisto bezveze bilo, nemam ja volje za te zahebancije, sad stoji na 4.3 za 24/7 i ja zadovoljan {#}

clock2much
15 godina
neaktivan
5 GHz Club

Samo cekajte dok kupim Core 2 Duo 3.0Ghz uletit cu bar u 4Ghz club,ima opcija i za C2D 3.16 ili 3.33(najjaci C2D koji postoji) ali ne mogu docekati dok skupim pare za ova dva... e onda ce krenit OC, nemam od ovog P4 nista, oc ga sa 3.06 na 3.26, isao sam do 3.46 ali puno se krene grijati, 58 u idle, velika je to temp za mene...meni do 50 u idle moze proci, preko nista, necu da rizikujem iako neki mogu izdrzati preko 70°C, ja se ne bi usudio da ga OC toliko do te temperature...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Samo cekajte dok kupim Core 2 Duo 3.0Ghz uletit cu bar u 4Ghz club,ima opcija i za C2D 3.16 ili 3.33(najjaci C2D koji postoji) ali ne mogu docekati dok skupim pare za ova dva... e onda ce krenit OC, nemam od ovog P4 nista, oc ga sa 3.06 na 3.26, isao sam do 3.46 ali puno se krene grijati, 58 u idle, velika je to temp za mene...meni do 50 u idle moze proci, preko nista, necu da rizikujem iako neki mogu izdrzati preko 70°C, ja se ne bi usudio da ga OC toliko do te temperature...

A da kupis aftermarket cooler? {#}

clock2much
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Haker_x kaže...

Vidjet ces da cu uspjet da uletim u 4Ghz club, u mene temperatura u idle 40°C a cooler se vrti na oko 50% ukupne brzine, kada ga ukljucim na 100% temperatura u idle 28°C ali je puno bucan, mislim da ce moci ici na 4Ghz ako mi ploca mogne podrzati jer kako sam procitao E8*** serije su dobre za OC, a ja cu uzeti E8400 (6M Cache, 3.0Ghz, 1333 Mhz FSB) i malo po malo ga dizati preko AsRock OC Tuner-a

14 godina
Haker_x kaže...
mate960 kaže...
Haker_x kaže...

Vidjet ces da cu uspjet da uletim u 4Ghz club, u mene temperatura u idle 40°C a cooler se vrti na oko 50% ukupne brzine, kada ga ukljucim na 100% temperatura u idle 28°C ali je puno bucan, mislim da ce moci ici na 4Ghz ako mi ploca mogne podrzati jer kako sam procitao E8*** serije su dobre za OC, a ja cu uzeti E8400 (6M Cache, 3.0Ghz, 1333 Mhz FSB) i malo po malo ga dizati preko AsRock OC Tuner-a

Za ovu idle tempp od 28 stupnjeva sa stock coolerom nevejrujem ipak je ljeto tolika ti je sobna temo a kudli da bude cpu na toj temp sa zračnim hlađenjem tolika temp ne može biti 

15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Za ovu idle tempp od 28 stupnjeva sa stock coolerom nevejrujem ipak je ljeto tolika ti je sobna temo a kudli da bude cpu na toj temp sa zračnim hlađenjem tolika temp ne može biti 

ja nisam rekao da mi je stock cooler... u mene je Cooler Master, ne znam tacno model ali je glomazan i hladi vise od pola maticne ploce kada ga na 100% obrtaja pustim, ima preko 4100 max RPM

14 godina
Haker_x kaže...
Ivanjino96 kaže...

ja nisam rekao da mi je stock cooler... u mene je Cooler Master, ne znam tacno model ali je glomazan i hladi vise od pola maticne ploce kada ga na 100% obrtaja pustim, ima preko 4100 max RPM

ma da je bilo kakav zračni hladnjak ne može toliko cpu ohladiti jedino neko extremno custm vodeno jer ti sada više nije sobna temp 20 sigurno vrućine su puno veća je jedino ako imaš klimu u sobi 

15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

ma da je bilo kakav zračni hladnjak ne može toliko cpu ohladiti jedino neko extremno custm vodeno jer ti sada više nije sobna temp 20 sigurno vrućine su puno veća je jedino ako imaš klimu u sobi 

Nemam klime ali mi je soba 24/7 prozracena, a sunca ne ulazi ni sekunde (ima svjetlosti ali nema sunca) a prije par dana je bila tolika zima da sam morao duksericu obuci da udjem u sobu, nesto je bilo puno zima, ne znam sto... evo temperature taj dan pod full load CPU-a 1h vremena (Igrao NFS World-a a on mi uvijek "zakuca" CPU load na 100%, cak mi zna nekad FPS spasti ispod 20 i ne mogu igrati zbog slabosti procesora)

HDD ne mogu nikako spustiti, cak sam i ventilator uperivao u HDD-ove, ne spada ni sekunde, a najvise se ovako griju kada mi torrent-i rade...

Ono "MAX" nije nikada tacno, kada tek upalim komp i pokrenem ono max nekad pokaze preko 100°C, nije tacno...

Obrtaji su tacni, ono mi je na 60% kada ga podesim, a na 100% ima preko 4100 RPM. a cooler od kucista ne mogu da podesajem nema sta nisam probao

Ovi su dostigli na 5Ghz, svaka cast, ali cu i ja bar na 4, ko zna mozda za par godina i ja budem clan ovdje...

Temperature Temperature
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 18:16 (Haker_x).
17 godina
5 GHz Club

Vegeta uključi PP, ne mogu se dopisivati s tobom kada su ti isključene {#}

Ostali, super rezultati! (da ne budem off)

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
5 GHz Club

Samo bih zamolio ekipu sa Ivy brigeom od sada pa na buduće, ako je ikako moguće, da samo dopišu i koji je batch procesor. Inače na stranim forumima sortiraju oc rezultate prema batchovima i tako se vidi koji batchevi daju bolje primjerke. Ja sam sebi ostavio i7-3770k batch 3218C021, za koji se govori da je jedan od najboljih. (Ako nekoga tko ima isto Ivy-a zanima: 1, 2, 3, 4, 5 )

Po netu ima primjeraka od 6.8GHz, 4,5GHz sa 1.176v skroz stabilno, 5GHz @ 1.280v 32M stabilno, 4c/8t itd. Još samo čekam da mi stigne ploča i idem koliko god mi temperature dozvoljavale. {#}

Eto toliko zasad, drž'te mi fige. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 23:00 (Penryn).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Imas super proc, samo je batch podosta izgubio vrijednost sa SB procesorima, isti trend se nastavio sa SB-E/IB.

Iako mnogi govore kako je C batch najbolji, bilo je i mnogo losih C batch procesora, također je vazan broj iza slova koji kod tebe Penryn imho ima vise veze nego slovo C, tj. 021, znaci da je chip uzet pa skoro sa centra wafera, a tamo su najbolji chipovi.

Također baci pogleda na Event Viewer, i vidi imali kakvih WHEA errora tamo(zute stvarčice), ako bude, povecaj koji mV, pa opet testiraj.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:19 (Leopard_st).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
5 GHz Club

Da, poigrat ću se čim mi stigne ploča, nadam se nečemu oko 4.5GHz sa ~1.2v za 24/7, a za validaciju oko 5GHz, 4c/8t ~ 1.3v. Puno očekujem, al eto šta ću. {#}

btw. koji je batch taj tvoj i5, jel iz Malezije ili Kostarike? Koliko traži napona za 4.6GHz, kakve su temp sa noctuom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:46 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Da, poigrat ću se čim mi stigne ploča, nadam se nečemu oko 4.5GHz sa ~1.2v za 24/7, a za validaciju oko 5GHz, 4c/8t ~ 1.3v. Puno očekujem, al eto šta ću. {#}

btw. koji je batch taj tvoj i5, jel iz Malezije ili Kostarike? Koliko traži napona za 4.6GHz, kakve su temp sa noctuom?

Joj ne znam tacno batch, znam da je slovo B, iz Malezije je, treba oko 1.295V u full loadu za 4.6 GHz.

Temp oko 75-85C ako je bas vruce u sobi, skoci to jos vise u prime95, kada zahladi bit ce to fino manje. Pakao mi je u sobi, sunce mi direktno u kuciste udara, pa se po danu sve skuha.{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice