4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 566.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: 4 GHz club
zoharbizo kaže...

PS Jel degradira od muke 555BE, 1.4V za 4GHZ sada?

Ma preizdržljiv je. Mislim samo da mi IMC malo degradira, jer memoriju ne mogu dići baš preko 1866MHz stabilno.

Sa BD procesorom bi mogao sigurno više bez beda, nije Phenom II za to.

Imam Patriot Viper Xtreme 2133MHz 2x 4GB 1.65V CL9-11-9-27.

http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=5&catid=34&prodgroupid=194&id=1043&type=1

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan
4 GHz club

Moja preporuka ti je da miruješ na 3.4GHz i još undervoltaš koliko možeš, kad ionako nemaš neke potrebe za clockanjem. Nije M3A770DE baš za iznad 1.4v kod 125W proca, ali daleko od toga da je loša ploča. Ja osobno nebi mijenjao ploču, jednostavno se ne isplati jer bi ga dogurao do nekih 3.8, eventualno 4GHz za 24/7, što i nije neki enormni pomak u odnosu na 3.4GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...

Odavno sam pokazao da je dobar procesor osnova svega. Moj 555BE radi na 4GHz i na N68C-S UCC sa 1.35V bez frke stabilno.

istina

al ipak stoji cinjenica da mi obicni "smrtnici" nemamo luksuz odabira medu stotinama hardvera bas one koji rade savrseno. koji si platio to ti je vise manje, to.

a da je m3a770de losa maticna ,to nikako. za pare nema bolje.

@ penryn

i mislio sam si tak stavit, samo sam htio vidjet kolko ga mogu gurnut. i mislim da mogu jos, ali nit imam adekvatan okolis za testiranje nit imam trenutno vremena za takvo nesto.

probat cu ostavit na 3.4 ispod 1.4V. 

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 19:47 (lollik91).
14 godina
4 GHz club

Hebiga, Buldi ipak ima novi IMC.Super tebe sluzi taj 555BE, nemas se na sto zalit s obzirom da si ga prakticki cherry pickao.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Kako ne, pa imao sam PII 955BE na M3A770DE par dana i testirao.Ploca je isto jako bitan cimbenik.Ti nebi imao ploce koje imas da valjaju ploce od 300 HRK tipa N68C-S UCC koja bi pod Phenomom prducnula za par mjeseci, pusti ta petominutna testiranja.Kihote Kihote, sa tobom uvijek ista prica, sad mi jos prodaj pricu da imas te ploce radi dodatne kartice za Physx i vise PCI utora a ne radi toga jer su puno bolji izbor za tvoga Phenoma 555BE.{#}

Nemam ih radi dodatnih PhysX kartica niti CF-a/SLI-a. Imam ih zato što mogu.

Oduvjek sam želio imati ABIT Fatal1ty nF4 AMD SLI ploču, nije bila dostupna.

Želja za Fatal1ty AMD pločom nikad nije prestala. Eto sad imam jednu. Jednostavno imam nešto što me veseli.

14 godina

Koliku ulogu ima ploča ja sam se uvjerio sam osobno ( osim milijun  stranica koje sam pročitao na netu ). Moj Phenom je radio nekih par tjedana na staroj AsRock 770DE+. Na toj ploči ni sa 1.475V mislim da nisam imao stabilnih 4.0Ghz. Onda kad sam taj ISTI CPU stavio na sadašnju ploču ( a ostalo je sve isto ), sa 1.392V u full loadu radi 8 sati stabilno na 4.0 ghz P95. Dakle, ja nekažem da je to sad tako uvijek sa svim pločama, ali je sasvim sigurno da ploča igra ulogu. Još naravno da nezaboravimo da je ta ploča overvoltala neviđeno. Što  se veći napon stavlja u BIOS-u, to ploča proporcionalno više overvolta.

15 godina
protjeran

Još da vidiš koliko memorija utječe na stabilnost.

MSI + Corsair XMS3 = 4.7GHz MAX OC

990FX Fatal1ty + Corsair = 4.4GHz MAX OC

990FX Fatal1ty + Kingston = 4.7GHz MAX OC

890GX Ex3 + Mushkin = BSoD

890GX Ex3 + Corsair = Ok

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 20:06 (Don Kihoty).
14 godina
4 GHz club

Ma G.SKILL je tata i mama, moji malisani rade 1066MHZ 5-6-5-14 1T, sve zato jer proc ima IMC koji podrzava do 1066MHZ a radi se o CL7 1333 Ripjawsima.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Pa zato se kaže da svatko treba testrati svoju kombinaciju i naći stabilan clock. Ima dosta varijabli.

15 godina
neaktivan
4 GHz club

Ajd mi samo recite do koliko bi trebao ici moj cpu na trenutnoj ploci - ASUS M4A89GTD PRO/USB3 ? Iznad 3.5GHz mi nije stabilan, trazi puno napona... Ili mozda ja nesto ne radim kako treba...

Samo mi recite svoja misljenja, odprilike do koliko bi trebalo ici.

ASUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ti imaš dobru i kvalitetnu ploču. Trebao bi ići sa lakoćom preko 3,5Ghz. O kojem naponu pričamo ??

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ti imaš dobru i kvalitetnu ploču. Trebao bi ići sa lakoćom preko 3,5Ghz. O kojem naponu pričamo ??

Za 3.5GHz moze da radi i ispod 1.3V, a iznad 3.5 trazi puno vise, tamo oko 1.38V, ne sjecam se tocno, jer sam ga davno clockao i odustao bas zbog toga...

ASUS
14 godina

Pa to je negdje tu sa ostalim Phenomima. Testiraj ponovo pa javi. Moj radi sa 1.285V na 3,6Ghz. Nisam, testirao jel može sa manje napona, ili na veći takt. Za 3.8Ghz mi treba oko 1.35V, a za 4.0Ghz treba 1.4V. Ovo je sve full P95 i OCCT stabilno, a ne test od 15 min i kažem da je stabilno.

15 godina
neaktivan
4 GHz club

A znas li mozda zasto mi test traje u LinX i Intel burn testu puno duze od kako sam stavio u comp 8GB rama? Znaci, ne mogu nikako testirati, predugo traje i jedan run...

ASUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

A znas li mozda zasto mi test traje u LinX i Intel burn testu puno duze od kako sam stavio u comp 8GB rama? Znaci, ne mogu nikako testirati, predugo traje i jedan run...

Skini Prime95 i vrti ga nekih pola sata svaki put, kad dođeš do zadnjeg clocka kojeg bi htio zadržat onda ga vrtiš par sati ili preko noći da vidiš jel full stabilan ;)

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa to je negdje tu sa ostalim Phenomima. Testiraj ponovo pa javi. Moj radi sa 1.285V na 3,6Ghz. Nisam, testirao jel može sa manje napona, ili na veći takt. Za 3.8Ghz mi treba oko 1.35V, a za 4.0Ghz treba 1.4V. Ovo je sve full P95 i OCCT stabilno, a ne test od 15 min i kažem da je stabilno.

Mozda zbog ploce? Koliko je bolja tvoja ploca od moje? :)

ASUS
14 godina
neaktivan
4 GHz club

Tu se postaju samo oni rezultati koji su full stable ili??{#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Samo da prođu validaciju

Onda evo i mene. {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2322605

www.fotoprizma.com
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Zanima me pitanje u vezi voltaže,trenutno držim x4 955 BE na 4GHz sa 1.46V u idlu  i 1.50 V i loadu (100% usage) ,i sad kad ga stavim na 4,2GHz bude 1.52V u loadu,dali je to opasno s obzira da imam odlično hlađenje(48 C u loadu na 4GHz) a MBO je 4+1 power phase.

Hvala

14 godina
neaktivan
raptor22 kaže...

Zanima me pitanje u vezi voltaže,trenutno držim x4 955 BE na 4GHz sa 1.46V u idlu  i 1.50 V i loadu (100% usage) ,i sad kad ga stavim na 4,2GHz bude 1.52V u loadu,dali je to opasno s obzira da imam odlično hlađenje(48 C u loadu na 4GHz) a MBO je 4+1 power phase.

Hvala

Imao sam istu ploču i iskreno mogu reć da za 24/7 nikako nebi preko 1.48v išao. Odlična je ploča, ali 4+1 je rizik uvijek...

Btw. kakvo hlađenje je u pitanju?

13 godina
neaktivan

Slažem se,ali posto igram igre kojima cpu nije toliko potreban, voltaža se ne poveća previše ne bojim se do 1.5 V

Hlađenje je zalman cnps10x flex sa dva venta. pre zadovoljan sam ,a u inlu na 4 ghz bude i 26 C

14 godina
neaktivan
raptor22 kaže...

Slažem se,ali posto igram igre kojima cpu nije toliko potreban, voltaža se ne poveća previše ne bojim se do 1.5 V

Hlađenje je zalman cnps10x flex sa dva venta. pre zadovoljan sam ,a u inlu na 4 ghz bude i 26 C

Samo se pobrini da imaš nekakvog zraka oko VRM-ova inače je ploča roštilj :D

Gledaš temperature jezgre ili cpu socketa?

13 godina
neaktivan

Gledan temp sve četri jezgre,svaka je drugčija,pa nađem neku sredinu,inače mi je kučište dobro rashlađeno 2 venta upuhaju i 1  izpuhuje.

14 godina

Neće biti ploči ništa sa 1.5V,ali svakako je poželno da imaš dobar protok zraka u kućištu, ili vent koji puše po faznoj regulaciji.

14 godina
neaktivan
4 GHz club

Ma samo da je kakav hladnjak sad ubosti da dignem ovo na 5...... : )

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Neće biti ploči ništa sa 1.5V,ali svakako je poželno da imaš dobar protok zraka u kućištu, ili vent koji puše po faznoj regulaciji.

Baš to sam ja i napravio,uvalio jedan vent od 80mm da puše po faznoj regulaciji. 

www.fotoprizma.com
16 godina
4 GHz club

Evo konačno i mene u ovoj temi:)

Nova ploča i bez pol frke sam uspio @OC proc na 4 GHz

A,radi se o sljedećem setup-u:

CPU: Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz  

@OC  4005.12 MHz (445.01 * 9) VCore 1,3825 V

MBO: Gigabyte EP45-DS3P

RAM: Kingston Hyper-X 2x2 GB DDR2 800 MHz @OC 890 MHz 1,9 V

PSU: Corsair CX430

Validacija:  http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2329732

I'm happy{#}

Old Insomniac
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
raptor22 kaže...

Ovako probaj u biosu stavit llc na 1/4 s tim češ dobiti minimalni overvolt i vcore če ti bit takoreč zaključan na postavljenom vcoru u biosu bez pada i povečavanja napona s tim da češ vjerojatno morat stavit vcore na malo veću vrijednost od očekivanog napona,bar je tak kod mene i polako traži napon s kojim ti je proc stabilan ovisno na koji clock ga želiš dobit.Osobno nebi išao preko 1,45 v za 24/7 pa na tom naponu probaj naći do kolko ti ide procesor.Mislim da je za igranje i više nego dovoljno imat ga na 3,8,probaj i cpu nb freq dići na 2400-2600 da iskoristiš phenom u pravom smislu.I zadnje slobodno stavi C&Q enable jer ne utječe na stabilnost rada procesora normalno kad nađeš stabilan oc a špara struju i ne opterečuje se proc bespotrebno.

$inke
13 godina
odjavljen
4 GHz club
Neznanje nije opravdanje za glupost.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Pranja kaže...

Na taj takt ide sa mnogo manjim naponom.Pokusaj sa 1.2V i manje {#}

clock2much