Juro
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zdravo momci.
Ova vrućina je stvarno pretjerala, odlučio ja klimu kupiti.
Kuži li se netko od vas u to, pa da mi preporuči nešto, da ne kupim baš na slijepo?
Zdravo momci.
Kuži li se netko od vas u to, pa da mi preporuči nešto, da ne kupim baš na slijepo?
Inverter preporučam.
Izbjegavat Quadro i sl.
Od jeftinijih preporučam Vivax jedino jer koriste LG-eve dijelove.
kolko kvadrata?
Zdravo momci.
Inverter preporučam.
Izbjegavat Quadro i sl.
Od jeftinijih preporučam Vivax jedino jer koriste LG-eve dijelove.
kolko kvadrata?
2 sobe u potkrovlju, cca 30 kvadrata. Mislio sam ju u hodnik staviti, iznad stepeništa pa da puše u te 2 sobe. Cijenom mi je Vivax najpristupačniji, nisam planirao više od 2,5k kn trošiti. Možeš linkati neke Vivaxove, da ih potražim u ovim lokalnim trgovinama, uzimam na rate, pa ne bih naručivao s interneta. Hvala
edit: Evo našao sam ovo u HGŠrotu, djeluje ok, što vi mislite?
2 sobe u potkrovlju, cca 30 kvadrata. Mislio sam ju u hodnik staviti, iznad stepeništa pa da puše u te 2 sobe. Cijenom mi je Vivax najpristupačniji, nisam planirao više od 2,5k kn trošiti. Možeš linkati neke Vivaxove, da ih potražim u ovim lokalnim trgovinama, uzimam na rate, pa ne bih naručivao s interneta. Hvala
Nemoj to kupovati ako ne moraš.
Odgovorio sam ti na poruku. Pogledati ću još malo sutra po trgovinama, pa ako baš ništa ne pronađem, platit ću malo više.
Ti se kužiš u te gluposti...
Za 100m3 prostora (2 sobe) koliko jaka bi klima trebala?
Govorimo dakle o 40-50 m2. Za prosječnog kućnog korisnika s prosječnom topinskom izolacijom i uobičajenim udjelom staklenih površina možeš potrebni kapacitet odabrati da pomnožiš kvadraturu sa 80 - 100 W/m2. Znači minimalno što bi ja ugradio je cca 3,5 KW a maksimalno cca 5,0 kW. Što odabrati to najbolje možeš sam procijeniti da li je pakleno ili se ipak može preživjeti. Ako se možeš rastegnuti onda uzmi inverterski uređaj ako ne preskoči ih u startu. Bolje ti je kupiti kvalitetan neinverterski uređaj nego nekvalitetan inverterski.
Govorimo dakle o 40-50 m2. Za prosječnog kućnog korisnika s prosječnom topinskom izolacijom i uobičajenim udjelom staklenih površina možeš potrebni kapacitet odabrati da pomnožiš kvadraturu sa 80 - 100 W/m2. Znači minimalno što bi ja ugradio je cca 3,5 KW a maksimalno cca 5,0 kW. Što odabrati to najbolje možeš sam procijeniti da li je pakleno ili se ipak može preživjeti. Ako se možeš rastegnuti onda uzmi inverterski uređaj ako ne preskoči ih u startu. Bolje ti je kupiti kvalitetan neinverterski uređaj nego nekvalitetan inverterski.
Nikad ne bi rekao da bi nešto pametno pročitao i od tebe.
Hvala.
Mislim da će onda 3,5kW inverter biti najbolji odabir :)
Nije problem ni cijena toliko, nego ja nemam pojma do koje jačine bi gledao uopće...trgovci imaju svaki svoju teoriju...
Opet mi je bezveze uzimat nešto "prejako" jer mi ne treba po danu, nego navečer i po noći kad je ionako hladnije (bar bi trebalo bit :))...
Nikad ne bi rekao da bi nešto pametno pročitao i od tebe.
A šta misliš tko mi plaća račune.
Još da me poslušaš po pitanju glazbe, bio bi popularan ko Justin Bieber.
Hvala.
Mislim da će onda 3,5kW inverter biti najbolji odabir :)
Nije problem ni cijena toliko, nego ja nemam pojma do koje jačine bi gledao uopće...trgovci imaju svaki svoju teoriju...
Opet mi je bezveze uzimat nešto "prejako" jer mi ne treba po danu, nego navečer i po noći kad je ionako hladnije (bar bi trebalo bit :))...
Moj ti je prijedlog:
Daikin, Mitsubishi, Panasonic ili Toshiba za gornji razred. Ako su preskupi onda gledaj nekog tko ipak ima ime i koliko toliko uhodan servis.
ev da tu pitam, jedno jednostavno pitanje
Kada saljete link od youtube-a nekome, kako naprimjer kad mu posaljem a kad on otvori bude tocno ta i ta minuta, znaci da ne pocne od 0:00.... znao sam to prije al nažalost zaboravio
samsung Aq12tsbn 3.5kw je na akciji u technomarketu (3300kn)
Toshiba ide, surađujem s firmom koja je ovlaštena za postavljanje i servis pa dobijem po nabavnoj cijeni...samo što im ne vjerujem u vezi preporuke jer bi mi uvaljali neku skoro 5kW...
može link? Ne nalazim na njhovim stranicama. Hvala
Toshiba ide, surađujem s firmom koja je ovlaštena za postavljanje i servis pa dobijem po nabavnoj cijeni...samo što im ne vjerujem u vezi preporuke jer bi mi uvaljali neku skoro 5kW...
Za kućno korištenje se ne isplati kupovati split sustav od 5 kW i onda ga staviti u prostoriju od cca 25 m2 te očekivati da će ohladiti i ostatak stana. Pametnim postavljnjem se može postići solidan efekt i u ostalim sobama ali je puno bolje rješenje uzeti više nmanjih uređaja i postaviti ih gdje je to potrebno. Split sustavi veće snage imaju i veću protočnu količinu zraka što u manjem prostoru može biti izuzetno neugodno.
na njihovoj fb stranici imas...ja sam na tabletu,pa neznam kopirat xD btw imas je na nabavi za 2999
na njihovoj fb stranici imas...ja sam na tabletu,pa neznam kopirat xD btw imas je na nabavi za 2999
Gledam sad baš, nude i montažu u toj cijeni.
Mario, znaš li ti valja li ćemu to samsungovo čudo?
Samsung je kvalitetna firma i na ovom polju. Nisu baš u vrhu ali su bolji od drugih.
ona je nova na trzistu,pq vjerojatno nemozes pronac forum hr i sl...ja sa samsungom imam samo dobra iskustva...P.S tiby,ja se yebem dok napisem i sa 5 incha,a kamo li ti s 4 xD
Za kućno korištenje se ne isplati kupovati split sustav od 5 kW i onda ga staviti u prostoriju od cca 25 m2 te očekivati da će ohladiti i ostatak stana. Pametnim postavljnjem se može postići solidan efekt i u ostalim sobama ali je puno bolje rješenje uzeti više nmanjih uređaja i postaviti ih gdje je to potrebno. Split sustavi veće snage imaju i veću protočnu količinu zraka što u manjem prostoru može biti izuzetno neugodno.
Dakle sad kod njih po klimu i navečer štemericu u ruke i postavljanje :)
Samo onda još po plin kod frenda :)
Dakle sad kod njih po klimu i navečer štemericu u ruke i postavljanje :)
Samo onda još po plin kod frenda :)
Pazi da ju vakumiraš kak spada.
Pazi da ju vakumiraš kak spada.
Ne brini, godinu dana sam radio u firmi na postavljanju klime i postavio preko 200 komada bez reklamacije :)
Jedino što se nikad nisam upuštao u razmišljanje kako i zašto baš tu i ta klima. Dobio nalog, nacrt i postavio gdje je rečeno...za drugo me nije bilo briga, drugi su bili plaćeni za to
Ne brini, godinu dana sam radio u firmi na postavljanju klime i postavio preko 200 komada bez reklamacije :)
Jedino što se nikad nisam upuštao u razmišljanje kako i zašto baš tu i ta klima. Dobio nalog, nacrt i postavio gdje je rečeno...za drugo me nije bilo briga, drugi su bili plaćeni za to
Samo napominjem. Imaš likova koji plate uređaj skoro 1.000 EUR i onda sa kompićem idu postavljati. Poslije se čude što ne radi.
Znam, popravljao sam za takvima
Jedan čak nije uopće napunio plinom i zove da ne radi
Bok svim birtašima, eto malo prije na Zagreb je navalil vrlo jak vjetar bit če tu štošta odnesenog i porušenog sigurno.
Hebemu sunce i orkanskom vitru, na zgradi u bližem susedstvu odneslo je dio krova a moj Jorgovan pokraj kuče je ostal bez pola grana.Po obližnejm parking- skladištu Kineza, koturaju se drvene palete i kutije ko na kuglani fučkaj ga sad.
Pa jel moguće da nijedan odašiljač u blizini ne radi?

Pa jel moguće da nijedan odašiljač u blizini ne radi?
Ja sam prije 3 godine bio preko ljeta (skoro 4 mjeseca) bez interneta i telefona,pa sam uzeo stick...I kad je dosao wire,poslao sam zahtjev za odjavu sticka i oni su ga odbili i nisu me obavijestili!I prije par mjeseci,došao račun od 3500kn :) Tako da je u hrvatskoj sve moguce