Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.995.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
nine kaže...
tnakir kaže...

Umisto da ustede, oni ce zaposlit jos 50 ljudi da vodi tu firmu i koji ce trositi jos vise novaca. 

da živa šteta, ne bude se par pojedinaca oparilo preuzimajući pod svoje okrilje sve spremačice i domare u hr. koji su trenutno pod državom..

no ne sumnjam da će ipak naći način da još uzmu od onih koji najmanje imaju..

Ovo sve, čisto matematički, vodi prema situaciji "vile, sjekire i motike" pred Saborom...i onda će se ko Čaušesku čuditi koji je kukumar ljudima i zašto se bune

dok budu stajali pred zidom vezanih očiju

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...
nine kaže...
tnakir kaže...

Umisto da ustede, oni ce zaposlit jos 50 ljudi da vodi tu firmu i koji ce trositi jos vise novaca. 

da živa šteta, ne bude se par pojedinaca oparilo preuzimajući pod svoje okrilje sve spremačice i domare u hr. koji su trenutno pod državom..

no ne sumnjam da će ipak naći način da još uzmu od onih koji najmanje imaju..

Ovo sve, čisto matematički, vodi prema situaciji "vile, sjekire i motike" pred Saborom...i onda će se ko Čaušesku čuditi koji je kukumar ljudima i zašto se bune

dok budu stajali pred zidom vezanih očiju

Odavno je trebala biti situacija vila, sjekire i motike, ali nasi ljudi se vise uzbudjuju radi krivo dosudjenog penala ili "krive" seksualne orijentacije, nego radi toga hoce li sutra imati sto za jesti ili ne.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Odavno je trebala biti situacija vila, sjekire i motike, ali nasi ljudi se vise uzbudjuju radi krivo dosudjenog penala ili "krive" seksualne orijentacije, nego radi toga hoce li sutra imati sto za jesti ili ne.

To je zato što ipak imaju što jesti, barem velika većina...problem će nastati kad ih dovoljan broj zbilja ne bude imao, a kao što rekoh,

limes siromaštva teži prema tome

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
tnakir kaže...
segregator kaže...
..

Odavno je trebala biti situacija vila, sjekire i motike,..

- zar ne znaš da je segregator mućki provokator? jedna prigodna floskula: (ne)dajte se isprovocirati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Da li od vas tko kupuje stvari preko neta koristeći paypal? Gledam zadnjih mjesec dana, taj paypal ima neku svoju tečajnu listu. Evo zadnje kupio stvari za 47.96 USD što po HNB, prodajni najveći 5,584, iznosi 267,81 kuna. Gledam prema XE.com iznosi 267,23 kuna, a meni paypal naplatio 279,41! I to je sama cijena bez paypal fees-a, piše da seller plaća fees. Kradu!

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 17:01 (veliki bebač).
15 godina
veliki bebač kaže...

Kradu!

Hoćeš reći posluju?

Inače isključi opciju da ti PayPal sam mijenja valutu i ostavi to da banka radi.

Swedish latin super funk.
17 godina
mario.L_hr kaže...
segregator kaže...

Da li bi najprije kod poplave išao pomagati onome ko je digao dinamitom branu u zrak i izazvao poplavu (i kaže da će ih dizati i dalje)? Mislim da je čovjek ciljao u tom smjeru

Daj razmisli još jednom. Govoriš o Pernaru, zašto uvlačiti čovjeka vulgaris u priču. Loš političar koji želi zajahati zmaja (čitaj: uhljebiti se na državne jasle).

A eto, bar je probao pomoći:

17 godina
neaktivan

S druge strane svijeta propaganda čini svoje. Projekt solarnih cesta koji iz više razloga ni u alternativnom svemiru ne može biti isplativ je sakupio 2,2mil. USD na Indiegogu, naravno preko fleksibilnog modela crowdfundinga što znači da autor dobiva pare bez obzira sakupio limit ili ne. Iako je izgleda podcijenio svoju mogućnost da proda muda pod bubrege jer je mogao komotno ići na sve ili ništa pa platiti manju proviziju. Sve se to dešava na Indiegogu gdje autor nije dužan ispoštovati zadane ciljeve niti isporučiti perkove. Iako kakvi su perkovi, vjerojatno ih i bude isporučio, ali projekt sigurno neće dovršiti, prognoziram zbog necool birokrata koji su protiv njegove übersexycool ideje.

Evo i video uspješnog sales pitcha. Izgleda da glasno i brzo izražavanje pali. S puno cool modernih izraza!

Broz before hoes
11 godina
protjeran

http://katkapital.com/2014/06/29/gradanski-odgoj-i-trashmarksizam/¸

"...I tako smo dobili predmet u školi koji će djecu od malih nogu učiti da je za njih najbolje da drugi donose odluke umjesto njih, da sloboda znači imati mogućnost izabrati tko će umjesto tebe donositi odluke koje možeš donositi sam, da je Adam Smith šarlatan, da neoklasična ekonomska škola nema ništa za ponuditi svijetu, da je kapitalizam nestabilan sustav koji ljudima ne omogućuje zadovoljene osnovnih životnih potreba, i da rješenja treba tražiti isključivo u marksističkim i kejnsijanskim paradigmama..."

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
15 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

http://katkapital.com/2014/06/29/gradanski-odgoj-i-trashmarksizam/¸

"...I tako smo dobili predmet u školi koji će djecu od malih nogu učiti da je za njih najbolje da drugi donose odluke umjesto njih, da sloboda znači imati mogućnost izabrati tko će umjesto tebe donositi odluke koje možeš donositi sam, da je Adam Smith šarlatan, da neoklasična ekonomska škola nema ništa za ponuditi svijetu, da je kapitalizam nestabilan sustav koji ljudima ne omogućuje zadovoljene osnovnih životnih potreba, i da rješenja treba tražiti isključivo u marksističkim i kejnsijanskim paradigmama..."

Lol,pogledaj samo stranicu sa koje ti cijest dolazi.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
protjeran
g12356 kaže...

Da, i? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 2:06 (Anarchist Prince).
17 godina
Anarchist Prince kaže...
g12356 kaže...

Da, i? 

Tekst je loš...uzima USA kao primjer kapitalizma i Sjevernu Koreju kao primjer socijalizma.

Pravi primjer adamsmithovskog kapitalizma je Somalija, gdje je upliv države minimalan, skoro nepostojeći, a

pravi primjer socijalizma je Švedska.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 9:20 (segregator).
11 godina
protjeran
U Somaliji ne postoji država, tj. Somalija je bezdržavna (ne postoji grupa gangstera sa monopolom na silu sa zastavicama), ali tamo vladaju razni plemenski vođe tako da ti dođe na isto. Od kapitalizmu ne možemo govoriti, ali čak i tako bezdržavna i sa diktatorima u Somaliji se dosta veliki broj parametara vezan za kvalitetu života povećao. Švedska svoj standard temelji na dugim godinama slobodnog tržišta i poštivanja privatnog vlasništva, po ekonomskim slobodama je jedna od najjačih na svijetu, ali rastuća socijalna država ih košta i to će se odraziti na njihovu ekonomiju ako već nije.
17 godina
Anarchist Prince kaže...
U Somaliji ne postoji država, tj. Somalija je bezdržavna (ne postoji grupa gangstera sa monopolom na silu sa zastavicama), ali tamo vladaju razni plemenski vođe tako da ti dođe na isto. Od kapitalizmu ne možemo govoriti, ali čak i tako bezdržavna i sa diktatorima u Somaliji se dosta veliki broj parametara vezan za kvalitetu života povećao. Švedska svoj standard temelji na dugim godinama slobodnog tržišta i poštivanja privatnog vlasništva, po ekonomskim slobodama je jedna od najjačih na svijetu, ali rastuća socijalna država ih košta i to će se odraziti na njihovu ekonomiju ako već nije.

Mislim da vrijedi pogledati:

http://thedailyshow.cc.com/videos/yk98ct/the-stockholm-syndrome-pt--1

http://thedailyshow.cc.com/videos/r43hlb/the-stockholm-syndrome-pt--2

15 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

Švedska je skoro pa maximalno socijal demokratska,jedino im je posljednjih desetak godina malo počeo dolaziti neoliberalizam,i on je najčešće onaj koji im pravi probleme.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
protjeran
g12356 kaže...

Švedska je skoro pa maximalno socijal demokratska,jedino im je posljednjih desetak godina malo počeo dolaziti neoliberalizam,i on je najčešće onaj koji im pravi probleme.

LOL, da sam dobio kunu svaki puta kada sam to negdje pročitao ili čuo, danas bi imao puno kuna. A da sam dobio kunu svaki puta kada sam to čuo ili pročitao, a ujedno je bilo i istinito, danas bi imao 0 kuna. :D

Za mene kao libertarijanca (anarho-kapitalista) socijalizam (neproizvoljni) je nemoralan i neučinkovit jer se oslanja na silu kroz oporezivanje, dužničko ropstvo u obliku nacinalnog duga i kontrolu fiat valuta (skoro sve nacionalne valute na planeti) itd... A što sa Skandinavskim zemljama sa visokim porezima, velikom državom blagostanja, socijaldemokracijama kao što je Švedska? Sagledajmo činjenice.

A) Blagostanje u tim državam je usko povezano sa ekonomskim slobodama, ne implementacijom i rastom socijalističkih smjernica.

B) Tobožje "socijalističe države" su jedne od ekonomski najslobodnijih država na svijetu.

C) Stereotip da Skandinavske zemlje imaju i najveći standard nije točan.

Javna potrošnja i ekonomski rast Javna potrošnja i ekonomski rast
Evo, lijepi grafić. Možeš vidjeti kako udio javne potrošnje u bdp-u utjeće na ekonomski rast. Kada javna potrošnja ima udio manji od 25% godišnji rast je 6,6%, s druge strane godišnji rast je samo 1,6 % kada javna potrošnja prelazi 60%. To je vrlo jasna korelacija. Ne možeš napraviti puno toga bez ekonomskog rasta u vidu dodatnog bogaćenja ili socijalnih davanja. Što je manja država, tj. javna potrošnja građani su sve imućniji. Zato svi libertarijanski ekonomisti kažu da je jako važno imati malu do nikakvu državu.

Ima toga još, ako si se spreman hrvati sa jednostavnim činjenicama. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 0:29 (Anarchist Prince).
17 godina
Anarchist Prince kaže...

Pogrešno...najveći rast u povijesti imale su nacistička Njemačka, boljševička Rusija, USA za vrijeme WW2 kad su prešli na plansku privredu,

a i bivša Juga se dobro držala dok je država držala čvrsto konce u rukama (do kraja 60-tih)

17 godina
Anarchist Prince kaže...

Daleko je to od jednostavnih činjenica. Stvari su puno kompleksnije, dapače, ovisne i o makro i o mikro ekonomiji.

17 godina

Sad ce vama buda to objasnit... hang on...

Rvat katolik!
11 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Daleko je to od jednostavnih činjenica. Stvari su puno kompleksnije, dapače, ovisne i o makro i o mikro ekonomiji.

Evo još nekoliko u prilog slobodnom tržištu:

Države u prvoj četvrtini po ekonomskim slobodama imaju prosječan per capita bdp od 37,691$, dok države u zadnjem kvartalu imaju 5,188$ (podaci za 2010.). Opet, veličina države tj. njene sile koja utječe na ekonomiju je direktno povezana sa tolikim razlikama u bogatstvu. Iz toga je razloga malo glupo kada netko kaže zagovornicima slobodnog tržišta da ne brinu za siromašne. Mi brinemo za siromašne, ali u stvarnim brojkama, ne slušamo žalopojke i sentimentalna naklapanja političara-sociopata koji samo tvrde da žele pomoći siromašnima kroz državnu birokraciju koja "pomaže" jedino sebi. U prvom kvartalu, prosječan dohodak 10% najsiromašnijih je 11,328$, u zadnjem je 1,209$. Čak je i najsiromašnijima bolje kada je država manja. Očekivana životna dob u prvom kvartalu je 79.5, u usporedbi sa 61.6 u zadnjem. (skoro pa 20 godina bonus-života :D). Veliki državni aparat je kao smrtna kazna od 20 godina. Da rezimiramo, velika država drži ljude siromašnima i rano ih ubija. Država je rak rana, virus svakog društva. Blagostanje je povezano sa manjom državom jer je manja država povezana sa više sloboda, jednostavno. U slobodnom okruženje ekonomska translakcija nije prisilna, pa je po definiciji win-win. Ako odeš i uzmeš PS4 za 3200 kuna to znači da Sony više želi tih tvojih 3200 kuna nego što želi PS4, i obrnuto. U trnutku kada uneseš prisilu u transakciju to je win-lose. Kada pogledaš državu kao što je Švedska pomisliš da si našao iznimku. Ali to nije slućaj.

U ranim 50-tima Švedska je bila jedna od najslobodnijih ekonomija na svijetu, javna potrošnja u odnosu na bdp je bila ispod nivoa SAD-a, a SAD je nakon rata bio prilično tržišno orijentiran, zbog čega je siromaštvo opadalo za 1% svake godine. Ne možeš gledati samo sadnjašnost, u ovom slućaju Švedske, moraš sagledati kako su se stvari razvijale desetljećima. Švedska je imala njaveći rast po glavi stanovnika u razdoblju od 1870 do 1950 u kojem je postala jedna od najbogatijih država ispred koje su samo Danska, Švicarska i SAD. Po nekim izračunima Švedska ja imala najbrži rast BDP-a na svijetu u tom razdoblju. Kada gledaš na sve te socijalističke smjernice koje su implementirane moraš uzeti u obzir da se to događa tek nakon dugačkog razdoblja slobodnog tržišta i poštivanja privatnog vlasništva. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:23 (Anarchist Prince).
17 godina
Anarchist Prince kaže...
Old Iggy kaže...

Evo još nekoliko u prilog slobodnom tržištu:

Države u prvoj četvrtini po ekonomskim slobodama imaju prosječan per capita bdp od 37,691$, dok države u zadnjem kvartalu imaju 5,188$ (podaci za 2010.). Opet, veličina države tj. njene sile koja utječe na ekonomiju je direktno povezana sa tolikim razlikama u bogatstvu. Iz toga je razloga malo glupo kada netko kaže zagovornicima slobodnog tržišta da ne brinu za siromašne. Mi brinemo za siromašne, ali u stvarnim brojkama, ne slušamo žalopojke i sentimentalna naklapanja političara-sociopata koji samo tvrde da žele pomoći siromašnima kroz državnu birokraciju koja "pomaže" jedino sebi. U prvom kvartalu, prosječan dohodak 10% najsiromašnijih je 11,328$, u zadnjem je 1,209$. Čak je i najsiromašnijima bolje kada je država manja. Očekivana životna dob u prvom kvartalu je 79.5, u usporedbi sa 61.6 u zadnjem. (skoro pa 20 godina bonus-života :D). Veliki državni aparat je kao smrtna kazna od 20 godina. Da rezimiramo, velika država drži ljude siromašnima i rano ih ubija. Država je rak rana, virus svakog društva. Blagostanje je povezano sa manjom državom jer je manja država povezana sa više sloboda, jednostavno. U slobodnom okruženje ekonomska translakcija nije prisilna, pa je po definiciji win-win. Ako odeš i uzmeš PS4 za 3200 kuna to znači da Sony više želi tih tvojih 3200 kuna nego što želi PS4, i obrnuto. U trnutku kada uneseš prisilu u transakciju to je win-lose. Kada pogledaš državu kao što je Švedska pomisliš da si našao iznimku. Ali to nije slućaj.

U ranim 50-tima Švedska je bila jedna od najslobodnijih ekonomija na svijetu, javna potrošnja u odnosu na bdp je bila ispod nivoa SAD-a, a SAD je nakon rata bio prilično tržišno orijentiran, zbog čega je siromaštvo opadalo za 1% svake godine. Ne možeš gledati samo sadnjašnost, u ovom slućaju Švedske, moraš sagledati kako su se stvari razvijale desetljećima. Švedska je imala njaveći rast po glavi stanovnika u razdoblju od 1870 do 1950 u kojem je postala jedna od najbogatijih država ispred koje su samo Danska, Švicarska i SAD. Po nekim izračunima Švedska ja imala najbrži rast BDP-a na svijetu u tom razdoblju. Kada gledaš na sve te socijalističke smjernice koje su implementirane moraš uzeti u obzir da se to događa tek nakon dugačkog razdoblja slobodnog tržišta i poštivanja privatnog vlasništva. 

ja iz čitave ove priče opet samo mogu izvući zaključak da je život u Somaliji po svim parametrima bolji od onog u Švedskoj ili Japanu koji su opterećeni glomaznim državnim aparatom.

I samo za tvoju informaciju, socijalisti vladaju Švedskom od 1917-te, a ne od juče

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:51 (segregator).
15 godina
neaktivan

Lol,ja kad vidim anarhokapitalizam i neoliberalizam vidim samo dvije ideologije koje govore dvije stvari:

1)"Snađi se druže."

2)"Bogati moraju postati bogatiji a siromašni siromašniji."

17 godina
g12356 kaže...

Lol,ja kad vidim anarhokapitalizam i neoliberalizam vidim samo dvije ideologije koje govore dvije stvari:

1)"Snađi se druže."

Još mi je bolja fora na američkim forumima, konzervativci sve vjernik do vjernika,

a zagovaraju socijalni darwinizam te istovremeno kreacionizam :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:54 (segregator).
17 godina
g12356 kaže...

1)"Snađi se druže."

Općenito na mogu smisliti pojmove anarho....izam. {#}

Ali moram priznati da mi uljepšava dan. {#}

15 godina
neaktivan

Ja osobno želim da mi za jedno 100-500-1000-1000000...(ikada,kada već) godina živimo u društvu poput star treka.A to nikako ne vidim ostvarenim kroz neoliberalizam jer iz te ideologije se da iščitati da oni to ni ne pokušavaju.U biti ide se po principu "pustimo sve na miru i nekako će sve biti u redu.Naravno ne gledam sada neki 'realni' neoliberalizam koji je uvijek primijenjen u kombinaciji sa drugim ideologijama nego gledam neki 'neoliberalistički ekstrem'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 17:41 (g12356).
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ja osobno želim da mi za jedno 100-500-1000-1000000...(ikada,kada već) godina živimo u društvu poput star treka.A to nikako ne vidim ostvarenim kroz neoliberalizam jer iz te ideologije se da iščitati da oni to ni ne pokušavaju.U biti ide se po principu "pustimo sve na miru i nekako će sve biti u redu.Naravno ne gledam sada neki 'realni' neoliberalizam koji je uvijek primijenjen u kombinaciji sa drugim ideologijama nego gledam neki 'neoliberalistički ekstrem'.

Neo .... bla, bla ,bla filozofiranje nas sigurno neće odvest tamo ,barem dok ne sretnemo neke Vulkance ,da nas dovedu u red.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
protjeran
segregator kaže...

ja iz čitave ove priče opet samo mogu izvući zaključak da je život u Somaliji po svim parametrima bolji od onog u Švedskoj ili Japanu koji su opterećeni glomaznim državnim aparatom.

I samo za tvoju informaciju, socijalisti vladaju Švedskom od 1917-te, a ne od juče

Nisam ni rekao da je životu Somaliji bolji od onog u Švedskoj ili Japanu.

Prvo, u Somalija nije anarhistička. Racionalni anarhizam teži zamjeniti državu sa proizvoljnim agencijama kroz vrijeme, kao kontrolirana demolicija. :D Solmaija je bliže nekoj zgradi koja se srušila iznenada ili grada kojega je pogodio meteor. Znači tranzicija na "anarhističko" društvo nije filozofski planirana, razumljena i rasporostranjena. Kao da u srednjem vijeku ideš daviti svećenike vs racionalnalnog sekularizma iz prosvjetiteljskog razdoblja (filozofsko nadmudrivanje). Ako meteor pobije cijelu kongregaciju svećenika, dobiješ manje svećenika, a ne ateizam i to je slično onome što se dogodilo u Somaliji.

Drugo, ono što sam mislio reči je da se većina (ne svi, dio se pogoršao ili ostao isti) parametara vezanih za kvalitetu života u Somaliji poboljšao, ne da je u bolje u Švedskoj ili Japanu.

Ako te baš zanima Somalija:

http://www.peterleeson.com/better_off_stateless.pdf

11 godina
protjeran
g12356 kaže...

1)"Snađi se druže."

Bez uvrede, ali za nekoga tko tako razmišlja rekao bi da se boji voditi vlastiti život, i da su ljudi oko njega jednako nekomponentni kao i on sam. Zato mašta o nekoj socijaldemokraciji mislieći kako će se tada sve posložiti.

Osim toga, država nema monopol na solidarnost. Postoji brdo načina kako pomoći siromašnima u bezddržavnom drštvu, ako im uopće bude trebala pomoć. Ja mislim da je težnja većina ljudi da se siromaštvo eliminira postoji, zato bi mogla postojati agencija, ili više njih koja bi skupljala novac za najpotrebitije + plaćala svoje radnike, ali bez ikakvog profita. Ljudi koji zarađuju pristojne plaće bi na dobrovoljnoj bazi uplaćivala dio svog dohotka koji bi išao za siromašne, ali ne u smislu da se siromašnima daje novac samo zato što su siromašne nego pomoć da stanu na noge uz pomoć novca kojeg dobivaju iz uz pomoć radnika u toj agenciji.

To je samo jedna mogućnost, iz glave.

13 godina
neaktivan

A tko bi upravljao tom agencijom?

Uostalom, svaka državna agencija ionako posluje bez ikakvog profita jer će prije povećati plaće svojih "radnika" nego javiti ministru financija da im smanji budžet za slijedeću godinu.

15 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...
g12356 kaže...

1)"Snađi se druže."

Bez uvrede, ali za nekoga tko tako razmišlja rekao bi da se boji voditi vlastiti život, i da su ljudi oko njega jednako nekomponentni kao i on sam. Zato mašta o nekoj socijaldemokraciji mislieći kako će se tada sve posložiti.

Osim toga, država nema monopol na solidarnost. Postoji brdo načina kako pomoći siromašnima u bezddržavnom drštvu, ako im uopće bude trebala pomoć. Ja mislim da je težnja većina ljudi da se siromaštvo eliminira postoji, zato bi mogla postojati agencija, ili više njih koja bi skupljala novac za najpotrebitije + plaćala svoje radnike, ali bez ikakvog profita. Ljudi koji zarađuju pristojne plaće bi na dobrovoljnoj bazi uplaćivala dio svog dohotka koji bi išao za siromašne, ali ne u smislu da se siromašnima daje novac samo zato što su siromašne nego pomoć da stanu na noge uz pomoć novca kojeg dobivaju iz uz pomoć radnika u toj agenciji.

To je samo jedna mogućnost, iz glave.

Što opet nije točno ako gledamo strogo neoliberalna i anarhokapitalistička načela(kako bi takve agencije mogle postojati ako država ne postoji?Taj dio mi se više čini kao nešto anarho-komunističko).

Ja se ne bojim voditi vlastiti život ali jednostavno smatram da je srž ekonomskoga problema ne postati bogatiji nego osigurati svakom ali baš svakome egzistenciju prvo a tek onda dati mogućnost drugima i sebi da se bogatimo.

Nešto poput zakona o minimalnom dohotku u Švicarskoj.

Ili,prvo riješi glad u Africi,onda zgrtaj novac koliko hoćeš(bez da napraviš novu glad negdje drugdje).

Ili postavio bih minimalnu granicu na siromaštvo bez da postavim maksimalnu  granicu na bogatstvo(greška koju je SSSR radio,a moderna Kina pokušava ispravit sa polovičnim uspjehom).

Sa druge strane u svim drugim politikama osim ekonomske znači kulturnoj,sociološkoj,državničkoj smatram slobodu 'svetom'.Neoliberalizam i anarho kapitalizam potpuno ignoriraju te politike,dapače čak govore da ako moraju imati minimalnu državu da to treba dati na upravljanje njoj.

Sada sam ti dao hint.Imaš tri pokušaja da pogodiš moje dvije omiljene ideologije :P  

btw. bez uvrede tebi osobno,ali ja osobno smatram anarho kapitalizam krivim za to što mase na anarhizam općenito još uvije gledaju kao na svijet iz filmova 'Mad max'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 20:28 (g12356).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice