Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.012.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

ja da radim u policiji bi sam sebi kupio neki odličan šoker. i onda bi lipo sa sigurne udaljenosti stunao lika. ali to nije moguće? mislim ulazit u fizički kontakt u današnja vrimena kad dica nose nožine a droge "drže" po 16 sati i daju nadljudsku snagu i izdržljivost (referenca: world most dangerous drug - nat.geo.)

http://social.xfire.com/users/kiki3000
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
loky4i4 kaže...

muka mi je od ovog karamarka i ekipe (šatoraši) pa ta postava je zrela za psihijatriju , mislim da je ovo sve jučer milanoviću došlo super za izbornu kampanju ,jer ne vidim baš preveliku potporu šatorašima

Rade sve da priviku pažnju medija. Baš sam prekjučer pomislio kako dosta dugo nije o njima ništa pisalo, kad eto njih opet prave scene. Kao djeca u vrtiću.

15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Policajac sa slike u stvarnom životu je stvarno izuzetno miran i flegma tip, usprkos staturi (bilda beskrajno godina). Međutim, to je takav posao koji jednostavno izvlači agresivu iz ljudi.

Sve po pravilima. Školski primjer upotrebe tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Odličan 5!

14 godina
neaktivan

Bas čitam ovu farsu oko fife i mislim se da je Marković imao dobre instrukcije od Blattera. Neuništivi su

17 godina
neaktivan

Gledao sam danas premijerovu konferenciju.

I dok ću i dalje nastaviti kritizirati tamo gdje vidim da je kritika potrebna, moram reći da se suosjećam sa premijerom.

Ne u premijerskoj ulozi već s njime kao čovjekom.

Premijer je mogao riješiti i predviditi beskrupulozne i amoralne ministre. Premijer je mogao maknuti ministra koji ni sam ne zna što hoće, ali glavno da krši sve naputke za ministra, od onih zakonskih do onih u domeni zdravog razuma i morala. Premijer je mogao bolje riješiti problem ministra koji je sudjelovao u izgradnji autocesti, a nije bio svjestan posljedica nesmotrene vožnje.

Premijer je mogao bolje rješiti mjere za podizanje (spoštanje) letvica. Premijer je mogao uočiti i prije izbijanja afere riješiti mnoge zavrzlame koje su učinjene po istom postupku koje je koristila bivša, krimininalna vlada na koju se često poziva.

No premijer nije mogao predvidjeti, spriječiti i riješiti ovaj problem. Nažalost, ne samo da ga on neće riješiti, neće ga nitko razuman u državi riješiti.

I to nažalost moramo prihvatiti.

Nema te osobe koja je dovoljno sposobna učiniti išta bez značajnih žrtava (blio ljudskih, bilo žrtava principa, prava, načela i morala), ni u nas, ni u svijetu.

Ovo mogu riješiti samo oni koji su to i započeli - jer nemaju što izgubiti i nemaju se čemu vratiti. Prava imaju, prava neće izgubiti - svrhe nemaju, svrhe neće ni naći.

Kažu akcijski junaci - boji se čovjeka koji nema što izgubiti, taj će se boriti do kraja. No šta ako je u borbi čovjek koji zna da mu je borba jedino što ima - i zna da kad borba prestane da mu ne preostaje ništa?

Taj čovjek je mnogo opasniji.

Prvi se možda bori za čast, možda se bori za osvetu, možda za budućnost drugih. Postoji vjera u čast, vjera u moral, vjera u principe.

Drugi će pogaziti sve da se borba nastavi. I prijetiti plinskim bocama i korsititi zakonske rupe i gaziti principe koji drugi ljudi svakodnevno čuvaju i čine sve kako bi priskrbili i onima koji su potrebitiji.

I zato se suosjećam sa čovjekom iza te govornice. Nije lako kad pokušavaš dati glas razuma (ma koliko to imalo/neimalo veze sa izborima) kad novinar (imbecil) Večernjeg postavi pitanje o "ogromnoj pogrešci policajca koji je zakoraknuo nogom u Crkvu iako to ne smije", dok se ne obazire na fotografije davljenja tog istog policajca ili prijetnje plinskim bocama 500 metara od njegove redakcije.

Ja ne bih imao toliko volje i kulture. Rekao bih im svima - naj*ebite se vlastiog domoljublja, najebite se povlasticama, najebite se mirovinama - mene više nećete jebat.

Dekretom bih prepisao državu i premijersku poziciju Anici Kovač.

Dekretom bih koljače Koradea, Glavaša, Norca (itd) proglasio ministrima obrane.

Dekretom bih onog nacista Bujaneca postavio na čelo Nezavisne Držvane Hrvatske TV.

Dekretom bih preimenovao HRT u Nezavisnu Držvanu Hrvatsku TV.

Dekretom bih Karamarka postavio na čelo mjesto 14 špijunskih organizacija.

Dekretom bih osnovao još 12 špijunskih organizacija - po jednu za praćenje svih jugo frakcija - od Udbe do bojica u pastel-setu.

Dekretom bih onog Gospićkog suca postavio na čelo svih sudova.

Dekretom bih rehabilitirao Sanadera.

I onda Ustavom obrisat guzicu, oprat ju zastavom i reći: "Tko vas j*ebe maloumne, idem laditi jaja na otok Sv. Vincencija i Grenadina."

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
phoenix2003 kaže...

Sve po pravilima. Školski primjer upotrebe tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Odličan 5!

Inače je to ovaj isti tip kojega su šatoraši u crkvi hvatali za grlo, vjerovali ili ne....

This space for rent!
16 godina
wyks kaže...

I zato se suosjećam sa čovjekom iza te govornice. Nije lako kad pokušavaš dati glas razuma (ma koliko to imalo/neimalo veze sa izborima) kad novinar (imbecil) Večernjeg postavi pitanje o "ogromnoj pogrešci policajca koji je zakoraknuo nogom u Crkvu iako to ne smije", dok se ne obazire na fotografije davljenja tog istog policajca ili prijetnje plinskim bocama 500 metara od njegove redakcije.

zna se cije su vecernji list novine ,hdz-ovo glasilo , vidi se i po komentarima na portalu (i facebooku) kakva im je publika ,žao mi je samo djece tih maloumnih roditelja

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 20:48 (loky4i4).
13 godina

Spremam se napisati nešto slično dobar dio ovog dana, a sad ću otvorit radler u tvoje ime jer si me spasio tipkanja. Živio vikarijski stress relief!

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
wyks kaže...

I zato se suosjećam sa čovjekom iza te govornice.....

zna se cije su vecernji list novine ,hdz-ovo glasilo , vidi se i po komentarima na portalu (i facebooku) kakva im je publika ,žao mi je samo djece tih maloumnih roditelja

A vidiš...ja ne suosjećam s čovjekom iza te govornice. Naime, tom čovjeku je prije gotovo 4 godine dan mandat isključivo iz jednog razloga - da se obračuna s mafijom koja je do tada bila na vlasti. I taj čovjek to nije napravio.

Zapravo, na moje čuđenje dobili smo nešto identično kriminalnom miljeu HDZ-a; dobili smo starog iskusnog mafijaša Linića za ministra financija, dobili smo mafijaškog boss-a Čačića za, pazi sad - PRVOG Potpredsjednika vlade, dobili smo bahatog balavog slinavca Zmajlovića za ministra okoliša, Mirela Holy se svojevremeno slavila u nebesa jer je dala ostavku, a pri tom se zaboravljalo radi čega - radi istog onog HDZ-ovskog nepotizma radi kojeg normalan čovjek ne bi izlazio iz mišje rupe (identičan slučaj "dragog Barba Luke").

Mladen Bajić ostao je glavni državni odvjetnik kao nedodirljivi svetac zaštitnik svih mafijaša i kriminalaca. Putovnice su se i dalje prodavale kao na sajmištu. Maltene ne postoji niti jedan istočni kriminalac bez 'rvacke putovnice koja mu garantira slobodnu šetnju Nizozemskim parkovima i Belgijskim obalama.

Todorić prodaje peciva za cijenu koja ne pokriva proizvodnju. Kao privatni poduzetnik, ima pravo na obavljanje transakcija u platnom prometu (plaćanje računa i sl., to ne postoji nigdje). Nedodirljiv je i maltene vlada ovom državom. Kreira životni standard na sliku i priliku kineskih tvorničkih radnika.

Dijaspora hladi jaja negdje po australijama i kanadama i tamo, naravno, plaća i porez, ali svake godine glasa za kriminalce na vlasti (što je apsurd nad apsurdima IKADA ZABILJEŽENIM U SVIJETU). Ako si otišao, ili se vrati i jedi govna s nama ili ostani tamo gdje jesi i ne seri. Zašto, ali zašto se konačno ne ukine pravo glasovanja ljudima koji nemaju niti telefonske veze s ovom zemljom?

I zašto taj čovjek iza govornice nije posegnuo za sredstvima kojima bi ušao u trag pokradenom novcu na off-shore računima....istom onom novcu kojeg je ova nesretna zemlja imala u trenutku rata....gdje su svi ti Pašalići, Krpine..gdje su Vukojevići (pazi, sudac ustavnog suda, e to je tek priča), Krpine...gdje je Vladimir Šeks (ovo je pak, Creme dela Creme...)...gdje je Jadranka Kosor...gdje je Božidar Kalmeta....gdje je, konačno, Željko Kerum - čovjek koji usred glavnog grada preko reda, poput šerifa, ušeta u centralnu policijsku postaju s dvije gorile u trenirkama i BIVA POSLUŽEN traženim dokumentima (zašto se ne revidira kupovanje njegovog mandata od Sanadera?)...gdje je Milinović koji je kupovao netestirana cjepiva...gdje je Bandić koji, pazi sad, IZ ZATVORA VODI GLAVNI GRAD JEDNE DRŽAVE...od ovog je bolji samo Glavaš, on je iz zatvora druge države vodio grad u ovoj prćiji...gdje je Reno Sinovčić...

Gdje su novci povoljnih kredita kojima su obasipani privilegirani radnici HNB-a, HBOR-a? Ukinuli su kredite? BAš dobro, a ostale novce koji su do sada pokradeni na takav način? Tko će to platiti? Ili mi stvarno radimo za nekretnine radnika u privilegiranim državnim institucijama?

Radi čega plaćamo RTV pretplatu ako RTV kao institucija ne služi ničemu? Da se Elizabeta Gojan može pojaviti u dvije emisije? Ili možda da Hloverka uredi dnevnik kao nejjeftiniju reklamu za šampon?

Radi čega policija i vlada kupuju nova vozila? Radi čega čovjek iza govornice pokušava uvjeriti narod da je novo jeftinije od starog?

Gdje su svi uhljebi iz lučkih kapetanija koji službenim plovilima usred sezone odlaze na ispijanja kave prema različitim otocima? Naravno, dok ostatak godine ne rade ništa.

Radi čega čovjek koji je motornom jahtom, za vrijeme seksualnog delikta prepilio dvoje talijana na pola, i dalje šeta gradom i ispija kave po Bogovićevoj i Cvjetnom trgu?

Radi čega Sanaderov okot s našim novcima studira i banči po SAD-u dok naša djeca nadničare za Todorića jer im roditelji, koji sve to plaćaju, nemaju za studij?

Gdje je policija u državi u kojoj je život postao jeftiniji od luksuznijeg vozila srednje klase? Zna li čovjek iza govornice da je u 'rvackoj najlakše ubiti čovjeka - automobilom? Fino razmeljaš oca i sina po cesti - i za par godina, sasviim slobodno sjedneš u isti birc s njegovom udovicom i nasmješiš joj se. Tko zna, ako žena dobro i izgleda, možda....

I tko još ovdje, od razumnih ljudi uopće razmišlja o policiji kao o zaštitnicima zakona i poretka? Da li je zaista policija prvo što vam pada na pamet kada vam u ovoj prčiji prijeti nekakva opasnost?

Nažalost, ova zemlja je žalosno klupko korumpiranih i rodbinski povezanih kriminalaca najteže vrste. I radi toga ja ne suosjećam s čovjekom iza govornice. Iz vrlo jednostavnog razloga - jer taj čovjek zajedno sa Karamarkom, Šeksom, Linićem, Zmajlovićem, Holy, Čačićem, Pašalićem, Glogoškim, Klemmom, Bozanićem, Sanaderom, Krpinom, Glavašem, Merčepom, Kerumom, Kosoricom, Vukojevićem, Rojsom, Šukerom, Grčićem, Lalovcem, Milinovićem, Horvatinčićem, Sanaderom - jede iz istog korita.

A to korito punimo - mi.

Onaj tko na slijedećim izborima da glas HDZ-u, nije ništa bolji od četnika. Ali onaj tko da glas SDP-u nije ništa bolji od onog koji je dao glas HDZ-u.

Što bi jedan moj poznanik rekao: "To ti oni samo misle da je u pašteti meso."

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 22:35 (R2R).
15 godina

Wyks, na kraju bi trebao dodati da bi sve "polio petruljem i užgao". Pa nek bude vatreno (može i srce).

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 22:29 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
Drago kaže...

Inače je to ovaj isti tip kojega su šatoraši u crkvi hvatali za grlo, vjerovali ili ne....

Kaže news bar, ostatak:

http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/braniteljeva-strana-priche-ovaj-interventni-policajac-svojim-vratom-je-zgra

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 22:43 (Ranko Kukumar).
13 godina
protjeran

Prije nekih pet minuta stavih na Facebook staranicu https://www.facebook.com/pzosijek?fref=nf  (Policija zaustavlja-Osijek) sliku nepravilno parkiranog policijskog vozila, no uklonjena je u roku deset sekundi.

I vi sad recite da naša policija nije djelotvorna i da je informatički polupismena.

Brzina im je vrlina kad svoju guzu čuvaju.

Što više, poslao sam im original fotografiju s mobitela na kojoj se zumiranjem može otkriti broj reg. pločice a i datum kada je snimljena.

btw;

Inače, na toj stranici ima dosta slika na kojima se isprdavaju s nepravilno parkiranim civilnim vozilima.

fuj...

Navik zivi tko krade posteno
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 7:46 (Strahoslav Trta).
13 godina
protjeran
Drago kaže...

Drago, zar ne vidiš da se taj policajac smješka dok ga "branitelj Hrvatske" steže za grkljan.

Izgleda da voli sado-mazo stil, pa mu godi.

Što se mene tiče; da sam Ministar policije RH poslao bih dečke iz Lučkog da naprave reda, poruše šatore, a tko se odupire treba dobiti po "lampi" i neće mu više na pamet pasti praviti gluparije ove vrste koja traje već 6-7 mjeseci.

Neka dragovoljci veterani; američke, britanske, francuske, ruske armije pokušaju nešto slično napraviti u svojoj zemlji, bili bi razbijeni u prva dva-tri dana "prosvjeda".

Naši političari samo se boje za fotelje, za svoju "guzu", poziciju, i ne žele se zamjerati nikome.

Odvratno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 9:15 (Strahoslav Trta).
17 godina
Strahoslav Trta kaže...
Što se mene tiče; da sam Ministar policije RH poslao bih dečke iz Lučkog da naprave reda, poruše šatore, a tko se odupire, treba dobiti po "lampi" i neće mu više na pamet pasti praviti gluparije ove vrste koje traje već 6-7 mjeseci.

Sva sreca pa nisi dogurao dalje od Foruma...

Jesi ti svjestan uopce sta bi se dogodilo da i jedan branitelj od tamo nedaj boze smrtno nastrada ? Koje Lucko itd ? U misju rupu bi se zavukli a jedno bi vojska mozda uspostavila mir...

Iz svakog coska bi se oruzje izvuklo., ti zbilja mislis da je braniteljska populacija razoruzana i da nemaju doma vise oruzja nego "dva Lucka" !?

Sta mislis da drzava nebi pokazala zube jucer na njima da je smjela ? Nesmiju krenit... Zasto se sator ne makne ispred ministarstva ? Ko ce ?

Drugim rjecima ti da si ministar i da postupis tako nosalantno sad bi visio negdje vec..., probleme valja rjesavati mozgom i takticno a ne silom protiv maltene moze se reci

vecom grupacijom ljudi nego sto imamo interventne policije + specijane policije ili bilo kakve policije....  i vjeruj da imaju cime uzvratiti i dan danas kako su imali i 91.

12 godina
R2R kaže...
...gdje je Reno Sinovčić..

puno pitanja, ali evo mogu ti odgovoriti bar na jedno....

bio je jučer u gradskom vijeću u zadru (inače je vijećnik), umiruje ostale vijećnike (hadezejove i esdepejove), moli da se ne prepucavaju i da se rasprava vodi na civiliziranoj razini...

13 godina
protjeran

Čuj @spaljeni

Hrvatski branitelji nisu institucionalno viši rang od policije RH i moraju poštovati sve zakone kao i svi ostali civili u RH.

Ako hvataš policajca za grlo, moraš biti priveden ako ne mirno, onda silom.

Ako ga ostali lezilebaroši krenu braniti treba ih onesposobiti, ako treba i silom.

Meni naši novinari nisu jasni ?!

Zašto ne zaustave jedno desetak branitelja, da kažu ime i prezime i da kažu kolika im je braniteljska mirovina ?

Čemu strah i stid ?!

Osobno bih im ( da sam novinar) postavio pitanje; "znate li koliko obitelji u Hrvatskoj nema ni za kruh, imaju po šestoro djece, ljudima propale firme, žive od nekakog fuša, jedva preživljavaju"

no, svejedno.

Možda si i ti u pravu jer je "to stanje" trebalo spriječiti u samom početku.

Do sad se paučina debelo proširila i možda ju je do izbora i nemoguće ukloniti.

I samo mi nemoj pričati o oružju, njihovoj agresiji.

Zakone RH moramo poštivati svi (jedino ako su branitelji zlatna telad pa ne moraju).

Bez veze.

14 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Drago, zar ne vidiš da se taj policajac smješka dok ga "branitelj Hrvatske" steže za grkljan.

Najnovije: Ta policija je navodno uvezena iz Srbije, prokleti četnici..

12 godina
Ranko Kukumar kaže...
Strahoslav Trta kaže...

Najnovije: Ta policija je navodno uvezena iz Srbije, prokleti četnici..

još novije!!!

čini se i da nas drago dezinformira što se tiče onog policajca, kao fol neka dobričina koja šeta psića po zagrebu...

a to je ustvari mile iz nove gradiške

14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
R2R kaže...
...gdje je Reno Sinovčić..

puno pitanja, ali evo mogu ti odgovoriti bar na jedno.... bio je jučer u gradskom vijeću u zadru (inače je vijećnik), umiruje ostale vijećnike (hadezejove i esdepejove), moli da se ne prepucavaju i da se rasprava vodi na civiliziranoj razini...

Hahahahahahahahahahahaha! 

Ovo nažalost nije promijenilo ništa od gore napisanog - ali si mi bogme nasmijao jutro! 

CARE! 

14 godina
neaktivan
spaljeni kaže...

Jesi ti svjestan uopce sta bi se dogodilo da i jedan branitelj od tamo nedaj boze smrtno nastrada ? 

A vidiš ja se ne slažem s motivima o kojima ti govoriš. Uopće ne mislim da bi nekakav sukob bio problematičan s praktičnog stajališta. Mislim, naravno da bi to bila katastrofa i naravno da je ovo jedini prihvatljivi ishod (krv se ne smije prolijevati - ni pod razno, to smo već imali i ne želimo opet).

Međutim, da se kojim slučajem dogodi da ovi pučisti gurnu zemlju u građanski rat, to bi bio otvoreni sukob između legalista i rojalista. Jedni bi se borili na strani zakona, a drugi - na strani novca (kojeg BTW - nema). I tu hrvatske ne bi bilo nigdje. HDZ svojata hrvatsku kao da su je oni stvorili. A nisu. Stvorili smo je svi mi. I nitko je nema pravo svojatati. A to je upravo ono što pučisti koriste da bi se izdigli iznad nas - poreznih obveznika.

Sada je naravno kasno za "ispravljanje krivih Drina", ali moje mišljenje je da je ovakav razvoj događaja isključivo - politički motiviran. Naime, ovakav promašaj je evidentan kraj HDZ-a i njihove mafijaške politike (ne smatram da je trenutna vlast išta drugačija); jer je ovim i ovakvim razvojem događaja SDP jednostavno pokazao da - reda može (i mora) biti. I da se taj red može postići i bez prolijevanja krvi (što je za svaku, ali baš svaku pohvalu). I to je ono što HDZ-u, ne da nikada nije palo na pamet, već to nikada nisu ni razmatrali kao opciju. I to je pravo političko samoubojstvo. Jer iz ove točke, oni do svojih ciljeva (političkih ili bilo kojih drugih), mogu doći jedino - nasiljem.

Rezime čitavog događanja je da smo imali relativno ozbiljne nerede u glavnom gradu (čak na dva mjesta), a također i u okolnim gradovima - i da nikome nije pala dlaka s glave. Svi su i danas živi, ispijaju kavu i uživaju na suncu.

Neovisno o tome koja stranka je na vlasti - ova zemlja je jučer po prvi puta u svojoj povijesti izgledala kao - Evropa. Nažalost, zahvaljujući SDP-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 9:50 (R2R).
17 godina
odjavljen

Sve bi bilo oke da se skupi veca kolicina branitelja (recimo njih 50000) i traze neka prava, ali ovak 100 - 200 branitelja nista ne znaci, sve su to uglavnom oni koji imaju dobre mirovine pa sad osjecaju poziv da su potrebni. Svaki branitelj kojeg znam (ljudi su normalni i normalno zaradjuju za zivot) je reko da ne podrzava te gore i svima se digne zivac na tu temu.

Uglavnom cijela ova prica s braniteljima je otisla na veliku korist SDP-u.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
10 godina
neaktivan
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

Ma vidi debila kako jadnog invalida hvata vratom za ruku.NASILJE!

15 godina
R2R kaže...

Naime, ovakav promašaj je evidentan kraj HDZ-a i njihove mafijaške politike (ne smatram da je trenutna vlast išta drugačija); jer je ovim i ovakvim razvojem događaja SDP jednostavno pokazao da - reda može (i mora) biti. I da se taj red može postići i bez prolijevanja krvi (što je za svaku, ali baš svaku pohvalu).

O kakvom ti redu pričaš? O onom gdje skupina poluinvalida 6 mjeseci prijeti državnim udarom i krši zakone gdje stigne? Ili misliš na to što su u par navarata blokirali jednu od najprometnijih prometnica u centru glavnoga grada? Što misliš je li ljudima koji su kasnili na posao ili školu to izgledalo kao red? Čudno je tvoje shvaćanje reda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 12:39 (captain_soap_McTawish).
14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
 O kakvom ti redu pričaš? O onom gdje skupina poluinvalida 6 mjeseci prijeti državnim udarom i krši zakone gdje stigne? Ili misliš na to što su u par navarata blokirali jednu od najprometnijih prometnica u centru glavnoga grada? Što misliš je li ljudima koji su kasnili na posao ili školu to izgledalo kao red? Čudno je tvoje shvaćanje reda.

Gle...razumijem tvoju ljutnju. Naravno da nisam mislio na štakorašenje u Savskoj i čitav cirkus kojeg ti Klemm-ovi razbijači tamo rade glumeći invalide i branitelje (mislim, da se ne varamo, na svim fotografijama jedva da ima nekog invalida, osim Glogoškog i par njih, sve ostalo su Klemmovi plaćenici-razbijači u punoj snazi, to je vidljivo i jasno čak i malom djetetu). Pod "redom" sam podrazumjevao kirurški preciznu upotrebu policije poradi sprečavanja eskaliranja situacije (što bi pučistima išlo na ruku).

Međutim, to nije uspjelo. I to nije uspjelo isključivo radi ispravnog i pravilnog djelovanja od strane vlade (dakle pod tim mislim na zapovjednu liniju vlada-ministar-policija-situacija na trgu, a ne na vladu kao instituciju).

Nisam ljubitelj ni ove vlade niti njenog premijera, međutim on je imao muda jučer priznati jednu stvar; na upit nekakve večernjakove bosanke (uglavnom neke cure koja guta samoglasnike i zavija dok govori) o tome da li se stvar mogla riješiti ranije, pa čak i u Savskoj, čovjek je lijepo skupio hrabrosti i odgovorio: "Za to je sada već kasno.".

Po meni, uz korumpiranu policiju i kadar upitne lojalnosti (a još više upitne stručnosti), zaista nije lako kontrolirati pučističko djelovanje. Međutim, ovog puta, nastupile su "kornjače" i situacija je stavljena pod kontrolu; puč je propao, HDZ-ovom ustaškom derneku se razbilo o glavu, štakoraši su ucviljeno ispraćeni na svoj ilegalni dernek u Savskoj, a građani su za vikend mirno izašli u centar na kavu. Eto, to smatram redom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 14:43 (R2R).
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Evo čitam zadnje dvije stranice ove teme, i tužno se smijem pojedincima kojima je vrh hrabrosti skrivati se iza nekakvog nicka i avatara, a nemaju blage bele veze niti o čemu pričaju, odnosno pišu, niti o čemu se ovdje radi u slučaju ovih prosvjeda! 

Kada pojedinci budu "gordi" kako kakvi lavovi pisali svoje nebuloze od komentara, neka barem prije usvoje materiju, neka se raspitaju kod onih ljudi pod šatorom koji je razlog onog skupa, da najveći razlog može rješiti samo jedna druga riječ u jednoj bitnoj rečenici, a sve ostalo je prazno zajedljivo naklapanje, kao i onog neradnika koji kao čita knjigu, pankeri i knjige, ne'š veće tragikomedije!!!!

15 godina
R2R kaže...

Gle...razumijem tvoju ljutnju. Naravno da nisam mislio na štakorašenje u Savskoj i čitav cirkus kojeg ti Klemm-ovi razbijači tamo rade glumeći invalide i branitelje (mislim, da se ne varamo, na svim fotografijama jedva da ima nekog invalida, osim Glogoškog i par njih, sve ostalo su Klemmovi plaćenici-razbijači u punoj snazi, to je vidljivo i jasno čak i malom djetetu). Pod "redom" sam podrazumjevao kirurški preciznu upotrebu policije poradi sprečavanja eskaliranja situacije (što bi pučistima išlo na ruku).

Međutim, to nije uspjelo. I to nije uspjelo isključivo radi ispravnog i pravilnog djelovanja od strane vlade (dakle pod tim mislim na zapovjednu liniju vlada-ministar-policija-situacija na trgu, a ne na vladu kao instituciju).

Da, tako što im je opet dopustila da krše zakon i rade po svojoj volji (probijanje barikada, napad na policiju, odbijanje davanja indetifikacijske isprave itd.). Nije to nikakva kirurška preciznost ni sposobnost, to je ono što rade zadnjih nekoliko mjeseci. Nije ni sada policija ništa konkrentno njima napravila (privela ih, probala ih maknuti i sl.), jedino što su se branitelji ovog puta odlučili malo povući.

R2R kaže...

Nisam ljubitelj ni ove vlade niti njenog premijera, međutim on je imao muda jučer priznati jednu stvar; na upit nekakve večernjakove bosanke (uglavnom neke cure koja guta samoglasnike i zavija dok govori) o tome da li se stvar mogla riješiti ranije, pa čak i u Savskoj, čovjek je lijepo skupio hrabrosti i odgovorio: "Za to je sada već kasno.".

Ti to zoveš mudima? Priznati da je nije imao muda napraviti svoj posao (pa dužnost izvršne vlasti jest da osigurava da se zakon i red poštuju) i da još uvijek nema muda napraviti svoj posao. Nikad nije prekasno, Milanović na raspolaganju ima sve alate da riješi tu situaciju.

Po meni, uz korumpiranu policiju i kadar upitne lojalnosti (a još više upitne stručnosti), zaista nije lako kontrolirati pučističko djelovanje. Međutim, ovog puta, nastupile su "kornjače" i situacija je stavljena pod kontrolu; puč je propao, HDZ-ovom ustaškom derneku se razbilo o glavu, štakoraši su ucviljeno ispraćeni na svoj ilegalni dernek u Savskoj, a građani su za vikend mirno izašli u centar na kavu. Eto, to smatram redom.

Ništa ovdje policija nije konkrento stavila pod kontrolu, prosvjednici su se opet vratili u Savsku gdje nastvaljaju ignorirati pravnu državu i zakone. Dakle tebi je okej da nas u šaci drži skupina neradnika? Istina, on je kod određenih skupina glasača dobio političke bodove i na neki način ponizio branitelje, no to meni kao običnom građaninu ništa znači. On je legitimno izabran premijer i predstavlja izvršnu vlast što znači da mu je posao da osigurava da se zakon poštuje. Stoga ako netko na ovaj način krši zakon, nije njegov posao da se s nekim "nateže" već da ga spriječi u tome.

15 godina
ATJLučko kaže...

Evo čitam zadnje dvije stranice ove teme, i tužno se smijem pojedincima kojima je vrh hrabrosti skrivati se iza nekakvog nicka i avatara, a nemaju blage bele veze niti o čemu pričaju, odnosno pišu, niti o čemu se ovdje radi u slučaju ovih prosvjeda! 

Kada pojedinci budu "gordi" kako kakvi lavovi pisali svoje nebuloze od komentara, neka barem prije usvoje materiju, neka se raspitaju kod onih ljudi pod šatorom koji je razlog onog skupa, da najveći razlog može rješiti samo jedna druga riječ u jednoj bitnoj rečenici, a sve ostalo je prazno zajedljivo naklapanje, kao i onog neradnika koji kao čita knjigu, pankeri i knjige, ne'š veće tragikomedije!!!!

Pa hajde nas onda ti ovdje prosvjetli kad branitelj već pola godine nisu? Koji je to stvarni i duboko moralno opravdani razlog onoga skupa?

14 godina
captain_soap_McTawish kaže...
ATJLučko kaže...

Pa hajde nas onda ti ovdje prosvjetli kad branitelj već pola godine nisu? Koji je to stvarni i duboko moralno opravdani razlog onoga skupa?

Drage volje kolega! 

U detaljima se razlikuju ugovori, pa se u detaljima razlikuju i zakoni! 

Kada bi se Zakon o Braniteljima proglasio Ustavnim zakonom a ne Organskim zakonom, puno toga bi se riješilo linijom automatizma, samo od sebe!  

Što su razlike između Ustavnog zakona i Organskog zakona, istražite kolega sami, a napose, ne bi bilo lošeg otkriti zašto "vladajuća trojka"; premijer, predsjednik Hrvatskog Sabora i Ministar Branitelja ne žele usvojiti taj prijedlog branitelja, već inzistiraju na terminologiji

Organskog zakona?!?! 

EDIT; branitelji i invalidi Domovinskog rata su u samom početku kazivali da traže preimenovanje Zakona o pravima branitelja ..., iz Organskog u Ustavni zakon, samo što ste vi kolega i ostatak društva to prespavali u zimskom snu ili namjerno prečuli!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 18:09 (ATJLučko).
17 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Drage volje kolega! 

U detaljima se razlikuju ugovori, pa se u detaljima razlikuju i zakoni! 

Kada bi se Zakon o Braniteljima proglasio Ustavnim zakonom a ne Organskim zakonom, puno toga bi se riješilo linijom automatizma, samo od sebe!  

Što su razlike između Ustavnog zakona i Organskog zakona, istražite kolega sami, a napose, ne bi bilo lošeg otkriti zašto "vladajuća trojka"; premijer, predsjednik Hrvatskog Sabora i Ministar Branitelja ne žele usvojiti taj prijedlog branitelja, već inzistiraju na terminologiji

Organskog zakona?!?! 

EDIT; branitelji i invalidi Domovinskog rata su u samom početku kazivali da traže preimenovanje Zakona o pravima branitelja ..., iz Organskog u Ustavni zakon, samo što ste vi kolega i ostatak društva to prespavali u zimskom snu ili namjerno prečuli!

Zasto onda to nije napravio HDZ kad su oni tak veliki domoljubi i zasto su se branitelji to tek sad sjetili nakon 20 godina kaj je rat zavrsio i to u godini parlamentarnih, i zasto te prosvjede ne podupiru oni branitelji koji sada rade i zive normalnim zivotom, nego samo oni koji su u mirovini, a da se razumijemo poveci broj onih koji je u mirovini je radno sposobno.

Zasto u ovoj odvratnoj drzavi radni covjek ima najmanje prava nesto reci?

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
13 godina
protjeran

Gospodine @ATJLučko, ako mislite da se npr skrivam iza avatara, tu ste pogriješili.

Ako vas baš zanima kako se zovem i ako ste mislili na neki od mojih upisa rado ću vam na pm. poslati ime i prezime, OIB, presliku osobne, domovnicu, adresu stanovanja i ostalo što vam treba za moju identifikaciju.

Što se tiče velike većine braniteljskih mirovina eto, reći ću vam da sam zaposlenik u HZMO, pa sam od sredine devedesetih upoznat za koliko su se kupovale mirovine, postoci invalidnosti, ime specijalista iz KBC-a koji su pisali nebuloze o braniteljskim bolestima itd.

Svaka čast izuzecima, govorim o braniteljima LOPOVIMA koji su na kriminalan način došli do invalidske mirovine.

90-ih su cifre za ulazak u "odabrano društvo branitelja invalida" bile između tri i pet tisuća maraka koje su ravnopravno dijelili šef invalidske komisije , dr. specijalist koji je kompletirao nalaze, slao podatke u centralnu službu, razni psihijatri, ortopedi, neurolozi i slični lopovi.

Kad smo prešli na Euro, cifre su duplo skočile.

Ponavljam, svaka čast poštenim braniteljima koji su do mirovine došli legalnim putem i koji su zaista bolesni, a ne da mirovinu od pet tisuća kn dobije čovjek koji je prije rata igrao profesionalno mali nogomet i normalno, nastavio ga je igrati nakon što je dobio mirovinu od nekih 4.5 t kn. sad više ne igra jer je prešao 45 godina pa ne može ne što ne zna, nego što ne može zbog godina.

Bolje nemoj više ništa (bar meni) pričati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 9:19 (Strahoslav Trta).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice