Vanzemaljci da li postoje? zaključana tema

poruka: 491
|
čitano: 97.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vanzemaljci da li postoje?

Ja mislim da postoje i da su napredniji od ljudi.Da bar dođu na naš planet i pocnu prodavar svoje procesore,grafulje i tak Osmijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.-//- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.//- xFire:bigbadborna
17 godina
protjeran
RE: Vanzemaljci da li postoje?
BokyKLC kaže...

Ja mislim da postoje i da su napredniji od ljudi.Da bar dođu na naš planet i pocnu prodavar svoje procesore,grafulje i tak Osmijeh

Potpisujem :-)
EVE ONLINE Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
BokyKLC kaže...

Aaaaaaaaaaaaa, potpisujem i ja!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Axlus kaže..

Nakon velikog praska, svemir se počeo širiti, zbog tajanstvene "tamne energije"! Postojanje tajanstvene energije potvrđeno je kad se pokazalo da se svjetlost mlađih supernova udaljava od nas znatno brže nego udaljenije, stare eksplozije - jedini zaključak je da ih ubrzava sila koja jača sa starošću svemira! Evo ti link: http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/svemir-se-siri-zbog-tamne-energije.html
 To ond dokazuje da svemir nije "beskonačan" kako se uči u školi, jer nešto beskonačno ne bi moglo da se širi.
17 godina
protjeran
BokyKLC kaže...

Opa! Dobra ideja! Potpisujem!
People that think they know it all annoy those of us that do!
17 godina

ne zna se niti ce se ikad saznati....

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX, ATI Radeon HD 2900 Pro 512 MB, Transcent DDR 2 2x2GB, MSI K9N NEO F, WDC 500GB 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran

Po mom misljenju da a i po onim podatcima sa fbi i snimkama sa you tubea

17 godina
neaktivan

Mene su oteli i ugradili quad core 3,6 u mozak..   Smijeh

[IMG]http://i35.tinypic.com/9px8y0.jpg[/IMG]
17 godina
neaktivan

Imam jedno za reci: L0L

17 godina
neaktivan

po mom ne... al nešto postoji... sad je sam pitanje kaj...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

A mislim da ako i postoje da nisu bas nesto neprijateljski nastrojeni Cool

Necu zvaku , hocu kusur !!!
17 godina
neaktivan

Ovo su sad sve želje  a ne mošljrnja o posojanju...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

Ako je istina da je svemir samo približno velik koliko se priča da jest, onda je jedina logična prepostavka da s 99,99 % sigurnošću postoje vanzemaljci. Pa ljudi moji, kažu da je svemir beskonačan,nije toliko ni bitno, kažu da postoji preko milijardu galaksija kao što je naša (ako je svemir beskonačan, onda i beskonačno mnogo) i ne mogu da shvatim da neko može zaključiti da su ljudi jedina (svjesna) bića u svemiru. Realno gledajući, uzevši u obzir samo veličinu svemira i broj zvijezda i različitih sustava u njemu, nameće se činjenica da sigurno negdje postoje planete slične zemlji ... s druge strane, čak i da ne postoje ... zašto bi se morao razviti život na istim temeljima kao na zemlji (H2O)? Pa dokazano je da se život razvio iz anorganske tvari,pod utjecajem različitih vanjskih faktora, kao što je električna energija,  a ne mogu ni zamisliti kakvih sve elemenata i kemijskih spojeva postoji u svemiru ... Stoga se stvarno čudim onima koji misle da ne postoje vanzemaljici ... pri tome ne mislim na njihovo posjećivanje zemlje, raznorazne snimke i gluposti, jer u to bas ne vjerujem ni ja ... 

17 godina
moderator
Maximus kaže...

Ako je istina da je svemir samo približno velik koliko se priča da jest, onda je jedina logična prepostavka da s 99,99 % sigurnošću postoje vanzemaljci. Pa ljudi moji, kažu da je svemir beskonačan,nije toliko ni bitno, kažu da postoji preko milijardu galaksija kao što je naša (ako je svemir beskonačan, onda i beskonačno mnogo)

Kao nije bitno, ali na tome gradis svoje hipoteze. BTW ne znam tko kaze da je svemir beskonacan - znanstvenici sigurno ne. Koliko znamo, ovaj nas svemir jest konacan i siri se. Sad, postoji li nesto "izvan" njega, to je vec druga stvar.

Maximus kaže...

i ne mogu da shvatim da neko može zaključiti da su ljudi jedina (svjesna) bića u svemiru.

Mislim da postoji jako malo ljudi koji to zakljucuju.

Maximus kaže...

zašto bi se morao razviti život na istim temeljima kao na zemlji (H2O)? Pa dokazano je da se život razvio iz anorganske tvari,pod utjecajem različitih vanjskih faktora, kao što je električna energija,  a ne mogu ni zamisliti kakvih sve elemenata i kemijskih spojeva postoji u svemiru

Tko i gdje je to dokazao? Nije se dokazalo. AFAIK dokazalo se da u takvim uvjetima mogu nastati neke aminokiseline iz kojih su gradjena ziva bica, ali se nije dokazalo da je na taj nacin nastao zivot. Jos uvijek se ne zna na koji je nacin nastao zivot. Inace, prije nekoli godina znanstvenici su napravili sinteticki virus - no i dalje ne mogu reci da znaju kako nastaje zivot jer su virusi na rubu zivog i nezivog, odnosno tesko je reci da su zaista zivi.

Maximus kaže...

pri tome ne mislim na njihovo posjećivanje zemlje, raznorazne snimke i gluposti, jer u to bas ne vjerujem ni ja ... 

Mislim da je glavni problem bas u tome - sto ovi koji zagovaraju postojanje vanzemaljaca misle na opcenito zivot u svemiru, a oni koji zagovaraju nepostojanje vanzemaljaca misle da se, kad se govori o vanzemaljcima, govori o posjetiteljima Zemlje iz svemira. Ili su jednostavno religijski fanatici ili fanatici neke druge vrste.

Odsad pa nadalje molim sve da se, kad govore o izvanzemaljcima, izjasne na koje izvanzemaljce misle.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kao nije bitno, ali na tome gradis svoje hipoteze. BTW ne znam tko kaze da je svemir beskonacan - znanstvenici sigurno ne. Koliko znamo, ovaj nas svemir jest konacan i siri se. Sad, postoji li nesto "izvan" njega, to je vec druga stvar.
 Poanta je bila da je svemir ogroman, kazem nije ni bitno iz konteksta kojeg sam govorio jeli sad on beskonacan ili nije, ili se razbacivat  brojkama, tipa milijarda milijardi galaksija, bla, bla ...  jer to su mislim gluposti, kako bi to pobogu neko mogao znati, kad je covjek najdalje otisao do mjeseca?

Da, upravu si sto se tice aminokiselina, nije dokazano, ali je najizglednija opcija, ispravi me ako grijesim, ali ne znam da postoji neka druga teorija (znanstvena), sem one da smo i  sami dosli iz svemira, figurativno receno da nas je neko posijao na Zemji.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 2:46 (Maximus).
17 godina
moderator
Maximus kaže...
Poanta je bila da je svemir ogroman, kazem nije ni bitno iz konteksta kojeg sam govorio jeli sad on beskonacan ili nije, ili se razbacivat  brojkama, tipa milijarda milijardi galaksija, bla, bla ...  jer to su mislim gluposti, kako bi to pobogu neko mogao znati, kad je covjek najdalje otisao do mjeseca?
Znam ja sto je poanta, ali nema smisla da prilikom argumentiranja svoje poante iznosis neistine ili na taj nacin spekuliras s njima. Kako se zna? Pa razmisli malo - poceli smo samo s jednom "tockom" za vrijeme (prije?) big-banga - ta tocka je bila omedjena, ako se to tako uopce moze reci jer su vrijeme i prostor nastali s s big-bangom. Od tog trenutka svemir se sirio - kako se mogao siriti ako nije bio omedjen? I kako se od big-banga koji i nije bio tako davno (uzimamo li u obzir beskonacnost kao vremenski period) svemir iznenada prosirio na beskonacno velicinu?

Sve to ne znaci da je nije bilo/nece biti/nema beskonacno mnogo svemira koji su se sirili/skupljali/sto vec, nego znaci da je ovaj nas trenutacni svemir (zapravo jedini nama poznat svemir) omedjen - mogli bismo zapravo reci da je omedjen samim sobom ili da je omedjen "iznutra".

Maximus kaže...
Da, upravu si sto se tice aminokiselina, nije dokazano, ali je najizglednija opcija, ispravi me ako grijesim,
I po mom misljenju je najizglednija. Ali ne mozes reci da je dokazano nesto sto nije dokazano.

Maximus kaže...
ali ne znam da postoji neka druga teorija (znanstvena), sem one da smo i  sami dosli iz svemira, figurativno receno da nas je neko posijao na Zemji.
To u biti nije teorija o nastanku zivota jer ne objasnjava kako su nas vanzemaljci napravili (dakle, ne objasnjava kljucnu stvar - kako je iz nezivog nastalo zivo). Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 3:09 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Pa razmisli malo - poceli smo samo s jednom "tockom" za vrijeme (prije?) big-banga - ta tocka je bila omedjena, ako se to tako uopce moze reci jer su vrijeme i prostor nastali s s big-bangom. Od tog trenutka svemir se sirio - kako se mogao siriti ako nije bio omedjen? I kako se od big-banga koji i nije bio tako davno (uzimamo li u obzir beskonacnost kao vremenski period) svemir iznenada prosirio na beskonacno velicinu?

Sve to ne znaci da je nije bilo/nece biti/nema beskonacno mnogo svemira koji su se sirili/skupljali/sto vec, nego znaci da je ovaj nas trenutacni svemir (zapravo jedini nama poznat svemir) omedjen - mogli bismo zapravo reci da je omedjen samim sobom ili da je omedjen "iznutra".

Bez uvrede, ali mislim da je stvarno glupo izvoditi neke dokaze iz necega sto je samo jedna velika hipoteza, odnosno pokusaj ljudi da objasne nesto sto objektivno ne mogu objasniti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 3:25 (Maximus).
17 godina
moderator
Maximus kaže...

Bez uvrede, ali mislim da je stvarno glupo izvoditi neke dokaze iz necega sto je samo jedna velika hipoteza, odnosno pokusaj ljudi da objasne nesto sto objektivno ne mogu objasniti.

O cemu konkretno govoris? O Big bangu? Ti smatras da do njega nije doslo? Big bang dobro objasnjava razvoj svemira.

Ako ne govoris o Big bangu (big-bang implicira da svemir nije beskonacan), o cemu konkretno govoris? Ne mozes samo tako nesto reci, a bez ikakvog argumenta.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
O cemu konkretno govoris? O Big bangu? Ti smatras da do njega nije doslo? Big bang dobro objasnjava razvoj svemira.

Ako ne govoris o Big bangu (big-bang implicira da svemir nije beskonacan), o cemu konkretno govoris? Ne mozes samo tako nesto reci, a bez ikakvog argumenta.
 Da govorim o Big Bang-u, ti izvodis zakljucak da je svemir konacan iz jedne pretpostavke koja bas i ne drzi vodu. Ja ne kazem da mozda tako nije i bilo, ali mislim na osnovu cega je to neko zakljucio, kojima znanstvenim metodama?
17 godina
moderator
Maximus kaže...
Da govorim o Big Bang-u, ti izvodis zakljucak da je svemir konacan iz jedne pretpostavke koja bas i ne drzi vodu. Ja ne kazem da mozda tako nije i bilo, ali mislim na osnovu cega je to neko zakljucio, kojima znanstvenim metodama?
Big-bang nije pretpostavka nego znanstvena teorija. Teorija koja ima rupa, no koje ce se popunjavat kako ce znanost napredovat. A glede kojim metodama se doslo do svega toga - pa ono, stvarno ne znam... Ne znam recimo ni kako je Einstein dosao do opce teorije relativnosti. Uglavnom je samo pisao po papiru. Belji se Mislim, jedini argument ti je neznanje (nisi ponudio bas nista drugo) - tvoje neznanje - jer ti ne znas kako se doslo do tih saznanja. Sto nisi isao studirat fiziku? Pa neces valjda sad pocet osporavat znanost, fiziku i znanstvenike?
17 godina
neaktivan

a sta ako smo mi kao NEO iz filma Matrix?

zapravo ovo sto zivimo je samo imaginarno?!

neo neo
Osh crvenu ili plavu? Osh crvenu ili plavu?
Cahura Cahura
17 godina
moderator
hmerki kaže...

a sta ako smo mi kao NEO iz filma Matrix?

Postoji i ta mogucnost. No, za nas je ovo trenutno jedina stvarnost. Pa ne vidim smisao da odustanemo od proucavanja ove realnosti zbog mozebitnog matrixa, za koji zapravo nema nikakvih indicija niti ima previse smisla - lijepo je filozofirati, ali se ponekad ipak treba spustiti na zemlju. Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 15:22 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Big-bang nije pretpostavka nego znanstvena teorija. Teorija koja ima rupa, no koje ce se popunjavat kako ce znanost napredovat. A glede kojim metodama se doslo do svega toga - pa ono, stvarno ne znam... Ne znam recimo ni kako je Einstein dosao do opce teorije relativnosti. Uglavnom je samo pisao po papiru. Belji se Mislim, jedini argument ti je neznanje (nisi ponudio bas nista drugo) - tvoje neznanje - jer ti ne znas kako se doslo do tih saznanja. Sto nisi isao studirat fiziku? Pa neces valjda sad pocet osporavat znanost, fiziku i znanstvenike?
 Nije mi cilj osporavati znanost, to bi bilo stvarno glupo. Samo moje je misljenje da nema smisla ulaziti u raspravu u podrucje koje je jos uvijek covjeku nepojmljivo, puno teoretskih pretpostavki s malo pravih dokaza ...
17 godina
moderator
Maximus kaže...
Nije mi cilj osporavati znanost, to bi bilo stvarno glupo. Samo moje je misljenje da nema smisla ulaziti u raspravu u podrucje koje je jos uvijek covjeku nepojmljivo, puno teoretskih pretpostavki s malo pravih dokaza ...
Kao prvo omalovazavas znanost i fizicare. Ko da je rijec o nekakvim sarlatanima koji nemaju pametnijeg posla nego filozofirati o svemiru. Kao drugo, zna se dovoljno da se moze o tome raspravljati. Cini mi se da si zamijenio new-agere i znanstvenike-fizicare.
17 godina
protjeran

Svaka cast danasnjim znanstvenicima i znanjem o fizici, ali s takvim znanjem fizike ici dokazivat dali postoje vanzemaljci ili ne, cini se glupo.

Uzetmite npr. piramide u Egiptu, jos dan danas se nezna kako su izgradene i po meni one su jedan od dokaza da nismo sami.

EVE ONLINE http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan

Ljudi ak hocete pratiti razvoj zivota na planeti igrajte SPORE-super igra u kojoj pratis razvoj od pada kometa na planet i imas vise stage-ova

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.-//- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.//-
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 17:19 (juky).
17 godina
protjeran
juky kaže...

Ljudi ak hocete pratiti razvoj zivota na planeti igrajte SPORE-super igra u kojoj pratis razvoj od pada kometa na planet i imas vise stage-ova

Cek malo, jel se to meni cini ili si ti zalutao u krivi topic?
EVE ONLINE http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
moderator
MorciTheCroat kaže...

Uzetmite npr. piramide u Egiptu, jos dan danas se nezna kako su izgradene i po meni one su jedan od dokaza da nismo sami.

Napravio si logicku pogresku znanu kao "argument iz neznanja".
17 godina
moderator
MorciTheCroat kaže...
juky kaže...

Cek malo, jel se to meni cini ili si ti zalutao u krivi topic?
Mislim da hoce reci da smatra da igra Spore precizno pokazuje kako se razvijao zivot. Doduse, ne znam cemu onda sve te znanstvene teorije. Osmijeh
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...
MorciTheCroat kaže...

Napravio si logicku pogresku znanu kao "argument iz neznanja".
 Gledaj, ocito nisi razumio post, al nema veze.
Malo ovo prouci pa razmisli:

http://www.outerworlds.com/likeness/aliens/aliens.html

Ja samo hocu reci da danasnja fizika sigurno nije nesto pomocu cega mozes argumentirati o postojanju vanzemaljaca i sl.
Ako postoje vanzemaljci onda su oni ili bili ili jesu medu nama (iznad nas) i sigurno su daleko razvijeniji nego ljudi.
Kolko vidim svi se drze  teorije relativnosti i vele to i to nije moguce i tako dalje, kao da je to vrhunac svega sto covjecanstvo moze
naucit.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 18:28 (MorciTheCroat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice