4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 567.119
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma daj stavio si neki skor od nekog "vlade"
sretna nova!
Haha, ko je taj I tebi također sve najbolje kao i svim 4 GHz članovima!
Prvi score je nategnut jer sam samo CPU Ratio stavio na max 40 u Tuning Utilityu, a nisam htio dirati BCLK, izazvao si me pa sam ga stavio na 105 i ide to lijepo i više ali nebi htio taj non K forsirati previše. Jučer sam nabavio Z77 i evo rezultata, s H77 nikako nije išlo iznad 3.6 GHz, tj. nikakve teoretske šanse nema.
Prvi score je nategnut jer sam samo CPU Ratio stavio na max 40 u Tuning Utilityu, a nisam htio dirati BCLK, izazvao si me pa sam ga stavio na 105 i ide to lijepo i više ali nebi htio taj non K forsirati previše. Jučer sam nabavio Z77 i evo rezultata, s H77 nikako nije išlo iznad 3.6 GHz, tj. nikakve teoretske šanse nema.
neznam zasto ali te ploce s zlatnim kapacitorima su mi ! LP
daj vidi ovu za šeike sva od zlata
Upisujem se sa novim CPU ovdje, a možda će biti i u 5GHz
ajde kolega svaki ide u 5 ghz klub...nemoj se bojati nadrukati mu soka!
pozdrav da se i ja upisem u 4GHz klub
Q9550 procesor
471 x 8.5 = 4.003 GHz
1.24v? jel stabilan? ak je
Evo i moje, 4 sata sam u prime stavio nije mi se dalo duze , temperatura 40 cca .
Evo i moje, 4 sata sam u prime stavio nije mi se dalo duze , temperatura 40 cca .
3999.07 djabe si ga kurio
! morat ces ponovno!
nisam mu mislio mjenjati voltazu samo multiplier u biosu a ovo 3.999 neznam zasto je tako ;) . na koliko da stavim ako imas savijet :D
nisam mu mislio mjenjati voltazu samo multiplier u biosu a ovo 3.999 neznam zasto je tako ;) . na koliko da stavim ako imas savijet :D
pa na 25x naravno! preskoci razred odma u 5
LP
pozdrav da se i ja upisem u 4GHz klub
Q9550 procesor
471 x 8.5 = 4.003 GHz
1.24v? jel stabilan? ak je
da potpuno je stabilan na 1,24v radi se o verizji procesora E0 koji se moze bolje klokovat u ondosu na C1 kojem treba 1.38 v a bude stabilan
Odvrtih i passmark... http://www.passmark.com/baselines/V8/display.php?id=21880302472
Odvrtih Unigine Valley benchmark na stock (u BIOS-u sve na auto), pa na dignutom FSB-u s 200 na 227 i na kraju na dignutom FSB-u + multiplier-u dignutom na 20.
Reko bi da sam dosta dobio s OC-om :D
naravno da si dobio na perfomansama s podizanjem cpu-a jer ti je inace grafa u teskom bottlenecku, i ktome jos si na 1024x768 koja ti dodatno koci cpu... vidi i iz passmark testa di je taj cpu na 4.3ghz kao prvi izdani i7 920 na 2.6ghz! koji je izasao prije nevjerovatnih punih 6 godina
evo malo cisto radi usporedbe snage ta dva, kad si vec postao oba rezultata
...
i nebi ti savjetovao nikakvo klokanje na tome sto si ti napravio od kompa, bila bi steta da ti nesto rikne pogotovo gpu...
Nebu nis riknulo, sve je po PS-u. ;)
Pooz evo ja sam jucer svog clocko preko ovog videa (to mi bio tutorial)
i moram rec da zasad stroj radi bez greske..
Do kojih temperatura mi se smije grijat proc?
za benchanje,prime i slicne stvari slobodno do 90°c! inace se drzis intelovih spec za 0/24...
i7 4820K 4.4 Ghz Voltaza 1.35 24/7
i7 4820K 4.4 Ghz Voltaza 1.35 24/7
Ima li kakva sličica iliti dokaz da uopće imaš taj cpu.
Daj CPU-z
Evo jedan noviji Pentiumić, G3258 4.4GHz 1.24v. Zasad na ovim postavkama stabilan, za tražit nešto više nemam ni vremena ni živaca.
Odlučio dati još jednu priliku ASShit pločama i već požalio.. hardverski je dobra(regulacija napona hladna, kvalitetni mosfeti, kondići itd, zbog čega sam joj i dao šansu) al nisam očekivao ovoliko softverskih bugova: Ne želi učitat XMP, nakon svakog reseta bootanje traje bar 30sec(inače kod cold boota niti 5 sec), može se clockat samo uz fiksni napon(iako u biosu ima postavki za sve živo) itd itd.
Možda jednog dana sve ovo isprave novijim biosom, možda..
EDIT: Evo par sličica da se vidi o kojoj ploči pričam -> H97M-Pro4
Evo jedan noviji Pentiumić, G3258 4.4GHz 1.24v. Zasad na ovim postavkama stabilan, za tražit nešto više nemam ni vremena ni živaca.
Odlučio dati još jednu priliku ASShit pločama i već požalio.. hardverski je dobra(regulacija napona hladna, kvalitetni mosfeti, kondići itd, zbog čega sam joj i dao šansu) al nisam očekivao ovoliko softverskih bugova: Ne želi učitat XMP, nakon svakog reseta bootanje traje bar 30sec(inače kod cold boota niti 5 sec), može se clockat samo uz fiksni napon(iako u biosu ima postavki za sve živo) itd itd.
Možda jednog dana sve ovo isprave novijim biosom, možda..
EDIT: Evo par sličica da se vidi o kojoj ploči pričam -> H97M-Pro4
Tako meni lik u Linksa govoria uzmi asrock uzmi asrock ja ma daj bježi šta si lud .. ova Gigabyteica da pokucam od stol nikad problema, svi profili rade itd
da se i ja upisem sa svojim FX-om. 4GHZ
jos uvjek isprobavam ali izgleda da sam dobil dobar primjerak procesora
FX-ovi nisu za 4GHz cluba to oni rade na stock-u nije nikakva mudrost, oni su za 5GHz Club
Mojem 8320 za 3.5 GHz treba za primem 1.248V, a da mi bude stabilan u winows-u 1.26V. Tako da kolega imaš vraški primjerak 8320 ;)
Sa boljom matičnom i coolerom tko zna gdje mu je kraj