Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 197.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
ihush kaže...
 - kome? {#} Kubancima ili japanskim kitolovcima? (jer EU članice smiju...). Ne nasjedaj sltkorječivim političarskim floskulama.

Realno, je manje zlo ulazak u EU, ja sam (zato) ZA, ali mi je muka od naivne propagande, kao da su reklame smišljane u ''tajnom arielovom institutu'' (negdje u švici..) a ciljana publika lobotomizirana...

Iskreno rečeno ,ne nasjedam uopće i nasmijal sam se kad sam to pročital! Ali opcija postoji (i za članice EU) ,pa nek izvole pregovarat ako imaju muda!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
stipe1771 kaže...

SMETAJU !  Vidit cemo kad ti dode 30 000 kineza i pocne ti raditi po cijeni od 10 kn na sat i kad ti stari dobije otkaz ....

Polako momak! Nije ovo 1933.godina!{#}

17 godina
protjeran
Ulazak u EU - za ili protiv?

već koliko su dobri pregovarači zastupnici neke zemlje ,koji onda sa sebi bliskima (iz sličnih stranaka udruženih u klubove) znaju dogovoriti za šta će se glasati!!

Nije on jedini izolirani slučaj.

Kakvim ucjenama? Ima li netko nekakav primjer ,ili je to samo još jedanBS?!

http://hr.wikipedia.org/wiki/Slovenska_blokada_pristupa_Hrvatske_Europskoj_uniji

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament#Powers_and_functions

Ali ,ostaje činjenica da su sve (relevantne) stranke na ovim izborima bile za pristupanje Uniji ,pa je tako svatko tko im je dal glas ,glasal i za pristupanje EU!!

Kakve to veze ima? Najbitniji su rezultati referenduma a ne tko je za koga glasao na izborima. Niti je jedini razlog glasanja za neku stranku bio pristupanje Uniji, to je vjerojatno bio najmanji razlog. Onda je HDZ trebao dobiti izbore.

17 godina
neaktivan
bed kaže...

sizgoreo, depresija od graha i kupusa?

suzdržavam se ove teme, ali jednostavno ne podnosim rasistička sranja, pa sam morao

što se pak EU tiče ja sam u biti protiv, želim da kuckamo na vrata doživotno prihvaćajući EU standarde, zakone i obrasce uljudbenosti odnosno sve dotle dok ne nestanu sve natruhe nacionalizama, rasizama, homofobije i ostalih privjesaka čoporativnog društva ...nešto kao vječna revolucija...

13 godina
neaktivan

Protiv.

15 godina

Da li iko razmišlja o tome da u EU prime BiH, Srbiju, Kosovo, Albaniju, Crnu Goru i da se evropska privreda ubrzo oporavi a mi onako sami-svoji....gledamo odakle se vedri!!!{#}

17 godina
protjeran

Nemoj potezati ovo pitanje jer ništa dobro se neće izroditi iz toga. Da smo kaznili kokošare nakon Oluje pitanje je što bi bilo danas. da je Gotovini dozvoljeno da odgovori na optuže, isto je pitanje šzo bi bilo danas. Uglavnom nebih htio nastaviti raspravu u ovom smjeru.

Spomenuo si Franju, ja sam ti odgovorio. Bilo je sranja za njegove vladavine, ali nasljednici su do kraja zasrali motku. Da ne pričam o dugu kojeg su nakon Franje uspjeli povečati ohoho puta.  Za kažnjavanje kokošara, Račan, Mesić, Sanader i Kosorica su imali dovoljno vremena. Imali su vremena srediti pljačku iz pretvorbe i privatizacije. Ovako tko je jamio, jamio.

Od kada je Moldavija naše okruženje?

Rumunjska i Bugarska su EU, prema toj logici, Moldavija bi isto trebala biti u EU.

Ko ćeš o vodi onda bi BiH ekspresno ubacili u EU u zamjenu za istu, isto tako se šire priče da je BiH prepuna nalazišta nafte tako da imaš dva razloga za brzi kolosijek. Što se tiče ovog posljednjeg pročitaj link koji sam postao prje vezan za ribarstvo.

BiH nije sređena država, "Republika Srpska", etničke napetosti, korupcija na visokoj razini...

Nismo ni mi cvijeće ali u odnosu na ostale zemlje "regiona", Rumunjsku i Bugarsku, nismo ni tako loši kako sami sebe znamo podcjenjivati ili ponekad precjenjivati.

Ajmo pogledati izbore od 2000 na ovamo. Koliko su Euroskeptici dobili na izborima?

Dok su u EU cvjetale ruže, nitko iz političkih stranaka nije razmišljao o lošim stranama EU. Euroskeptik je bila nepoznanica.

BTW: da li znaš da je jučer bila godišnjica rušenja helikoptera s promatračima?

Što onda? To i dalje ne mijenja ono što sam spomenuo. Zaboravio si na lordove, Mitteranda i kompletnu međunarodnu scenu koja nije blagonaklono gledala na hrvatsko osamostaljenje od Jugoslavije...

BTW: daj poradi malo na citiranju, ubih se da bi ti odgovorio. Jednostavno je koristi copy/paste metodu uz ubacivanje proreda ispod svakog kopiranja.

Ovaj editor me ubija, na Chrome-u pogotovo jer svako malo javlja o nedopuštenom HTML kodu....

Političari širom svijeta žive bolje od naroda kojeg zastupaju. U zemljama EU imaš ono što je kod nas nestalo srednju klasu, ljude koji mogu živjeti od svog rada.

Kako će se to ostvariti u Hrvatskoj ili možda govoriš o ekonomskoj emigraciji?

Uvozi se radna snaga sa specijalističkim znanjima. 

Onda Europa treba poraditi na tome da specijalizira svoj narod o tim znanjima, inače smo osuđeni na propast ako se ne uzdamo u vlastite snage.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:56 (the_tux).
17 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

suzdržavam se ove teme, ali jednostavno ne podnosim rasistička sranja, pa sam morao

što se pak EU tiče ja sam u biti protiv, želim da kuckamo na vrata doživotno prihvaćajući EU standarde, zakone i obrasce uljudbenosti odnosno sve dotle dok ne nestanu sve natruhe nacionalizama, rasizama, homofobije i ostalih privjesaka čoporativnog društva ...nešto kao vječna revolucija...

Svaka ptica svome jatu leti. To se neće nikada promijeniti.

17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Koja to država danas ne živi na kredit? Naravno da je ministru financija u interesu da kamate budu manje!! I naravno da će se u pametnoj državi ulagati u razvoj ,ali proizvodnja???

Pa nismo više SFRJ i država nije vlasnik tvornica!! U profitabilnu i modernu proizvodnju će ulagati vlasnici tvornica ,ne država!!

Kredit u funkciji zadovoljenja potrošnje (zadovoljenja socijalnih potreba) a ne proizvodnje i poticanja proizvodnje kao generatora novih vrijednost je bacanje novaca u vjetar i propast za takvo društvo i državu, to je jasno svakome.

U profitabilnu i modernu proizvodnju će ulagati vlasnici tvornica ,ne država!!

U Hrvatskoj su vlasnici tvornica bili radnici, ne kao floskula nego kao stvarnost. Oni su te tvornice izgradili svojim rukama, nije bilo Henry Forda i Kruppa.  Ako je trebalo privatizirati onda se to ne radi onako kako su to sproveli Škegro i ekipa.

Zaklinjanje u slobodno tržište kao regulatora svih odnosa u društvu..."država loš gospodarstvenik". Ne postoji strategija razvoja i proizvodnje...

Vidim da je Hrvatska osuđena na propast a pojedinci osuđeni da se snalaze kako umiju i znaju.

Što će mi (takva) država i čemu služi? Zašto bih joj plačao poreze? Radim za sebe, ne za druge. Država mi ne pruža sigurnost kao pojedincu. Obični ljudi će nakon 30 godina radnog staža prekopavati po kantama za smeće a političari će imati osigurane povlaštene mirovine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:55 (the_tux).
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Samo kratko pitanje ,pošto te čovjek jednostavno ne može sljediti koliko si kobasica natrkeljal (a ja ne sjedim stalno pred monitorom i klikam na F5) : kaj ti ustvari hoćeš (ako uopće znaš)??

Jel nitko i ništa ti nije dobar?! Ono ,iskreno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 18:05 (kizo2703).
16 godina
ihush kaže...

taksativno odgovori:

(1)- kreditni rejting nema veze s članstvom, pada i talijancima, grcima.. ili raste. loš argument.

(2)- opreznost ulagača? wtf? .. špekulanti rizikuju (u pravilu tuđ novac, kao i banke), vidi sjever afrike npr novo-oslobođenje by liberalni kapitalizam (valjda u korjenu riječi Libija ili nafta). itd. Zarada je ta koja opravdava svaki rizik, dal' je to droga, čelik, nafta .. ili prodaja bureka. Da smo im interesantni ulagači (i špekulanti) bi došli.

(3)- pad... -trućbruć (baljezganje). Kina? Russija, Kajmansko otočje, bambulao-guatemalsko pleme izvozi čudotvorno sjemenje od kojeg rastu dlake na prsima (i spolovilo), imaš robu koju netko želi je jedini kriterij.

(4)- ajd' se uozbilji. Čak je i 'Šiljo' otišao s burze jer tamo nema kruha (od kad je šjor Ivo digo sidro). Naša burza je relevantna jednako kao npr (RI-ili-ZD) burza riba... Upravo je ovih dana popularni podstanar (guverner) opet dao malo dolara većim igračima, naravno znao je da će idućih dana doći do promjene odnosa cijene €-vs-$ ... i to ide u nečiji džep dok gubitak (jer je to imovina države) ida na PDV (kao još jedan od razloga da ga malo dignu...).

(5)Iz EU fondova (pristupnih za sad), se mogu povuči značajna sredstva, ali (naravno ''ALI''). Ako se ne varam, do sad je iskorištenost bila cca15%, jer potreban je projekt (ako netko zna što je projekt, ostalima se ne isplati objašnjavati, ukratko, ne može baš svatko dobiti novac dok ekipa oko Finimedije, to može..).

1. Nije nikako loš argument. Kreditni rejting ovisi više čimbenika. Naravno, mi možemo odbiti EU i donijeti takav proračun i strategiju da nama rejting poraste. Međutim, trenutno rejting nam je (ako se ne varam) BBB- (srednja žalost) s tendencijom pada. To znači da na slijedećem odlučivanju ako stvari ne popravimo, rejting pada (znači čak da zaustavimo pad i držimo sve na istome, rejting dole). Zato sada i jest strka s proračunom i namicanjem sredstava. Neulazak u EU će definitivno biti minus. Slažem se, taj element (ulazak / neulazak) nije jedini i nije čak niti nešto što nosi najveću vrijednost, međutim, kompletna zemlja se nalazi na tankom ledu, i neulazak bi definitivno bio veliki udarac. Grčka je u EU i ima rejting tipa ŽŽŽ--log, no pitanje je koliko bi on dodatno potonuo da izađe iz EU. Valja napomenuti da rejting ne donosi EU, već bonitetne kuće (S&P, Flinch,...) koje gledaju cjelokupnu situaciju, tako da - neulazak ne bi automatski srušio rejting, ali bi bio popriličan minus i na drugoj strani bi trebali imati dosta pluseva da neutraliziramo taj šok (figurativno govoreći).
  2. Špekulantni vole rizik, ali to ne znači da su glupi. Zašto nitko nejde onda u, recimo, Sj. Koreju? Uvozi hranu ili nešto vezano uz vojsku i brate, obećana zemlja. Ali problem je što ti država može prisvojiti to što ti napraviš i kome se onda obratiti? Kojem sudu / organizaciji? Jbg, popušio si. Kod nas nije problem "nezanimljivost", već birokracija koja sve koči. Neulaskom u EU, dobili bi na još većem riziku, jer potencijalni ulagač se nema kome obratiti za zaštitu. Ovako, ako naša vlada se počne glupirati, ovi fino u Nizozemsku ili Belgiju i EU naguzi naše. Ono što je porazno je da Albanija ima veća strana ulaganja nego mi. Zašto? Kako rekoh, puno "laganija" birokracija za probaviti. Ako su Albanija i Slovenija zanimljive, zašto ne bi bili i mi? Ulaskom u EU bi vjerojatno pale poneke zapreke u birokraciji i rizik bi bio puno manju (jer bi netko nad nama stajao ko bi nas opalio po glavi ako negdje počnemo gnjaviti). Imamo vode? Super, ima ga i pola Europe i Azije. Nije baš da su svi izvori locirani u RH. 
  3. Najveći dio našeg izvoza (ako se ne varam) pada na Njemačku. Što je zapravo jako dobro, jer je to stabilna zemlja koja se lako odhrvava krizi. Ako oni traže uvoz, mi im ga šaljemo, lančano i kod nas je situacija malo svijetlija. Općenito, većina našeg izvova gravitira na područje Europe. Ovakav scenarij je gotovo nikako vjerojatan, ali da kojim slučajem kažemo definitivno ne EU, budimo realni, oni će nas penalizirati i to prvenstveno preko visokih carina (a osim penalizacija, da zaštite i tržište EU). Samo gospodarstvo u zahvaćenim zemljama će jednostavno promjeniti dobavljače. Nije baš da mi imamo neki strogo čuvani zanat kojeg nitko drugi u svijetu nema. I što dobiješ? Pad izvoza. Da, imaš ostatak svijeta u koji možeš izvoziti. Ali kao prvo, pitanja je jel uopće možeš tako nešto (šleperom dođeš do Njemačke, ali nemreš baš to Argentine). Drugo, cijena je veća i manje si konkurentan. A trejće, pitanje je jel bi uopće tako nešto tražio ili stavio ključ u bravi (jer i traženje uvoznika košta, pogotovo na tako udaljenim područjima). Prije bih reko da bi nam se isplatilo izvoziti Egiptu, Izraelu i Arapima nego Kini i Rusiji. Ali (opet), jedno jako veliko je pitanje da li bi to naše luke i flota mogle podnijeti.
  4. Možeš se ti sprdavati koliko hoćeš, ali istina je da je trenutno kuna precijenjena i to "podstanar" tako drži ne zato jer mu tako došlo ili ima takav dogovor sa svojom škvadrom s kojom karta poker u utorak navečer nego zato jer mi živimo preko svoga standarda. Da kojim slučajem kuna dođe na svoju realnu vrijednost, pol Hrvatske bi ti spalo na prosjački štap jer bih ih krediti pojeli. Žalosno je, ali tako je, i HNB tu može ili držati kunu takvu ili izazvati OGROMNE socijalne nemire. Zašto žalosno? Zato jer skupom kunom izvoz plaća danak. Jednostavno nismo ni približno konkurentni vanjskim proizvođačima. Nije to čak niti toliko stvar captcha-Kineza koji radi za pola kikirikija/satu (iako i to ima utjecaja), već što nam je valuta takva kakva je. Pogledaj recimo Argentinu. Prije 10 godina bili su dužni ko Grčka s nezaposlenošću većom nego u najbližem lokalnom Romskom selu. Danas su jedna od najperspektivnijih država Južne Amerike. Što su napravili? Bacili svoju valutu na koljena. Istu stvar radi Japan od pamtivjeka. Padom CROBEXa, da se zadrži standard, kuna bi morala biti još jača, a to lagano guzi točku 2 i 3.
  5. Istina 15%, ali najvećim dijelom jer tu nema mjesta korupciji, a pogodi kakva je vlast do sada bila kod nas. Druga stvar je što ti, hoćeš - nećeš, moraš imati neku lovu od nekuda. EU ti pokriva max 75% (odnosno 85% za posebna područja), ostalo moraš sam namaknuti (što do sada država nije davala osim ako se ne zoveš Todorić ili Horvantinčić ili Mamić i sl.). Ja opet tu mogu izvuči frendicu (djevojku od cca 22 god) koja je uspjela povući sredstva iako je krv ispišala upravo zbog okoline u kojoj se zalazi (država) i gjde kada je i povukla morala je ne 100% nego 505 s crtom % biti transparentna oko svega. Može se, samo je pitanje jel želiš igrati pod tim pravilima i jel ti se da za*ebavati sa državom ili nekim trjećim sponzorom / invenstitorom / mecenom. Tko je sposoban i ima dobru ideju, dobiti će lovu!
You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen

Ja sam za EU, ali ne ulazak iz nikakve pozicije kao kratkoročno rješenje već kao neki dalekoročni cilj kad budemo imali proizvodnju proizvoda koje možemo plasirati na EU tržište i kad nam zakonska regulativa i birokracija više ne budu kočili razvoj.

Naravno, postizanje dugoročnih ciljeva će možda biti lakše unutar EU, ali cijena koju za to trebamo platiti bi mogla biti prevelika.

Kažu studiranje u zemljama članicama po uvjetima kakve imaju njihovi građani - sa Hrvatskim standardom će moći vani studirati samo oni kojima ni sad to ne predstavlja problem - bogati (koji si to mogu priuštiti) ili iznimno nadareni (koji imaju stipendije).

S druge strane će stranci moći studirati kod nas, po našim uvjetima što će uz sadašnje stanje rezultirati smanjenjem upisnih kvota i/ili dizanjem školarina zbog nedostatka prostora i stručnog kadra.

Kažu da EU ne znaći nove poreze, ali znaći nova davanja koja treba od nekud stvoriti.

Kažu da EU znaći novo tržište, ali za tržište bismo prvo trebali proizvodnju.

Dakle, da EU, ali ne SAD nego kad se budemo mogli nositi s EU-om. Kad budemo mogli sjesti za stol sa čelnicima EU-a i reći:

Mi imamo sir, vrhnje, pršut, maslinovo ulje, vinovu lozu, ...., xyz, želimo to i to, a spremni smo kupovati to i to uz zadržavanje postojeće proizvodnje. Mi možemo bez vas, vi možete bez nas, ali zajedno bi nam bilo bolje.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Nisam se  nasrao protiv nikoga . Ako ima  ko nam fali u drzavi kao doktora,inzinjera neka ih uvezu ali ako imamo radnicku snagu sta ce nam kinezi i crnci koji ce raditi a nasi ce ljudi siditi kuci.

pa Kinezi trebaju doći - mora netko uplaćivati doprinose da bi herojski Hrvati i dalje dobijali naknadu za nezaposlene i ratne penzije.

13 godina
neaktivan

o EU

16 godina
neaktivan

Kad se stvore dva kampa nema ništa od objektivne rasprave.

Jedne te iste stvari se ponavljaju sa obje strane bez ikakvih konkretnih dokaza.

Valjda je svima jasno da ovakav politički sustav kakav danas prevladava u svijetu dugoročno ne može opstati (to jest može se održavati na životu) jer se ne temelji na radu i proizvodnji nego na špekulacijama, fluktuacijama na centralnim burzama, umjetnom pumpanju BDP-a, neprestanom kreditiranju i sličnom.

Ako smo već odlučili živjeti u takvom sustavu, idemo bar za sad pokušati izvući što više iz njega. Iako, kažem - ako hoćemo razmišljati o našim potomcima - uopće ne trebamo igrati po pravilima te igre. Makar to značilo i reći ne globalizaciji. Ali to uopće nije lako. Mi NEMAMO tvornice kojima ćemo sami opskrbljivati svoje tržište umjesto da uvozimo izvana. Ako se izoliramo možemo printati tisuće i tisuće milijardi kuna ali ne možemo od novca izgraditi tvornicu.

Sad, tu smo gdje jesmo i očito se nemamo namjeru izvlačiti iz te igre. Prema tome - svaka "kriza" koja se dogodi automatski će pogoditi i nas iz jednostavnog razloga što igramo po pravilima takve igre.

DAKLE, preostaje nam jedino da od stranaca kupujemo (ako uopće žele našu valutu) materijale, izgradimo infrastrukturu, proizvodimo proizvode kojima ćemo se sami opskrbljivati. Nemojte misliti da možemo vječno kupovati strane prozvode a ko fol raditi protutežu izvozom. Naš izvoz je kap u moru i onda smo na tome da jedemo tuđe prozvode, spavamo na tuđim krevetima, vozimo tuđe automobile, kupujemo najrazličitije sitnice koje su tuđe a mi sami nemamo posla osim eventualno da radimo u tuđim supermarketima, odnosno da sami sebi prodajemo tuđu robu. Eto ti definicije ropstva.

Pljujte vi po Jugoslaviji, ali taj sustav nije niti sličan ovom današnjem. Kada gledam stare stvari svojih roditelja, na gotovo sve i jednoj stvari piše "Proizvedeno u Rijeci", "Proizvedeno u Kragujevcu" Proizvedeno u Gruždavcima" što znači da su ti ljudi proizvodili ono što su jeli i na čemu su sjedili pa čak i ono u čemu su se vozili. A što će naša djeca u budućnosti vidjeti na našim stvarima? "Made in China" ili Taiwan eventualno... Žalosno ali istinito.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 20:33 (Random.).
16 godina
Bukva kaže...
- 1-5. i malo više..

- uf, TLDR ipak pročitah taj 'zid'... primjetan trud (ili maskiranje količinom), ali još uvjek ispod potrebnih standarda za prolaznu ocjenu. {#} (kao šaljivo..)

1 -kreditni rejting nema veze s ulaskom (ili ičim) u neku zajednicu. (i točka, tj. rejting daju kreditori, bankari, dobra privreda ima dobar rejting. (sad točka)..)

2 -ulaganja su interes investitora (svejedno tuzemno/inozemno..), on ima ili nema interesa, njemu je cilj zarada, sve ostalo je trućbrućkanje.. Imaš tako recimo Irsku, provjeri malo txtove od prije par godina (pogotovo investicije), usporedi s današnjim stanjem.

