5 GHz OC Club izdvojena tema

poruka: 1.161
|
čitano: 358.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Pa takve mi i jesu standardne postavke (4.8). Ovo je bilo samo kao ulaznica u klub :)

1 0 hvala 0
14 godina
5 GHz Club

I opet se vracam u klub.Konacnih 5200 mhz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

7 0 hvala 0
14 godina
Re: 5 GHz Club

evo i mene napokon na 5.0 ghz sa e8400 na zraku

http://www.pohrani.com/?3q/ys/3MnxwB0w/e8400-50.png

15 godina
5 GHz Club

Impresivno, ali zar je toliko teško bacit validaciju

just in case :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Intel&ATI kaže...

Vjerojatno mu baci BSOD pa je morao ovako.Imao sam i ja tih problema.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
zoharbizo kaže...
Intel&ATI kaže...

Vjerojatno mu baci BSOD pa je morao ovako.Imao sam i ja tih problema.{#}

nebaci, bice validacija veceras kad dodem kuci

Edit:

evo validacija

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2238748

ajmo sad prsti gore {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 14:46 (Deathreper).
17 godina
5 GHz Club

Evo momci da ja budem prvi na bugu sa i7 2700K i da napišem prve dojmove...

Ušlo je jako malo komada u hr i uspio sam jednog ugrabiti jer se razgrabio za čas međutim par dana je skupljao prašinu dok sam čekao ploču od jurkya, hvala kolega na posudbi {#}

Dakle konfa je

Asus Maximus IV Extreme-Z

Intel i7 2700K

2x GTX 580 SLI

2x2GB DDR3 1600 ili slabije, za početak mi uopće nije bitna memorija, planiram to nešto kasnije za druge teme

Čim sam upalio komp sam krenuo na 5GHz, default napon je 1.23V i krenuo sam bootat 5GHz na više, pa da vidimo kako se ponaša sa bootom u winse...

Boot u winse 5GHz 4C/8T - 1.31V{#}    Ovo će biti opako dobar primjerak za 24/7, držati ovaj procesor ispod 5GHz je kazneno djelo!! Samo malo dodati napona za stres stabilnost, budem i to testirao {#}

Dalje sam išao 4C/8T 5.1GHz 1.33V, 5.2GHz 1.37V, 5.3 1.42V, 5.4 1.47V, 5.5GHz 1.52V, 5.6GHz 1.57v i tu sam stao sa HT

Sa 57x množiteljem sam se malo zezao dok nisam izvadio drugu grafičku i bootao 5700 sa dvije jezgre na 1.62V i završio sam na 5800 sa 58X i 1.64V !!!

59X digne bios i zaglavi kad želi krenuti u load winsa tako da sam uvjeren da može i 59x, ako ništa 5900MHz može sigurno čime ću se pozabaviti sa otvorenim prozorom u sobi ili balkoniranjem jer za sada je jedino Noctua zaslužna za 5800 u winsima!! Tako da ne samo da je izvrstan 24/7 primjerak već je i brutalan overclocker!!

wow!!

Sretni vlasnik ovog procesora nakon što ga istestiram do kraja će postati jurky! Čestitam frende na ovoj zvijerčugi, imao sam ovaj put sreće do jaja {#} 

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 0:28 (Cele303).
Moj PC  
26 0 hvala 14
14 godina
5 GHz Club

Brutalan procesor kolega.Za svaku pohvalu.

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
5 GHz Club

probaj sa Gigabyteovom plocom mozda ce moc x59....{#}

radit ce on na x59 na SS... ipak za te "malo" vece frekvencije triba i nesto bolje hladjenje

a je te pokakilo to je cudo jedno {#}

Google is your friend
Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
Jurky kaže...

probaj sa Gigabyteovom plocom mozda ce moc x59....{#}

radit ce on na x59 na SS... ipak za te "malo" vece frekvencije triba i nesto bolje hladjenje

a je te pokakilo to je cudo jedno {#}

hehehe, tako si govorio i o bclk na x58 , nešto se smijao pa se sjećaš kako je završilo? {#} Da te malo podsjetim? {#}  Jaooo, ovo Asusovce jako jako boli

Neeego, ontopic, i vrijeme je za SS {#}

clock2much
17 godina
Cele303 kaže...

S čim si hladio zvjerčicu?

14 godina
neaktivan
5 GHz Club

Snijegom :)

5 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...
Cele303 kaže...

S čim si hladio zvjerčicu?

Sa svojom Noctuom ali setup je izvan kućišta {#}

clock2much
13 godina
protjeran
5 GHz Club

I napisao ti je u prijašnjim postevima da je korištena Noctua ...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Cele303 kaže...

Ušlo je jako malo komada u hr i uspio sam jednog ugrabiti jer se razgrabio za čas međutim par dana je skupljao prašinu dok sam čekao ploču od jurkya, hvala kolega na posudbi {#}

Dakle konfa je

Intel i7 2700K

2x GTX 580 SLI

2x2GB DDR3 1600 ili slabije, za početak mi uopće nije bitna memorija, planiram to nešto kasnije za druge teme

Čim sam upalio komp sam krenuo na 5GHz, default napon je 1.23V i krenuo sam bootat 5GHz na više, pa da vidimo kako se ponaša sa bootom u winse...

Boot u winse 5GHz 4C/8T - 1.31V{#}    Ovo će biti opako dobar primjerak za 24/7, držati ovaj procesor ispod 5GHz je kazneno djelo!! Samo malo dodati napona za stres stabilnost, budem i to testirao {#}

Dalje sam išao 4C/8T 5.1GHz 1.33V, 5.2GHz 1.37V, 5.3 1.42V, 5.4 1.47V, 5.5GHz 1.52V, 5.6GHz 1.57v i tu sam stao sa HT

Sa 57x množiteljem sam se malo zezao dok nisam izvadio drugu grafičku i bootao 5700 sa dvije jezgre na 1.62V i završio sam na 5800 sa 58X i 1.64V !!!

59X digne bios i zaglavi kad želi krenuti u load winsa tako da sam uvjeren da može i 59x, ako ništa 5900MHz može sigurno čime ću se pozabaviti sa otvorenim prozorom u sobi ili balkoniranjem jer za sada je jedino Noctua zaslužna za 5800 u winsima!! Tako da ne samo da je izvrstan 24/7 primjerak već je i brutalan overclocker!!

wow!!

Sretni vlasnik ovog procesora nakon što ga istestiram do kraja će postati jurky! Čestitam frende na ovoj zvijerčugi, imao sam ovaj put sreće do jaja {#} 

Mogao bi se ti pozabaviti malo pa otvoriti 6GHz club, je da ćeš biti usamljen, ali i ponosan {#}

17 godina
5 GHz Club

vec je otvoren taj klub :)

Truth in engineering.

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Batista kaže...

Moj bed, čovječe nisam niti skužio, ali će svejedno biti usamljen, jedan je zasada u 6GHz clubu, možda će i još jedan!

15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

hebote pa to je na zraku u grijanoj sobi bilo, pa to ce da ide ko blesavo kad se temperature priblize nuli ili ispod nje... {#}

ako ti ne daje blinkajuci kursor u livom uglu kad bootas na x59 onda ce x59 radit na adakvatnom hladjenju..{#}

mozda imamo prvi x60 primjerak u HR a i sire {#}

ajde potegni svoje veze i u Sloveniju kod Devila po SS ta potjeramo bebicu kako spada

btw: stavi hebene win xp za validaciju jer win7 je prezahtjevan po tom pitanju, a i ima jos par malih shema za izvuc jos koji MHz vise za validaciju...

Google is your friend
17 godina
MARKOZD15 kaže...
Batista kaže...

Moj bed, čovječe nisam niti skužio, ali će svejedno biti usamljen, jedan je zasada u 6GHz clubu, možda će i još jedan!

Ima nas više na hwbotu, sad kad malo bolje pogledam prijavio sam samo jedan proc preko 6ghz :(

Imam cvf fajle koje neću moći validirati radi prastarih cpu-z

jurky, budem se poigrao svakako {#}, još kažu za vikend opet kaos pa ću ga bacit van na balkon nek se smrzava a za single stage idem vidjet jel još vrijedi ponuda, u svakom slučaju mislim da bug.hr oc team ima najbolji sandy za sada što sam vidio, samo 8mhz mi fali na hwbotu da skinem zlato i tipa u sub zeru :D

clock2much
15 godina
Cele303 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Batista kaže...

Ima nas više na hwbotu, sad kad malo bolje pogledam prijavio sam samo jedan proc preko 6ghz :(

Imam cvf fajle koje neću moći validirati radi prastarih cpu-z

jurky, budem se poigrao svakako {#}, još kažu za vikend opet kaos pa ću ga bacit van na balkon nek se smrzava a za single stage idem vidjet jel još vrijedi ponuda, u svakom slučaju mislim da bug.hr oc team ima najbolji sandy za sada što sam vidio, samo 8mhz mi fali na hwbotu da skinem zlato i tipa u sub zeru :D

S time da njegov proc samo x56, ako i neide na x59 opališ BCLK na 103Mhz x58 i eto ti skoro 6Ghz {#}

Odlićan proc {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Dakle konfa je

Intel i7 2700K

2x GTX 580 SLI

wow!!

hm jurky siti me se kad dodje proc u tebe i kad ga budes prodava :) i cele ovo je stvarno bezobrazan primjerak {#}

D.P
17 godina
5 GHz Club

Malo sam upoznavao ploču pa sam istvikao zadnje postavke na 5800 a i otvorio prozor u sobi da bezbrižno vozim 5800 u winsima i izbacio grijalicu 580 i stavio ledenicu 570, šta kažete sad na ovo? loooool, razmišljam se da uzmem procesor i pobjegnem u meksiko s njim :D

iso miki  i validacija

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 22:11 (Cele303).
Moj PC  
15 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Cele303 kaže...

Malo sam upoznavao ploču pa sam istvikao zadnje postavke na 5800 a i otvorio prozor u sobi da bezbrižno vozim 5800 u winsima i izbacio grijalicu 580 i stavio ledenicu 570, šta kažete sad na ovo? loooool, razmišljam se da uzmem procesor i pobjegnem u meksiko s njim :D

iso miki  i validacija

Pošto se ne razumim puno u OC-anje SB proceva, evo jedno glupo pitanje, jesi li probao 1.6v na 6GHz?

Koliko množitelj još može ići prema gore?

17 godina
MARKOZD15 kaže...
Cele303 kaže...

iso miki  i validacija

Pošto se ne razumim puno u OC-anje SB proceva, evo jedno glupo pitanje, jesi li probao 1.6v na 6GHz?

Moram stavit xp, neće sedmica x64 bootat na x59 a i pričekat vikend i minus vani, ipak pričamo o hlađenju zrakom a za detalje o ploči pitaj jurkya, ja ju koristim tek par sati sve skupa

clock2much
14 godina
odjavljen
Cele303 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Cele303 kaže...

iso miki  i validacija

Moram stavit xp, neće sedmica x64 bootat na x59 a i pričekat vikend i minus vani, ipak pričamo o hlađenju zrakom a za detalje o ploči pitaj jurkya, ja ju koristim tek par sati sve skupa

Ee vidiš, dobra ideja, ja bih mogao svog i3-a na XP-u bootat i validitirat na 5GHz, na sedmici neće preko 4.5GHz, a traži mi preko 1.4v, mislim da me ploča koči, 4+2 fazna regulacija!

15 godina
MARKOZD15 kaže...
Cele303 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Cele303 kaže...

iso miki  i validacija

Ee vidiš, dobra ideja, ja bih mogao svog i3-a na XP-u bootat i validitirat na 5GHz, na sedmici neće preko 4.5GHz, a traži mi preko 1.4v, mislim da me ploča koči, 4+2 fazna regulacija!

Mislim da ti OS baš neće pomoći za 500Mhz, 10-15 možda, ali toliko ne.

BTW, ja ću za vikend probat 5Ghz, sadašnji rekord mi nije ni blizu(4.2), ali to je bilo po ljetu s max. 1.34V, sad ću na minus temperaturama biti malo hrabriji.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 22:53 (power_user).
13 godina
protjeran
5 GHz Club

Oće pogotovo ako ima neki svoj XP Lite

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

iso miki  i validacija

hehe nemos se nigdi sakrit veceras nasa dolazi po taj proc :)

D.P
15 godina
neaktivan
njuskalo1983 kaže...
Cele303 kaže...

iso miki  i validacija

hehe nemos se nigdi sakrit veceras nasa dolazi po taj proc :)

@njuskalo1983  Koliko si ti uspio izvuci iz svog procesora?? :)

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

E kad bi to tako islo onda bi sve bilo lako... nemos dobit 500MHz samo promjenom sistema na XP, mozda dobijes oko 50-100MHz, ako i toliko i to samo kad si na granicnim vrijednostima...

i da pozeljna je lite verzija XP-a...

Google is your friend
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice