Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 10.316.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
16 godina
neaktivan
Re: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
munjovoz kaže...

oi oi =D

ma skupa je elektrika pa se ne vozam toliko često x)

zabavljam se sa mjenjanjem ventilatora u laptopu i pokušavam pronaći neko drugo mjesto da izvučem 12v i com sa matične laptopa da nije sa sata adaptera za hard disk... ak neko ima ideju, pucajte x)

A da nemožeš spajat s USB ak ima onu zalemljen konektor na ploči. Uzmeš digitalni mjerač i ako daju 12v i uzmeš žicu crnu na - a crvenu + i tako na konektor pina žice zalemiš i spajaš vent i počne non stop vrti barem da hladi kak treba i nemaš brige. Šta misliš?

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:22 (Nello).
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
munjovoz kaže...

oi oi =D

ma skupa je elektrika pa se ne vozam toliko često x)

zabavljam se sa mjenjanjem ventilatora u laptopu i pokušavam pronaći neko drugo mjesto da izvučem 12v i com sa matične laptopa da nije sa sata adaptera za hard disk... ak neko ima ideju, pucajte x)

A da nemožeš spajat s USB ak ima onu zalemljen konektor na ploči. Uzmeš digitalni mjerač i ako daju 12v i uzmeš žicu crnu na - a crvenu + i tako na konektor pina žice zalemiš i spajaš vent i počne non stop vrti barem da hladi kak treba i nemaš brige. Šta misliš?

a regular USB port has four pins: two for 5V DC power (with a tolerance of 5%) and ground, and two for data. The maximum current available is 500mA.

Ukratko, sranje...

I’m the juggernaut b*tch.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:24 (munjovoz).
16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

a regular USB port has four pins: two for 5V DC power (with a tolerance of 5%) and ground, and two for data. The maximum current available is 500mA.

Ukratko, sranje...

Mislim da nema veze a i možeš probat jel vrti vent? A kako nisam nabavio adapter za napajanje zvučnika od koji utikač piše da ima 9v a ja usb kabel zalemio utikač na 9v i gle radi zvučnik i ništa nesmeta. Čak i odlično rade. Zvučnik je onaj midi tower. Iako znam da usb daje 5v.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:33 (Nello).
14 godina
neaktivan

valjd necu dobit karton za double post x)

situacija je ovakva, mogu spojit paralelno sa baterijom, ako je laptop na bateriji, onda će se vent nonstop vrtit

mogu spojit paralelno sa hard diskom ali postoji šansa da preopteretim taj sata port...

vent je na 12 volti, 1.3 W

14 godina
neaktivan
Nello kaže...
munjovoz kaže...

Ukratko, sranje...

Mislim da nema veze a i možeš probat jel vrti vent? A kako nisam nabavio adapter za napajanje zvučnika od koji utikač piše da ima 9v a ja usb kabel zalemio utikač na 9v i gle radi zvučnik i ništa nesmeta. Čak i odlično rade. Zvučnik je onaj midi tower. Iako znam da usb daje 5v.

vent se vrti ali sa trećinom protoka, protok na 12V mu je skoro 10 kubnih metara na sat a trećina toga je jednostavno preslabo hlađenje

16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

situacija je ovakva, mogu spojit paralelno sa baterijom, ako je laptop na bateriji, onda će se vent nonstop vrtit

mogu spojit paralelno sa hard diskom ali postoji šansa da preopteretim taj sata port...

A jel to dodaš vent  u laptop? Ili mjenjaš drugi vent? Ako sata ima hdd sata a on treba posebno da radi a neznam jel će radit ako spajaš navent a da nebi optertio hdd na sata?

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
munjovoz kaže...

A jel to dodaš vent  u laptop? Ili mjenjaš drugi vent? Ako sata ima hdd sata a on treba posebno da radi a neznam jel će radit ako spajaš navent a da nebi optertio hdd na sata?

ma skontao sam kak ću napravit... paralelno ću spojit na bateriju, na 12V, i napravit sklopku na ekran, kad podigneš ekran, vent se upali, kad spustiš ekran, vent se ugasi.. bolje opcije se nemogu dosjetit bez da uzimam rizik da spalim matičnu ploču

edit: laptop je pao i otkinio se ventilator pa sad mjenjam vent u njemu

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:43 (munjovoz).
16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

vent se vrti ali sa trećinom protoka, protok na 12V mu je skoro 10 kubnih metara na sat a trećina toga je jednostavno preslabo hlađenje

Istina, ja sam nedavno taj laptop popravio ali nije dala slike pa sam pekao matičnu uglavno ja samo zagrijao čipset za grafu integriranu i nakon pečenja proradila. Jedina istina da su loše napravljen hladnjak i vent, pri startu osjetim kak jak vruč kak ispuše van a poslije normalno. Ali vidim po konstrukciji previše nedostatke jer mora imat više otvora kao one mrežice u rupicamaa previše skoro zatvoreno.

A probaj ak se kod između punjača i baterije u ploči da nađeš 12v. znam da je komplicirano.

Nenad
16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

ma skontao sam kak ću napravit... paralelno ću spojit na bateriju, na 12V, i napravit sklopku na ekran, kad podigneš ekran, vent se upali, kad spustiš ekran, vent se ugasi.. bolje opcije se nemogu dosjetit bez da uzimam rizik da spalim matičnu ploču

Ak je pao vent a da lijepiš sa superljepilom?

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
munjovoz kaže...

Istina, ja sam nedavno taj laptop popravio ali nije dala slike pa sam pekao matičnu uglavno ja samo zagrijao čipset za grafu integriranu i nakon pečenja proradila. Jedina istina da su loše napravljen hladnjak i vent, pri startu osjetim kak jak vruč kak ispuše van a poslije normalno. Ali vidim po konstrukciji previše nedostatke jer mora imat više otvora kao one mrežice u rupicamaa previše skoro zatvoreno.

A probaj ak se kod između punjača i baterije u ploči da nađeš 12v. znam da je komplicirano.

Nello kaže...
munjovoz kaže...

Ak je pao vent a da lijepiš sa superljepilom?

nemogu nigdje povući 12v između punjača i baterije jer je tako nekako blesavo spojeno da se 80% vodiča niti nevidi odakle dolaze nit gdje idu..

pukla je osovinica ventilatora, tu baš i nema pomoći, i super ljepilo nije dobro, treba ti gusto elastično ljepilo koje drži temperaturu od 120 stupnjeva x)

16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

nemogu nigdje povući 12v između punjača i baterije jer je tako nekako blesavo spojeno da se 80% vodiča niti nevidi odakle dolaze nit gdje idu..

pukla je osovinica ventilatora, tu baš i nema pomoći, i super ljepilo nije dobro, treba ti gusto elastično ljepilo koje drži temperaturu od 120 stupnjeva x)

A koji je tip i model laptopa? Znam di mogu nać venta za njega.

Nenad
14 godina
neaktivan

hp 530

ali imam rjesenje.. spojim sa baterijom ventilator i kupim mikroprekidač sa 3 izvoda, i kad se ekran otklopi, vent se upali, problem solved {#}

16 godina
bok...
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan

oj kolega mitch, slobodno se ubaci u diskusiju x)

edit: evo linkić mikroprekidača kojeg bi uzeo, total repair cost = 2 sata & 46 kuna (vent je koštao 34 kune) a slike nabacim kad završim sve x)

bolje bi mi bilo ipak uzet ovaj mikroprekidač, manji je

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 18:28 (munjovoz).
16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

hp 530

ali imam rjesenje.. spojim sa baterijom ventilator i kupim mikroprekidač sa 3 izvoda, i kad se ekran otklopi, vent se upali, problem solved {#}

Evo me, morao ja malo odmarat.  E moj rođo takav laptop ima. {#}  i de mi reci jel ta laptop javlja post na ekranu nešto tip Del, F10 itd?

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
munjovoz kaže...

hp 530

Evo me, morao ja malo odmarat.  E moj rođo takav laptop ima. {#}  i de mi reci jel ta laptop javlja post na ekranu nešto tip Del, F10 itd?

taj laptop ima potpuno slomljen ekran od pada pa ti nebi mogao rec =)

16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...

taj laptop ima potpuno slomljen ekran od pada pa ti nebi mogao rec =)

Gadno je to što ima slomljen ekran, kolko znam da ima vga utor kojim se možeš spajat na lcd monitor. Pa možeš nač na njuškalu ak prodaje isti laptop a da je matična neispravna pa ostalo ok pa uzmeš kao dijelovi i složiš na ovome koda nije niš dogodilo.

EDIT: ja čekam da dođe univerzalni punjač za mog ACERA aspire 5520 pa lik daje na probu da isprobam dali radi na punjenje i rad na lapu ak bude ok onda liku platim nako probe. {#}

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 19:50 (Nello).
15 godina
neaktivan
Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)

Jesam loše sriče isprid nosa mi uzelo ram za 20 kuna

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
16 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Jesam loše sriče isprid nosa mi uzelo ram za 20 kuna

više sreće drugi put

Don't worry, be happy Bob Marley
14 godina
protjeran

Vecer ekipa, brzinsko pitanjce.

Ispod 18  godina sam, imam karticu za internet bankarstvo i ostale stvari ( Master Card Refresh Kartica od hipo banke ).

Zanima me jedna stvar.

-Planiram neke novce uplatit, ali uplata ja jedino moguca preko PayPala

- Dali smijem fake-at svoje godine? Npr stavit 18 ili 19 godina pri registraciji na pay pal?

- Ako smijem fakeat godine dali da stavim sve istinu ( Ulica, Ime, Prezime i broj telefona i sta vec treba )

Moze mala pomoc oko toga, hvala!

Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio. || Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.
17 godina
neaktivan
compgeek kaže...

evo mene opet na forumu.da li me se tko sjeća?vjerojatno nitko

15 godina
neaktivan
compgeek kaže...

evo mene opet na forumu.da li me se tko sjeća?vjerojatno nitko

Ne tko si ti nikad čuo za tebe{#}

16 godina
moderator

večer svima...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina
neaktivan

sta da objasnim?jedno vrijeme me nije bilo na forumu.sta,ni ti me se ne sjecas?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 21:35 (compgeek).
15 godina

evo i mene..jel se mene ko sjeća?

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
14 godina
neaktivan
Crypto kaže...

Vecer ekipa, brzinsko pitanjce.

Ispod 18  godina sam, imam karticu za internet bankarstvo i ostale stvari ( Master Card Refresh Kartica od hipo banke ).

Zanima me jedna stvar.

-Planiram neke novce uplatit, ali uplata ja jedino moguca preko PayPala

- Dali smijem fake-at svoje godine? Npr stavit 18 ili 19 godina pri registraciji na pay pal?

- Ako smijem fakeat godine dali da stavim sve istinu ( Ulica, Ime, Prezime i broj telefona i sta vec treba )

Moze mala pomoc oko toga, hvala!

ja sam bez problema napravio paypal sa 18 godina, stavio sam sve točne informacije sa osobne tako ako se nešto dogodi, da imam dokaz da sam to ja x)

15 godina
neaktivan

Mene se nitko ne sjeća, ja sma kao duh, nitko ni ne primjeti da sam tu pa tako ni ne primjete ni kad odem ni kad se vratim

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
16 godina
neaktivan
Zeppelin kaže...

evo i mene..jel se mene ko sjeća?

Ja tebe Da. {#}

Nenad
16 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Mene se nitko ne sjeća, ja sma kao duh, nitko ni ne primjeti da sam tu pa tako ni ne primjete ni kad odem ni kad se vratim

I tebe vidim, ali malo nas ima pa nitko ne mrda slova...

Kao da neka kriza uhvatila.

Nenad
14 godina
neaktivan

pa ljudi, morate više spamat da vas zapamte, po mogućnosti još bipolarni ili tako nešto da ste upečatljivi x)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice