Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

16 godina
neaktivan

Ja sam protiv. Evo jedan članak o EU, pa vrijedi pročitati, možda promijenite mišljenje:

http://www.znanost.com/clanak/istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti/

(Nadam se da nije bio, nisam čitao cijelu temu)

EDIT: evo kaze kolega da je taj clanak bio vec prije 12 mjeseci, onda se ispricavam, nisam ga vidio u pocetnim stranicama ove teme. A meni je kolega ovo poslao danas.Al mozda postoji netko tko ga nije vidio...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 12:50 (Pinc).
16 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
bed kaže...

Nije priča tako jednostavna niti banalna kako je predstavljaš. 

Tako je reko čovjek koji je bio zadužen za edukaciju. Single najveći problem im je bio higijena.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Pinc kaže...

Ja sam protiv. Evo jedan članak o EU, pa vrijedi pročitati, možda promijenite mišljenje:

(Nadam se da nije bio, nisam čitao cijelu temu)

Joj taj clanak je bio jos prije 12 mjeseci :D

16 godina

Naj bolji su mi oni šta kažu da kad udjemo u eu, da ce moc ic studirat i radit u inozemstvo.

A šta sad kao to nemožete?!?!

Znam par ljudi šta studiraju u Italij, Engleskoj i neke šta rade u Kanadi...

Tako da samo zbog toga šta se zbog eu ˝može˝ ič di očeš da se glasa sa da?!?

A ma, onda smo stvarno posebna vrsta ljudi.(slaveni) il šta smo več

E da, i gle čuda na tv-u se prikazuju samo pozitivne strane eu, nikad ništa negativno...

Zato sve šta se prikaže se uspje prikazati u maximalno 2-5 minuta, više od toga se ni nema inspiracije.

15 godina
neaktivan

Za ulazak u EU, koji moze promijeniti nasu povijest, nase postojanje, sa ZA ili PROTIV, sa EPP na TV od par minuta, jednostavno ne znamo sta nas ceka. Niti akademska, niti vjerska, niti bilo koja druga zajednica koja bi se trebala brinuti o stanju i razvitku nacije nije glasna niti se oglasava kako bi trebalo. Zar ne bi trebale biti javne tribine? Razgovjetni i svakom covjeku razumljivi ZA i PROTIV argumenti? Gdje mi idemo? Sta nas tamo ceka? Milijarde eura? Ma dajte..a clanarina nam je pola milijarde?

Ne zeleci raspirivati nikakve nacionalisticke teme, citiram ovo sa wikipedie. Dakle tekst je usmjeren samo RH, njene gradjane i razinu naseg razmisljanja:

„ ... Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...“

„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“

Bruno Busic,1975

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
15 godina
neaktivan
Pinc kaže...

Ja sam odavno protiv EU, ali ovaj clanak je zanimljiv.

17 godina
odjavljen

Kakav bi to bio show da bude ispod 50% za EU. :D

Ja glasam protiv EU. Nevjerujem da ce nam biti bolje, a u drugu ruku zasto bi se morali prilagodjavati drugima. 

15 godina
neaktivan

Hm... zasto uopce glasati kad cemo ionako uci. Politicarima to ne smeta jer imaju placu preko 15k, ali ovi drugi(susjedna obitelj prezivljava od 6000 kn na mjesec) ce bankrotirat. PDV ce vjerojatno rasti i rasti dok ne dodje do 30%. EU ce pozatvarati polovicu tvornica u Hrvatskoj. Zamislite samo koliko ljudi ce ostati bez radnih mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 13:25 (dturko).
17 godina
neaktivan
Kojih tvornica, koja nezavisnist, i cem vi bulaznite?
15 godina
neaktivan

Citaj malo: U jednoj drzavi(zaboravio sam kojoj) su zatvorene secerane jer EU ima previse secera. Isto to ceka i nas. 

14 godina
protjeran

Znam da svatko ima svoje mišljenje i svoj stav, ali svi vi koji ste za EU nemate blage veze o tome.

Naravno da EU ima svoje prednosti, ali ima još više negativnih stvari, kao da nismo do sada u dosta velikom gov..

EU se isplati za zemlje koje imaju, koje žele i mogu, a Hrvatska je daleko od toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 13:51 (Doctor Freak).
17 godina
Hyperion kaže...

Nakon par videa Nigela Farage-a i ove stranice: http://europskaunija.yolasite.com , odlučio sam glasati za NE.

Ima gosn Farage lajavi Nigel, u pravom smjeru i svoj Best Of udarnički video nekad su ga smatrali za dosadnog mulca i laprdala u prazno jel.{#}{#}

Budokai kaže...

Grcka, Italija, Spanjolska, pa i Portugal !?

zar te njihov mentalitet ne podsjeca na nas mentalitet "lako cemo", daj kredit, "jednom" cemo ga vratiti.

hvala bogu da ulazimo u EU u vrijeme recesije jer ce od 2013 godine sve te lezilebaroske zemlje biti pod strogim financijskim nadzorom ili ce bit sutnute nogom u dupe pa nek se zaduzuju na tudjoj grbaci.

nama je EU neophodna ko suho zlato da nas uvede u red, jer kako stoljecima nismo znali upravljat sami sa sobom tako ne znamo ni sad.

ZA

Nije problem u nikakvom nadzoru, u EU pa to se radi več odavno ali je napravljeno na trulim temeljima i ne drži vodu ne moš više krivu Drinu ispravit. Ne sili Pasju nogu na stol kad ona oče pod stol, u kojoj državi je bilo reda i prije EU bit če i posle obrnuto ne baš jok radi se uglavnom po starom pod EU zastavom EU elita živi super a ostali figu. {#}{#}

EU če uvest red kad na vrbi rodi grožđe,{#} pogledaj si Rumunjsku i Bugarsku nema neke razlike opet je tam kriminal mito i korupcija na velikoj razini. Nema tu bitnih pomaka dobili su Euro, na poklon pa s njime veče cijene kaj ih je posebno pogodilo jer imaju male plače uglavnom banana.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

Protiv naravno.

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
15 godina
neaktivan
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

14 godina

Opet mi kopamo po proslosti zanemarujuci buducnost.To me podsjeca na 20 godina naseg sabora,gdje smo bezbroj puta mogli vidjet kako guzonje raspravljaju o "proizvodji bodljikave zice" u Brazilu.
Dok nam penzici kopaju po kontejnerima,dok obicnog malog hvata gazi potrosacka kosarica.

Dok nas za vratove love strane banke da pokrijemo racune za hranu,na kreditnim karticama...itd,u saboru se raspravlja o tome tko je plesao oko sipke,tko je za madraca a ne za mudraca.

Sad od tih isti ljudi ocekujemo da nas uvedu u bolje sutra.

Cinjenica je da smo dovedeni pred gotov cin zahvaljujucu radu,odnosno ne radu vlada u proteklih 20 godina.
Zato okrenimo se buducnosti i onome sto nas ceka,odnosno ne ceka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 20:38 (tadic).
13 godina
odjavljen
Diplomat kaže...
Kolko naše love ide EU, makar još nismo unutra?

?

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Diplomat kaže...

?

Jesi ti pri sebi...?

13 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Diplomat kaže...

?

Pa ide dosta ja mislim, pa da im ne dajemo love nebi nas ni primili. Ne kužim zašto neki žele da uđemo, kao da nam nije već dovoljno loše.

13 godina
odjavljen
dturko kaže...

Jesi ti pri sebi...?

Informiraj se kolko pa dođi! {#}

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

Dečec, ja znam kako je tamo bilo. Bilo je tako prekokrasno, prelijepo, đabaleska da je na referendumu 90-tih hrvatski narod sa preko 90% glasovao za izlazak iz tog blagosra..., pardon "blagostanja". Ali je opet došla na vlast generacija političkih slijepaca tipa Trumbić, Supilo a koji su poslije okajavali svoj preveliki grijeh. Informirajte se kako su na kraju izigrani i kako su okončali. Ništa bolje neće proći ni ovi naivci na vlasti (i prijašnji i trenutni) koji zarad samo svoje gu*ice u EU foteljama guraju cijeli narod i državu u opasnu avanturu.

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
17 godina
neaktivan

Apsolutno protiv, ali sve je to stvar nekih viših interesa na koje nemožemo utjecati nikakvim referendumom i sličnim glupostima, ušli smo mi i u wto i ceftu i takve organizacije nakon čega nam se trebao povećati izvoz, proizvodnja i slično a dogodilo se nije ništa, dok se sami nepokrenemo bit će opet pojeo vuk magare.

15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

Dečec, ja znam kako je tamo bilo. Bilo je tako prekokrasno, prelijepo, đabaleska da je na referendumu 90-tih hrvatski narod sa preko 90% glasovao za izlazak iz tog blagosra..., pardon "blagostanja". Ali je opet došla na vlast generacija političkih slijepaca tipa Trumbić, Supilo a koji su poslije okajavali svoj preveliki grijeh. Informirajte se kako su na kraju izigrani i kako su okončali. Ništa bolje neće proći ni ovi naivci na vlasti (i prijašnji i trenutni) koji zarad samo svoje gu*ice u EU foteljama guraju cijeli narod i državu u opasnu avanturu.

Jeste itekako, a-ha, a-ha...u zeničkoj željezari, prije rata je radilo 22.000 (da ko ne misli da je greška dvadesetdvije hiljade) radnika. Danas radi 2.000 (dvije hiljade) za bijednu platu. Svi stariji od 45 godina su otpušteni!!! Šta je sa željezarom u Sisku?! I nju će zatvoriti ...prije ili kasnije! Ista sudbina čeka škverove! A šta su nam sve obećavali? Pa sad vagajmo kad je bilo blagostanje?  Doduše, kome trebaju tvornice kada imamo FIMI-MEDIJE i slične tvrtke! Da budem jasan EU je nastala po uzoru na Jugoslaviju samo je razlika u tome što su uzeli za uzor ono što je valjalo a  ne ono što nije!

Dajte ljudi samo se slažete ili ne slazete samnom, ispljunite kakav argument u post!

17 godina
neaktivan
Pusti djecu, u zadnjih 20 mraka oprali su im mozak.
15 godina
neaktivan
funat kaže...
Pusti djecu, u zadnjih 20 mraka oprali su im mozak.

Konačno!

14 godina
neaktivan

Ko je radio imao je šta jesti, a sad je obrnuto. Nekad je radnik bio plaćen, a evo vidimo posljedie privatizacije... Gazde i gospoda po zatvorima, radnici na ulici...

Ustajte prezreni na svijetu !
13 godina
odjavljen

A meni nitko ne želi odgovoriti. {#}

15 godina
neaktivan
dturko kaže...

Citaj malo: U jednoj drzavi(zaboravio sam kojoj) su zatvorene secerane jer EU ima previse secera. Isto to ceka i nas. 

Da te podsjetim u kojoj državi! U Bosni i Hercegovini! I da te informišem zašto su zatvorene! Rasturila ih SIPA (to ti je kao USKOK). Zbog čega? Jer su fiktivno registrovane kao tvornice šećera pa su šećer švercali na tržište EU! Pojedinci su zgrnuli milione a gdje su obični ljudi? Da li se ko pitao da li bi ovake i slične afere mogle postojati bez blagoslova vlasti? U EU kada političar dođe u središte afere on časno podnese ostavku i ode za sva vremena a vidi naših! Ako ne bi digli vojsku na narod kao ona budala u Siriji....

2007.godine neprijateljska EU je naredila SIPA-i u BIH da ugasi i jednu jedinu (zamislite) tvornicu ulja koje je proizvedeno u budućnosti u nepostojećoj državi...vidi sliku!

14 godina
Diplomat kaže...

A meni nitko ne želi odgovoriti. {#}

Osobno ne vjerujem brojkama.

Ima neki stvari cija se vrijednost ne moze procijenit. Kao sto je ne aktiviranje ZERP-a,kao sto je sustavno unistavanje nase brodogradnje(bili smo 4. brodogradnja u SVIJETU)

Ovo sam nasao na forum.hr

Koga zanimaju brojke neka se zabavi i izgubi u njima i zaboravi sta sve gubimo.

Ključno pitanje je naravno - koliko će nas sve to koštati? Hrvatskoj je u 2013. godini, tijekom koje će postati članica EU, na raspolaganje stavljeno 800 milijuna eura iz europskih fondova. No, do kraja 2013. moći će povući samo 374.3 milijuna eura, dok će ostala sredstva za projekte predložene tijekom 2013. izvlačiti u periodu do 2016. godine.

Istovremeno, Hrvatska će Uniji u 2013. morati platiti 267,7 milijuna eura naknade za članstvo, što znači da bi na kraju godine proračun trebao biti u plusu za nešto više od 100 milijuna eura. Hrvatsku će se, kao i sve ostale nove članice, u sustav korištenja europskih fondova uvoditi postupno.

Tako će Hrvatska 2014. godine moći koristiti 60 posto predviđenih sredstava, 2015. godine imat će na raspolaganju 80 posto predviđenih sredstava, dok će 2016. godine početi koristiti sva predviđena sredstva. O iznosima je još prerano govoriti, s obzirom da EU tek treba donijeti proračun za naredno sedmogodišnje razdoblje, ali jasno je da će Hrvatska iz europskih fondova dobivati veću svotu novca od one koju će uplaćivati u zajednički EU proračun.

Neka sredstva koja će se sliti u državni proračun 2013. godine ne ovise o predloženim projektima, već su fiksna. Hrvatska će od EU tako dobiti 93 milijuna eura za ulaganje u poljoprivredu i 40 milijuna eura za pripremu uključenja u schengenski sustav. Hrvatskoj će također biti isplaćena naknada od 20 milijuna eura za prevođenje pravne stečevine EU, što je Hrvatska tijekom pregovora morala sama financirati.

15 godina
neaktivan

Ulaskom u EU neće biti tolerisano nošenje kojekakvih kapa sa oznakama i zastava i parola! To je problem! Izgleda da nema novca koji bi očistio duše zatrovane mržnjom u nesretnim Ex Yu državama!{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice