Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 197.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
kizo2703 kaže...
stipe1771 kaže...

SMETAJU !   Vidit cemo kad ti dode 30 000 kineza i pocne ti raditi po cijeni od 10 kn na sat i kad ti stari dobije otkaz ....

Izvini ,ali ovo već prelazi granice dobrog ukusa - moj otac je umro ,a ja se uopće ne osjećam ugrožen!!  {#} A Kinezi su već odavno ovdje!!

Vi ''Anti'' ekipa stvarno više ne znate kaj bi nasrali ,pa smo krenuli s otvorenom mržnjom protiv svih ''drugačijih''!

Postajete dosadni ,a thread je i službeno mrtav!! {#}

morat cu se slozit s tobom.Mislim da je ovo trend neki vise.NE EU,kao svi neki borci za slobodu.Ja nisam ni za nju ni protiv nje.Kako i mogu biti kad nist ne znam o njoj.Negdje na pocetku sam procitao kao:"Članovi se biraju sami".Tako nesto,mislim da je htio ukazat na to da ih gradani ne biraju.Sad ako je i to istina,to opet ne znaci da ja znam sve o EU.Prvo informacija je nepouzdana,jer sve sto je na internetu i televiziji   za mene je dezinformacija.Sve vase tvrdnje po meni nemaju konkretnog dokaza.Najsmjesnije bi bilo da pol vas koji ste protiv Eu imate 15 godina i kad me stari pita zakaj si glaso protiv????

16 godina
stipe1771 kaže...

SMETAJU !  Vidit cemo kad ti dode 30 000 kineza i pocne ti raditi po cijeni od 10 kn na sat i kad ti stari dobije otkaz ....

Aj mi samo objasni kakve faking veze ima EU sa Kinezima? Kakve?

Što će Kinez doć raditi ovdje gdje nema apsolutno nikakve industrije, a doma tvornica na svakom ćošku dvije? Od kud ti takve nebuloze?

Najsličnija država našoj je Slovenija. Koliko se Kineza, Arapa, crnaca, Turaka, Alžiraca i ne znam koga već doselilo od kad su ušli u EU? Koliko? 2? 3? 3 i po?

EDIT: Ako se već netko doseljava kod nas to su onda Bosanci, Hercegovci i Albanci (s aposlutno nikakvih negativnim konotacijama). Al to je slučaj od još kad smo bili u Jugi (da ne kažem i ranije).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 15:04 (Bukva).
15 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?
Ljudi smirite se,glasali mi za ili protiv svejedno ćemo uć.
Battlelog:cro1911
14 godina
neaktivan

Znaci ulaskom u EU u Češku je ušlo 30 000 Vijetnamaca. Pusti ove priče da su ulazili jos za vrijeme Cehoslovacke. Sigurno jesu al ne vise od 2000 godisnje.

http://www.jutarnji.hr/vijetnamci-ne-mogu-vise-ulaziti-u-cesku/194754/

15 godina
stipe1771 kaže...

Znaci ulaskom u EU u Češku je ušlo 30 000 Vijetnamaca. Pusti ove priče da su ulazili jos za vrijeme Cehoslovacke. Sigurno jesu al ne vise od 2000 godisnje.

Da li to hoćeš reći da je Vijetnam isto jdna od članica EU?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ma uopće žali bože trošit vrijeme ,pa tu nitko nema blage veze šta će se dogodit nakon  01. 07. 2013. ,ali bitno je da se napiše ''PROTIV''!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
odjavljen

http://www.facebook.com/pages/Recite-NE-za-EU/170206456414727?sk=wall

na ovom forumu se ne moze kopirat sa drugih stranica, pa procitaj prvih 5 tocaka.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Bio referendum sprdačina ili ne o pregovorima i želji za pristup EU slušamo godinama, to da ne znamo sve što su pregovarali je činjenica ali ne možeš sada reći tipa nisam imao pojma da vi to radite. Gdje smo bili na izborima? Zašto se nije glasalo za EU skeptike? Nisu li i izbori kojima se daje podrška onima koji su za EU određena vrsta plebiscita?

Referendum je definitivno sprdačina, time više što su malo mijenjali uvjete, jer su inače manje šanse da prođe.

Ne možeš reći da nisi znao, slažem se, ali možeš reći da nisi glasao za tu opciju, to nije tvoj izbor. Ne znači niti ako si glasao za neku opciju da se bezuvjetno slažeš sa svim stavovima te opcije. Recimo, glasao sam za koaliciju, a sad kad vidim da će dići pdv, lagano mi uši rastu. Jer je potpuno izokrenuta ideja da treba riješiti lopovluk i državnu rastrošnost, a ne udariti po građanima. Što ne znači da je to moj izbor za vijeke-vjekova, svako mišljenje je podložno promjenama, pa i vlast.

Parlamentarni izbori nisu plebiscit za sva pitanja, zato i postoji zakon o referendumu i referendum kao oblik izbora za određena, za naciju važna pitanja.

bedsoft.net
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

Ma uopće žali bože trošit vrijeme ,pa tu nitko nema blage veze šta će se dogodit nakon  01. 07. 2013. ,ali bitno je da se napiše ''PROTIV''!!

Pa naravno da će biti mnogo onih koji će biti ZA / PROTIV bez da išta znaju o EU.

Ali, kad ja postavim normalno pitanje na koje zaista želim saznati odgovor da bi se svi zajedno informirali, onda nitko ni sa jedne ni sa druge strane ne odgovara. Pitanja nisu retorička i zaista na njih želim dobiti odgovore. Dakle, jedno od pitanja:

1. Što najbogatije članice EU (Njemačka, Velika Britanija, Francuska i ostali) imaju od ulaska Hrvatske u EU?

Sad ti nemoj trošiti vrijeme na besmislene rasprave nego odgovori na ovo.

15 godina
neaktivan

Ajde vi kaj ste protiv sigurno ste puni znanja,nama koji nismo tolko upuceni nabrojite 10 pozitivnih i 10 negativnih stvari. Bas me zanima,jer nekako imam filing da se nemremo uvalit u jos veca govna nego u kojima smo sad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 15:28 (kach).
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

1. Što najbogatije članice EU (Njemačka, Velika Britanija, Francuska i ostali) imaju od ulaska Hrvatske u EU?

Ajde ti meni reci!!

Nećeš?? Ništa ,osim još jednog potencijalnog tereta na zajednički proračun ,nastavimo li pravcem bivše vlade!

Svemu ostalome već tako i tako imaju pristup!

Poanta pristupanja EU nije što će time dobiti zemlje koje su već članice (pogotovo ne najbogatije zemlje osnivačice) ,nego što će tim dobiti Hrvatska i hoće li u Hrvatskoj biti dovoljno pameti da se iskoristi ta prilika i krene putem jedne Njemačke ,Francuske i Velike Britanije (u ekonomskom razvoju)!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 16:12 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Je li još nekome apsurd da se referendum može ponavljati svakih 6 mjeseci?!

Naime Pusić kaže da ako će na ovom referendumu većina glasati protiv, da će ponoviti referendum za najmanje 6 mjeseci!- link

Ne, nije apsurd. Zasto bi odluka bila konacna? Zasto se kroz 6 mjeseci ne bi promijenili uvjeti, razmisljanja...

6 mjeseci je, istina, malo prebrzo ali politicke odluke u demokratskom drustvu nikad nisu konacne. onda bi jednom izabrali vladu i nikad vise ne bi imali izbore.

ono na sto bi vecina ovdje trebala obratiti paznju je cinjenica da sve drzave u vlastitim zakonima imaju mogucnost izlaska iz EU. dakle, kako je potreban referendum o ulasku tako je potreban i o izlasku. vidim da se u ovoj temi puno pise o problemima grcke, spanjolske, portugala, italije.... kojih toboze ne bi bilo (u biti bili bi duplo veci) da nisu u EU, pa me zanima koliko i koje od tih drzava zele izaci iz EU ili eurozone? odgovor je nula, jer je upravo EU ono sto ih spasava od totalnog kraha. jedino sto se moze dogoditi je da budu izbacene iz eurozone pa euroskepticima ostaje realna nada da ce se to i nama dogoditi vrlo brzo nakon ulaska jer smo odlican kandidat. ja sam u osnovi za politicku i ekonomsku regionalizciju hrvatske jer je centralizam ono sto nas najvise unistava i ako se dalmacija ili istra ne mogu regionalno ekonomski odvojiti i svojim novcima sami raspolagati, onda sigurno bolje EU nego ovo sto imamo sad.

17 godina
odjavljen
kach kaže...

Ajde vi kaj ste protiv sigurno ste puni znanja,nama koji nismo tolko upuceni nabrojite 10 pozitivnih i 10 negativnih stvari. Bas me zanima,jer nekako imam filing da se nemremo uvalit u jos veca govna nego kaj sad jesmo.

A vi koji ste ZA sigurno znate sve prednosti koje donosi EU, ne valjaj gluposti...

Ne znam jel Hrvati imaju takav mentalitet, al moze biti puno gore nego kaj je sad. Sva sreca pa svaki 15 teenager nema Nike, Lacoste ili Adidas šuze od 500 pa nadalje kn. :)

15 godina
Edge kaže...

na ovom forumu se ne moze kopirat sa drugih stranica, pa procitaj prvih 5 tocaka.

Ajmo malo demnistificirati tih 5 točaka:

1. Trenutno pravo glas u EU parlamentu je 0%. Dobiti 1% znači da polako napredujemo.

2. A isto tako biti u mogućnosti izvući puno više novca kroz razne fondove (točne brojke su postali prije).

3. Poskupljenja goriva, pogledaj malo ovdje pa ćeš vidjeti da smo već u istom rangu kao i ostatak EU (barem naše okruženje). A pogledaj i ovo (duhan i alkohol).

4. Ovo je teški fail. Ulaskom u EU upravo će Talijanima biti onemogućeno bjesomučno izlovljavanje našeg dijela Jadrana. Prouči malo ovo pa ćeš shvatiti.

5. Bilo bi lijepo da je naveo koje. Ona za koju ja znam je bila od strane Slovenija oko graničnog pitanja, zbog istog je Slovenija imala problema sa EU, i nakraju je riješeno da će se isti riješiti Arbitražom. Napokon ćemo riješiti pitanje granice sa sjevernim susjedima. Paušalno navođenje je besmisleno.

Naravno da nas ne čeka med i mlijeko ali ne treba se loviti na svakakve gluposti koj je netko postavio na netu.

16 godina
neaktivan
kach kaže...

Ajde vi kaj ste protiv sigurno ste puni znanja,nama koji nismo tolko upuceni nabrojite 10 pozitivnih i 10 negativnih stvari. Bas me zanima,jer nekako imam filing da se nemremo uvalit u jos veca govna nego u kojima smo sad.

može biti još puno gore prijatelju

kad rasprodamo sve naše (a na dobrom smo putu za to), ili kad budemo radili 12h dnevno za nekakvu siću ili ako nećemo onda nas zamjenjuje neki emigrant (moderno roblje)

kao što je jedan kolega rekao u prijašnjim postovima

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
14 godina
neaktivan
Random. kaže...

Pa naravno da će biti mnogo onih koji će biti ZA / PROTIV bez da išta znaju o EU.

Ali, kad ja postavim normalno pitanje na koje zaista želim saznati odgovor da bi se svi zajedno informirali, onda nitko ni sa jedne ni sa druge strane ne odgovara. Pitanja nisu retorička i zaista na njih želim dobiti odgovore. Dakle, jedno od pitanja:

Mnogo je onih koji nemaju pojma o nicemu pa biraju vladu i predsjednika. To je njihovo pravo.

Hrvatska ima jako puno toga za dobiti od EU ali i jako puno toga za dati. Mozemo biti turisticki centar EU, pravilnim pristupom slavonija moze hraniti dobar dio EU a trenutno nije u stanju ni hrvatsku, imamo cistu vodu, skolovane ljude i iskustvo u brodogradnji (nekad treci u svijetu), u krajnjoj liniji kulturoloski (ne po mentalitetu) tamo i pripadamo.

17 godina
neaktivan
CoKsA kaže...
Što sam ja bio u državama članicama EU istina je da ima puno više crnaca,kineza i ostalih nepoželjnih,ali neznam jel bi to bio dovoljan razlog za ne ulazak u EU

što se mene tiče, jedino su tvoji komentari ovdje nepoželjni

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 15:39 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan
CoKsA kaže...
Što sam ja bio u državama članicama EU istina je da ima puno više crnaca,kineza i ostalih nepoželjnih,ali neznam jel bi to bio dovoljan razlog za ne ulazak u EU

A ti si bio pozeljan kad si bio tamo? "Što sam ja bio u državama članicama EU..." - mozda ulaskom u EU dobijes mogucnost boljeg skolovanja jer ovo koje si do sad imao ocito nije bilo prilagodjeno tvojim dometima.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Naravno da nas ne čeka med i mlijeko ali ne treba se loviti na svakakve gluposti koj je netko postavio na netu.

Po meni je izostala rasprava po tom pitanju i slušamo samo dobre stvari o EU. Trebalo je kritički tome pristupiti i realno staviti dobre i loše strane na papir i raspraviti to na nacionalnom nivou. U više godina. A ne bajati s jedne strane isključivo o dobrom, tek onda se otvara prostor za ovakve dezinformacije..

sizgoreo, depresija od graha i kupusa?

bedsoft.net
15 godina
bed kaže...

Po meni je izostala rasprava po tom pitanju i slušamo samo dobre stvari o EU. Trebalo je kritički tome pristupiti i realno staviti dobre i loše strane na papir i raspraviti to na nacionalnom nivou. U više godina. A ne bajati s jedne strane isključivo o dobrom, tek onda se otvara prostor za ovakve dezinformacije..

Slažem se da je trebalo više raspravljati i ljudima predočavati činjenice (nevezano da li su pro ili contra) ali i sam znaš tko je bio na vlasti i koliko su se "trudili" zaustaviti recesiju.

15 godina
neaktivan

Dobro nebitno sad ko je za i protiv,ocu cut 10 najboljih i 10 nagorih stvari,ocito vi koji ste tolko protiv znate sve to jer ste kao najvise informirani.

16 godina
bed kaže...
..

Enivej, sad smo u situaciji kad nemamo više nekog izbora, ovaj referendum je sprdačina. Ako su već htjeli raditi referendum (mo'š mislit'), trebalo ga je raditi prije svih usklađivanja društvenih i pravnih regulativa s europskim 'tekovinama'.

Jedino se potpuno slažem da 90% sudionika teme nema veze s životom, pa onda ni sa pitanjem pristupanja RH u EU..

(slažem se, pa nastavljam..)

mario.L_hr kaže...
..

1. Teško da imam amneziju. Predsjednik o kojem govoriš bi dao što god tražili od njega da pristupimo EU (moja interpretacija). To što ga nitko nije šljivio (iz EU) je druga priča.

..

-nije bio politički dosljedan (lojalnost ameri jako cijene, dao im je odjeb... i to ga je koštalo dosta, plutao je između EU-USA). Trebao je iskoristiti svoj generalski status (titov gen.) što ga je u trenutku primanja u dvorani činilo jedinim sudionikom ww2 na strani AFa.. no koketirao je s ustašoidima. Identična greška koju rade naši političari (jel bi piškio ili kakio). Suprotan primjer oportuniste je Mesić (gnjida ali za svoju korist je jako dobro odigrao partiju, pjevao juru i bobana dok sad ima status 'najvećeg AFa'. Bilo bi smiješno, ali nije...)

Bukva kaže...

Čisto samo ekipi koja se grozi na to što ćemo plaćati članarinu u EU...

Znači što dobijemo ako ne uđemo:

• pad kreditnog rejtinga (automatsko povećavanje poreza da se to može platiti, a samim time, naravno, pad platežne moći građana što pak povlači pad standarda)
  • opreznost stranih ulagača (nepredvidljivo tržište, nema stranih ulaganja, pad standarda i gubitak potencijalnih radnih mjesta)
  • pad izvoza u zemlje EU (prebacivanje uvoza iz zemlje "uljeza" u zemlju članicu, pad ionako slabog izvoza, novi udar na gospodarstvo)
  • potonuće CROBEXa (i ode gospodarstvo natrag u...)

Tako da da, ovo tu plakanje nad novcima koje ćemo uplaćivati je sasvim realno i utemeljeno (da ne kažem da možemo više povući nego što trebamo uplatiti).

taksativno odgovori:

- kreditni rejting nema veze s članstvom, pada i talijancima, grcima.. ili raste. loš argument.

- opreznost ulagača? wtf? .. špekulanti rizikuju (u pravilu tuđ novac, kao i banke), vidi sjever afrike npr novo-oslobođenje by liberalni kapitalizam (valjda u korjenu riječi Libija ili nafta). itd. Zarada je ta koja opravdava svaki rizik, dal' je to droga, čelik, nafta .. ili prodaja bureka. Da smo im interesantni ulagači (i špekulanti) bi došli.

- pad... -trućbruć (baljezganje). Kina? Russija, Kajmansko otočje, bambulao-guatemalsko pleme izvozi čudotvorno sjemenje od kojeg rastu dlake na prsima (i spolovilo), imaš robu koju netko želi je jedini kriterij.

- ajd' se uozbilji. Čak je i 'Šiljo' otišao s burze jer tamo nema kruha (od kad je šjor Ivo digo sidro). Naša burza je relevantna jednako kao npr (RI-ili-ZD) burza riba... Upravo je ovih dana popularni podstanar (guverner) opet dao malo dolara većim igračima, naravno znao je da će idućih dana doći do promjene odnosa cijene €-vs-$ ... i to ide u nečiji džep dok gubitak (jer je to imovina države) ida na PDV (kao još jedan od razloga da ga malo dignu...).

Iz EU fondova (pristupnih za sad), se mogu povuči značajna sredstva, ali (naravno ''ALI''). Ako se ne varam, do sad je iskorištenost bila cca15%, jer potreban je projekt (ako netko zna što je projekt, ostalima se ne isplati objašnjavati, ukratko, ne može baš svatko dobiti novac dok ekipa oko Finimedije, to može..).

itd.

Za EU, jer nema posebnog izbora, ali šteta što to radimo spuštenih gaća i uz 'pomoć' tako ljigavih političara. Revolira tako niska propaganda (za razliku od infotmativnih emisija-edukacije, propaganda je uvijek vezna interesom-željom naručitelja).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
AA-d00d kaže...

Naime Pusić kaže da ako će na ovom referendumu većina glasati protiv, da će ponoviti referendum za najmanje 6 mjeseci!- link

Ne, nije apsurd. Zasto bi odluka bila konacna? Zasto se kroz 6 mjeseci ne bi promijenili uvjeti, razmisljanja...

6 mjeseci je, istina, malo prebrzo ali politicke odluke u demokratskom drustvu nikad nisu konacne. onda bi jednom izabrali vladu i nikad vise ne bi imali izbore.

Nisam mislio da je apsurd što prvi referendum nije konačan do kraja svemira i vremena nego taj rok od 6 mjeseci, to je prebrzo, naravno ne želim da se referendum može ponoviti tek nakon 4-5 godina, 1.5-2 godine bi bile sasvim ok.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
odjavljen

Znaci ako se isglasa NE, onda je novi referendum za 6 mjeseci, a ako se izglasa DA, onda nema novog referenduma.

Je*eno, dokaz da je EU za interese politicara.

17 godina
protjeran

AA-d00d kaže...

Norvežani su ponavljali referendum nakon 22 godine! Imaju ohoho vremena za "formaliziranje" članstva.

Prvi je bio 1972 za tadašnju EZ a sljedeći 1994.

http://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_European_Union_membership_referendum,_1994

Ova kokoš govori o ponavljanju za 6 mjeseci , wtf? Očito im se strašno žuri.

1. Kolektivna amnezija? Nije baš tako bilo, koliko se sjećam krivoustog, njegova je izjava da je RH oduvijek bila dio Europe, ali u praksi to baš nije igralo. Pa sve do Splitske rive, zar si zaboravio?

1. Teško da imam amneziju. Predsjednik o kojem govoriš bi dao što god tražili od njega da pristupimo EU (moja interpretacija). To što ga nitko nije šljivio (iz EU) je druga priča.

Europa nije EZ i EU. Za vrijeme Franje, ta asocijacija se zvala Europska zajednica ne Europska unija i bilo je drugo vrijeme...

Franjo nije dao ništa što su od njega tražili (hrvatske generale uz ostalo). Nisu ga šljivili jer nije savijao kralježnicu kao Račan, Sanader i Mesić.

Nisam ljubitelj lika i djela dotične gospođe (kao ni stranke kojoj pripada zbog elitizma i stila upravljanja strankom poput HDZ-a) ali je ova tvoja usporedba izuzetno ružna. Nadam se da nisi simpatizer dotičnog gospodina koji je to izjavio

Bahata je kao Čačić, čak ima isti nastup i stil govora kao on.

Pogledaj naše okruženje, zamisli situaciju kada i ostale zemlje bivše YU apliciraju i uđu u EU.

Kud svi, tud i mali Mujo. Gdje je Moldavija? Proći će puno vremena dok bivše YU zemlje apliciraju i dobe priliku za EU. Bitno je da projekt proširenja i dalje živi.

Koliko ti godina imaš? Sve vlade, od osamostaljenja naovamo, su ulazak u EU zacrtavale kao cilj i težnju RH. Posebice nakon aplikacije za članstvo. Zašto su ljudi glasali za one koji su željeli da uđemo u EU?

Vrijeme se od onda promijenilo. Niti nije bilo stranki koje su bile protiv E(Z)U u to vrijeme. Stanje u EU se svakim danom mijenja. Ljudi nisu glasovali da ih se opljačka u pretvorbi i privatizaciji ali se to ipak dogodilo. Nisu glasovali za PDV od 25% ali će se povečati. Nisu glasovali za rasprodaju obiteljskog srebra nego nazovi ljevičar sLinić ide sada privatizirati CO i HPB.

Što se tiče NATO-a, da smo u isti upali odmah nakon osamostaljenja mislim da bi bilo puno manje nesreće i tuge u ovim karjevima.

Da je EUropa omogučila Hrvatima uvoz oružja, ratna razaranja bi bila puno manja. Da je NATO na vrijeme reagirao i da je bombardovao Beograd, Sloba nebi imao što tražiti u Hrvatskoj i BiH. Da ne govorim o EU sladoledarima koji su dalekozorima promatrali prekide vatre. Mirno su gledali kako Milošević provodi velikosrpsku politiku i tek kada su vidjeli da se Hrvatska neće pokoriti, promijenili su nastup.

Što se tiče referenduma i broja birača:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kontroverze_oko_popisa_bira%C4%8Da_u_Hrvatskoj

Ponavljam: Skupna ocjena za cijelu temu je da stvari oko ulaska u EU kužimo ko Marica krivi quratz.

Ista stvar vrijedi i za političare koji agitiraju za EU a da ni sami ne znaju što su potpisali i što je EU.

Eu ima konstantan pad radne snage i uvoz iste.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/U-Europskoj-uniji-nezaposleno-pet-milijuna-osoba-mladih-od-dvadeset-i-pet-godina

U Europskoj uniji nezaposleno pet milijuna osoba mlađih od dvadeset i pet godina. Da, konstantan pad radne snage, treba uvesti još radne snage pored nezaposlenih...

Kad se uzme u obzir i socijalna prava kao i cijena rada logično je zašto se dio proizvodnje seli u zemlje s jeftinom radnom snagom.

Potiče li EU domaće gospodarstvo ili azijsko? Otvara li EU radna mjesta u Europi ili Aziji? Što su EU prioriteti po tom pitanju?

Jedina skupina koja živi kao bubreg u loju i koja ne mora brinuti o egzistenciji su političari Europe dok se narode EU pritiska na sve strane.

Da svi će navaliti kod nas da iskorištavaju "neiskorištene potencijale", samo čekaju priliku.

http://www.nacional.hr/clanak/101689/mvpei-odgovara-slucajno-smo-izostavili-onaj-jandrokovicev-water-menagment-iz-sastanka-s-clinton

Kako to misliš dobitak Jadranskog mora. Hoćeš reći da smo im potpisali koncesiju?

Neproglašenje isključivog gospodarskog pojasa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars

još si trebao spomenuti sir i vrhnje.

Bakice koje nemaju novaca za frižidere će derati inspekcija i zabranjivati im prodaju sira i vrhnja. Opet pokazatelj kako su naši poltroni papskiji od pape, poturica gori od Turaka. U Njemačkoj se pojavila E. coli, najrazvijenijoj državi EU i jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta a naši birokrati se povinu svakom mogućem propisu, bez obzira što unazad valjda 50 godina nije bilo zabilježenih slučajeva zaraze od prodaje prehrambenih proizvoda na placu ili uz ceste Dalmacije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 16:49 (the_tux).
15 godina
neaktivan
Edge kaže...
kizo2703 kaže...

U Češkoj sam skoro svake godine i nema ih više nego kod nas!!

Haha, onda nisi bio u Češkoj. ;D

Ja sam zivio u cekoj, pricam i znam ceski, ima ih samo u Pragu i nigdje vise mozda tu i tamo u Brnu... ali po ovim manjim gradovima nema nigdje nista. Ceska je njecki cesi par poljaka i to je to...

stipe1771 kaže...

Da vrvilo je vec prije u malo gradicu u kojem sam ja zivio Uherske Hradiste imali su svoj pijac, i bili su tamo 80tih a bili su jos i prije jer je Ceska primila izbjeglice od rata.... Kada je ceska usla u EU onda su ovi domaci vjetnamci pozvali svoje i rekli im da je dobor u ceskoj.

Mi taku manjinu u hrvatskoj nemamo nema ko pozvat koga da dode kodnas, a da neracunam da kodnas standard losiji oh svih osim rumunjske i bugarske...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 16:34 (Mew).
17 godina
protjeran
Bukva kaže...
Čisto samo ekipi koja se grozi na to što ćemo plaćati članarinu u EU...
Znači što dobijemo ako ne uđemo:
pad kreditnog rejtinga (automatsko povećavanje poreza da se to može platiti, a samim time, naravno, pad platežne moći građana što pak povlači pad standarda)
opreznost stranih ulagača (nepredvidljivo tržište, nema stranih ulaganja, pad standarda i gubitak potencijalnih radnih mjesta)
pad izvoza u zemlje EU (prebacivanje uvoza iz zemlje "uljeza" u zemlju članicu, pad ionako slabog izvoza, novi udar na gospodarstvo)
potonuće CROBEXa (i ode gospodarstvo natrag u...)
Tako da da, ovo tu plakanje nad novcima koje ćemo uplaćivati je sasvim realno i utemeljeno (da ne kažem da možemo više povući nego što trebamo uplatiti).
pad kreditnog rejtinga (automatsko povećavanje poreza da se to može platiti, a samim time, naravno, pad platežne moći građana što pak povlači pad standarda)
Oko toga sLinić slini, znači, glavno da se može povoljnije zaduživati (uspjeh) bez naznaka, da li će novce od zaduživanja ulagati u proizvodnju i razvoj ili kupovanje socijalnog mira iz čega proizlazi propast u nekoj bližoj budućnosti...
opreznost stranih ulagača (nepredvidljivo tržište, nema stranih ulaganja, pad standarda i gubitak potencijalnih radnih mjesta)
Za ulaganja trebamo imati razrađenu nacionalnu strategiju a to sa ili bez EU ionako nemamo.
pad izvoza u zemlje EU (prebacivanje uvoza iz zemlje "uljeza" u zemlju članicu, pad ionako slabog izvoza, novi udar na gospodarstvo)
Postoje i druga tržišta...
potonuće CROBEXa (i ode gospodarstvo natrag u...)
Gospodarstvo je ionaku u k...
Koliko smo do sada iskoristili to moguće "povlačenje" iz EU fondova?
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

To kaj ti ne znaš iskopirat ne znači da se ne može!!

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

A sad imamo koliko? I u EU parlamentu nije bitno koliko neka zemlja ima postotaka ,već koliko su dobri pregovarači zastupnici neke zemlje ,koji onda sa sebi bliskima (iz sličnih stranaka udruženih u klubove) znaju dogovoriti za šta će se glasati!!

Morate shvatiti jednu stvar - u EU parlamentu ,ne dogovara i ne glasa se po tome ,tko je iz koje države ,nego tko je iz kojeg kluba zastupnika!!

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna
godišnje

Godišnji doprinos država
članica iznosi 1,23% njihovog BDP-a (bruto
domaćeg proizvoda), 1,4% njihovog PDV-a (poreza na dodanu vrijednost)
i sredstvima prikupljenim od carina na uvoz roba iz zemalja koje
nisu članice EU-a, te od davanja na šećer.

U slučaju Hrvatske ,to će biti oko 4,5 milijarde kuna ili 600 milijuna €.

3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerojatno i alkoholnih
proizvoda

Naftnih sigurno ne ,pošto je cijena veća nego u mnogim državama članicama ,jedina promjena je da će se u EU proračun davati dio koji je do sada ostajao u HR.

I to je uračunato u gore spomenutih 600 mil. €.

Duhanski proizvodi stalno poskupljuju ,pa ne pada potrošnja ,so what??

4.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru
(talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga,
napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu
i najmoderniju brodicu na mediteranu)

Baš naprotiv ,tek sada će se moći uvesti puni gospodarski pojas ,ali ,naravno uz prethodni dogovor s ostalim državama.

Kako će se to napraviti ovisi najviše o vještini pregovarača!!

5.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja
ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima,
otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju
poljoprivrednog zemljišta i dr.)

Kakvim ucjenama? Ima li netko nekakav primjer ,ili je to samo još jedan BS?!

bed kaže...

Po meni je izostala rasprava po tom pitanju i slušamo samo dobre stvari o EU. Trebalo je kritički tome pristupiti i realno staviti dobre i loše strane na papir i raspraviti to na nacionalnom nivou. U više godina. A ne bajati s jedne strane isključivo o dobrom, tek onda se otvara prostor za ovakve dezinformacije...

Naravno da je ,a bitne stvari su se čuvale ko najstrože vojne tajne!! Rasprave su trebale početi još 2004. - 2005.

Nažalost ,HDZ-u to očito nije bilo u interesu!!

Ali ,ostaje činjenica da su sve (relevantne) stranke na ovim izborima bile za pristupanje Uniji ,pa je tako svatko tko im je dal glas ,glasal i za pristupanje EU!!

the_tux kaže...

Oko toga sLinić slini, znači, glavno da se može povoljnije zaduživati (uspjeh) bez naznaka, da li će novce od zaduživanja ulagati u proizvodnju i razvoj ili kupovanje socijalnog mira iz čega proizlazi propast u nekoj bližoj budućnosti...

Koja to država danas ne živi na kredit? Naravno da je ministru financija u interesu da kamate budu manje!! I naravno da će se u pametnoj državi ulagati u razvoj ,ali proizvodnja???

Pa nismo više SFRJ i država nije vlasnik tvornica!! U profitabilnu i modernu proizvodnju će ulagati vlasnici tvornica ,ne država!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:05 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Baš naprotiv ,tek sada će se moći uvesti puni gospodarski pojas ,ali ,naravno uz prethodni dogovor s ostalim državama.

Kako će se to napraviti ovisi najviše o vještini pregovarača!!
..

- kome? {#} Kubancima ili japanskim kitolovcima? (jer EU članice smiju...). Ne nasjedaj slatkorječivim političarskim floskulama.

Realno, je manje zlo ulazak u EU, ja sam (zato) ZA, ali mi je muka od naivne propagande, kao da su reklame smišljane u ''tajnom arielovom institutu'' (negdje u švici..) a ciljana publika lobotomizirana...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 16:58 (ihush).
15 godina
the_tux kaže...

Europa nije EZ i EU. Za vrijeme Franje, ta asocijacija se zvala Europska zajednica ne Europska unija i bilo je drugo vrijeme...

Franjo nije dao ništa što su od njega tražili (hrvatske generale uz ostalo). Nisu ga šljivili jer nije savijao kralježnicu kao Račan, Sanader i Mesić.

Nemoj potezati ovo pitanje jer ništa dobro se neće izroditi iz toga. Da smo kaznili kokošare nakon Oluje pitanje je što bi bilo danas. da je Gotovini dozvoljeno da odgovori na optuže, isto je pitanje šzo bi bilo danas. Uglavnom nebih htio nastaviti raspravu u ovom smjeru.

the_tux kaže...
Kud svi, tud i mali Mujo. Gdje je Moldavija? Proći će puno vremena dok bivše YU zemlje apliciraju i dobe priliku za EU. Bitno je da projekt proširenja i dalje živi.

Od kada je Moldavija naše okruženje?

the_tux kaže...
Vrijeme se od onda promijenilo. Niti nije bilo stranki koje su bile protiv E(Z)U u to vrijeme. Stanje u EU se svakim danom mijenja. Ljudi nisu glasovali da ih se opljačka u pretvorbi i privatizaciji ali se to ipak dogodilo. Nisu glasovali za PDV od 25% ali će se povečati. Nisu glasovali za rasprodaju obiteljskog srebra nego nazovi ljevičar sLinić ide sada privatizirati CO i HPB.

Ajmo pogledati izbore od 2000 na ovamo. Koliko su Euroskeptici dobili na izborima?

the_tux kaže...

Da je EUropa omogučila Hrvatima uvoz oružja, ratna razaranja bi bila puno manja. Da je NATO na vrijeme reagirao i da je bombardovao Beograd, Sloba nebi imao što tražiti u Hrvatskoj i BiH. Da ne govorim o EU sladoledarima koji su dalekozorima promatrala prekide vatre. Mirno su gledali kako Milošević provodi velikosrpsku politiku i tek kada su vidjeli da se Hrvatska neće pokoriti, promijenili su nastup.

BTW: da li znaš da je jučer bila godišnjica rušenja helikoptera s promatračima?

the_tux kaže...

U Europskoj uniji nezaposleno pet milijuna osoba mlađih od dvadeset i pet godina. Da, konstantan pad radne snage, treba uvesti još radne snage pored nezaposlenih...

Kad se uzme u obzir i socijalna prava kao i cijena rada logično je zašto se dio proizvodnje seli u zemlje s jeftinom radnom snagom.

Činjenica je da dobar dio zemalja EU ima potrebe za radnom snagom koju uvozi (pretežno s istoka, prvo Europa a onda Azija). Uvozi se radna snaga sa specijalističkim znanjima. Provjeri kod Luxx-a.

the_tux kaže...

Potiče li EU domaće gospodarstvo ili azijsko? Otvara li EU radna mjesta u Europi ili Aziji? Što su EU prioriteti po tom pitanju?

Jedina skupina koja živi kao bubreg u loju i koja ne mora brinuti o egzistenciji su političari Europe dok se narode EU pritiska na sve strane.

Političari širom svijeta žive bolje od naroda kojeg zastupaju. U zemljama EU imaš ono što je kod nas nestalo srednju klasu, ljude koji mogu živjeti od svog rada.

the_tux kaže...

Da svi će navaliti kod nas da iskorištavaju "neiskorištene potencijale", samo čekaju priliku.

http://www.nacional.hr/clanak/101689/mvpei-odgovara-slucajno-smo-izostavili-onaj-jandrokovicev-water-menagment-iz-sastanka-s-clinton

Kako to misliš dobitak Jadranskog mora. Hoćeš reći da smo im potpisali koncesiju?

Neproglašenje isključivog gospodarskog pojasa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars

Ko ćeš o vodi onda bi BiH ekspresno ubacili u EU u zamjenu za istu, isto tako se šire priče da je BiH prepuna nalazišta nafte tako da imaš dva razloga za brzi kolosijek. Što se tiče ovog posljednjeg pročitaj link koji sam postao prje vezan za ribarstvo.

the_tux kaže...

Bakice koje nemaju novaca za frižidere će derati inspekcija i zabranjivati im prodaju sira i vrhnja. Opet pokazatelj kako su naši poltroni papskiji od pape, poturica gori od Turaka. U Njemačkoj se pojavila E. coli, najrazvijenijoj državi EU i jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta a naši birokrati se povinu svakom mogućem propisu, bez obzira što unazad valjda 50 godina nije bilo zabilježenih slučajeva zaraze od prodaje prehrambenih proizvoda na placu ili uz ceste Dalmacije.

To je pitanje savijanja zakona u svoju korist. To što mi imamo kretene koji ne znaju to napraviti kako treba nije problem EU već naš.

BTW: daj poradi malo na citiranju, ubih se da bi ti odgovorio. Jednostavno je koristi copy/paste metodu uz ubacivanje proreda ispod svakog kopiranja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice