Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Diplomat kaže...

A meni nitko ne želi odgovoriti. {#}

Želiš li moj odgovor?

13 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
Diplomat kaže...

Želiš li moj odgovor?

Da, pred Diplomatom ( Bogom ) ste svi jednaki.

15 godina
Diplomat kaže...
phoenix2003 kaže...
Diplomat kaže...

Želiš li moj odgovor?

Da, pred Diplomatom ( Bogom ) ste svi jednaki.

Pitaj!

13 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Pitaj!

Pitam sam na stranici prije, zanima me kolko naših novaca odlazi u EU ( koji novci, od čega, čiji, koliko ) čak i sada prije nego smo unutra.

13 godina
protjeran
Ulazak u EU - za ili protiv?
16 godina
neaktivan

Highfive EuroSkeptici!{#}

Svi ionako znaju da ce referundum biti izlaziran... nazalost.

{#}

17 godina
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles..

a gdje ti idu pare zadnjih 20 godina?  kako vam se dade mlatarat po temi ofucanim floskulama?  uvijek se nadje par specijalaca sa parolama sto strasno zvuce.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina

u cemu je problem?  nema ti beograda,al imas 200 bogatih glavonja koje je prorocanski najavio prvi prezidente...ostatak love gura se u rupe bez dna.  mozete li napravit jeftiniji tanker od  korejaca?

nemozete?!

ajmo gasi škverove i format c... moze se nabrajat 300 tocaka sa uludo bacenim novcem.

16 godina
neaktivan

ja sam ZA.. nemamo sta izgubit... ionako smo u *urcu, odavno smo se prodali za EU!

Osobno drzim se onoga, ako je Njemacka tamo onda nije sve tako sivo :)   konacno da i mi pripadamo "kvalitetnoj ekipi" {#}

Deutschland über alles!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 21:50 (dasoo988).
16 godina
neaktivan

Ajmo malo razmislit:

Kad uđemo u EU neće se otvoriti radna mjesta u industriji kao što se i dosad nisu otvarala....zbog preskupe cijene rada.
Silno lupetanje tim europskim bespovratnim novcem silna je glupost....isto se zahtijeva puno papira i birokracije čak i da želite nešto ostvariti što je dobro mogu vas lagano odfakat zbog interesa drugih velikih članica kojima to nebi bilo baš drago jer možda njima lomite kolač zarade (ujedinjena Europa bla bla....). 

Mi smo zemlja preodređena za turizam...za cijelu Europu smo jedino dobri zato da švabo, Talijan ili netko drugi nebi morao čekati na Bregani za naše prelijepo Jadransko more.

A kada se Jadran zagadi (nedajbože)..... onda se svi možemo lijepo slikat.

A gospodo možemo laprdati kako ne bi trebali gledati u prošlost nego samo u budućnost.

E pa da nije bilo privatizacije takve kakve je.... možda bi imali danas alternativu....možda bi bili Šivcarska (imali smo izvrsne uvjete za to).
A onaj koji trkelja o novoj Jugoslaviji.... da nekad su dolazile naredbe iz Beograda kao što će sada iz Brusselesa....ali je tada čovjek sigurno pristojnije živio i bio donekle sretan nego što će biti kada uđemo u EU.

Trebali bi kazniti hrvatsku politiku koja nas vodi već 20 godina krivo i lagano reći NE.

17 godina
dturko kaže...

Citaj malo: U jednoj drzavi(zaboravio sam kojoj) su zatvorene secerane jer EU ima previse secera. Isto to ceka i nas. 

EU nema ništa previše šečera, pa i da ima kaj to nas boli đon pa mi možemo šečer izvest bilo kud Rusija je velika jel a istok nije daleko. Ko nam je kriv pa se guramo međ, Veprove pa moraš zatvorit šeceranu koju u normalnom stanju ne bi trebal zatvorit jer tržišta ima hebeš EU tu je istok itd.{#}

Rusiju nisam badave spomenul jel, za one koji ne znaju velika Rusija bi rađe kupovala i uvažala određenu hranu iz Srbije i Hrvatske tj ovo područje zna se zakaj. Više im se sviđa naša roba iz poznatih razloga, nego one iz EU zemalja zbog niže kvalitete i svakakvih dodatka  te Pesticida i ovog pa onog. Problem je kaj mi a nit Srbi ne možemo proizvest, tolko hrane pitam se zakaj(Hrvatska i poljoprivreda Krava i Balet a tole mogučnosti) kolko Rusi mogu kupit poznata je prošlogodišnja prica sa paradajzima koje bi Rusi sve pokupovali kolko kod mi proizveli ali nemamo kolko oni traže a traže puno itd.{#}

Tržišta ima za naš šečer itekak, ali radi se o blesavoj politici i načinu kak je to složeno u smotanoj nakaradnoj  EU dobiš kvotu i hebi se pa zatvori tvornicu. Hm a zakaj bi se mi gurali u tak nekaj, pa fino dalje proizvodimo šečer i ostalo kak možemo i kak hočemo i šalji tam di ga kupuju a ima kud za izvest itekak.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

a da pocnemo sadit bakalar i zainatimo se skandinavcima?

14 godina
neaktivan

nemorate se sad tu svadat/prepirat dal cemo mi u eu zato sto cemo 99% uc u nju! zasto? jer ce nam nasa "draga" vlada lazirat glasove ako vecina bude protiv

16 godina
neaktivan

{#} Reklame ''ZA'' na TV-u su debilne ,ali ovo je brdo dreka koje ni normalan petogodišnjak nebi sklepal! {#}

A ovo je posebno dobro:

''Ni  zastupnici u Europskom parlamentu ne predstavljaju svoje države iz kojih dolaze, već su organizirani u europske političke skupine (stranke). Domaće stranke članice su unijskih stranaka, pa su svi naši političari zapravo unijski političari. Eventualnim ulaskom Hrvatske u Uniju domaći se kvislinški unionisti (ne i narod) doista „vraćaju kući“. Ali, ako bi oni u unijskim institucijama zastupali interese nadnacionalnih unijskih partija kojima pripadaju, tko bi zastupao nas?''

Meni u ovom tekstu (zasad) pada samo jedan ''hrvatski heroj'' napamet (bez obzira otkud dolazio):

Nigel F. Nigel F.

torrente kaže...

u cemu je problem?  nema ti beograda,al imas 200 bogatih glavonja koje je prorocanski najavio prvi prezidente...ostatak love gura se u rupe bez dna.  mozete li napravit jeftiniji tanker od  korejaca?

nemozete?!

ajmo gasi škverove i format c... moze se nabrajat 300 tocaka sa uludo bacenim novcem.

Ma sad će nas sve prodat u roblje ,kak ne shvaćaš!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:10 (kizo2703).
15 godina
tadic kaže...
Diplomat kaže...

Osobno ne vjerujem brojkama.

Ima neki stvari cija se vrijednost ne moze procijenit. Kao sto je ne aktiviranje ZERP-a,kao sto je sustavno unistavanje nase brodogradnje(bili smo 4. brodogradnja u SVIJETU)

Ovo sam nasao na forum.hr

Koga zanimaju brojke neka se zabavi i izgubi u njima i zaboravi sta sve gubimo.

Ključno pitanje je naravno - koliko će nas sve to koštati? Hrvatskoj je u 2013. godini, tijekom koje će postati članica EU, na raspolaganje stavljeno 800 milijuna eura iz europskih fondova. No, do kraja 2013. moći će povući samo 374.3 milijuna eura, dok će ostala sredstva za projekte predložene tijekom 2013. izvlačiti u periodu do 2016. godine.

Istovremeno, Hrvatska će Uniji u 2013. morati platiti 267,7 milijuna eura naknade za članstvo, što znači da bi na kraju godine proračun trebao biti u plusu za nešto više od 100 milijuna eura. Hrvatsku će se, kao i sve ostale nove članice, u sustav korištenja europskih fondova uvoditi postupno.

Tako će Hrvatska 2014. godine moći koristiti 60 posto predviđenih sredstava, 2015. godine imat će na raspolaganju 80 posto predviđenih sredstava, dok će 2016. godine početi koristiti sva predviđena sredstva. O iznosima je još prerano govoriti, s obzirom da EU tek treba donijeti proračun za naredno sedmogodišnje razdoblje, ali jasno je da će Hrvatska iz europskih fondova dobivati veću svotu novca od one koju će uplaćivati u zajednički EU proračun.

Neka sredstva koja će se sliti u državni proračun 2013. godine ne ovise o predloženim projektima, već su fiksna. Hrvatska će od EU tako dobiti 93 milijuna eura za ulaganje u poljoprivredu i 40 milijuna eura za pripremu uključenja u schengenski sustav. Hrvatskoj će također biti isplaćena naknada od 20 milijuna eura za prevođenje pravne stečevine EU, što je Hrvatska tijekom pregovora morala sama financirati.

Interesantno, i sta ti mislis, isplati li se?

Kopiraj link i zasnaj dosta F2P igara: http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/koji-f2p-fpstps-zaigrati/131423.aspx
15 godina
CROBOY kaže...

nemorate se sad tu svadat/prepirat dal cemo mi u eu zato sto cemo 99% uc u nju! zasto? jer ce nam nasa "draga" vlada lazirat glasove ako vecina bude protiv

Ko je glasovao na izborima i doveo na vlast ljude koji će "lažirati izbore"?

15 godina

Čitam postove, podosta ih napisaste od mog zadnjeg u ovoj temi i shvaćam da bi ovo bilo najbolje zaključati.

Skupna ocjena za cijelu temu je da stvari oko ulaska u EU kužimo ko Marica krivi quratz. Te navaliti će ovi i oni, uzet će nam sve, čovjek bi pomislio da je ovdje med i mlijeko. okrenite se malo oko svoje osi, pogledajte kako se živi u ovoj državi. Di je pravo i pravda? Što ćemo u nasljedstvo ostaviti djeci? Kakvo dobro nam može donijeti izolacija od ostatka EU? Znači trebamo jesti travu (googlajte da vidite tko je to rekao). Mogao bih nabrajati do jutra... Ne shvaćam strah i bojazan od pokušaja ujedinjavanja potencijala u Europi u svrhu pariranja ostalim svjetskim silama (Kina). Pobogu pa oni nas ne trebaju uopće. Mi smo bili ti koji smo željeli ući u EU.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina

Samo ću citirati svoje tekstove sa facebooka:

Možemo mi diskutirati koliko želimo, čak se i svađati, ali sigurno je da ćemo u EU ući htjeli mi to ili ne. Pogledajmo samo plan, referendum, pa ako ne prođe, OPET referendum, pa OPET referendum? Čekaj, zar nije jednom dosta? Nakon što prvi puta ne prođe, ljudima se neće izlaziti pa će naravno idući puta manjina odlučiti o većini. Meni bi taj referendum imao smisla samo ako se odazove preko 80% građana. Sve ostalo su prljave podvale. Ima previše razloga zašto ne bismo smjeli ući u EU niti u bilo kakvu zajedničku tvorevinu. Problem je u političarima koji su marionete kapitalizma. A zna se što je kapitalizam, tko više plati tako radim. Dakle, oni se brinu za svoje pozicije, za narod političare nikada nije bilo manje briga nego što je to sada u hrvatskoj. Radili su preko 15 godina protivno volji naroda, tj. "približavanje EU", sve su ulagali u to. A pogledajte sada malo unatrag i pogledajte što nam je dobroga donijelo? Država nikada nije bila u tako lošem stanju i poziciji. A u takvo stanje doveli su nas političari koji nam sada govore da bi se to popravilo da MORAMO ući u EU da tu pripadamo. Mi pripadamo u hrvatsku. NE danas, ne sutra, NE EU zauvijek! Znam da ćemo ući, ali barem ću moći izjavljivati: "Govorio sam vam, sad uživajte". :)

U hrvatskoj NEMA neradnika, nego potplaćenih KAPITALISTIČKIH robova. Ne znam osobu koja svoj posao ne obavlja savjesno i da radi manje od predviđenog. Tu naravno ne računam državnu birokraciju i podobne. Politika se ne bavi problemima tih robova već problemima podobnih i birokracije koja je njihova vlastita glasačka mašinerija. Zašto bi izbacili 100.000 MENI nepotrebnih službenika, kada će tih 100.000 zaokružiti DA jer će se još bolje uhljebiti, a nas će konje još jače upregnuti.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
14 godina
nul-3 kaže...
tadic kaže...

Interesantno, i sta ti mislis, isplati li se?

Vec sam na pocetku odgovorio da sam protiv,zbog okolnosti u kojima ulazimo("na koljenima")

Naglasak je na onome da neki tako vaznu odluku za ili protiv donose na temelju toga sto ce "graficku" kupit po istoj cijeni kao u ostalom dijelu EU.

Puno toga je u igri. Ako niste svjesni to je odluka za iduce narastaje. Nismo samo mi u pitanju,u pitanju je i buducnost nase djece.

Zaokruzivanjem jednog od odgovora odredjujemo smijer povjesti(normalno ako rezultati ne budu lazirani).

To je teska odluka,i treba gledat malo dalje u buducnost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 23:36 (tadic).
14 godina

Ja sam za ulazak ukoliko postoji opcija da isto tako mozemo napustiti EU ukoliko narod to zeli.I za samo ako narod kaze da trebamo uci a ne politicka elita.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 23:29 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

đžabe meni ako znam ili neznam kad cemo na***** ako udemo, jedina pozitivna strana su krediti za nas spas.. I nema potrebe za vrijeđanjem, samo sam rekao sto mislim.

15 godina
neaktivan

Ljudi sta se kofrčite.

U EU smo od 1990-te godine. Ovih par papira ne mijenja nista. 

17 godina
Budokai kaže...
tnakir kaže...
Upravo tako. A i ovo malo sto proizvodimo ce biti unisteno uvozom jeftine robe iz EU. Ugl veliki broj firmi u HR nije konkurentno, te su vrlo vjerovatno mrtve ako udjemo u EU.

nije tocno.

mi i sad imamo stotinu firmi koje uspjesno posluju na europskom trzistu i svjetskom trzistu.

to nisu konglomerati već manje firme koje se bave proizvodnjom specijaliziranih alata i sl.

propast ce tzv privatne firme koje su se naucile grebati od drzave, ne placati obaveze drzavi i slicni.

sto firmi nije puno. Propast ce jos ovo malo industrije koja je istala, drvna, preradjivacka i slicne. Ne bojim se ja za firme koje imaju specificne proizvode ni za it ili tk firme
tnakir kaže...

Kao sto su to drugi napravili i u Grckoj, Italiji i Spanjolskoj? Oni su vec dugo u EU pa su u banani. Mislis da ce EU moci srediti ovaj nas kupus. Nema sanse.

Grcka, Italija, Spanjolska, pa i Portugal !?

zar te njihov mentalitet ne podsjeca na nas mentalitet "lako cemo", daj kredit, "jednom" cemo ga vratiti.

hvala bogu da ulazimo u EU u vrijeme recesije jer ce od 2013 godine sve te lezilebaroske zemlje biti pod strogim financijskim nadzorom ili ce bit sutnute nogom u dupe pa nek se zaduzuju na tudjoj grbaci.

nama je EU neophodna ko suho zlato da nas uvede u red, jer kako stoljecima nismo znali upravljat sami sa sobom tako ne znamo ni sad.

ZA

ok, sve te drzave imaju isti mentalitet kao i nasa, samo, ako njih nitko nije upravio u eu, zasto mislis da ce nas? 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
protjeran

Skupna ocjena za cijelu temu je da stvari oko ulaska u EU kužimo ko Marica krivi quratz.

Kao što se i Pusićka najbolje kuži u madrace...

mario.L_hr - Mi smo bili ti koji smo željeli ući u EU.

Kao što smo željeli uči u NATO...

Hrvatski narod nitko nije pitao želimo li uči u EU, kao niti u Austro-Ugarsku ni dvije Jugoslavije.

Uvijek nas je neki vanjski čimbenik i politička elita gurala u nešto.

mario.L_hr - Kakvo dobro nam može donijeti izolacija od ostatka EU?

Ovo je žestoko, kao da slušam Jandrokovića i Pusičku.

Prije svega Hrvatska u geografskom smislu nije zatvorena zemlja. Imamo Jadransko more, cijeli svijet nam je otvoren.

Od kuda takva suluda i priglupa logika o izolaciji, samo radi toga jer nismo u nekoj asocijaciji ffs?

Jel Norveška i Švicarska izolirana od ostatka EU? Švicarska je čak zatvorena kontinentska zemlja ali ju to ne sprečava da je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta.

mario.L_hr - Znači trebamo jesti travu (googlajte da vidite tko je to rekao)

Ako su Hrvati toliko nesposobni i glupi da na plodnoj zemlji Slavonije, ribama iz Jadranskog mora nisu sposobni stvoriti hranu za sebe onda neka jedu govna a travu kao prilog. Što bi Japanci i Izraelci napravili kada bi imali ovakvu zemlju kao mi?

Uvozeći hranu koju možemo sami proizvesti je zloćin, bahatost i nema opravdanja, zaslužujemo crknuti jednom kada se više nećemo moći zaduživati jer smo sve vrijedno rasprodali.

Kinezi neće hraniti bezobraznu stoku besplatno.

mario.L_hr - Te navaliti će ovi i oni, uzet će nam sve, čovjek bi pomislio da je ovdje med i mlijeko

Hrvatska ima neiskorištene potencijale koje pametni ljudi znaju iskoristiti. Već je dosta toga rasprodano.

mario.L_hr - Di je pravo i pravda?

Nema ih nigdje. Sami smo odgovorni za društvo kakvo mislimo imati.

mario.L_hr - Pobogu pa oni nas ne trebaju uopće.

Trebaju, jer nas u protivnom nebi niti uzeli u razmatranje. Niti dobitak Jadranskog mora nije mala stvar.

mario.L_hr - Ne shvaćam strah i bojazan od pokušaja ujedinjavanja potencijala u Europi u svrhu pariranja ostalim svjetskim silama (Kina)

EU ima tvornice u Kini. Kada će EU na domaćem terenu početi graditi tvornice da bi tako zaposlila ostatak nezaposlene radne snage, onda možemo razgovarati o pariranju Kini.

Ionako na svjetskom planu, sadašnji način ekonomije nije održiv, kad tad će se morati mijenjati mentalni sklop ljudi ukoliko misle preživjeti na Zemlji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 2:48 (the_tux).
16 godina
neaktivan

Što najbogatije zemlje u EU-i imaju od našeg ulaska?

Hvala

13 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
phoenix2003 kaže...

Pitaj!

Pitam sam na stranici prije, zanima me kolko naših novaca odlazi u EU ( koji novci, od čega, čiji, koliko ) čak i sada prije nego smo unutra.

Ah koga briga kolko davamo kad za svaki evro dobivamo pet nazad;)

OMAĐIJAJ ME !!!!!!!!!!!!!
15 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

ja sam protiv EU ko i svaki normalan hrvat :)

Samobor je lepa varoš :))
16 godina
protiv!
15 godina
orlocar7 kaže...
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

đžabe meni ako znam ili neznam kad cemo na***** ako udemo, jedina pozitivna strana su krediti za nas spas.. I nema potrebe za vrijeđanjem, samo sam rekao sto mislim.

Trebalo je imati muda pa 1968 Sovjetskom ambasadoru puhnuti u lice dim kubanske cigare i reći mu da se j....! Cool je bilo napraviti blok nesvrstanih i balansirati između istoka i zapada u vrijeme hladnog rata. Cool je bilo Iranu prodabati tenkove a Iraku protivtenkovske rakete koje su išle vlakom i to jednom kompozicijom koja se u Turskoj razdvajala! Cool je bilo imati državu koja je bila naučna fantastika za čehe, Slovake, Poljake, Rumune, Mađare... Bili smo cijenjeni u svijetu i naše mišljenje na međunarodnom nivou se cijenilo i uvažavalo! Šta to imamo danas? Imamo to da nam službenik banke (ne želim da imenujem ni jednu) koji je kupio diplomu šalje ovrhu zbog kašnjenja uplate rate kredita! Kad bi takva i slične osobe došle do izražaja u uređenoj zemlji? NIKADA!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice