Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
1.Lovac kaže...

Oštro protiv EU!!!!!

Evo stranice da se malo obrazujete!!! Neki će reći da je stranica laž, ali NIJE! Stoga eto vam pa se obrazujte!

http://eu-je-prijevara.net84.net/video.php

Odlicna stranica. Upravo sam na osnovu nje promjenio misljenje: JOS mi se vise ulazi u EU zbog ovakvih "intelektualaca".

Inace jos imas vremena odi na kiosk i kupi danasnji Jutarnji. Procitaj sta Viktor Zmegac ima za reci o EU. Ovi tvoji se mogu u misiju rupu sakrit kad on prica. A i svi ostali u Hrvatskoj kad se radi o intelektualnoj raspravi i zdravom razumu.

Brutal Truth \m/
17 godina
Diplomat kaže...

Normalno došli Rumunji koji rade za cenera. xD

Kaj drugo Rumunji dođu fino radit u Hrvatsku, za duplo pa i više love koju dobe kod sebe doma u Građevini recimo a našima je to malo pa su na Burzi ili ko zna di fučkaj ga.{#}

Diplomat kaže...
Super ulazimo u zajednicu kojoj moramo davati lovu koju nemamo.

Normalno moramo se zadužit kad love nema,{#} da bi platili članstvo u EU čumezu umjesto da smo samostalni pa tu lovu potrošimo na nekaj pametnije ali ništa. Ček samo dok dugovi još porastu, pa kad nam još sruše ionako loš kreditni rejting to če sad vrlo skoro bit bez greške uglavnom bit če u Hrvatskoj jako nezgodno ubuduče.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Normalno moramo se zadužit kad love nema,{#} da bi platili članstvo u EU čumezu umjesto da smo samostalni pa tu lovu potrošimo na nekaj pametnije ali ništa. Ček samo dok dugovi još porastu, pa kad nam još sruše ionako loš kreditni rejting to če sad vrlo skoro bit bez greške uglavnom bit če u Hrvatskoj jako nezgodno ubuduče.{#}{#}

LOL gledajuci zadnjih deset godina siguran sam da cemo sami znati jako "dobro" potrositi lovu za nekaj pametnije. Recimo neki ce si novi Smranader napuniti djepove. Ali ne, ajd da cujem tu viziju razvoja Hrvatske ako ostanemo samostalni? Ko ce ulagat u samostalnu Hrvatsku? Mozda Svedjani ako kupimo Gripene, ali ajmo reci da necemo kupit Gripene (nema za to para). Da cujem sta ce bit a nije do sad bilo u samostalnosti (mislim LOL kao suverenitet gubimo ulaskom u EU to je floskula za ....)?

Brutal Truth \m/
17 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Je li još nekome apsurd da se referendum može ponavljati svakih 6 mjeseci?!

Naime Pusić kaže da ako će na ovom referendumu većina glasati protiv, da će ponoviti referendum za najmanje 6 mjeseci!- link

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 21:15 (AA-d00d).
16 godina
AA-d00d kaže...

Je li još nekome apsurd da se referendum može ponavljati svakih 6 mjeseci?!

Naime Pusić kaže da ako će na ovom referendumu većina glasati protiv, da će ponoviti referendum za najmanje 6 mjeseci!- link

Pazi komentar - Slika dole

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan

Hoće li sredstva koja ćemo dobiti od zemalja EU-e nadmašiti štetu koju će naše gospodarstvo platiti "otvaranjem" tržišta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 22:47 (Random.).
14 godina
neaktivan

Vi svi pričate u stilu kao da imamo nešto izgubiti {#}. Pa mi smo već sada u totalnoj banani i bez EU ćemo se samo zaduživati bez kraja, a PDV će porasti i do 35%. Bar ćemo s to nešto njihovog novca i poticaja iz njihovih fondova pokušati pokrenuti gospodarstvo.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
14 godina
neaktivan
Ako većina bude bila protiv vlada će napravit nekako sranje i reći će "Glasajte za EU na referendumu i to će nestati!"
Zato će se i ponavljati svakih 6 mjeseci. Ako se izglasa za da onda je njihovim šupcima dobro i naravno da neće ponavljati.
15 godina
the_tux kaže...

Kao što se i Pusićka najbolje kuži u madrace...

Nisam ljubitelj lika i djela dotične gospođe (kao ni stranke kojoj pripada zbog elitizma i stila upravljanja strankom poput HDZ-a) ali je ova tvoja usporedba izuzetno ružna. Nadam se da nisi simpatizer dotičnog gospodina koji je to izjavio

the_tux kaže...

Kao što smo željeli uči u NATO...

Hrvatski narod nitko nije pitao želimo li uči u EU, kao niti u Austro-Ugarsku ni dvije Jugoslavije.

Uvijek nas je neki vanjski čimbenik i politička elita gurala u nešto.

Koliko ti godina imaš? Sve vlade, od osamostaljenja naovamo, su ulazak u EU zacrtavale kao cilj i težnju RH. Posebice nakon aplikacije za članstvo. Zašto su ljudi glasali za one koji su željeli da uđemo u EU? UI programu tih stranaka to je bila jedna os važnijih točaka. Zašto nisu pobjeđivali oni koji su protiv EU? Koliko mi se čini malo ih je u Saboru. Zavjera?

Što se tiče NATO-a, da smo u isti upali odmah nakon osamostaljenja mislim da bi bilo puno manje nesreće i tuge u ovim karjevima. Ne želim da moj sin prolazi istu priču u svojoj mladosti.

the_tux kaže...

Ovo je žestoko, kao da slušam Jandrokovića i Pusičku.

Prije svega Hrvatska u geografskom smislu nije zatvorena zemlja. Imamo Jadransko more, cijeli svijet nam je otvoren.

Od kuda takva suluda i priglupa logika o izolaciji, samo radi toga jer nismo u nekoj asocijaciji ffs?

Jel Norveška i Švicarska izolirana od ostatka EU? Švicarska je čak zatvorena kontinentska zemlja ali ju to ne sprečava da je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta.

Ajde pogledaj ovu kartu. Kako ti sada izgleda situacija? Pogledaj naše okruženje, zamisli situaciju kada i ostale zemlje bivše YU apliciraju i uđu u EU.

Uspoređivati Švicarsku i Norvešku s bilo kojom Euro zemljom stvarno nema smisla. Usput iste zemlje nisu formalni članovi EU ali je npr Švicarska uključena u Šengen (i sve čvršće se veže s EU, dok Norveška sudjeluje i participira u proračunu same EU i ima čvrste veze na brojnim područjima. Pitanje je vremena kada će te dvije zemlje formalizirati svoje članstvo (ne moraš vjerovati meni google is your friend). Ali još jednom ponavljam pogledaj kartu koju sam zakvačio i reci što vidiš?

the_tux kaže...
Ako su Hrvati toliko nesposobni i glupi da na plodnoj zemlji Slavonije, ribama iz Jadranskog mora nisu sposobni stvoriti hranu za sebe onda neka jedu govna a travu kao prilog. Što bi Japanci i Izraelci napravili kada bi imali ovakvu zemlju kao mi?

Uvozeći hranu koju možemo sami proizvesti je zloćin, bahatost i nema opravdanja, zaslužujemo crknuti jednom kada se više nećemo moći zaduživati jer smo sve vrijedno rasprodali.

Kinezi neće hraniti bezobraznu stoku besplatno.

Nitko nas nije natjerao u tu situaciju. Sami smo si zakuhali kašu, što bi netko drugi napravio s našom zemljom, iskreno me ne zanima i toliko je hipotetski da nema smisla o tome razgovarati. Nisi shvatio poantu onoga što sam postao ali nema veze.

the_tux kaže...
Hrvatska ima neiskorištene potencijale koje pametni ljudi znaju iskoristiti. Već je dosta toga rasprodano.

Da svi će navaliti kod nas da iskorištavaju "neiskorištene potencijale", samo čekaju priliku. Malo smanji doživljaj i prihvati realnost. Ozbiljni investitori i igrači nas zaobiulaze zbogh "komparativnih prednosti".

the_tux kaže...
Nema ih nigdje. Sami smo odgovorni za društvo kakvo mislimo imati.

Nisam tražio odgovor jer ga znam i sam.

the_tux kaže...

Trebaju, jer nas u protivnom nebi niti uzeli u razmatranje. Niti dobitak Jadranskog mora nije mala stvar.

{#} Pa pogledaj kartu. Kako to misliš dobitak Jadranskog mora. Hoćeš reći da smo im potpisali koncesiju? Daj se malo urazumi i ne ponavljaj pamflete, još si trebao spomenuti sir i vrhnje.

the_tux kaže...

EU ima tvornice u Kini. Kada će EU na domaćem terenu početi graditi tvornice da bi tako zaposlila ostatak nezaposlene radne snage, onda možemo razgovarati o pariranju Kini.

Ionako na svjetskom planu, sadašnji način ekonomije nije održiv, kad tad će se morati mijenjati mentalni sklop ljudi ukoliko misle preživjeti na Zemlji.

Eu ima konstantan pad radne snage i uvoz iste. Kad se uzme u obzir i socijalna prava kao i cijena rada logično je zašto se dio proizvodnje seli u zemlje s jeftinom radnom snagom. Ipak kad uzmeš ukupni potencijal koji ima EU (mislim na potencijale koje imaju građani) onda ti je sve jasno. Kako će se ekonomski svijet razvijati, nemam pojma ali sam siguran da smo mi u toj priči neutjecajni.

Ponavljam: Skupna ocjena za cijelu temu je da stvari oko ulaska u EU kužimo ko Marica krivi quratz.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina

Ljudi šta god mi rekli, napisali i sl. Hrvatskaće uć u EU! Bez obzira na rezultate referenduma, vlada će se pobrinut da uđemo u EU.
Moja prepostavka je da će rezultati referenduma bit 54:46 ZA ulazak, pa ćemo vidjet i to na kraju mjeseca :D

17 godina
odjavljen

Trenutna statistika: 

ZA - 39%

PROTIV - 61%

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
1. Sve vlade, od osamostaljenja naovamo, su ulazak u EU zacrtavale kao cilj i težnju RH.

2. Nitko nas nije natjerao u tu situaciju. Sami smo si zakuhali kašu, ..

3.Da svi će navaliti kod nas da iskorištavaju "neiskorištene potencijale", samo čekaju priliku.

4. Eu ima konstantan pad radne snage i uvoz iste. Kad se uzme u obzir i socijalna prava kao i cijena rada logično je zašto se dio proizvodnje seli u zemlje s jeftinom radnom snagom. Ipak kad uzmeš ukupni potencijal koji ima EU (mislim na potencijale koje imaju građani) onda ti je sve jasno.

1. Kolektivna amnezija? Nije baš tako bilo, koliko se sjećam krivoustog, njegova je izjava da je RH oduvijek bila dio Europe, ali u praksi to baš nije igralo. Pa sve do Splitske rive, zar si zaboravio?

2. Istina. Jedino je upitno tko smo to mi? Nekako se ne sjećam da sam privatizirao nešto ili kuhao kakvu kašu..

3. Naravno da samo čekaju priliku. Nije to ništa čudno, tako kapitalizam funkcionira. I kad ili ako se prilika za zaradom pojavi, biti će više interesenata za iskorištavanje. Valjda ne misliš da se vode altruizmom?

4. Što, umiru ljudi k'o muhe u EU? Ili se traži jeftina radna snaga? Ima jeftinijih i od nas, nije to neka dobra prilika. Uopće ne vidim to kao dobar razlog pristupanja, to naprosto tako funkcionira u kapitalizmu. Kao u firmi, dok se širiš i imaš rast - posluješ. Onog trenutka kada više ne ostvaruješ rast - počinješ propadati. Hebiga, zato ameri ratuju, pa i Europa, a i cilj im je širiti se..

Enivej, sad smo u situaciji kad nemamo više nekog izbora, ovaj referendum je sprdačina. Ako su već htjeli raditi referendum (mo'š mislit'), trebalo ga je raditi prije svih usklađivanja društvenih i pravnih regulativa s europskim 'tekovinama'.

Jedino se potpuno slažem da 90% sudionika teme nema veze s životom, pa onda ni sa pitanjem pristupanja RH u EU..

bedsoft.net
15 godina
bed kaže...

1. Kolektivna amnezija? Nije baš tako bilo, koliko se sjećam krivoustog, njegova je izjava da je RH oduvijek bila dio Europe, ali u praksi to baš nije igralo. Pa sve do Splitske rive, zar si zaboravio?

2. Istina. Jedino je upitno tko smo to mi? Nekako se ne sjećam da sam privatizirao nešto ili kuhao kakvu kašu..

3. Naravno da samo čekaju priliku. Nije to ništa čudno, tako kapitalizam funkcionira. I kad ili ako se prilika za zaradom pojavi, biti će više interesenata za iskorištavanje. Valjda ne misliš da se vode altruizmom?

4. Što, umiru ljudi k'o muhe u EU? Ili se traži jeftina radna snaga? Ima jeftinijih i od nas, nije to neka dobra prilika. Uopće ne vidim to kao dobar razlog pristupanja, to naprosto tako funkcionira u kapitalizmu. Kao u firmi, dok se širiš i imaš rast - posluješ. Onog trenutka kada više ne ostvaruješ rast - počinješ propadati. Hebiga, zato ameri ratuju, pa i Europa, a i cilj im je širiti se..

Enivej, sad smo u situaciji kad nemamo više nekog izbora, ovaj referendum je sprdačina. Ako su već htjeli raditi referendum (mo'š mislit'), trebalo ga je raditi prije svih usklađivanja društvenih i pravnih regulativa s europskim 'tekovinama'.

Jedino se potpuno slažem da 90% sudionika teme nema veze s životom, pa onda ni sa pitanjem pristupanja RH u EU..

1. Teško da imam amneziju. Predsjednik o kojem govoriš bi dao što god tražili od njega da pristupimo EU (moja interpretacija). To što ga nitko nije šljivio (iz EU) je druga priča.

2. Ne mislim na pojedince već na to da smo godinama birali vlast koja je radila to što je radila. Ne mogu se oteti dojmu da smo si sami krivi za to.

3. Šta se to nije već dogodilo? Hint: bankarski sustav.

4.Nešto si krivo shvatio iz mog posta. Ovo je bio odgovor the_tux-u i nisam mislio da je ovo neki bitan razlog za pristupanje u EU.

Bio referendum sprdačina ili ne o pregovorima i želji za pristup EU slušamo godinama, to da ne znamo sve što su pregovarali je činjenica ali ne možeš sada reći tipa nisam imao pojma da vi to radite. Gdje smo bili na izborima? Zašto se nije glasalo za EU skeptike? Nisu li i izbori kojima se daje podrška onima koji su za EU određena vrsta plebiscita?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:26 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan

Moje skromno mišljenje je - ZA!

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 10:29 (mate960).
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Hoće li sredstva koja ćemo dobiti od zemalja EU-e nadmašiti štetu koju će naše gospodarstvo platiti "otvaranjem" tržišta?

Je li stvarno moguće da ne znamo odgovor na ovo pitanje?

16 godina

Čisto samo ekipi koja se grozi na to što ćemo plaćati članarinu u EU...

Znači što dobijemo ako ne uđemo:

• pad kreditnog rejtinga (automatsko povećavanje poreza da se to može platiti, a samim time, naravno, pad platežne moći građana što pak povlači pad standarda)
  • opreznost stranih ulagača (nepredvidljivo tržište, nema stranih ulaganja, pad standarda i gubitak potencijalnih radnih mjesta)
  • pad izvoza u zemlje EU (prebacivanje uvoza iz zemlje "uljeza" u zemlju članicu, pad ionako slabog izvoza, novi udar na gospodarstvo)
  • potonuće CROBEXa (i ode gospodarstvo natrag u...)

Tako da da, ovo tu plakanje nad novcima koje ćemo uplaćivati je sasvim realno i utemeljeno (da ne kažem da možemo više povući nego što trebamo uplatiti).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
protjeran

evo jednog zanimljivog teksta

16 godina
neaktivan
Cvik kaže...

evo jednog zanimljivog teksta

Sjedi ,jedan - ajmo isponova. Stalno ponavljate jedno te isto!!! KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran

di bi doso da sam svaku stranu cito do kraja???

15 godina
protjeran
Random. kaže...
Random. kaže...

Jadranka zna kolika je steta! Ali to te naravno ne zanima.

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan
Cvik kaže...

Osnovno pravilo kulturnog ponašanja na bilo kojem forumu je da prvo pročitaš postove u temi u koju se uključuješ ,sorry!!

16 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...
Random. kaže...
Random. kaže...

Jadranka* zna kolika je steta! Ali to te naravno ne zanima.

Zamima me, zaista. Jer nemam pojma kakav je odgovor na to pitanje. Postoje li ikakve procjene, mišljenja?

* Uopće ne znam od kud' si izvukao Jadranku i zašto misliš da mene to ne bi zanimalo?

kizo2703 kaže...
Cvik kaže...

Osnovno pravilo kulturnog ponašanja na bilo kojem forumu je da prvo pročitaš postove u temi u koju se uključuješ ,sorry!!

Meni se čini da ti je krivo što je on dao link na anti-EU članak. Ne bi te toliko kopkalo da je članak pro-EU.

Samo mi nemoj pisati "Ne, meni smeta što se ne poštuju pravila foruma bla bla..."

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 12:26 (Random.).
13 godina
protjeran

ne razumijem strah od ulaska u EU ?!

ako nam ne bude odgovaralo, za dvije godine mozemo napustiti EU !!

u cemu je problem ?

nisam primjetio da se na izlazna vrata guraju ni Grcka, ni italija, ni Spanjolska, ni Portugal ....

njihov jedini problem je taj sto ce sad njihovu fiskalnu , monetarnu politiku, (kapitalna kontrola) pratiti ekipe ekonomskih strucnjaka, koje im nece vise dozvoliti neracionalno dizanje kredita i nenormalno trosenje novca.

sad je i u tim zemljama kod sovinista nastao strah od nacionalne defloracije tzv ponos idiota.

"radije cu propast nego da izgubim dostojanstvo da mi financije kontrolira pametniji, dokazano sposobniji od mene". !?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 12:56 (Budokai).
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Meni se čini da ti je krivo što je on dao link na anti-EU članak. Ne bi te toliko kopkalo da je članak pro-EU.

Samo mi nemoj pisati "Ne, meni smeta što se ne poštuju pravila foruma bla bla..."

Krivo?? Baš naprotiv ,NEKA se daju anti EU linkovi i članci ,ali ne stalno i ponovno jedni te isti ,s jednim te istim floskulama o izrabljivanju ,porobljivanju i krađi ''hrvatskih'' dobara ,vode ,zraka ,ko da toga nema u Hrvatskoj!! {#}

Pa po tome smo prvaci ,ljudi moji!!! Ko je pokral stotine milijardi kuna?? Vrle Rvatine!! {#}

Sve ostalo je ''bla bla bla'' {#}

Budokai kaže...

nisam primjetio da se na izlazna vrata guraju ni Grcka, ni italija, ni Spanjolska, ni Portugal ....

njihov jedini problem je taj sto ce sad njihovu fiskalnu , monetarnu politiku, (kapitalna kontrola) pratiti ekipe ekonomskih strucnjaka, koje im nece vise dozvoliti neracionalno dizanje kredita i nenormalno trosenje novca.

sad je i u tim zemljama kod sovinista nastao strah od nacionalne defloracije tzv ponos idiota.

"radije cu propast nego da izgubim dostojanstvo da mi financije kontrolira pametniji, dokazano sposobniji od mene". !?

Dobra poanta!! {#} To i je problem ovih ''Anti'' kod nas ,kaj više neće bit raznih potpora za obradu zraka i terasa kafića ,morat će se radit da bi se dobilo pare!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 14:03 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

EU=YU

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
14 godina

Ni sam ne znam sto bi,evo vam link jedan ukoliko vec nije bio,izvolite.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

{#}{#} Još jedna vrla Rvatina sa istančanim nacionalnim osjećajem!! {#}

Inače ,''crnci i turčini'' nisu članovi EU ,pa ne znam otkud će navaliti!!! {#}

Bio sam u Spanjolskoj, Češkoj, Njemackoj, vjeruj mi sve vrvi od njih, mozda ce nas to izbjeci, ali u Zapadnoj Europi ih ima vise nego "pravih domaćina" :D

15 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

EU=YU

Kamo sreće da je tako!

16 godina
neaktivan
Edge kaže...
Bio sam u Spanjolskoj, Češkoj, Njemackoj, vjeruj mi sve vrvi od njih, mozda ce nas to izbjeci, ali u Zapadnoj Europi ih ima vise nego "pravih domaćina" :D

Da i??? Smetaju ti? Napali su te?? Siluju žene ,pale i pljačkaju sve redom?? {#}{#}

U Španjolskoj ,Francuskoj i Njemačkoj ih ima već desetljećima zato jel su to bile kolonijalne sile koje su stanovnicima afričkih i južnoameričkih kolonija davale državljanstvo!!

U Češkoj sam skoro svake godine i nema ih više nego kod nas!!

Nego ,jel ti smetaju i Kinezi ,ipak oni otvaraju dućane u kojima većinom rade Kinezi?? {#}I oni će nas preplavit?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 14:20 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

U Češkoj sam skoro svake godine i nema ih više nego kod nas!!

Haha, onda nisi bio u Češkoj. ;D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice