Vukovar-pobjednik jer je žrtva

poruka: 76
|
čitano: 20.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Vukovar-pobjednik jer je žrtva
EnlightenedPhoenix kaže...

Bespotreban rat... idiotskih ljudi koji nisu htjeli da se Jugoslavija raspadne...

Tolike žrtve... a za što???

To je najstrašnije...

Bez obzira što ti je otac bio na ratištu, tvoji projugoslovenski stavovi su očiti.

17 godina
neaktivan
misliš antijugoslavenski???

Ako misliš pro očito ne znaš čitati...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

Moj krsni kum je bio u Vukovaru 7 dana, oko 3 tjedna prije nego su ga srbi zauzeli. Sva sreća, ništa mu nije, ali kad priča o tome kako je to tamo bilo... ne možete vjerovati....

(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 21:00 (Plahi).
14 godina
neaktivan

NIKAD se zaboravit neće lica straha, izgubljene sreće, nijedna bomba, nijedna granata, nijedna suza u oku Hrvata!
18.11.1991 NIKAD oprostiti, NIKAD zaboraviti! 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 22:51 (Liverpool1892).
14 godina
protjeran

Zasto sad opet morate buditi staru vatru i bijes...ratovalo se zbog nekolicine glupih politicara koji su unistila 4 najjacu drzavu na svijetu po meni najljepsu...ovo cetnikovanje i ustasovanje na utakmicama nam samo smanjuje rating u svijetu i svi misle da smo zao dio svijeta i negativci a nista zapravo ne znaju. 

13 godina
protjeran

Nikad zaboravljeni!

14 godina
protjeran

"Hvala im na svemu, slobodni smo ljudi"

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 22:45 (proćerani).
14 godina

Nisam čitao od početka.

tako a ako ima pjesma nezamjerajte.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uliRaOSqCRo

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
14 godina
neaktivan
Re: Vukovar-pobjednik jer je žrtva
kruskar kaže...

Nisam čitao od početka.

tako a ako ima pjesma nezamjerajte.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uliRaOSqCRo

Da da da! Pjesma je FENOMENALNA! 

Tamo su križevi bijeli, a Dunav tišinu para.
Tamo su naši heroji u grobovima Vukovara.
Pod kišom čelika su stajali i slomili sile mraka.
Za nas živote su dali ratnici Vukovara!

Pomoli se na grobu tom
i znaj da pali su za dom!

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
neaktivan

Bijeli križ opomenu šalje
putniče stani, ni koraka dalje
ovdje je palo golubova jato
a bili su ZA DOM, bili samo za to

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:28 (cuspajz).
16 godina
neaktivan
Vukovar-grad heroj

Vidim da su mnogi već protjerani,vjerojatno zbog komentara,mada,teško se suzdržat kad netko veli da je sve to bilo bespotrebno,ili da se ponovno raspiruje mržnja i prisjeća na nešto do čega nije trebalo doći,ili za to smo se borili.

Žrtvama rata se treba poklonit,jer oni su nam donijeli slobodu.Branitelji i ratnici nisu samo oni koji su imali oružje,nebi mogli se održati bez ljudi koji su ih podržavali,a nisu nosili oružje,ali su dobavljali hranu,municiju,lijekove...

Ja sam ponosan što sam bio sudionik u ovom ratu.Ja sam ponosan što sam bio u Vukovaru.Ja sam ponosan što imamo Lijepu našu.

Žao mi je što su političari od svega ovoga napravili,jer za ovakvo što se nismo borili.Borili smo se za boljitak svih,a ne samo nekih.

I žao mi je što se vjerojatno nikad neću vratit u svoj Vukovar,jer dok je onih koji su po nama pucali,tamo,meni nije mjesto među njima...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:24 (General Zed).
16 godina
neaktivan

Tata mi je bio general u Domovinskom ratu, ali je na sreću preživio. Nažalost nije imao tu čast braniti Vukovar, ali na sreću nije poginuo :) Pomolimo se sada svi zajedno za sve pale hrvatske vojnike, za NAŠ Vukovar i da' Bog da se ne ponovilo!   

Branili su zemlju, i rame uz rame, k'o ratnici svjetla, stali protiv tame. Zato zora sviće, zato dan se budi, hvala im na svemu, slobodni smo ljudi. 

xfire: triplex667 • steam: tripleks334 • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • Batina je izašla iz raja. Jer da je tamo ostala, to više ne bi bio raj.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:25 (Fićo_CoD 5).
15 godina
neaktivan

R.I.P svima koji su izgubili svoje živote u ratu. :(

Moj tata je bio u ratu isto, no napustio me i nisam imao prilike slušati ga kako mi priča o ratu. :(

15 godina
neaktivan

Žao mi je vukovara i svih žrtava i svega sto se dogodilo to se nesmije zaboraviti :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:39 (codec).
15 godina
neaktivan

Možda ovaj post nekima bude predugačak, možda neki uopće ne shvate poantu ali prije nego me napdanete barem pokušajte. Ljepo je sjetiti se svih poginulih jednom u godini .Ljepo je za njih zapaliti svijeću i pustiti suzu, no to nije dovoljno. Sutra će vrh na čelu sa onom koja je jednoj obitelji otela stan, na čelu s onom koja je ovu zemlju dovela na rub siromaštva opet prodefilirati kroz grad Heroj i pri odlasku ga zaboraviti, opet na punih godinu dana. Grad se obnavlja godinama a još nije obnovljen i to je sramota, jer mi nitko nemože rećida veći gradovi (Zagreb,Rijeka,Split,Osijek,Varaždin i drugi )nisu mogli obnoviti samo jednu jedinu zgradu svaki. Grad bi danas lakše  disao. Grad koji je tada kada mu je Zagreb najviše trebao od Zagreba bio izdan danas bi barem prividno na sebi imao manje rana. Jednostavno se prije svega moramo rješiti Kosor i onih koji su uz to što su nas pokrali zaboravili na ono što je Vukovar dao a onda nakon toga moramo krenuti poštivati sebe i ljude oko sebe..i svima će nam biti bolje.

Ako neko misli da ovo s izdajom vadim iz glave  neka posluša riječi Siniše Glavaševića i shvatit će tko je i koliko zapravo kriv za rat.

Poginulima vječna slava i hvala!

17 godina
Re: Vukovar-grad heroj
General Zed kaže...

Vidim da su mnogi već protjerani,vjerojatno zbog komentara,mada,teško se suzdržat kad netko veli da je sve to bilo bespotrebno,ili da se ponovno raspiruje mržnja i prisjeća na nešto do čega nije trebalo doći,ili za to smo se borili.

Žrtvama rata se treba poklonit,jer oni su nam donijeli slobodu.Branitelji i ratnici nisu samo oni koji su imali oružje,nebi mogli se održati bez ljudi koji su ih podržavali,a nisu nosili oružje,ali su dobavljali hranu,municiju,lijekove...

Ja sam ponosan što sam bio sudionik u ovom ratu.Ja sam ponosan što sam bio u Vukovaru.Ja sam ponosan što imamo Lijepu našu.

Žao mi je što su političari od svega ovoga napravili,jer za ovakvo što se nismo borili.Borili smo se za boljitak svih,a ne samo nekih.

I žao mi je što se vjerojatno nikad neću vratit u svoj Vukovar,jer dok je onih koji su po nama pucali,tamo,meni nije mjesto među njima...

Teško je reč nekaj pametnog danas, nakon svega toga no jedno je jasno da bi se svi ljudi raznih nacionalnosti Hrvati,Srbi,Mađari,Rusini,Slovaci itd koji su poginuli u Vukovara braneči ga jako iznenadili da ustanu iz Groba. Ništa nije kak je trebalo bit danas, mnogo toga je iznjevjereno i izdano do daske kad u Saboru danas sjede oni ljudi koji su onda šerifovali i likovali po Vukovaru pitaš se ček malo jel to Zona Sumraka ili kaj.{#}{#}

Za one koji možda ne znaju Vojislav Stanimirovič, je ovo dole izjavil nakon uništenja i pada Vukovara a on je u Hrvatskom Saboru normalno. Ček malo bit če da je ipak Zona Sumraka nema druge s obzirom da su Vukovar branili, i Srbi i to dosta njih pa Mađari,Rusini,Slovaci itd i oni su Ustaše kaj drugo hm Srbin pa Mađar Ustaše koja Zona Sumraka na kubik.{#}{#}{#}

"oslobođenjem bolnice pao je i posljednji ustaški bastion u Vukovaru"

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Nemam koga žaliti,regrutirao me je HV sa 14god imam beneficije da šutim zbog Haag-a;ja i mnogi drugi.

Naš rat je dokaz nemogućnost da se je moglo uz čašu šampanjca razići a ako ekonomski zaškripi   opet se ujediniti pod bilo kakvo ime.

18 mjeseci podruma razbije svaku oportunističku iluziju rata;shvaćanje dubokih animalnih nagona balkana.

Sam pripadam među generacije doseljenika iz Čehoslovačke prije 150 god. moja familija je među 100.000 hiljada onih koji su naselili balkan jbg pričali su pradjedovi i vidjeli priliku napredka među stagniranim (jer vole tako) stanoviništovm balkana.

Ne žalim nikoga;žalim ljude kojima odgovaraju takve situacije.

Da imam tu mogućnost izbrisao bi i "jedne i druge" da bi se porodila nova generacija sposobnih koje bez straha upravljaju i srame se prošlosti   posranih predaka koji nisu imali yaya da održe mir jerbo su im nadraženi nervi popustili pa ko svaka budala išli u rat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 0:11 (Igor_76).
15 godina
Reci cu vam jednu stvar, zapamtite Vukovar! Slusaj kako grmi, kako more pjeni. Pitaju te jesu li zaboravljeni. Za njih se pomoli! Nek mi braca znaju heroji se nikad ne zaboravljaju. Bog blagoslovio nasr branitelje, grad Vukovar i hrvatsku domovinu.
HTC Desire [MIUI-XJ]
17 godina
neaktivan

Meni jako draga osoba ostala je bez svih u tom prokletom ratu i danas me srce steglo dok gledam u upaljenu svijeću na prozoru.

Nadam se da su našli svoj mir i spokoj negdje gdje ne padaju granate a kad jutro svane ugledaju ona predivna zlatna polja...

˝Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?

Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se.

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa.

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti.

A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.˝

Siniša Glavašević: Priča o gradu 18.11.1991.

Vukovar 18.11.1991 - 18.11.2011
15 godina

hvala vam branitelji na svemu što ste učinili,nikad nećete biti zaboravljeni! 

Žao mi je što nemogu doći do Vukovara,ipak mi je predaleko,ali zato svake godine idem tu u Škabrnju,koja mi je jako blizu i sjetim se svih poginulih koji su dali život da bi mi danas bili slobodni!

Hvala vam na svemu,slobodni smo ljudi!

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan

Sad je moderno nositi kockasto
a poslije neka čudna muzika...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 11:36 (golatificon).
15 godina
protjeran

Neka je vječna slava i hvala svim hrvatskim vitezovima koji su pali za obranu jedine nam i vječne Hrvatske ! Za Dom spremni ! NIKAD OPROSTITI, NIKAD ZABORAVITI !

16 godina
neaktivan

Mrzim licemjerje koje se javlja ovih dana, seljačine se zaklinju da neslušanje cajki ( iz nekog razloga ) ovih par dana, svi su domoljubi, svi tuguju, mole na fejsu, lijepe linkove... Tri dana kasnije sve po starom.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
15 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...

Samo bih ostavio svijeću za sve poginule, nestale i sve žrtve Vukovara koji su u ratu nastradali ill izgubili nekoga... 

MOLIM ADMINE DA SVAKI POKUŠAJ NACIONALIZMA I GLUPIH SVAĐA SANKCIONIRAJU. IMAJTE MALO POŠTOVANJA PREMA LJUDIMA KOJI SU ŽRTVE; MOLIM BEZ SVAĐE

ako bi netko kliknuo "thumbs down" ODMAH BAN!!!!

16 godina

Prebolno mi je samo sjećanje na Vukovar i ljude koji su tamo nastradali.

Na ljude koji su dali živote za svoj Dom i obitelji.Za slobodnu i bolju Hrvatsku.

Sjetim se često svojeg prijatelja Senašija kome su četnici ubili baku,mamu i oca u Vukovaru.

Sjetim se malog Merića kojem je otac nestao u Vukovaru.

Na početku života su ostali bez najdražih,a danas su normalni,čestiti i vrijedni ljudi.

Kako im je bilo odrastati bez obitelji?

Jako teško,zato sam ponosan na prijatelje jer su unatoč svim nedaćama i tragediji koja ih je pogodila

danas vrijedni članovi našeg društva.Ali,tko će im to nadoknaditi?

Nitko,nema tog načina koji bi im vratio obitelj.

Ne treba zaboraviti nikad Vukovar i Vukovarce,niti sve one koji su položili živote u obrani,

sve one koji su ostali invalidi a danas su zaboravljeni.

Sve one kojima se ne zna niti grob gdje je.

Neka im je vječna slava i hvala!

Old Insomniac
16 godina

Žao mi je što nisam i ove godine u koloni sjećanja.

Najmanje što danas mogu učiniti (činim to gotovo svaki dan jer će mi neke rane ostati cijeli život) je da se pomolim za sve žrtve (Vukovara, Škabrnje, Knina, Slavonije i Baranje, Banovine- na čijim sam terenima bio...) kao i svih drugih stratišta Lijepe Naše.

Pozivam vas da večeras zapalite lampaš ili svijeću za žrtve Vukovara...

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
neaktivan

Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili i slava svim poginulim i nestalim braniteljima.Poseban pozdrav Vukovaru.

Tko će čuvati moj grad,

moje prijatelje,

tko će Vukovar iznijeti iz mraka?

Netko je dirao moje parkove,

klupe na kojima su još urezana

vaša imena,sjenu u kojoj ste

istodobno i dali i primili prvi

poljubac-netko je jednostavno

sve ukrao jer,kako objasniti da ni

Sjene nema?

Branitelj.

15 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Mrzim licemjerje koje se javlja ovih dana, seljačine se zaklinju da neslušanje cajki ( iz nekog razloga ) ovih par dana, svi su domoljubi, svi tuguju, mole na fejsu, lijepe linkove... Tri dana kasnije sve po starom.

to radi cijeli državni vrh .....pročitaj post moj gore iznad.....

17 godina

Jedan mali znak sjecanja na Vukovar iz Širokog Brijeg.

Reći ću vam samo jednu stvar, zapamtite Vukovar!

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan

R.I.P. žrtve Vukovara. Žalosno je kad čuješ da je najmlađa žrtva bila beba (6mj je imala ako se ne varam). Jos jednom: Počivali u miru. {#}

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle. ლ(ಠ益ಠლ
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:57 (FiCo_Ri).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice