Visoka cijena poštarine

poruka: 15
|
čitano: 3.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
[Procjena] Molim pomoć

imam jedno pitanje.

kupio sam memoriju ovdje na forumu. 1gb ddr-2 za 50kn + moja poštarina.

jutros mi dolazi poštar i traži 101 kn otkupnine. wtf?

istina je da sam dogovorio da je poštarina na moj trošak, ali nisam baš očekivao slanje na... ni ne znam koji način. mislim da nije normalno poslati jednu pločicu memorije tako da me poštarina dođe skuplje od same memorije.

dal se nekome od vas tako nešto desilo i jel bi vi platili?

mislim ne želim ispasti nečovjek za 50 kn al stvarno mi se ne baca novce za ovakvu stvar. tim više što nisam požurivao da   mi se odmah pošalje ili nekaj...

15 godina
neaktivan
[Procjena] Molim pomoć

Vjerovatno je označio pod lomljivo što još više diže cijenu.

Trebao si mu reć da ti je dobro upakaira, ti da ćeš mu uplatit 70kn na račun on neka pošalje i neka plati poštarinu. I neka pošalje preporučeno što dođe 15kn i još dobije 5kn više :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
[Procjena] Molim pomoć

Dobro,i što očekuješ od nas?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
17 godina
neaktivan
Re: [Procjena] Molim pomoć

neki pametan savjet kako razriješit situaciju?

17 godina
neaktivan
[Procjena] Molim pomoć

Ha nikako platiti poštaru i gotovo.Trebalo je na poštarinu prije razmišljati.Ništa strašno.Sad za ubuduće znaš 

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina
[Procjena] Molim pomoć

Mene je postarina za graficku od Pule do VG kostala 39kn sto je opet manje nego sto je tebe doslo. Moguce da je paket bio oznacen kao lomljiv. Pogledaj ako ima naljepnicu lomljivo ili "casu". ako ima onda je to u pitanju. Inace kako je vec receno, najjeftinije ti je covjeku uplatiti na racun pa onda on salje kao obican paket ili kovertu. na taj nacin me postarina za drugu grafu iz Pozege dosla 10kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:09 (tutanjkamen).
15 godina
neaktivan

Ako je otkupnina, znaci da ti je lik poslao vjerovatno pouzecem.. barem se meni cini tako po tvojoj prici..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
16 godina
Skidy kaže...

Ako je otkupnina, znaci da ti je lik poslao vjerovatno pouzecem.. barem se meni cini tako po tvojoj prici..

Naravno da je pouzečem ako je platio poštaru.

100% je označeno lomljivo. 

15 godina
neaktivan
[Procjena] Molim pomoć

Ja mislim da je poslano HP ekspresom + označeno kao lomljivo + uruđenje na adresu do nekih 10h tako da ke još skuplje.

16 godina
neaktivan
laprdalo kaže...

imam jedno pitanje.

kupio sam memoriju ovdje na forumu. 1gb ddr-2 za 50kn + moja poštarina.

jutros mi dolazi poštar i traži 101 kn otkupnine. wtf?

istina je da sam dogovorio da je poštarina na moj trošak, ali nisam baš očekivao slanje na... ni ne znam koji način. mislim da nije normalno poslati jednu pločicu memorije tako da me poštarina dođe skuplje od same memorije.

dal se nekome od vas tako nešto desilo i jel bi vi platili?

mislim ne želim ispasti nečovjek za 50 kn al stvarno mi se ne baca novce za ovakvu stvar. tim više što nisam požurivao da   mi se odmah pošalje ili nekaj...

Kao prvo pošiljatelj nije platio nego u pošti napravio i na paketu zalijepio blokić "Primatelj plaća" a i stime još došlo žuti listić koji traži da mu uplatiš 50kn. Onda bi značio da je pošiljatelj osd njegovog mjesta mogao platit poštarinu recimo 25kn. A ovako nije znači od njegovog mjesta naprimjer 25kn i plus do tvog mjesta 25kn, dakle dupla usluga tj 50kn  i + plačanje memoriju 50kn pa tako pošta zaračuna 101kn.

Prije slanja trebao si upitat dali ima tekući račun pa ako ima onda lako u bancu uplatiš njegov račun npr 70kn ( Imaj na umu da mu daš 20kn za poštarinu a 50kn za memoriju) i on bi trebao besplatno slati poštom. Ako nema tekući računa onda je kod pošte usluga skuplja.

Ja uvijek tako radim: Prije kupnje pitam jel ima tekuči račun pa ako ima on mi daje broj računa i ja kupim listić i ja to popunim na listiću i lijepo platim u banki i nakon uplate javim mu da sam uplatio a on to provjerava jesu li sjeli novci i ako jesu i on to lijepo šalje poštom i jave meni da je poslano i poštar mi donese na ruke dakle bez plačanje. To ti je nabolja metoda.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:58 (Nello).
15 godina
neaktivan
Nello kaže...

To ti je nabolja metoda.

I najjeftinija.

14 godina
neaktivan
Visoka cijena poštarine
Trebao si mu naglasiti kako da šalje: 1. HP express koji dolazi drugi dan i drugi dan do 14 sati košta 50 kn + lomljivo ako stavi. 2.Normalna posiljka košta 3-7 kn i dolazi za 2 dana ( nema dokaza o slanju ) 3.Preporučeno košta do 10-13 kn i imaš dokaz o slanju tako da se paket ne moze izgubit. I da si mu uplatio na račun poštarina nije 20 kn, mogao ti je poslati pouzećem ( opcija br. 4 ) platiš poštaru i košta od 19-23 kn.
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:55 (Monopol).
15 godina
neaktivan
Visoka cijena poštarine

Kako poslati paket,imam masku za mobitel,koja je vrijednosti kao i poštarina,znači oko 50 kn,vidio sam da ljudi spominju na oglasu poštarinu od par kuna,ali onda nije pouzećem,što mi i odgovara.

Znači želim poslati taj paket bez otkupnine i ostalih troškova,ima tko iskustva da detaljno napiše ili stavi neki link

U3PM
15 godina
neaktivan
Visoka cijena poštarine

2.Normalna posiljka košta 3-7 kn i dolazi za 2 dana ( nema dokaza o slanju ) 3.Preporučeno košta do 10-13 kn i imaš dokaz o slanju tako da se paket ne moze izgubit.

Šta da li tu mogu ugurati masku za mobitel?

U3PM
15 godina
neaktivan
Visoka cijena poštarine

netko?

U3PM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice