Vaš rukopis
- poruka: 22
- |
- čitano: 2.957
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To se kaže, (za ružan rukopis) "imaš doktorski rukopis, odn. pametan si"
Brzanje drastično pokvari rukopis. Kada se sporije piše, sve je OK.
Grafolog-psiholog može puno toga otkriti o tvome karakteru, analizirajući rukopis, zato ne bih javno pisao, da ne skontaju koje sam đubre...
Ti si dobar čovjek , malo prebrzo misliš (električna moždana oluja)
Briga te. Piši.
Da, dosta ljudi piše tiskanim slovima. Neki pišu isključivo velikim tiskanim, a neki stvore neku svoju kombinaciju tiskanih i pisanih slova.
Slika sve govori. Pišite, da vas vidimo.
Ovo je ružno ko i moj
Još nema tog gadgeta i te olovke koja će ga uljepšat
lijep ti je
i tebi je lijep
Da, dosta ljudi piše tiskanim slovima. Neki pišu isključivo velikim tiskanim, a neki stvore neku svoju kombinaciju tiskanih i pisanih slova.
Nama je profesorica iz hrvatskoga uvijek govorila kako ne postoje tiskana slova pisana rukom. Postoji samo formalno i rukopisno pismo (http://hrvatski.hr/skolska-pisma/).
Prilično nečitko, ali opet mi je jasno što piše.
Tražim olovku i papir od ujutra.

Nama je profesorica iz hrvatskoga uvijek govorila kako ne postoje tiskana slova pisana rukom. Postoji samo formalno i rukopisno pismo (http://hrvatski.hr/skolska-pisma/).
Ima smisla. Hm... Kada kažemo tiskano, odnosi se na slova pisana uređajem ili strojem.
Ima smisla. Hm... Kada kažemo tiskano, odnosi se na slova pisana uređajem ili strojem.
Ma žena je imala neke svoje komplekse pa nas je gnjavila time. Kad bi ju pitali trebamo li pisati tiskanim ili pisanim slovima pravila se kao da ne razumije što ju pitamao. Jedan kolega je skoro jedinicu zbog toga dobio. Ja sam tek naknadno skužio zašto se ona pravila da ne razumije što ju pitamo. Zato jer po njezinoj logici ne možeš rukom pisati tiskana ili štampana slova. Tako piše stroj. Eh, to su bili ti naši profesori čistunci, ha, ha.
Ti si mlađa garda.
Kod nas je pisanje "štampanim slovima" značilo... pisati velikim slovima cijeli tekst.
Govorilo se; piši malim slovom, velikim slovima, velikim početnim slovom, ili... štampanim slovima. (to je značilo da cijeli tekst pišeš velikim slovima.)
Meni je uvijek "razdioba" kada se govori o načinu pisanja u mome okruženju bila:
- neki pišu isključivo velikim tiskanim ili kako kažeš štampanim slovima
- a neki ljudi pišu malim tiskanim (štampanim) slovima (uz pisanje velikog slova gdje je to potrebno, naravno)
- i neki kao ja pišu pisanim slovima
To se kod ljudi tijekom godina promijeni, ali sjećam se da još tijekom srednje škole su neki pisali isključivo tiskanim, a neki čak nekom kombinacijom tiskanih i pisanih slova. Mislim da su neki "specijalci" pisali i velikim tiskanim. A ja sam sklon mišljenju da je najispravnije pisati pisanim slovima. Iz razloga što je to zadnji način ili stil pisanja koji naučiš u nižim razredima OŠ. I najbrži, jer su slova povezana. Svi smo počeli s velikim tiskanim, pa malim tiskanim i onda smo učili pisana slova.
Lijepo pišeš.
Divna, poetska duša