Jednostavno i vi njemu uzvratite istom mjerom :)
Južna Koreja je strateški proizvođač elektroničke i informatičke opreme (LG, Samsung) stoga me samo strah od pomisli koliko bi eventualna eskalacija sukoba utjecala na cijene na svjetskom tržištu.
Napad sjeverne koreje na juznu nije trakao bas dugo i bilo je to samo lagano bombardiranje , a baba vanga je rekla da ce sve poceti malim bombardiranjem u studenom i da ce prerasti u nuklaerni rat i onda 3 svjetski rat,malo bombardiranje je vec bilo i stalo ali mozda bas to bombardiranje izbije u nuklaerni rat izmedu kine i amerike ili sl.
Nadam se da do toga nece doci.
Napad sjeverne koreje na juznu nije trakao bas dugo i bilo je to samo lagano bombardiranje , a baba vanga je rekla da ce sve poceti malim bombardiranjem u studenom i da ce prerasti u nuklaerni rat i onda 3 svjetski rat,malo bombardiranje je vec bilo i stalo ali mozda bas to bombardiranje izbije u nuklaerni rat izmedu kine i amerike ili sl.
Jesi li ti ozbiljan ili????? sine milie cemu ti virujes babi vangi ...
a stvarno od rata nema niko koristi,niti amerika,niti kina,tako da sumnjam da ce biti nesto,da je sve ovo ipak medijski napuhano
Jesi li ti ozbiljan ili????? sine milie cemu ti virujes babi vangi ...
Pogodila je puno toga,pa me strah i za ovo,ili opet neki ljudi iskoristavaju njene rijeci za zastrasivanje svjeta,kao sto bi bili npr. teroristi koji su napali blizance.
Pogodila je puno toga,pa me strah i za ovo,ili opet neki ljudi iskoristavaju njene rijeci za zastrasivanje svjeta,kao sto bi bili npr. teroristi koji su napali blizance.
Joj daj molim te...
Ako bude WWIII napokon ću moć pokazat svoj skill iz coda i bc2 ...jeah
Ajde otrči u DM po novu količinu Pampersica.
Joj daj molim te...
Pa tako su ljudi govorili i za ostale stvari i na kraju su se dogodile,prije sam i ja govorio da su to gluposti ali sad vise neznam cemu da vjerujem.
Koliko ja znam,po "prorocima" smo svi trebali riknuti davnih dana,no evo nas i dan-danas kuckamo po tipkovnici i krademo Bogu dane!
Ma de pusti babu sta prica!
Teško. Više mi izglada ima sukob Izraela + SAD-a protiv Irana.
Ali naravno da je određenim "elitama" u cilju širiti strah, takozvani warmongeri. Još jedino te zemlje stoje na putu stvaranju globalne unije. Europejci se davno predali, ako i Ameri pokleknu...
ma dajte vi uopće ne kužite o čemu se radi
U koreji je ogromna samsung tvornica memorija i čipova.
Ako sjeverno korejci zbombaju tvornicu, ona je out bar dvije godine
cijena čipova ode u nebo
Tko ima interes skuriti tvornicu čipova u koreji?
Američka konkurencija (manje love korejcima, više nama, em budu manje prodavali, em budu cijene veće)
Kinezi - nema više konkurencije - cijena čipova ide gore
japanci - nema konkurencije čipovi idu gore...
dakle, rat u koreji je vrlo izvjestan i moguć
svi imaju interes da skure koju tvornicu
ništa ne bude..moglo bi se iskomplicirati samo ako se veliki igrači upetljaju javno...tajno ionako jesu upetljani(snabdijevanje oružjem)...mislim da će sjevernjaci,ako pretjeraju dobiti packe od kineza i rusa,a južnjake budu ameri smirili
Pa trebalo bi i maknit onoga kretena s vlasti u Sjevernoj Koreji
Tamo gladuje cca. 2 milijuna ljudi on testira one projektile
uostalom Južna Koreja je razvijena, imaju najbrži prosječan internet 32 mbit :)))
Baba Vanga: Ja sam šarlatanka!!!!!
Kako ovi mediji dižu lovu na tim 'smakovima svita'
Kalendar maya završava 2012. godine i to je bia sad 'hit' nekoliko zadnjih godina
Jučer u 24 sata piše baba vanga prognozira smak svita 5079g
Zasto su svi uvjereni da je los zivotni standard u Sjevernoj Koreji? Kladio bih se da zive bolje nego mi. Koliko je meni poznato tamo nije nogom koracio nijedan strani novinar vec pun k... godina (Goran Milic spomenuo u nekoj svojoj emisiji), pa kako to da sad svi barataju informacijama kako je njima lose... Pa za vrijeme bivse yuge i socijalizma i nama je bilo bolje nego danas(ne racunajuci nacionalne osjecaje i netrepeljivost)... I vidi di nas je dovela "demokracija"... I sad zapad zeli "osloboditi" narod SK od tiranije komunizma da bi ga pretvorio u potrosacke robove kao sto smo i mi sami... Zivjela Sloboda!
Ja se pripremam: kokice, kikiriki, limunada i stolica na balkonu, pa kad krenu gljive da gledam iz prvog reda: Apocalypsa 3D.
Boli me za Koreance, boli me za Japance i za Amere...
U našem susjedstvu sto posto možete naći ljude koji nemaju što jesti... a što mi (vi) poduzimamo??? ništa... baš nas boli briga...
Toliko o tome da smo ljudi...
I ostavite se tih gluposti... Mislite da ste bolji od njih? niste...
A sada da budem ozbiljan: Možda sam preoptimističan ali ne vjerujem da će Ameri, Kinezi i Rusi riskirati milijune života radi k.rč.nja sjevernokorejskog vodstva. Sumnjam da će netko htjeti da ga povijest pamti ko Hitlera, Staljina, Vlada Tepeša i ostalih izdrk.t.na ljudskog roda. Društvo je bilo na rubu ponora nuklearnog holokausta za vrijeme hladnog rata (kubanska kriza...) i koliko god da ima zagovornika zla, više je onih kod kojih prevladava glas razuma. Ako sam u krivu tada je ionako svejedno...
S.Koreja je pogreška Trumana koji je sve mogao riješiti tako da je išao zauzeti Pyongyang.
Bio je najveći zamah ratne industrije u SAD-u, nije puno prošlo od 2.svj.rata. Ali to je povijest. Što bi bilo kad bi bilo....
S.Koreja je pogreška Trumana koji je sve mogao riješiti tako da je išao zauzeti Pyongyang.
Bio je najveći zamah ratne industrije u SAD-u, nije puno prošlo od 2.svj.rata. Ali to je povijest. Što bi bilo kad bi bilo....
ŠBBKBB
Zasto su svi uvjereni da je los zivotni standard u Sjevernoj Koreji? Kladio bih se da zive bolje nego mi. Koliko je meni poznato tamo nije nogom koracio nijedan strani novinar vec pun k... godina (Goran Milic spomenuo u nekoj svojoj emisiji), pa kako to da sad svi barataju informacijama kako je njima lose... Pa za vrijeme bivse yuge i socijalizma i nama je bilo bolje nego danas(ne racunajuci nacionalne osjecaje i netrepeljivost)... I vidi di nas je dovela "demokracija"... I sad zapad zeli "osloboditi" narod SK od tiranije komunizma da bi ga pretvorio u potrosacke robove kao sto smo i mi sami... Zivjela Sloboda!
Redukcija struje? Voznja par/nepar? Nedostatak apsolutno svega, od banana do žarulja? Pa gdje bi u jugi mogo imat i7 ili gtx460. Jbt benzinska pumpa u Trstu je imala više od bilo koje trgovine u jugi.
I to da govoriš zivjela sloboda uz spominjanje sjeverne koreje i juge je jednostavno glupost. Kakva sloboda, moraš poštovat i divit se dragome vođi i partiji.
Šta misliš da sad recimo kad bi reko nešta protiv kosorice u zatvor? Jel bi ti to bilo lijepo?
Južna Koreja ima BDP 20 000$ per capita, dok Sjeverna Koreja ima 1000. Moš si mislit da je njima ljepše nego nama. Mi imamo 15 000.
Ako je ljudima tako lijepo, zašto dragi vođa ne organizira referendum(bez vojske) u kojem građani mogu slobodno glasat hoće li ga imat za vođu ili će se priključit Južnoj Koreji.
Ako ga svi stvarno vole, onda mu ne bi bio problem pobijedit na pošteno organiziranim izborima. Problem su naivni majmunčići poput tebe koji su gutali sve što im je vođa i partija govorili ;)
Ja msm da će su u ovom WWIII (ako ga bude) Amerika slomiti pa jbt Kina ima više oficira nego New Yorka stanovnika
ev ovo sam koprai sa Wikipedije,umiješa li se Kina zgazit će USA jer jbg možeš ti imati 100 najmodernijih čelendžera 2 ali 1000 starijih tiger tenkova će pobjediti takva je stvar kine i USA
Military age 18–49 (compulsory de jure; voluntary de facto) Conscription None Available formilitary service 381,747,145 males, age 16–49 (2010 est),
360,385,629 females, age 16–49 (2010 est) Fit for
military service 314,668,817 males, age 16–49 (2010 est),
298,745,786 females, age 16–49 (2010 est) Reaching military
age annually 10,699,186 males (2010 est),
9,460,217 females (2010 est) Active personnel approximately 2,255,000
Hm, ali Kinezi imaju jedan problem. Kako te oficire desantirat na Americku obalu Ameri nemaju i ne trebaju. Ako bude, a nece, Ameri ih razvaljuju zrakoplovstvom a Kinezi nemaju gdje.
Ma brate ako imaju 18 miliona oficira imaju barem 100.000.000 raspoloživih vojnika (a da ne pričam o mobilizaciji onda bi ameri tek najebali)...amerika jest tehnološki naprednija od kine (ali ne mnogo) ali brate kina ima nekoliko puta veću vojsku oko 10 puta veću i misliš ti da kinezi nemaju avione i naoružanje a brate USA bi bila raskerečena
Ali da se vratimo na temu i sukobu ovih dviju prca
Amerika liže dupe S.Koreji i nikad je neće smjeti pipnuti jer znaju kakvi su Korejci zajebani,mentalitet i kultura su im potpuno drugačiji od našeg ili npr. američkog ameri ih mole,ljube,potplaćuju da se smire i da ne bace nuklearke na njih...amerika je 1000 puta veći diktator od bivšeg SSSR-a samo što oni rade u sjeni i amerikom upravlja nekoliko moćnih ljudi a SSSR je bio diktator jer je javno to iskazivao slanjem ljudi u sibir itd...ameri samo smiju napasti,porobiti i bombardovati salbe zemlje poput iraka,avganistana,srbije (bombardovanje 1999)...ali face ne smiju dirati Iran i S.Koreju jer one imaju nuklearke,ameri bi sa slašću ušli u S.Koreju i osvojili je dok kažeš keks samo da ovi nemaju nuklearke.
Ee još nešto noobovi molim vas ne spominite Kinu u ovoj raspravi jer je sad Kina u ekspanziji i da USA sad napadne Kinu ili da zarate sad amerika bi propala jer se 80% američkih firmi nalazi u Kini (jeftina radna snaga) i svi američki dolari koji postoje se štampaju u Kini i zato molim vas ne komentarišiti ako ste neki nabrijani klinac željan akcije.
Redukcija struje? Voznja par/nepar? Nedostatak apsolutno svega, od banana do žarulja? Pa gdje bi u jugi mogo imat i7 ili gtx460. Jbt benzinska pumpa u Trstu je imala više od bilo koje trgovine u jugi.
I to da govoriš zivjela sloboda uz spominjanje sjeverne koreje i juge je jednostavno glupost. Kakva sloboda, moraš poštovat i divit se dragome vođi i partiji.
Šta misliš da sad recimo kad bi reko nešta protiv kosorice u zatvor? Jel bi ti to bilo lijepo?
Južna Koreja ima BDP 20 000$ per capita, dok Sjeverna Koreja ima 1000. Moš si mislit da je njima ljepše nego nama. Mi imamo 15 000.
Ako je ljudima tako lijepo, zašto dragi vođa ne organizira referendum(bez vojske) u kojem građani mogu slobodno glasat hoće li ga imat za vođu ili će se priključit Južnoj Koreji.
Ako ga svi stvarno vole, onda mu ne bi bio problem pobijedit na pošteno organiziranim izborima. Problem su naivni majmunčići poput tebe koji su gutali sve što im je vođa i partija govorili ;)
Hehe... Onda sam gutao parole, a danas gutam u dugovima ka i 90% hrvata. Zasto bi isao u zatvor zbog vrijeđanja Kosorice kad cu ici zbog kredita kojeg ne mogu vracati... "Zivjela Sloboda" je bila ironicna izjava u kontekstu stanja u nasoj drzavi a ne u SK. Redukcije u jugi nisu bile da bi se terorizirao narod, to je bila cista posljedica nedostatka resursa. I kad smo kod referenduma, kako to ono ide u zadnje vrijeme kod nas??? LOL
Ee još nešto noobovi molim vas ne spominite Kinu u ovoj raspravi jer je sad Kina u ekspanziji i da USA sad napadne Kinu ili da zarate sad amerika bi propala jer se 80% američkih firmi nalazi u Kini (jeftina radna snaga) i svi američki dolari koji postoje se štampaju u Kini i zato molim vas ne komentarišiti ako ste neki nabrijani klinac željan akcije.
E, strucnjak za Kineze. Da ti nisi mozda Kinez?
Ajde otrči u DM po novu količinu Pampersica.
Jok,koristim ekološke platnene
Hehe... Onda sam gutao parole, a danas gutam u dugovima ka i 90% hrvata. Zasto bi isao u zatvor zbog vrijeđanja Kosorice kad cu ici zbog kredita kojeg ne mogu vracati... "Zivjela Sloboda" je bila ironicna izjava u kontekstu stanja u nasoj drzavi a ne u SK. Redukcije u jugi nisu bile da bi se terorizirao narod, to je bila cista posljedica nedostatka resursa. I kad smo kod referenduma, kako to ono ide u zadnje vrijeme kod nas??? LOL
Jedino u čemu su vođe sjeverne koreje vični jest upravo teroriziranje naroda u svrhu održavanje vlasti.
Nema hrane, lijekova, dostatne medicinske skrbi, struje, itd. ali zato se ima za 4. najveću vojsku na svijetu, raketni program,
nuklearni program, koncentracijske logore po cijeloj zemlji i megalomanske spomenike i vile za velikog vođu i buržoaziju.
Da im toliko omraženi zapad ukine humitarnu pomoć svi bi pocrkali od gladi kao što su tijekom velike gladi u 90tima pod sloganom
"Jedimo dva jela na dan", što je na kraju više ličilo na jedno jelo u dva dana i rezultiralo s više od 600.000 smrti. I danas po procjenama
svako treće dijete pati od neishranjenosti.
Ako još oduzmemo sve civilne slobode i prava ne ostane ama baš ništa pozitivno ako mene pitaš.
Ovdje se radi o osnovim ljudskim pravima i potrebama a ti pričaš o nekim tričarijama kao što su dugovi i krediti. Pa nitko te ne tjera da
se zadužuješ da kupiš auto, stan, brod, full hd led TV, pri čemu većina stvari za koje se ljudi zadužuju bespotreban luksuz koji ni po čemu
nije bitan za život tj. preživljavanje.
Što se tiče referenduma i sličnih stvari nitko ti ne brani da izađeš na ulicu i tražiš referendum za što god želiš te ako se skupi kritična masa (10 posto ukupnih birača)
eto ti referenduma, vlada nije obvezna provoditi referendume te najčešće ni neće ako se narodu živo fućka ili je prelijen da se izbori za svoja prava.
moje mišljenje je da 100% nece biti nikakvog 3. svj. rata
ovo je samo jedno podbadanje u nizu podbadanja koje ce se ubrzo zaboraviti
a znate li zasto je dobilo toliku pozornost u nas?
radi babe Vange
edit:virtuoso daje svima TD
neslaze se bas sa nikakvom tvrdnjom oko ove teme ili??
Ili i sam vuče korijene iz Sjeverne Koreje, pa brani svoju braću i sestre.
Šala, šala ne želim te uvrijediti VirtUoso!
ON TOPIC:
Evo ministar obrane Južne Koreje dao ostavku, a građani željni osvete. Razumljivo jer su poginula 4 čovjeka. Nadajmo se samo da neće biti više žrtava.
moje mišljenje je da 100% nece biti nikakvog 3. svj. rata
ovo je samo jedno podbadanje u nizu podbadanja koje ce se ubrzo zaboraviti
a znate li zasto je dobilo toliku pozornost u nas?
radi babe Vange
edit:virtuoso daje svima TD
neslaze se bas sa nikakvom tvrdnjom oko ove teme ili??
OFF TOPIC:
Ili i sam vuče korijene iz Sjeverne Koreje, pa brani svoju braću i sestre.
Šala, šala ne želim te uvrijediti VirtUoso!
ON TOPIC:
Evo ministar obrane Južne Koreje dao ostavku, a građani željni osvete. Razumljivo jer su poginula 4 čovjeka. Nadajmo se samo da neće biti više žrtava.
Sad će ih tek biti