Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.024.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?

Ako želiš biti kompetitivan, moraš biti na 10.000+ godišnje, samo za jedno oružje.

Što znači da bez sponzora ili države je to nemoguće.

Što se tiče vikendaša, well, to zavisi koliko si dopustiš da spališ love kroz cijev.

Ja ne pucam ni blizu koliko bi htio, ali dosta vježbam kod kuće ''na suho''.

17 godina
mario.L_hr kaže...

In Your dreams. Bofors s pramca bi vas razbucao ko beba zvečku. Ti su u principu bio traktorista na moru koji prevozi teret od točke A do točke B a ja sam bio u trkaćem bolidu opako naoružanom. Znam da boli i nije ugodno ali, hebi ga, činjenice su činjenice. Vidi sliku

Traktorista? Imali smo dva jeta po 600 konja svaki, brzina prilaska desantu 35 čvorova. 

Jebome pas ako je ikoji od vas patroldžija vidio 30 čvorova kako izgleda...

This space for rent!
16 godina

.. a ja sam bio kapetan mikula mali (tak mali da je s malim slovom..) i sve bi vas razbuco, slučajno-greškom.. i par nosača usput.

pa šta je ovo? očemo se igrat partizana i švaba? bang-bang...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Drago kaže...
mario.L_hr kaže...

In Your dreams. Bofors s pramca bi vas razbucao ko beba zvečku. Ti su u principu bio traktorista na moru koji prevozi teret od točke A do točke B a ja sam bio u trkaćem bolidu opako naoružanom. Znam da boli i nije ugodno ali, hebi ga, činjenice su činjenice. Vidi sliku

Traktorista? Imali smo dva jeta po 600 konja svaki, brzina prilaska desantu 35 čvorova. 

Jebome pas ako je ikoji od vas patroldžija vidio 30 čvorova kako izgleda...

2 x 3.300 ks (dvije turbine) max brzina 38 čvorova (ako me pamćenje dobro služi).

Neka forumaši procjene tko je bio elita a tko pomoćna radna snaga, slike su u prilogu.

EDIT: Kad malo bolje razmislim ima neke elegancije u ovim DJČ-ima.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 15:14 (mario.L_hr).
17 godina
DrNasty kaže...

Ako želiš biti kompetitivan, moraš biti na 10.000+ godišnje, samo za jedno oružje.

Što znači da bez sponzora ili države je to nemoguće.

Što se tiče vikendaša, well, to zavisi koliko si dopustiš da spališ love kroz cijev.

Ja ne pucam ni blizu koliko bi htio, ali dosta vježbam kod kuće ''na suho''.

U principu je potrebno puno više od 10k. Za profesionalnu osobu (a.k.a. vojnik, policajac, zaštitar) bi po meni bio minum 30 hitaca - tjedno. Osnovno gađanje, ne napredno, praktično, pod opterećenjem itd.

BTW, moja stara (pištoljašica) je trenirala i s peglom.

17 godina

A koji je bio prvi brod HRM-a?

http://www.udhrm.com/clanci/2013/djc-112-prvi-brod-hrm-a.html

I rest my case...

This space for rent!
17 godina
moderator

DJC je morski Dajc?

15 godina
Drago kaže...

A koji je bio prvi brod HRM-a?

http://www.udhrm.com/clanci/2013/djc-112-prvi-brod-hrm-a.html

I rest my case...

Nek sam i ovo doživio. Drago se izvlači na priču: "A di si ti bio '91?".

Štovani kolega, sve je jasno ipak smo mi 9 mjesecci kruzali po Jadranu i natjeravali talijanske ribarice, presretali zalutale nautičare u punoj borbenoj spremi i spremali se za invaziju Albanije sa one njihove 2-3 pasare. S druge strane vi ste većinom prevozili namještaj na otoke i ostale phizdarije. Premija vam je bila da provozate kojeg vojnika.

17 godina
mario.L_hr kaže...

Štovani kolega, sve je jasno ipak smo mi 9 mjesecci kruzali po Jadranu i natjeravali talijanske ribarice, presretali zalutale nautičare u punoj borbenoj spremi i spremali se za invaziju Albanije sa one njihove 2-3 pasare. S druge strane vi ste većinom prevozili namještaj na otoke i ostale phizdarije. Premija vam je bila da provozate kojeg vojnika.

Jesi ti gledao Svemirske marince? E, mi smo ti njih iskrcavali po Brionima. Samo šta nisu bili svemirski, nego obični. Mi smo ovi šta ih voze (vidi sliku).

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...
.. (vidi sliku).

- dobar tetris (košarica br. 4)..

15 godina

Ti si ovaj lijevi, pretpostavljam.

17 godina
mario.L_hr kaže...

Ti si ovaj lijevi, pretpostavljam.

Javi se desetaru u izlaznoj uniformi na raport nakon večere.

This space for rent!
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Joj Mario nemoš čovjeku kaić vrijeđati...bolje da si mu rekao da ima malog nego da mu govoriš kako mu je brod glumio vodene tačke 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina

U uređenim zemljama zbog takvih postova se leti s foruma...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 15:35 (Drago).
16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Deus ex machina

Hm, pa slažem sa tobom. 

Nema ništa protiv toga da Ameri furaju oružje, onako kako žele, al' kako me ta tematika onako zanimala u vezi oružja i civila,pa sam pomalo proučavao jednostavno mislim da u Europi to ne bi funkcioniralo. Negdje sam pročitao da bi bilo više štete, nego koristi. Gle, nisam siguran, ne mogu 100% tvrditi, al' u Europi mi ta ideja oko oružja po principu US, jednostavno ne šljaka.

Gle, i Indijanci su imali oružje, pa im to nije baš puno pomoglo u borbi kontra dosljenika. 

I borac za građanska prava ML King je mogao pozvati svoje crnu braću na oružje, ali jednostavno bijelih rasista je bilo više, te ideja borbe pomoću oružja jednostavno bi bila osuđena na propast, opet na štetu crnaca. Zato je pozivao na mirotvorstvo i pasivan otpor. I, gle čuda uspio je.

Drugi vođe pokreta za građanska prava crnaca, koji su pozivali na oružje, jednostavno na razini ideja sa svojim idejama nisu uspjeli.

U pokretu NOB jednostavno je bilo drugačije, jer ljudi su spašavali živu glavu od nazi zombija, te kako je prikazano na spomeniku u Srbu, praktički goloruki sa poljoprivrednim alatom digli su se na ustanak, jer im druga strana nije ostavila ništa drugo. Bila je to borba na život i smrt.

Ovim svojim odgovorom, ne želim ti kontirati u raspravi, jer mi se sviđa kako razmišljaš, te mislim da tvoji postovi imaju težinu, al' samo želim ukazati i na neke razlike koje se po meni ipak odvijaju na razini borbe ideja, te samo posjedovanje vatrenog oružja mene  u mnogo prilika neće spasiti, ako to svoje oružje koje sam uperio kontra nekoga nije sa nekom posebnom idejom. 

Npr. ideja bratstva i jedinstva kontra ideje povezanosti krvi i tla.

Nemoj se brinuti oko kontriranja uopce, ja ti to ne vidim kao nesto lose vec upravo suprotno - kontriranje otvara raspravu, rasprava otkriva lazi, a onda sve misli i ideje mogu biti cisce i istinitije.

Apropos ML Kinga - zasto se ne vratis malo vise u proslost, u rat sjevera i juga, gdje je sjever u biti oslobodio crnce od ropstva? Puno je ljudi u tim ratovima poginulo, neovisno o boji koze - a na kraju je opet netko pobrao vrhnje, netko ciji sinovi i kceri i obitelj nisu ni pomirisali barut. ML King je dosao, rekao bih, na kraju, kad je trebalo prava uistinu izjednaciti, i naravno da su njegove ideje imale bolju prolaznost, jer u miru - nitko osim psihopata ne zeli rat, a svijet se jos uvijek oporavljao od horora 2gog WW.

Ja se s tobom kompletno slazem u vezi bratstva i jedinstva, ali na to gledam kao na recimo romanticnu vezu: u vezi, tvoj partner mora voljeti tebe i ti njega ili nju. Tvoj partner mora htjeti davati tebi, i davati njoj ili njemu.

Ako takva relacija ne postoji, onda nemas romanticnu vezu nego parazitsku vezu iz koje treba izaci, nebitno na kojem si kraju, jer u jednom slucaju si parazit, a u drugom host.

Ista stvar je s bratstvom i jedinstvom - ako smo nas tisucu za bratstvo i jedinstvo, a deset ljudi zeli biti vlastodrsci, onda ce tih deset posvadjati nas tisucu, mi cemo se medjusobno opterecivati minijaturnim razlikama (koje mediji, zbog vlastitog profita eksponiraju i ekstrapoliraju), dokle tih deset skuplja vrhnje od obje strane.

Bratstvo i jedinstvo moze poceti kad smo svi jednaki, kad se ovaj razbijeni ekonomski sistem zamijeni necime sto slijedi i nagradjuje produktivnost i rad (a ne obiteljsko nasljedje, ratno profiterstvo i kriminal), kad ljudi imaju iste opcije i startne pozicije koje se razlikuju samo u bioloskim razlikama. Kad nije bitno GDJE si rodjen, u Afganistanu ili Norveskoj, jer u svakom trenutku mozes otici bilo gdje drugdje bez zadrske.

To je divna ideja, i kad dodjemo na to stanje, polozit cu oruzje. Do tada, vjerujem da je zivot po toj filozofiji, jednak vezi u kojoj tvoj partner ne mari za tebe, iskoristava te, a ti si emocionalno i financijski ovisan o njemu.

Edit:

ova online knjiga/esej nisu direktno povezani sa svjetskom ekonomijom i politikom, vec je fokus sazet na politicke relacije unutar jedne velike kompanije. Vrlo dugo stivo, ali sugeriram svima koji se interesiraju oko ovoga da ga procitaju, kroz par dana.

Pisac je uzeo likove i okruzje iz serijala "The Office", the kroz interakcije pojasnio kako -u biti- funkcionira high-level business.

Zaista nije tesko ekstrapolirati tu politiku na svjetsku...

Jos jednom, 10/10, duboka preporuka.

http://www.ribbonfarm.com/2009/10/07/the-gervais-principle-or-the-office-according-to-the-office/

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 15:41 (Deus ex machina).
16 godina
Deus ex machina kaže...
..

Nemoj se brinuti oko kontriranja uopce, ja ti to ne vidim kao nesto lose vec upravo suprotno - kontriranje otvara raspravu, rasprava otkriva lazi, a onda sve misli i ideje mogu biti cisce i istinitije.

..

-ah, da... još da to sudionici primjene na moje postove. Život bi bio 'lakši'. Pogotovo kad se ukaže na dvoličnost, kriterije, najgore i na činjenice..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ah, da... još da to sudionici primjene na moje postove. Život bi bio 'lakši'. Pogotovo kad se ukaže na dvoličnost, kriterije, najgore i na činjenice..

To je jednostavno rijesiti, iHush, imas dva nacina.

Ili "osnazi" i kad te netko vrijedja, ignoriraj uvrede i fokusiraj se na ono sto je "pisac zelio reci", te komentiraj samo to.

Druga opcija, odluci da osoba nije vrijedna tvojeg vremena i blokiraj ih.

Ja sam neke ljude smjestio u kos 1, a mnoge u kos 2.

Nekad osoba ima zaista dobrih stvari za reci, ali su zakopane (nazalost) u gnoj logickih pogresaka i osobnih uvreda.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
15 godina

http://hrvatska-danas.com/2017/02/06/demograf-sterc-ja-bih-bio-radikalniji-od-hasanbegovica-ne-mozemo-financirati-anacionalne-udruge/

Komentirajući kako je Izrael uspješno implementirao obavezu vojnog roka u društvo, rekao je: “To je koncept koji veži cjelokupni sustav – ulaska mladih u zrelu dob. Oni su pomakli obrazovni sustav radi vojnog sustava. Njihovi psiholozi su pretpostavili da prilogadba mladih ljudi odgovornom sustavu je najjednostavnost kroz vojni sustav. Postoje istraživanja da je to za mlade poprilično dobar ulazak u život. Mladi ljudi moraju se naučiti u životu na neke okolnosti koje im nisu racionalne. Mladi na iracionalno reagiraju buntom, pobunom. Ulazak u vojsku za svakog intelektualca je desant na mozak. Ali ulazite u vojni sustav ulazite i izdaje vam zapovjeti osoba koja je i možda ispod vas po obrazovanju, ali vi to morate poslušati. Kada gledate mlađu populaciju, koja nije naviknuta na nikakav oblik stege, Izrael je odlučio da to moraju napraviti. I još ih k tome obrazuju”.

Ja ne vjerujem da je ovaj lik kod nas sveučilišni profesor. Ovako banalno i simplificirano razmišljanje očekivao bih od nekoga s tri razreda srednje i dopisnom školom.

16 godina

-znam ja načine.. (ipak fala na hintu) :)

-no zabrinjava, (kao tema BFS2017..) histerija krda, pa i indikativno (dis)lajkanje. Npr da sam Drago u kaiću, zamislio bi se .. (za posljednji TU) :)

nasuprot, draže mi je kad mi takvi daju TD.

-ignorirati? Ne, dosta je. Radije dajem čvrge, tad neka diskusija možda krene, možda i ja nešto naučim, možda nisam u pravu.. ignorirati je vjerojatno gore. Treba se 'svađati'.

no, brbljanje, rasprava, argumentiranje, ovisno o temi (neke su logički dokazive, neke nisu, kao mišljenje..), su problem. Nema kriterija. Baš mi je posljednja tema (i ajkula) zgodno za primjer.

17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

http://hrvatska-danas.com/2017/02/06/demograf-sterc-ja-bih-bio-radikalniji-od-hasanbegovica-ne-mozemo-financirati-anacionalne-udruge/

Komentirajući kako je Izrael uspješno implementirao obavezu vojnog roka u društvo, rekao je: “To je koncept koji veži cjelokupni sustav – ulaska mladih u zrelu dob. Oni su pomakli obrazovni sustav radi vojnog sustava. Njihovi psiholozi su pretpostavili da prilogadba mladih ljudi odgovornom sustavu je najjednostavnost kroz vojni sustav. Postoje istraživanja da je to za mlade poprilično dobar ulazak u život. Mladi ljudi moraju se naučiti u životu na neke okolnosti koje im nisu racionalne. Mladi na iracionalno reagiraju buntom, pobunom. Ulazak u vojsku za svakog intelektualca je desant na mozak. Ali ulazite u vojni sustav ulazite i izdaje vam zapovjeti osoba koja je i možda ispod vas po obrazovanju, ali vi to morate poslušati. Kada gledate mlađu populaciju, koja nije naviknuta na nikakav oblik stege, Izrael je odlučio da to moraju napraviti. I još ih k tome obrazuju”.

Ja ne vjerujem da je ovaj lik kod nas sveučilišni profesor. Ovako banalno i simplificirano razmišljanje očekivao bih od nekoga s tri razreda srednje i dopisnom školom.

Najbolje je što uopće nema pojma kako IDF funkcionira. On valjda misli da tamo informatičari idu u prašinare, spremaju krevet u pet ujutro, čiste krug i to...

16 godina
neaktivan

To ti dodje kao kad svecenici (muskarci u celibatu) odlucuju o tome da li zena ima pravo abortirati.

16 godina
Deus ex machina kaže...

To ti dodje kao kad svecenici (muskarci u celibatu) odlucuju o tome da li zena ima pravo abortirati.

- zamisli situaciju.. npr Floki (programer), Old (systemac).. i Drago, vozać kaića i HOTASa, hobi paintbolista.

eto, Drago mu da TD.. :) jer .. što? Nekako mi više liči na ovo gore u celibatu nego što bi to bilo primjereno.. istovremeno, PzKejac je tu, kao kontrolni uzorak.. I kako dalje uzimati njihove kriterije kao relevantne u temi koja je IT. Naravno, bez konkretnog odgovora (mada čista pristojnost nalaže objasniti neslaganje.. ili samo kao podrška drugarima po službenoj dužnosti, stranačka stega?).

Kriteriji, mišljenja.. svašta. (a ja sam kao nerazumljiv)  možda samo kao dafuq?

edit: a vidjet ćemo i dosljednost moderiranja.. nadam se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 17:06 (ihush).
12 godina
neaktivan
Drago kaže...

U uređenim zemljama zbog takvih postova se leti s foruma...

Sreća naša da ovo nije uređena zemlja. Uostalom znamo mi da si ti zapravo ko medvjedić dobra srca koji sankcionira samo zlonamjerna podbadanja i teške gluposti 

ihush kaže...

-znam ja načine.. (ipak fala na hintu) :)

...

Previše ozbiljno shvaćaš rasprave na forumu. Ovdje (na forumu) je velikoj većini ljudi cilj uzrokovati svađu i pišu takve postove. Jednostavno se nema smisla živcirati oko toga jer će oni kad tad naletit na karton i izgon. Zašto bi ti morao biti onaj na čijim se leđima lome kartoni? Meni je prvi tjedan kad sam došla jedan pametan striček rekao da ne uzimam sve srcu jer ću brzo izgoriti i ja se toga držim. Osim kad me ulovi kozara ili pms onda grizem. 

Deus ex machina kaže...

Pa tko bi drugi trebao odlučivati? Svećenici najbolje znaju što je za ženu dobro. Ipak su oni muškarci i automatski najpametniji. Žena mora šutjeti i slušati. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
16 godina

ali zašto to trpjeti? .. stvarno zašto?

ili je kriterij 'neprijatelj' u temi pa je OK?

čemu štedjeti crvene kartone.. pa žute bar. Tj njihova obaveza (zakonska) je i to, govor mržnje (jer se upravo pojavila riječ ustaše, hercegovci itd.. onako, iz vedra neba.. padobranac).

-i ako se sad ne reagira, tad je kriterij, jesi li s uredništvom modovima u simpatičnoj simbiozi ili što? Lajkanje je kriterij? fuj.

Edit, posebna zahvala modovima, na ukaznoj pažnji.

požutjeh od muke :) .. ali, bar nešto se desilo. Mora li baš tako svaki put? OK.. nastavit ću .. :)

-samo da znam, što je trigger, tajna riječ, HOTAS?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 17:43 (ihush).
12 godina
protjeran

@kiki3000

Kazes, puno je 2-4 godine. A koliko traje bilo koja srednja skola ili fax ?

Ovo sa tri tjedna je teža bedastoća, koštaće para a efekt nikakav.

Za bilo koju vjestinu ili znanje, kondicioniranost je vrlo bitna ukoliko zelis da ta osoba ima automatizirane reakcije i da ne trati dragocjeno vrijeme razmisljajući kaj bi sad bilo najbolje za uciniti. Kada tvoja reakcija bude zadovoljavajuće kvalitete, odradjena podsvjesno, tada si kondicioniran za tu radnju.
Dug je put do tog nivoa, a jos teze je to odrzavati. No kada jednom to steknes, cak i nakon duljeg pauziranja se brzo vracas u to kondicionirano stanje za neku radnju.
17 godina
bunkermax kaže...

Za bilo koju vjestinu ili znanje, kondicioniranost je vrlo bitna ukoliko zelis da ta osoba ima automatizirane reakcije i da ne trati dragocjeno vrijeme razmisljajući kaj bi sad bilo najbolje za uciniti. Kada tvoja reakcija bude zadovoljavajuće kvalitete, odradjena podsvjesno, tada si kondicioniran za tu radnju.
Dug je put do tog nivoa, a jos teze je to odrzavati. No kada jednom to steknes, cak i nakon duljeg pauziranja se brzo vracas u to kondicionirano stanje za neku radnju.

Problem je što nemamo apsolutno nikakve uvjete osim za osnovnu obuku prašinara / topovskog mesa / ubaci opis kratkotrajnog vojnika na ratištu.

Nemamo ni osnovnog streljiva, pješačko naoružanje se polako mijenja, nemamo smještaja, osnovne opreme, para za to...

O specijalističkoj da ne govorimo. Tu to valjda ni ne dolazi u obzir.

16 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Pa tko bi drugi trebao odlučivati? Svećenici najbolje znaju što je za ženu dobro. Ipak su oni muškarci i automatski najpametniji. Žena mora šutjeti i slušati. 

To be a troll, ukljucivati spol u odlucivanje ispravnosti necega je seksizam 

A za taj internalizirani misoginizam, ne znam sto da kazem... walk strong, sista, I'm an ally #freeyourmind 

(sad ti odgovoris: "I voted for Trump #Idontneedfeminismbecause")

P.S. Samo da nadodam, jer nas dvoje nismo jako puno raspravljali kao sto sam s ostalim namjestajem na ovom forumu - sto god rekao i napisao, nikad ne mislim za zlo, tako da (just in case) ovo gore je samo sala.

ihush kaže...
...

Gle, na kraju krajeva - ovo nije javni forum, nego privatni. Mod te moze kazniti jer mu se ne svidja tvoj avatar i ja to potpuno podrzavam. Sloboda je sloboda onda kad mozes vikati i ponasati se kako hoces, a ljudi slobodno odlucuju hoce li se okupljati oko tebe ili oko nekog drugog. Ja nisam posten covjek, pa ne ocekujem to od nikog drugog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 18:04 (Deus ex machina).
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Psiho246 kaže...

.

Strašno si pun predrasuda i općenito misliš da si puno pametniji od sviju, tipično za tebe. Dijeliš svijet na "ružičaste liberale"  koji eto po tebi nemaju veze sa stvarnošću. Rekao bih da si upravo ti taj koji ovdje otkriva toplu vodu i gleda stvari ružičasto. istini ja da sam zbog svog "liberalnog uma" sklon propitiviti tko je to "mi", a tko su to "oni" u ratu, i čiji se interesi stvarno štite.

To da se rat vodi ulitaristički je stvarno promašeno. Pogledaj domovinski rat i reci je li to stvarno bilo ulitarističko ili se moglo puno kraće s manje žrtava? Da Franjo i ekipa nisu toliko bili nabrijani na taj njihov glupi nacionalizam zar misliš da bi bilo toliko topovskog mesa? Koliko je samo skladiša pod Šuškom otišlo u zrak i nitko nije snosio odgovornost za to?

Neružičasta verzija rata za nas je da bi nas pregazili za par dana jer su ostali toliko tehnološki ispred nas da nema šanse da to sustignemo.

Sorry na kasnom odgovoru, ali necu ti ostat duzan. 

Reci mi, kazes da mislim da sam puno pametniji od "sviju". Koji dio toga te tocno muci? Sto ja to mislim ili sto ti mislis suprotno ili oboje?
Ja i jesam pametniji od vecine ljudi, covjek treba poznavati svoje mane i vrline. No ne smatram to nekim velikim uspjehom.  Od sviju sigurno nisam pametniji.

Ti samo mislis da znas bolje od mene tko je "mi" a tko su "oni". Makar ne znam na sto tocno mislis ali sam siguran da me podcjenjujes. Mnogo razlicitih faktora tvore "mi" i "oni" u razlicitim okolnostima.

Ako imas neku teoriju "mi, oni" slobodno ju podijeli ili ako vidis neke specificne pogreske u mojoj argumentaciji. Na taj nacin ili mogu priznat da sam u krivu ili mogu bolje obrazloziti svoj stav ako nisam bio dovoljno jasan, a sigurno nisam uvijek dovoljno jasan.

Grijesis. Rat se vodio utilitarianisticki. Jucer mi je preko ociju preslo da je netko spomenuo Mesica i dizanje nacionalizma.

Nema savrsenijeg primjera za potvrdu moje tvrdnje. Bio je kaos, Hrvati su bili razoruzani. U trenutku rata, srusile su se vecine moralnih normi, te kako bi rat bio dobiven, zbog sredstava za vodenje rata i ljudskog mesa, Mesic - ljevicar je ciljano dizao nacionalnu svijest kako bi stigao do tih stvari, kako bi pobijedili rat.

Mozda smo mogli bez toga? Mozda.

Tad je bio rat, to je velika kocka. Ja Mesica zbog toga ne krivim 0%.

Krivim ga zato sto je 3.14cketina sto nije imao muda tako reci pred narodom nego je vikao "HDZ je kriv oni su me natjerali".

To je jedino jadno sto vidim u tom potezu.

To da su neki koristili situaciju za osobnu korist isto stoji.

To sto je neki pojedinac Susak koristio situaciju za neka sranja, samo potvrduje moju tezu.

Gradane nije bilo briga jer je tad samo jedna stvar bila vazna, a bilo je korisnije (utility) ne dovoditi takve u pitanje jer bi za cilj koji smo si postavili to samo bila otezavajuca okolnost.

Bilo je korisnije pustit da takve stvari sredujemo u miru.

Postavi si pitanje zasto francuska nije uvela prijeke sudove za silovatelje njemaca u 2. svjetskom ratu?

Odgovor znas jer je isti kao i ovaj gore.

Mi se ne borimo s ostalima, ja ne razumijem kako si tako naivan. Zna se s kim su se Hrvati borili u povijesti i s kim cemo se boriti u buducnosti.

Nece to biti ni Rusija ni Turska.

Ja nisam nacionalist ali jesam Hrvat, drzavljanin Hrvatske, oblikovalo me to drustvo, vise nego ijedno drugo.

Volio bih biti metropolitan, gradanin svijeta...ali to je jednostavno prakticki nemoguce.

Realno vecina svijeta ne zeli mene za sugradana. U vremenima krize jos manje.

Ovo je moj dom, gdje su ljudi koje znam i volim, gdje su ulice, otoci i mora koje znam i volim.
Ako vidim da postoji opasnost da mi Vujcic ljude koje volim zeli uciniti gradanima drugog reda ili cak ih ubiti, to je stvar protiv koje bih se mogao boriti samo tako.

Hell, borio bi se ja i protiv domacih Vujcica u takvoj situaciji...

Steta sto je tebi i takvima koji se pravite moralno superiornijima, prva reakcija uzet cu putovnicu u ruke i put Njemacke ili nesto slicno.

Nema veze, to je vase pravo, ja vas ne krivim. Ako se vi ne osjecate ugodno ovdje, a u Njemackoj ce vam biti super, super. Odite.

Ali kada meni netko takav pocne predbacivati da je moralno superioran jer ja nisam takav i jer bih bio spreman ratovat...e onda imamo problem.

Realno, vecina vas ste 3.14ckice uplasene. Bojite se stvarnosti, bojite se moguce buducnosti, a kako bi to sami sebi opravdali, uzimate taj moral high ground stav prema drugima.

Ne zelis korupciju? Bori se protiv nje! Ne zelis fundamentalisticku katolibansku drzavu? Bori se protiv nje! Ne zelis cetnicku vlast nad sobom? Bori se protiv nje!

Ako si prevelika kukavica, tvoja stvar. Ja sam kroz zivot imao svakakve prijatelje, od budala koje se tuku gdje stignu, do onih koji se tuku samo s opravdanim razlogom, do onih koji se ne tuku uopce period.

Za ove prve sto se tog tice sam mislio da su debili, druge sam postovao, trece sam prihvacao. Ali kada ovaj treci pocne shit talkat a znas da je pussy...

Taj stav gdje sam skoro ja, jer sam javno rekao da sam u slucaju rata spreman i da bih volio da su i drugi gradani tzv. suverene RH spremni braniti suverenost, zapravo kriv za ratove i ubijanja je smijesno.

Jos kad mi netko imponira da sam ja nesto takvo rekao bez razmisljanja zato jer je on libtard pa se razumije u sve i dosegao je stupanj nirvane gdje je shvatio da je mir jedino rijesenje uvijek i stalno za sve...bilo bi komicno da nije frustrirajuce.

Ne odnosi se to na tebe specificno, vec na neke druge postove koji se nadovezuju na ovaj moj. (a neda mi se svakom odgovarat posebno)

No da se vratimo na temu, a ne beskorisna razglabanja "kakav sam ja", "kakvi ste vi", ponavljam, ako te zanima mozemo raspravljati o geopolitickoj situaciji, ratnoj spremnosti drzava, uzrocnicima mogucih kriza, ljudima iza zavjese...its all fun and games to me.

Ali kada se sve zbroji i oduzme, nece biti vazno jel sranje izbilo zbog Putina, May, Merkel, Kolinde ili Jakova...ja samo kazem da ce postati vazno ovdje i sad...lokalni problemi lokalne zajednice u kojoj zivis...ako ne ides u Njemacku, to ce bit Hrvatska.

Btw. zelim se nadovezat na jos nesto sto sam u blizini mojih postova procitao.

"Rat se ne vodi vise klasicno, vec moderno".

Hesus koji bullshit.

Amerika ima najmoderniju vojsku na svijetu, i zadnje ratove koje su vodili, vodili su moderno.

Kako im je to pomoglo?

Dok ne razviju terminatore, klasican rat je itekako vazan oblik ratovanja, bliski istok je savrsen primjer zasto ste u krivu.

- Psiho246
9 godina
neaktivan

Ja predlažem osnivanje udruge za zaštitu ihusha (i malih forumaša), te promicanje kažnjavanja govora mržnje, netolerancije, vrijeđanja i zlonamjernog podbadanja, te promidžbu open carrya i obavezno uvođenje obaveznog trotjednog vojnog roka u okvirima republike `Rvačke.

Ili, skraćeno: UZZIIMFTPKGMNVZPTPOCIOUOTVRUOR`R

Ovim putem najavljujem i kandidaturu za precjednika udruge.

Službeni slogan će nam biti: Janjetina, tajnice, vino, ratna mornarica, BFS.

A dio promocije open carrya ćemo provoditi prezentiranjem *službenog oružja udruge u vrtićima, školama, te naseljima pripadnika romske nacionalne manjine.

I lijepit ćemo si slaninu na čelo (populistički čin), te promociju vršiti isključivo korištenjem teletexta kao primarne platforme-medija za promidžbu naših intere.., ups.... IDEALA, da ideala sam mislio 

*BFG

P.S. dragi modovi; zašto se kad koristim italic zvjezdica * svejedno ne nakosi?

Kruha i igala...
12 godina
protjeran

@oldiggy

Slazem se u potpunosti. Ako nema para za bilo koji projekt, bolje da onda nista ne začinjemo, jer nekakva polovična ishitrena rješenja zasigurno nisu kljuc uspjeha.

@psiho

Niti ja nerazumijem te likove koji rjesenje svakog problema vide u putovnici i bjegu u inozemstvo. Ko da tamo nema pijanih i drogiranih budala, naoruzanih bandi, klanova i sl. Pa u svedskoj postoje kvartovi u nekim gradovima gdje bukvalno policija vise nema nikakvu moć uredovanja. Primjer one noći u koelnu je isto znakovit. Kaj ta ekipa sa putovnicama nezna da će i tamo naići na ono od cega odavdje bjeze.
Statistika izvrsenih teroristickih napada unutar eu pokazuje nazalost svu nemoć tih superiornih uredjenih drzava da se nose sa tom vrstom prijetnje. I kaj kad i tamo nekome dodje voda do grla, bu opet putovnicu u dzep i opet paljevina... Samo kam bu tada giljal ? I dokada u zivotu bu bjezal, i da li je time ikako doprinio rjesenju bilo kojeg problema koji bu mozda s vremenom dohvatio i njegove unuke...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice