Molim??? Napon??? ufff........nemogu vjerovat kakva mrcina :D
Nazalost to mu je napon samo za validaciju.Stres napon za 24/7 je dosta veci.
Nazalost to mu je napon samo za validaciju.Stres napon za 24/7 je dosta veci.
Ovo nisam ni registrirao do sada... Na 5GHz sa HT ne mogu stresati na zraku, 4.8 je max 24/7 za zrak, za preko treba neka skupa custom voda, evo jedan screenshot na 5GHz bez HT sa dodatna dva venta na hladnjaku
:-O
sunce ti jebe.m
nekaj slicno nisam vidjel do sad :-O
jel si siguran da je to tvoje ? :)
Hahah, jetse moje. Sjedim i gledam u to .
:-O
sunce ti jebe.m
nekaj slicno nisam vidjel do sad :-O
jel si siguran da je to tvoje ? :)
A pazi napon 0.944
A pazi napon 0.944
iskreno 5 GHz vidjam skoro svaki dan ovdje i nemam nekog povoda za komentirat...
Naravno da sam vidio napon, zato se i cudim !!
@itomic - sve mi jasno, al opet mi je onak
kazes trik... hm... hoces rec da validacija prodje unatoc nekim kerefekima ?
To je samo za validaciju, ne za stabilnost i to sa naponom je trik da dobijem validaciju a nespalim ništa .
ista validacija u 4ghz i u 5 giga a ljudi ne kuže da se cpu z zblesira i prikaže IDLE napon
Pumpaš ti njemu dosta napona .
Čudna je neka ploča u load-u padne na 1.44V.
Može on još al nije moj i neću ga forsirat više. Glavno da sam ja upo u klub. Kako kaže kolega Cele bolje da ima nego da fali.
Može on još al nije moj i neću ga forsirat više. Glavno da sam ja upo u klub. Kako kaže kolega Cele bolje da ima nego da fali.
Nemoj ti otici previse sa zracnim hladilom, nije bas 32NM proces ljubitelj velikih napona.
evo i mene: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2347727
stabilno je, ali previse se grije za 24/7 (doso do 97C u Intel Burn Test - Standard preset).
za takve egzibicije ipak treba H100/nes u tom rangu ili bolje.
24/7 je na 4.5 GHz i ne prelazi 65C nikad (vecinom 60) na 1.375v max u loadu.
nije da ima neke real world razlike izmedu 4.5 i 5 GHz u radu tako da nema smisla ulagat u bolji cooler i mucit cip.
stabilno je, ali previse se grije za 24/7 (doso do 97C u Intel Burn Test - Standard preset).
za takve egzibicije ipak treba H100 ili nes u tom rangu.
nije da ima neke real world razlike izmedu 4.5 i 5 GHz u radu tako da nema smisla ulagat u bolji cooler i mucit cip.
Na toj ploci to mora ici dosta bolje sa nizim naponom, pogotovo za 24/7 4.5GHZ, malo se poigraj sa postavkama iz Jurkyeva tutoriala.Ja sam na mnogo losijoj ploci imao 4,5GHZ na dosta manjem naponu.
za takve egzibicije ipak treba H100 ili nes u tom rangu.
Do 97C? Previse je to...
@zohar
ide to vjerojatno jos dole, al mi se neda vise zajebavat da bi bilo 2-3 stupnja hladnije.
@almin
je, ovo je bilo samo za bench. ne drzim ga tak. na 24/7 postavkama ne prelazi 65C.
@zohar
ide to vjerojatno jos dole, al mi se neda vise zajebavat da bi bilo 2-3 stupnja hladnije.
@almin
je, ovo je bilo samo za bench. ne drzim ga tak. na 24/7 postavkama ne prelazi 65C.
Dao bih se kladiti da ce ti sa 1.3V pa i manje biti stabilan za 4.5GHZ, a to je ogromno smanjenje temperature onda.
Nemoj ti otici previse sa zracnim hladilom, nije bas 32NM proces ljubitelj velikih napona.
Me sve je pod kontrolom. Hladi H100 te sam stavio vent da puše direkt po regulaciji.
strit - 5034 ; i7 3820 | voda(H100) | load napon 1.44V(čudna ploča)
@zohar
@almin
Dao bih se kladiti da ce ti sa 1.3V pa i manje biti stabilan za 4.5GHZ, a to je ogromno smanjenje temperature onda.
aj onda kad ce bit vremena cu se poigrat jos malo.
EDIT: nije vrag dao mira, stavio sam LLC na 25% (sa 75%) i negative offset na pomako za jos jedan inkrement vise. sad ne ide vise od 1.35v, intel burn standard stabilno, valjda ce i ostat tak.
nope, to kaže kolega jurky, ja uvijek fino optimiziram sustav, to mi je profesionalna deformacija
Ako je on tebi stabilan s tim postavkama u stress testovima, onda ga možeš držat 24/7 na 5.0Ghz .
Na vrhu ove stranice imaš i moju validaciju !
Ako je on tebi stabilan s tim postavkama u stress testovima, onda ga možeš držat 24/7 na 5.0Ghz .
sve sto sam odvrtio do sad je proslo,nepotrebno mi je 5ghz za 24/7
1.38 u biosu mu treba da je ful stabilan na 5Ghz
Bez LN2/CIDE-a, teško sa AMD-om u 6GHz - a ni sa Intelom bez nekog vodenog.