3, 4, 5.. uf, salata. Ima tu kineza, kredita, izvoza.. Količina (argumenata) je bitna ili kvaleteta? Konkretno?

-recimo za 5-to, nove stat.brojke, uz ipar (kako li se već zove..) su izračunali da je iskorištenost sredstava 44%, prije je bilo manje (po sjećanju 15%). Ja znam zašto, znaju i građani Palerma. Drugi dio, recimo obične matematike za pučkoškolce, ako se brodogradnja sad ne riješi, tad će (netko?? - tko? više biće??) morati vratiti 16milijardi kuna, koje su bile upumpavane u brodogradnju. Pa sad samo malo matematičko objašnjenje, tj. (pitanje) tko će taj novac vratiti i komu? Trebalo bi brodogradilište, vratiti HR-državi tj građanima. Kako? Naravno, opet iz PDVa (nešeg džepa), pa da me opet ne moraju oporezivati, evo ja im otpisujem (brodogradilištu, svoj dio potraživanja, kao građanin-vjerovnik kojem bi oni tako vratili dug) pa mi ne moraju uzeti kroz novi dodatni PDV.. i rješio sam problem brodogradilišta... {#} ili nisam?

Sve napisano je OK (i slažem se), trudiš se, ali nisi još 'dovoljno iskvaren' da bi u potpunosti vidio sve što se krije u ovih 5 ili drugih 505 točaka (kao 505-s-crtom).

btw:

- nasuprot tuxu (kojeg doživljavam kao EU-skeptika, s dobrim argumentima), ja sam samo skeptik bez argumenata, (samo mislim da znam sve najbolje..).{#}

- i ZA EU (razlozi klimavi, možda bi i rekao NE kad bi to bilo opcija..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 20:52 (ihush).
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Nije on jedini izolirani slučaj.

A našo si pravog! Ne zna gdi mu je glava ,a gdi guzica!!

Kaj smatraš da smo svi mi Hrvati takvi ,osim ,naravno preuvelevaženog krivoustog ,koji ''nije savijao kralježnicu kao Račan, Sanader i Mesić''??

Give me a break ,zbog njega i jesmo barem deset godina u zaostatku!!

the_tux kaže...

Kakvim ucjenama? Ima li netko nekakav primjer ,ili je to samo još jedan BS?

Prepogovori su (napokon) gotovi ,tak da koje još ucjene imamo??? Kome moramo nekaj predat ,prodat?? Link??

I ,kaj sad s tim linkom? Hoću tvoj odgovor ,na hrvatskom ,s objašnjenjem kaj sam krivo napisal?? Da shvatim ja ,ali i ostatak društva u čemu je problem!!

Ili ćemo se napucavat linkovima ,pa kome prvom dopi{#}di .... {#}

the_tux kaže...

Kakve to veze ima? Najbitniji su rezultati referenduma a ne tko je za koga glasao na izborima. Niti je jedini razlog glasanja za neku stranku bio pristupanje Uniji, to je vjerojatno bio najmanji razlog. Onda je HDZ trebao dobiti izbore.

Naravno da su najbitniji ,ali za narod i zemlju u kojoj se svaki iole važnjiji političar i stranka kunu u EU ,ima jako puno veze!!

the_tux kaže...

Kredit u funkciji zadovoljenja potrošnje (zadovoljenja socijalnih potreba) a ne proizvodnje i poticanja proizvodnje kao generatora novih vrijednost je bacanje novaca u vjetar i propast za takvo društvo i državu, to je jasno svakome.

A to si zaključil iz čega?? Prosvjetli nas! {#}

the_tux kaže...
U Hrvatskoj su vlasnici tvornica bili radnici, ne kao floskula nego kao stvarnost. Oni su te tvornice izgradili svojim rukama, nije bilo Henry Forda i Kruppa.  Ako je trebalo privatizirati onda se to ne radi onako kako su to sproveli Škegro i ekipa.

Ma stvarno? Na papiru svakako ,ali za sve je ipak odlučivala država!

Privatizacija ala Škegro je zločin ,ali većina tih tvornica bi ionako završila u privatnim rukama ,bez obzira na koji način ,nažalost!

I to se ,nažalost ,ne može promjeniti ,osim nekakvom novom revolucijom ala ruska 1917. i ponovnom nacionalizacijom ,samo ne znam tko će povest i napravit!

Hoćeš ti bit vođa??

the_tux kaže...
Zaklinjanje u slobodno tržište kao regulatora svih odnosa u društvu..."država loš gospodarstvenik". Ne postoji strategija razvoja i proizvodnje...

Vidim da je Hrvatska osuđena na propast a pojedinci osuđeni da se snalaze kako umiju i znaju.

Što će mi (takva) država i čemu služi? Zašto bih joj plačao poreze? Radim za sebe, ne za druge. Država mi ne pruža sigurnost kao pojedincu. Obični ljudi će nakon 30 godina radnog staža prekopavati po kantama za smeće a političari će imati osigurane povlaštene mirovine.

Ne treba ti država? Idi u šumu i živi ko kamenom dobu! I ja radim za sebe ,nije mi puno puta pravo plaćat ovaj ili onaj porez i namet ,ali zato ne serem po svemu i svima po redu!

I smatram i nadam se da će meni i mojoj djeci biti bolje ako uđemo u uniju! Za političare me zaboli ,ali dok got žele poslušati i promjeniti nešto ,ću ih podržat ,a ova ekipa (za promjenu) je bar pokazala volju za to!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 20:53 (kizo2703).
17 godina
protjeran

Fuuuuuu, Chrome mi srušio komentar i stranicu.
Fuuuuuu, nedozvoljeni komad HTML koda.
Jel "stručni žiri" koji je dijelo nagrade, koristio ovaj forum više od 5 minuta na Chromeu, ffs?

Samo kratko pitanje ,pošto te čovjek jednostavno ne može sljediti koliko si kobasica natrkeljal (a ja ne sjedim stalno pred monitorom i klikam na F5) : kaj ti ustvari hoćeš (ako uopće znaš)??

MrBlc je odgovorio ono što i ja mislim, osim što sam protiv EU u sadašnjim okolnostima i "ispregovaranim" uvjetima jer mislim da se može bolje.
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/ulazak-eu-protiv/132741.aspx?page=14&jumpto=2581065&sort=asc&view=flat

Jel nitko i ništa ti nije dobar?! Ono ,iskreno?

Hrvatsku unazad 15-ak godina vodi hrpa govana. Tko je stvorio problem, neće ga ni riješiti. Bili mi u EU ili izvan, ne piše nam se dobro. Pojedinac se mora snaći sam, država ovdje ima funkciju pljačkanja naroda i bogaćenje političke i pravosudne mafije/elite, ratnih profitera, tajkuna, vojnika partije...

Imamo vode? Super, ima ga i pola Europe i Azije

Malo koja zemlja Europe ima luksuz pranja WC-a pitkom vodom.

pa Kinezi trebaju doći - mora netko uplaćivati doprinose da bi herojski Hrvati i dalje dobijali naknadu za nezaposlene i ratne penzije.

Kako dugo će se pričati mitovi o naknadama za nezaposlene i ratne penzije?

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=4075

Bolje se pitaj, radi čega menadžeri državnih poduzeća dobivaju basnoslovne naknade za nerad, uništenje poduzeća ili za naknade saborskim zastupnicima pogovoto onih koji se kriminalno gone.

http://www.poslovni.hr/vijesti/otpisani-ce-u-prosjeku-otici-sa-200000-kn-otpremnine-193141.aspx

Kao da radnici u Hrvatskoj dobivaju naknadu poput ljudi u Velikoj Britaniji.
http://www.posao.hr/clanci/vijesti/bez-komentara/novi-rekord-15-godina-laznog-bolovanja/3659

Kako rekoh, puno "laganija" birokracija za probaviti.

Možda se ne drže zakona kao pijan plota, iako bi mi trebali efikasniju birokraciju.

Valjda je svima jasno da ovakav politički sustav kakav danas prevladava u svijetu dugoročno ne može opstati (to jest može se održavati na životu) jer se ne temelji na radu i proizvodnji nego na špekulacijama, fluktuacijama na centralnim burzama, umjetnom pumpanju BDP-a, neprestanom kreditiranju i sličnom.

15 godina
protjeran

Moguci datum ulaska Hrvatske u EU je 01. srpnja 2013. Mogu li mi euroskeptici reci koji je predvidjeni datum preobrazbe Hrvatske u "Svicarsku" ili jaku "samostalnu" drzavu? DATUM kad cemo to mi krenut negdje? Hvala. {#}

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Hvala ti na ovom videu. Čovjek je u 5 minuta pretočio sve ono što sam htio i pokušao izreći. Hvala!

Tallahasee kaže...

Moguci datum ulaska Hrvatske u EU je 01. srpnja 2013. Mogu li mi euroskeptici reci koji je predvidjeni datum preobrazbe Hrvatske u "Svicarsku" ili jaku "samostalnu" drzavu? DATUM kad cemo to mi krenut negdje? Hvala.  {#}

Sigurno ne 1. srpnja 2013. jer s tim datumom ne ulazimo u drugačiji političku sustav. Ostati izvan EU sa političkim sustavom jednakom onom u EU jest gotovo isto ili još i gore nego da smo član EU.

Najbolji izbor bi bio ovo što govori gospodin u videu iznad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 21:09 (Random.).
15 godina
protjeran
Random. kaže...

Sigurno ne 1. srpnja 2013. jer s tim datumom ne ulazimo u drugačiji političku sustav. Ostati izvan EU sa političkim sustavom jednakom onom u EU jest gotovo isto ili još i gore nego da smo član EU.

Ne zanima me politicki sustav vec razvoj. Pitam koji je datum pocetka razvoja ove zemlje, jer non stop drvite da Hrvatska moze opstat i van EU, da moze bit druga Svicarska (LOOOOOOOOOOOOOOL). Koji je to datum ili okidac razvoja Hrvatske van EU? Da prestanete o tome pricat i pocnete djelovat. Kad?

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...
Random. kaže...

Ne zanima me politicki sustav vec razvoj. Pitam koji je datum pocetka razvoja ove zemlje, jer non stop drvite da Hrvatska moze opstat i van EU, da moze bit druga Svicarska (LOOOOOOOOOOOOOOL). Koji je to datum ili okidac razvoja Hrvatske van EU? Da prestanete o tome pricat i pocnete djelovat. Kad?

Tu me možeš count-outati. Samo sam promatrač i ne planiram aktivno sudjelovati u mijenjanju političnog sustava.

Ali, ako ikada dođe do promjene rado ću proizvoditi i jesti ono što proizvodim.

Ti ćeš aktivno davati podršku ovakvom nakaradnom sustavu? (Zašto je nakaradan već sam naveo prije)

15 godina
protjeran
Random. kaže...

Tu me možeš count-outati. Samo sam promatrač i ne planiram aktivno sudjelovati u mijenjanju političnog sustava.

Ali, ako ikada dođe do promjene rado ću proizvoditi i jesti ono što proizvodim.

Ti ćeš aktivno davati podršku ovakvom nakaradnom sustavu? (Zašto je nakaradan već sam naveo prije)

Van EU nema prosperiteta ili bilo kakvog napredka ove drzave. Mi ne zivimo na mjesecu vec u Europi. Geografski je i politicki normalno da budemo dio EU. Imamo korumpirane i zastarjele politicare koji nas ne vode nigdje i treba nam netko ko u kapitalizmu zivi vec vise od gro godina, jer mi to ne znamo. Uostalom pogledaj nas sport i napravi usporedbu. Da nasi rukometasi, nogometasi, vaterpolisti, skijasi...... ne nastupaju u Europskim, Svijetskim ligama gdje bi bili? Euroskeptici nemaju veze s zdravim razumom. "Live long and prosper!" Ali ne ko usamljeni otok na mjesecu.

Brutal Truth \m/
14 godina
neaktivan
Random. kaže...
the_tux kaže...

Hvala ti na ovom videu. Čovjek je u 5 minuta pretočio sve ono što sam htio i pokušao izreći. Hvala!

Sta tocno ti i gospodin sa videa, posto kazes da imate iste stavove, mislite izjavom kako treba ukloniti trenutacni politicki sustav i vratiti hrvatsku narodu? Trenutacni politicki sustav u hrvatskoj je demokracija. Koji sustav treba uvesti kako bi nam bilo bolje? Komunizam, tiraniju ili anarhiju?

Svakome ko je u stanju razmisljati vlastitom glavom je jasno da trenutni politicki i ekonomski sustav ne funkcionira dobro i da su promjene potrebne. Apsolutno se slazem da je raspodjela nehumana i pokvarena. Da je politika u sluzbi korporacija koje razmisljaju sebicno i koje humana ili nacionalna strana ne zanima nego iskljucivo vlastiti profit neovisno o zrtvama vlastitih naroda ili naroda opcenito. To je sve jasno i to je cinjenica.

Pitanje koje bi sebi trebao postaviti i koje je tema ove rasprave je da li cemo do tih promjena lakse doci sami ili u zajednici s drugim europskim narodima. Zar stvarno mislis da je Hrvatska sposobna prva uciniti korak prema boljem drustvu i da bi nam u tome Europa smetala. Sjeti se na koji nacin smo mi dosli do odcjepljenja od komunisticke drzave a kako su to napravili u Europi. Sjeti se i pogledaj oko seba kakav je bio i na sta danas lici hrvatski model prelaska iz socijalizma u kapitalizam.

Po stavovima mnogih koji su protiv ulaska u EU dalo bi se naslutiti kako imaju vjeru u to da Hrvatsku ceka bolja buducnost u korumpiranoj i nepotistickoj drzavi nego u zajednici koja je te nase vrline svela na minimum. 

16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

MrBlc je odgovorio ono što i ja mislim, osim što sam protiv EU u sadašnjim okolnostima i "ispregovaranim" uvjetima jer mislim da se može bolje.

Uvijek može bolje! S obzirom tko je pregovaral ,super smo prošli.

the_tux kaže...

Hrvatsku unazad 15-ak godina vodi hrpa govana. Tko je stvorio problem, neće ga ni riješiti. Bili mi u EU ili izvan, ne piše nam se dobro. Pojedinac se mora snaći sam, država ovdje ima funkciju pljačkanja naroda i bogaćenje političke i pravosudne mafije/elite, ratnih profitera, tajkuna, vojnika partije...

Ne ,vodi ju mafiokracija ,i to od časa osnivanja Hrvatskog Sabora 30. 05. 1990.!

Vidjet ćemo kaj će napraviti škvadra koja sad ima Vladu i većinu u Saboru! Nadajmo se da su dovoljno pametni da prekinu s tom praksom!

the_tux kaže...

Ukloniti ovaj politički sustav?? Hrvatsku treba vratiti narodu?! {#}

Voditi nacionalističku ekonomiju??

U današnjem svijetu ,povezanom ekonomski ,politički ,prometno i na svaki drugi način ,gdje svi ovise jedni o drugima??

I tko će to napraviti?? I kaj onda??

Snovi ,snovi ,snovi!! {#}

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Random. kaže...
the_tux kaže...

Pitanje koje bi sebi trebao postaviti i koje je tema ove rasprave je da li cemo do tih promjena lakse doci sami ili u zajednici s drugim europskim narodima. Zar stvarno mislis da je Hrvatska sposobna prva uciniti korak prema boljem drustvu i da bi nam u tome Europa smetala.

Vodstvo EU-e nema nikakve namjere države članice pretvoriti u društva u kojem su te članice sami sebi dostatne a samodostatnost je ono što ovako maloj državi poput Hrvatske treba. Zašto? Zato što unutar EU ne možemo konkurirati velikim ekonomijama i ostaje nam da se kao i do sada hranimo tuđom hranom i sami je sebi prodajemo jer smo zaposleni u stranim supermarketima.

kizo2703 kaže...

Ukloniti ovaj politički sustav?? Hrvatsku treba vratiti narodu?! {#}

Voditi nacionalističku ekonomiju??

U današnjem svijetu ,povezanom ekonomski ,politički ,prometno i na svaki drugi način ,gdje svi ovise jedni o drugima??

Bože! Ti si kondicioniran pa je u tvom mozgu "globalizacija = dobro" a "sve što nije globalizacija = loše" bez ikakve potrebe za argumentima - vidim.

Podebljani dio kojem se ismijavaš ne možeš niti shvatiti (poput položaja zareza u rečenici) pa s tobom nema smisla raspravljati.

Hvala i ćao đaci.

Tallahasee kaže...

LOL jedno pitanje za one koji ne shvacaju. Ove kaj djele TD. Ivica Kostelic izadje iz svjetskog kupa. U kojoj ligi ce se natjecat? Vrlo je jednostavno (i namjerno nisam naveo nogomet, jer smo u qrzu) EU je liga prvaka i druge alternative nema.

Molim te reci mi da se šališ! Nije svrha politike natjecanje već funkcioniranje društva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 21:57 (Random.).
15 godina
protjeran

LOL jedno pitanje za one koji ne shvacaju. Ove kaj djele TD. Ivica Kostelic izadje iz svjetskog kupa. U kojoj ligi ce se natjecat? Vrlo je jednostavno (i namjerno nisam naveo nogomet, jer smo u qrzu) EU je liga prvaka i druge alternative nema.

Brutal Truth \m/
15 godina
protjeran

Usporedba ti je užasna {#}

16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Bože! Ti si kondicioniran pa je u tvom mozgu "globalizacija = dobro" a "sve što nije globalizacija = loše" bez ikakve potrebe za argumentima - vidim.

Ajde ,prosvjetli me ,kad sam toliko u ku{#}cu???

Možda shvatim i promjenim mišljenje?!

Zapravo ,samo odgovori na ovo - koji politički sustav nama treba? Komunizam, tiranija ili anarhija? Ili nešto četvrto?

Jel gospodin u intervjuu priča ko partijski sekretar KPJ-a tamo krajem četrdesetih!! U čemu je onda moj problem?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 22:32 (kizo2703).
17 godina
protjeran

Kaj smatraš da smo svi mi Hrvati takvi ,osim ,naravno preuvelevaženog krivoustog ,koji ''nije savijao kralježnicu kao Račan, Sanader i Mesić''??

Give me a break ,zbog njega i jesmo barem deset godina u zaostatku!!

Franjo je umro 1999. 12 godina su Račan, Sanader i Mesić imali vremena nešto učiniti od države koju je prema tvojoj procjeni Tuđman unazadio 10 godina. Ovi su je unazadili 50 godina. Na kraju svega, brojke o zaduženju govore za sebe.

A to si zaključil iz čega?? Prosvjetli nas!

Čime će Hrvatska vračati dug jednom kada se rasproda sve što je bilo u državnim rukama? PDV-om ili proizvodnjom?

Privatizacija ala Škegro je zločin ,ali većina tih tvornica bi ionako završila u privatnim rukama ,bez obzira na koji način ,nažalost!

Bitno je pod kakvim uvjetima, besplatno, za 1 kunu ili pod punom njezinom vrijednošću uključujući i zemljište na kojem se nalaze?

Na papiru svakako ,ali za sve je ipak odlučivala država!

Radničko vijeće i sposobni direktori ili današnja hrpica nesposobnih menadžera koja bi se igrala Jacka Welcha?

I ,kaj sad s tim linkom? Hoću tvoj odgovor ,na hrvatskom ,s objašnjenjem kaj sam krivo napisal?? Da shvatim ja ,ali i ostatak društva u čemu je problem!!

Ili ćemo se napucavat linkovima ,pa kome prvom dopi{#}di .... {#}

EU parlament ima čudnu raspodjelu ovlasti u odnosu na parlamente nacionalnih država. Nevezano za to, ne znam kako će naših 1% prava glasa imati ulogu u zastupanju hrvatskih interesa?

Van EU nema prosperiteta ili bilo kakvog napredka ove drzave.

Iz čega to zaključuješ. Pogledaj Tursku koja je željela postati članica EU.

Uostalom pogledaj nas sport i napravi usporedbu. Da nasi rukometasi, nogometasi, vaterpolisti, skijasi...... ne nastupaju u Europskim, Svijetskim ligama gdje bi bili?

Radili bi neki drugi posao. Uostalom pogledaj Hrvate u dijaspori, u sređenim državama postaju ugledni i bogati članovi tamošnjih zajednica a njihov kapital domaći političari ne znaju i ne žele iskoristiti. Koliko se samo naivnih Hrvata opeklo kada su nešto pokušali stvoriti u Hrvatskoj.

Imamo korumpirane i zastarjele politicare koji nas ne vode nigdje

Vode nas u EU koji će njima sigurno donijeti blagostanje.

i treba nam netko ko u kapitalizmu zivi vec vise od gro godina, jer mi to ne znamo

Kojem kapitalizmu? Američkom, europskom, azijskom? Azijski model je jedini prosperitetan dok se bivši kolonijalisti koprcaju u dugovima.

Ništa mi ne znamo. Sve nas moraju drugi učiti. Lekciju o kapitalizmu smo naučili. Jami koliko možeš, ostalo će pokriti obespravljena raja.

Pravo čudo da smo nešto za vrijeme socijalizma uspjeli stvoriti kada ništa ne znamo.

"Kada jednom stranci dođu kod nas, oni će nam pokazati kako se gospodari."

Euroskeptici nemaju veze s zdravim razumom.

Nemaš ti veze s ovom temom a ponajmanje sa zdravim razumom.

Idi u šumu i živi ko kamenom dobu!

Ne trebam. Mogu raditi na crno. Ne mogu oni napraviti toliko propisa koliko ih ja mogu zaobići.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice