Sukob između Sjeverne i Južne Koreje

poruka: 252
|
čitano: 40.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

moze samo neko dati link di pratite situaciju,da nije CNN

17 godina
neaktivan

Nek pocne 3 svj. briga me,jednom se mora umrijet! {#}

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
15 godina
protjeran
Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
17 godina
neaktivan
RE: Sukob između Sjeverne i Južne Koreje
UKiY kaže...
Ige kaže...

Redukcija struje? Voznja par/nepar? Nedostatak apsolutno svega, od banana do žarulja? Pa gdje bi u jugi mogo imat i7 ili gtx460. Jbt benzinska pumpa u Trstu je imala više od bilo koje trgovine u jugi.

I to da govoriš zivjela sloboda uz spominjanje sjeverne koreje i juge je jednostavno glupost. Kakva sloboda, moraš poštovat i divit se dragome vođi i partiji.

Šta misliš da sad recimo kad bi reko nešta protiv kosorice u zatvor? Jel bi ti to bilo lijepo?

Južna Koreja ima BDP 20 000$ per capita, dok Sjeverna Koreja ima 1000. Moš si mislit da je njima ljepše nego nama. Mi imamo 15 000.

Ako je ljudima tako lijepo, zašto dragi vođa ne organizira referendum(bez vojske) u kojem građani mogu slobodno glasat hoće li ga imat za vođu ili će se priključit Južnoj Koreji.

Ako ga svi stvarno vole, onda mu ne bi bio problem pobijedit na pošteno organiziranim izborima. Problem su naivni majmunčići poput tebe koji su gutali sve što im je vođa i partija govorili ;)

Hehe... Onda sam gutao parole, a danas gutam u dugovima ka i 90% hrvata. Zasto bi isao u zatvor zbog vrijeđanja Kosorice kad cu ici zbog kredita kojeg ne mogu vracati... "Zivjela Sloboda" je bila ironicna izjava u kontekstu stanja u nasoj drzavi a ne u SK. Redukcije u jugi nisu bile da bi se terorizirao narod, to je bila cista posljedica nedostatka resursa. I kad smo kod referenduma, kako to ono ide u zadnje vrijeme  kod nas??? LOL 

Tko te tjerao da se zadužuješ? U Hrvatskoj bar nitko ne umire od gladi.

Što se tiče ovog boldanog, nisam ni rekao da su bile da bi se terorizirao narod, nego jednostavno država ne može normalno funkcionirat na način juge i SK.

Žališ se zbog dugova, ali pogledaj što sve imaš ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Tko te tjerao da se zadužuješ? U Hrvatskoj bar nitko ne umire od gladi.

Jesi li siguran?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
neaktivan
UKiY kaže...

Zasto su svi uvjereni da je los zivotni standard u Sjevernoj Koreji? Kladio bih se da zive bolje nego mi. Koliko je meni poznato tamo nije nogom koracio nijedan strani novinar vec pun k... godina (Goran Milic spomenuo u nekoj svojoj emisiji), pa kako to da sad svi barataju informacijama kako je njima lose...

ako je tamo tako dobro zakaj im južna koreja mora slati hranu kao humanitrnu pomoć?

Osim toga njima je tako dobro da niko sa sjeverne koreje ne smije ni pomisliti da se približi granici ili odmah dobije metak u glavu...

sheX kaže...

Ma brate ako imaju 18 miliona oficira imaju barem 100.000.000 raspoloživih vojnika (a da ne pričam o mobilizaciji onda bi ameri tek najebali)...amerika jest tehnološki naprednija od kine (ali ne mnogo) ali brate kina ima nekoliko puta veću vojsku oko 10 puta veću i misliš ti da kinezi nemaju avione i naoružanje a brate USA bi bila raskerečena

inače ima jedan istinit događaj iz posvijesti kad su ratovali kina i rusija oko granice.

Poslali kinezi 10.000 vojnika i rusi ih zarobili

kažu rusi: evo predajte se pa ćemo vam vratiti vaše vojnike

kažu kinezi: ma nije problem, evo šaljemo vam još 100.000 pa ih hranite {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 9:48 (Darky).
16 godina

ne kuzim sad ove amere,ako se maknu nece biti nista,ovak provociraju sjevernu koreju

15 godina
neaktivan

Nek se i međusobno yebavaju,zaboli me {#}

harry
17 godina
neaktivan

Najbolje su mi konstrukcije tipa, Sjeverna Koreja i Kina protiv Amerikanaca i Južne Koreje.Moš mislit.

Kina neće ići protiv Južne Koreje pa ni protiv Amerike.Neće zbog nekakvih Koreanaca, i to sjevernih, samo zato što su i oni komunisti.Kina jest komunistička, ali se okrenula kapitalizmu, i njima ide sve bolje i bolje, a nama koji imamo demokraciju i kapitalizam sve gore.Kako stvari sada stoje i u kojem smjeru idu, komunizam i kapitalizam nisu nekompatibilni.

Ide to u Kini.No kako "intelektualci" koji u principu ne znaju pa kažu "vrijeme će pokazati".Tako ću i ja.Vrijeme će pokazati.

Kako sada stvari stoje kinezi bi najradije budalama iz Pyonyanga opalili šamarčinu jer im kvare koncept sa svojim idiotarijama.Zašto ? eh zato jer Kina svake godine ostvari u trgovanju sa Južnom Korejom oko 140 milijardi dolara.A u sjevernu koreju Kinezi moraju poslati oko 90 posto energenata i 60 posto hrane koje nesposobna braća po komunizmu sa sjevera koreje potrebuju.

Nije da se kinezi i sjeveni koreanci puno vole, nego je činjenica da kina danas ima veliki ekonomski penis sa kojim si može dopustiti da lupa po plotu, onako kako su amerikanci imali kada su išli malo pucati po Vijetnamu.Kao za neke ideale.Ako dođe do sranja, uvjeren sam da će usrani dio motke definitivno izvući Sjeverna Koreja, a govno će na motku nasaditi i Amerikanci i Kinezi.Pa neće sebi kinezi dopustiti da im koncept ekonomske dominacije na azijskim i svjetskim prostorima uništi nekakva hrpa egomanijaka iz Pyongyanga.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
14 godina
protjeran

Ma njima je očito još 2. svjetski rat... Jedni fašisti drugi komunjare

17 godina
neaktivan

J. Koreja najavila osvetu i stostruko uzvraćanje vatre i pored toga dodajte jos i zajednicke vojne vjezbe sa najvecom vojnom silom (ujedno i najjratobornijom nacijom) i imate jednadžbu za kaos.

TKO SAD PROVOCIRA!?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 18:00 (AA-d00d).
16 godina
protjeran

Polako, ali sigurno se stvara plodno tlo za sukob...

Si vis pacem, para bellum.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 18:02 (Silence1488).
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

J. Koreja najavila osvetu i stostruko uzvraćanje vatre i pored toga dodajte jos i zajednicke vojne vjezbe sa najvecom vojnom silom (ujedno i najjratobornijom nacijom) i imate jednadžbu za kaos.

TKO SAD PROVOCIRA!?

Pa juznoj koreji su ubijena 4 covjeka,naravno da zele osvetu,ali trebaju malo promisliti jer mi se cini da oni ne kuzu koliko ce jos ljudi izgubiti u ovoj osveti,sigurno vise nego SK.

I oni misle da ce im sad ameri za sva sranja sad pomagati,pa da moru raditi sto hoce.

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
17 godina
neaktivan
SUPER :) kaže...

Pa juznoj koreji su ubijena 4 covjeka,naravno da zele osvetu,ali trebaju malo promisliti jer mi se cini da oni ne kuzu koliko ce jos ljudi izgubiti u ovoj osveti,sigurno vise nego SK.

U tome je i stvar, znaju oni jako dobro da ce izgubiti mnogo vise od 4 covjeka. Ova izjava je bila cista provokacija usmjerena prema S. Koreji.

16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
SUPER :) kaže...

U tome je i stvar, znaju oni jako dobro da ce izgubiti mnogo vise od 4 covjeka. Ova izjava je bila cista provokacija usmjerena prema S. Koreji.

Meni se cini da oni neznaju sa cime imaju posla,pa oni nekuzu sto oni uopce radu.

Ja bih na mjestu SAD-a reka:ako cete vi provocirati SK mozete zaboraviti na ikakvu pomoc,jer tako ne dovodite samo sebe uopasnost nego i nas!

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
17 godina
neaktivan

Pa SAD je jednako odgovaran za provokacije kao i J. Koreja, da ne žele rat ne bi slali mornaricu u žuto more.

S. Koreja je vec dugo trn u oku SAD-u, ovo bi im konacno mogla biti sansa da "oslobode" narod.

16 godina

moglo bi biti svasta,al opet ne vjerujem da bi moglo eskalirat u nesto veće.

OFF topic:virtuoso mozes mi reci zasto prst dole,prvo sam mislio da se ne slazes s time da ce biti neki rat,a ja sam ovdje tvrdim da nece biti rata i ti opet prst dole,odnosno skoro svima prst dole,naravno imas pravo na svoje misljenje,al ti si meni skoro svugdje puknuo prst dole,imam osjecaj ko da me mrzis:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 19:07 (cale).
16 godina
neaktivan

SAD neće napasti Koreju, izbjegavat će sukobe što duže može

Oni u Iraku rade ratne operacije jer Irak nema nuklearke i nemože uzvratit

A zato Iranu nesmu ništa nego im samo šalju sugestije 'prestanite s razvojom nuklearnog naoružanja'

"Say hello to my little friend" Tony Montana-Scarface
16 godina

ima logike,zast bi se zezali s korejancima,bas me zanima,sutra su kao vjezbe hoce li sta biti

16 godina
neaktivan

Mene boli briga i za Koreju i za SAD

Zašto bi ja mislia o nekakvom III. svjetskom ratu kad nemam nikakvu ulogu u njemu

"Say hello to my little friend" Tony Montana-Scarface
16 godina

ma gle,trenutno samo raspravljamo,uopce se barem ja ne opterecujem s time,nego eto ipak nije bas mala stvar,dosta je onako zanimljiva.Iako ne znam sta je rat jer ga bas nisam osjetio,al ne znam kad se malo zamislim,da ostanem bez kuće ili jos gore bez roditelja,onda ova tema i vise nije tako zanimljiva.

16 godina
neaktivan
cale kaže...

ma gle,trenutno samo raspravljamo,uopce se barem ja ne opterecujem s time,nego eto ipak nije bas mala stvar,dosta je onako zanimljiva.Iako ne znam sta je rat jer ga bas nisam osjetio,al ne znam kad se malo zamislim,da ostanem bez kuće ili jos gore bez roditelja,onda ova tema i vise nije tako zanimljiva.

alo bećar čeka nas rat....uzmi pušku i slijedi zapovjed!!!..jel jasno

17 godina
neaktivan
Ma čeka vas rat...

Ajme koliko gluposti vamo pročitaš...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pa SAD je jednako odgovaran za provokacije kao i J. Koreja, da ne žele rat ne bi slali mornaricu u žuto more.

S. Koreja je vec dugo trn u oku SAD-u, ovo bi im konacno mogla biti sansa da "oslobode" narod.

Da a S.Koreja je anđelek koji uopšte neželi da dođe do rata.{#} Kao prvo mislim da Bombardiranje J.Korejskog otoka je malo jača provokacija za rat od pukih praznih riječi J.Koreje.

I u ovom slučaju S.Korejski narod doista treba slobodu i dam se kladit da bi polovica njih ošla u J.Koreju da ne padaju glave prilikom prolaska granice.

EDIT: I da šta bi ti reka da je između tih četvorice poginulih bio netko tebi blizak?

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 20:21 (microman).
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma čeka vas rat...

Ajme koliko gluposti vamo pročitaš...

Upravo to, ja samo čitam te gluposti i smijem se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 20:24 (Jack Sparrow).
17 godina
neaktivan

Jadni mi ako roknu atomsku!

Takvim zemljama nije trebalo dopustiti a izrade atomsku bombu pa i pod cijenu rata!

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
16 godina
microman kaže...

Da a S.Koreja je anđelek koji uopšte neželi da dođe do rata.{#} Kao prvo mislim da Bombardiranje J.Korejskog otoka je malo jača provokacija za rat od pukih praznih riječi J.Koreje.

I u ovom slučaju S.Korejski narod doista treba slobodu i dam se kladit da bi polovica njih ošla u J.Koreju da ne padaju glave prilikom prolaska granice.

EDIT: I da šta bi ti reka da je između tih četvorice poginulih bio netko tebi blizak?

slažem se, SK je užasno "napuhana" zemlja, svako malo nekoga provociraju i prijete se sa nuklearnim bombama.

15 godina
protjeran
Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
16 godina
neaktivan

Da to je strašno upoznavanje S.Koreje. Slikaj najbolje od države, a smrad pometi. I da šta bi sad ljudi trbali tamo radit? Masovno činit samoubojstva?

No činjenica jest da je tamo standard daleko od idile, pa čak i daleko od našeg.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...
AA-d00d kaže...

Fulao si totalno sto mislim.

Moj prvi post se nalazi na 2. stranici:

AA-d00d kaže...

Mislim da tu netko radi od muhe slona. Ne pricam sad o dvojici vojnika sto su poginuli (zrtve su zrtve ipak) vec o toj nekoj eskalaciji sukoba.

Dam se kladiti da je Sj. Koreja nesto zahebala u tim vjezbama (kriva racunica, tako nesto), a sve novine vec proglasuju rat.

Sad povezi s ovim:

AA-d00d kaže...

microman kaže...

Na ovo necu odgovoriti jer kao sto rekoh, nisi skuzio bit mojih komentara.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice